Om du letar efter en bäst airfryer i familjestorlek ska du titta på Ninja Foodi Dual Zone. Den är utrustad med två korgar och är en mångsidig apparat som gav oss fantastiska matlagningsresultat gång på gång.

Fördelar

 • Stor kapacitet (6l)
 • Knaprigt läckra pommes frites
 • Kokar två saker på en gång
 • Lätt att använda
 • Snabb tillagning
 • Mångsidig: 2 korgar = 2 måltider på en gång

Nackdelar

 • Dyr
 • Tar mycket plats
 • Standardtillbehör passar inte
4.3 / 5
 • Typ av airfryer: Dubbel korg
 • Kapacitet (till maxlinje): 3L x 2 = 6L (ingen maxlinje)
 • Ytkapacitet: 310 cm2 x 2 (620 cm2)
 • Mått (HxWxD): 31.1x39x37cm
 • Vikt: 8

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Ninja Foodi Dual Zone AF300EU Testresultat

Ninja Foodi Dual test

Kategori Kategorivikt  % Kategoripoäng
Matlagningsprestanda 40 4.2
Storlek på korg 20 5.0
Rengöring 20 4.0
Användarvänlighet 10 4.3
Kvalitet och design 10 4.1
Slutresultat 100 4.3

Matlagningsprestanda

När det gäller matlagningen var vi imponerade av att den levde upp till förväntningarna. Dual gjorde underbara kycklingvingar med en mörk skorpa som de flesta andra airfryers inte kunde matcha. Den har också 6 tillagningsinställningar (Max Crisp, Air Fry, Roast, Reheat, Dehydrate och Bake) som ger dig många alternativ.

Ninja dual air fryer

Ingen airfryer i vårt test tillagade maten helt jämnt, men Ninja Dual var bättre än de flesta. Vi såg definitivt att översidan på maten tillagades snabbare än undersidan, så det är ett måste att skaka och/eller röra om maten.

Ninja Dual pommes frites

Den har det mest omfattande temperaturintervallet av alla airfryer i vårt test, från 40-240 °C. I lägena Bake och Dehydrate blåser inte fläkten, så du har möjlighet att använda den som en mer konventionell ugn och till och med som en torkugn. Vi gjorde fantastiska torkade bananchips och beef jerky i vår, och det var så enkelt! Våra lammformade kakor blev också fantastiskt fina!

Ninja Foodi Dual kakor

Kapacitet

Ninja dual-korgarna är tillräckligt djupa för att rymma mycket mat (upp till 3,1 l). Faktum är att den kombinerade storleken på de två mindre korgarna hade testets största totala matlagningskapacitet. Den har en total yta på cirka 620 cm2 som rymmer cirka 18 kycklingnuggets eller 6 majskolvar. Slutsatsen är att du enkelt kan laga mat till en familj på 4 personer med den här airfryern.

Ninja Dual kapacitet

Rengöring

Små keramiskt belagda korgar och plåtar gör den också lätt att rengöra. Medan andra airfryers har många delar eller har korgar med vassa utskurna hål, har Ninja avtagbara plattor som är superlätt att rengöra. Plåtarna kan fyllas med vatten och diskmedel för att göra rengöringen enkel, även när det gäller tuff smuts som inbakad ost eller baconfett.

Ninja Foodi Dual Rengöring

Användarvänlighet

Vi gillade hur lätt den var att använda direkt från förpackningen. Även med två korgar att hålla koll på är knapparna så intuitiva att vem som helst kan använda den. Du klickar bara på antingen SYNC-knappen som gör att båda sidorna slutar samtidigt, eller MATCH-knappen som gör att båda korgarna lagar mat i samma läge, under samma tid och vid samma temperatur. Vi tillagade kycklingnuggets i den ena korgen medan vi stekte läckra grönsaker i den andra. Du kan göra en hel måltid med huvudrätten i den ena korgen och tillbehör i den andra.

Med Dual kan du ställa in tiden från 1 minut ända upp till 10 timmar, vilket är ett större intervall än hos någon annan airfryer i vårt test. Det är verkligen bra när du vill köra torkningsläget eller tillaga något långsamt.

De dubbla korgarna är lätta och enkla att hantera. De glider in och ut med lätthet, till skillnad från vissa andra airfryers som fastnade eller var stora och klumpiga.

Vi älskade hur snabbt den här apparaten tillagade vår mat. Den är snabb som en mikrovågsugn, men i stället för att bara värma upp maten och göra den varm och blöt, gör den maten knaprig och läcker. Med nästan varje recept gick det snabbare än väntat att laga mat eftersom Dual är så snabb.

Ninja-kvaliteten är också tydlig i den omfattande instruktionsmanualen som innehåller recept och matlagningsscheman för att hjälpa dig komma igång.

Det var också en av de tystaste airfryers som vi testade, endast 62 dB vid användning av båda korgarna. Knapparna gör ett högt pip när du ställer in apparaten, men själva airfryern är tyst.

Ninja Dual hogljuddhet

Kvalitet och design

Vi var imponerade av båda våra Ninjas när det gäller kvalitet och design. Medan vissa andra airfryers kändes billiga och massproducerade verkar det som om Ninja verkligen är stolta över de material de använder och deras design är genomtänkt och av exceptionell kvalitet. Den här airfryern är också mycket säker, och framsidan av korgen känns bara lite varm under tillagningen.

Vi gillade kvaliteten på låsmekanismen. Det låter inte så mycket, men vissa andra airfryers har bara friktionslås som gjorde att korgarna fastnade och ibland krävde två händer för att dra ut dem. Med Ninja finns det fjäderbelastade mekaniska lås som är mycket smidigare och tystare.

Ninja Foodi Dual air fryer

Korgarna är utrustade med keramiskt belagda plattor som är ganska hållbara. I våra tester lyckades vi få bort beläggningen med en kniv, men den klarade lätt våra stålulls- och skraptester utan problem. Vi tror att den här beläggningen kommer att hålla länge.

Det var också en av testets snyggaste airfryers. Den har rena linjer och ser väldigt modern ut.

Ur miljösynpunkt gillar vi konceptet med två korgar. Medan andra airfryers använder full effekt hela tiden kan du med Dual bestämma om du bara vill göra något litet till dig själv i en korg (som använder cirka 1125 watt) eller om du vill använda båda (med en kombinerad total effekt på cirka 2250 watt).

Ninja Dual är ganska stor och tung, så den är inte lika lätt att flytta som några av de mindre airfryers som vi testade.

Vad vi inte gillade

En liten sak som vi inte gillade var att de glänsande detaljerna runt toppen och på handtagen är av plast i stället för riktig metall.

Vi hade också problem med att plåtarna läckte vatten när vi lät dem ligga i blöt efter en särskilt kladdig måltid. Vi upptäckte att skruvarna på insidan av stekplåten var lösa, vilket gjorde att vatten kunde sippra igenom. Efter att ha dragit åt skruvarna verkade problemet löst, men det är något man bör se upp med.

I vårt baktest upptäckte vi att inget av våra tillbehör från Amazon fick plats i Ninja Duals mindre korgar. Detta innebär att du inte kommer att kunna tillaga frysta pizzor eller använda standardtillbehör i din Ninja. Vi kom runt detta genom att använda mindre formar som vi hade liggande (därav de “lammformade” kakorna).

Eftersom den här airfryern har två korgar testade