Vi tog in Ninja Foodi MAX Grill för att testa den eftersom många rekommenderar Ninjas och eftersom de gör alla möjliga kombinationer av airfryer. Vi var tvungna att testa en multicooker och grillen verkade vara ett bra val. Om du vill ta reda på hur bra Ninja Foodi MAX Grill är jämfört med andra airfryers, kolla vår detaljerade jämförelse av de bästa airfryers i Sverige.

Fördelar

 • Mycket mångsidig; innehåller en grill
 • Bästa matlagningsresultat; knaprar maten mycket bra
 • Stor kapacitet
 • Kötttermometer ingår

Nackdelar

 • Utsidan blir obehagligt varm
 • Skrymmande
 • Svårt att rengöra
 • Inte lika lätt att använda som korgfrysar
4.0 / 5
 • Typ av airfryer: Topplastare
 • Kapacitet (till Max line): 3.8L (ingen maxlinje)
 • Ytkapacitet: 548 cm2
 • Mått (HxWxD): 28x55x42.5 cm
 • Vikt: 9.2 kg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Ninja Foodi Max Grill & Airfryer Testresultat

Ninja Max grill

Kategori Kategorivikt % Kategoripoäng
Matlagningsprestanda 40 4.8
Storlek på korg 20 4.0
Rengöring 20 3.0
Användarvänlighet 10 3.6
kvalitet och design 10 3.7
Slutresultat 100 4.0

Matlagningsprestanda

Gång på gång har vi konstaterat att den bästa maten kommer från denna bänkgrill/airfryer, och vi har bara utnyttjat dess potential som köksredskap.

Ninja Grill har både en airfryer funktion med en insättbar korg och en grillfunktion med en nonstickgrillpanna som insats. Vi testade den bara som airfryer så att vi kunde jämföra den med de andra i vårt test, men vi var spända på att prova grillfunktionen.

Ninja max grill air fryer

Det är en top-loader, vilket innebär att du öppnar ett lock och uppvärmningsenheten finns i locket medan de flesta traditionella airfryers har korgar som du kan ta bort som lådor. Detta sänkte dess poäng i andra kategorier, men vi vill betona att den lagade mat bättre än någon annan enhet i vårt test.

Den kraftfulla värmeenheten och den stora keramiskt belagda airfryer kombineras för att tillaga snabbt och jämnt. Detta var den enda airfryer som gav oss riktigt krispiga kycklingvingar och pommes frites som närmast jämfördes med att använda en riktig fritös med olja. Den låg i topp eller nära toppen i alla våra tillagningstester.

Ninja grill matlagning

Med 6 tillagningslägen och en förvärmningsinställning kan du tillaga en mängd olika livsmedel till perfektion. Den har också en inbyggd kötttermometer som mäter köttets innertemperatur och stoppar tillagningen när köttet når önskad grad av mörhet. Med hjälp av inställningen för bakning gjorde vi en vacker svampkaka med en sockrig, mörk skorpa och fuktig kärna.

Ninja Grill bakning

Kapacitet

Ninja Grill har en stor korg på 3,8 liter. Den rymmer 16 kycklingnuggets och 3 fulla majskolvar, och vi fick plats med ett helt kilo pommes frites under våra tester.

Ninja Grill kapacitet

Rengöring

Den keramiskt belagda nonstick-pannan och korgen på Ninja Grill är extremt lätta att rengöra. Ingen mat fastnade på dem och pannornas former gjorde dem lätta att skrubba, men de är lite större än korgarna på traditionella airfryers.

Den förlorade några poäng eftersom när vi tillagade något med smulor blåste de runt på insidan och det var svårt att få ut allt. Den har också ett fettskydd som skyddar värmeenheten, vilket är bra, men det måste rengöras då och då och det är svårt att ta bort och rengöra.

Ninja grill rengöring

Den goda nyheten är att det här filtret skyddar värmeelementet, medan i de flesta andra airfryers är värmeslingorna exponerade och blir smutsiga med tiden.

Användarvänlighet

Eftersom det är en toppmatad airfryer är det svårare att komma åt maten och att vända den under tillagningen. Med en korg airfryer drar du bara ut lådan och skakar för att få maten att tillagas jämnare. Men med Ninja Grill måste du vända maten i airfryer pannan och du kan inte bara skaka den. Det tar längre tid och utsätter dig för värmen i airfryer vilket är obehagligt.

Ninja grill enkel användning

Vi gillade dock kontrollerna, knapparna är lätta att förstå och intuitiva. Skärmen är stor och lätt att läsa. Det kändes som om vi alltid visste vad vi gjorde när vi lagade mat med grillen. Den här Ninja har dock kontrollpanelen på undersidan, så du kan behöva böja dig lite för att ställa in den.

Detta var en av de snabbare matlagningsmaskinerna i vårt test. Ninja rekommenderar att du förvärmer den innan du lägger i maten, men i vårt head-to-head bacontest gjorde Ninja Grill efter bara 7 minuter utan förvärmning knaprigare bacon än någon annan stekpanna i vårt test. Den blir snabbt varm och får din mat krispig på ett snabbt sätt.

Ninja grill kontroller

Den är utrustad med en egen kötttermometer som du kan använda för att få Ninja Grill att stänga av när det du tillagar når en förinställd innertemperatur. Så i stället för att ställa in en hamburgare som ska tillagas i 10 minuter ställer du in temperaturen på 50 °C för en fin rare-burgare, eller 65 °C för en mer genomstekt burgare. Tänk dig att aldrig behöva oroa dig för att en biff ska bli överkokt!

Den låg i mitten av airfryers i vårt högtalartest med 66 dB. Den är inte extremt högljudd, men den är märkbart högre än de tystaste airfryers – vilket motsvarar ett normalt samtal.

Bruksanvisningen var mycket snyggt gjord. Den är lätt att läsa och följa, och den innehåller ett antal recept för personer som är nya inom airfryers.

Kvalitet och design

Även om detta var en av de bäst byggda airfryers som vi testade var vi tvungna att dra av poäng för säkerhets skull. Som grill är den inte säker för alla att använda eftersom den blir varm, och det tunga locket innebär att du utsätter dig för en värmestrålning varje gång du behöver komma åt din mat. Utsidan blev ganska varm vid 37 °C, vilket inte bränner dig direkt, men det är obekvämt. För att vända mat måste du använda en ugnshandske när du håller kastrullen med ena handen och vänder mat med den andra.

Ninja grill design

Den keramiska beläggningen på stekpannorna är utmärkt. Vi kunde flisa den med en kniv och spetsen på vår kötttermometer, men den repade inte alls när vi gnuggade den med stålull.

Passformen och finishen på Ninja är utmärkt. Den ser ut och känns som en premiumapparat med en yta av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av stål och ger dig ett säkert grepp. Gångjärnen på locket är fjäderbelastade, så det stängs och öppnas smidigt och tyst utan några kladdiga punkter. Till och med kötttermometern är magnetisk, så den kläms fast och går lätt in och ut ur sin förvaringsplats.

Detta är dock en stor och tung apparat och därför är den inte särskilt portabel. Den väger 9,2 kg och har inga handtag för att bära den. Du behöver också lite extra utrymme (40 cm med öppet lock) på din bänkskiva för att ta hänsyn till att locket öppnas och stängs.

Strömförbrukningen var en av de högsta i vårt test med 2460 watt, och den använde ström även i standby-läge.

Vad vi inte gillade

Som vi sa är det inte lika bekvämt att använda maskinen som en airfryers med korglastning. Vi gillade inte att öppna locket och vända maten manuellt jämfört med hur lätt det är att skaka korgar.

En annan sak att vara försiktig med är att om du försöker lyfta den på fel sätt öppnas locket och kan klämma fingrarna. Detta hände oss minst två gånger. Vi inser att den här airfryer inte är tänkt att flyttas så ofta, men det skulle vara trevligt om locket hade ett lås för flyttning och förvaring.

Slutsats

Om du letar efter något mer mångsidigt än en vanlig airfryer, och om du gillar att grilla, men kanske inte har tillgång till en riktig grill, är Ninja Foodi Max Grill ett bra alternativ för ditt kök. Vi kan se den här ersätta både din ugn och spisplatta för de flesta måltider.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button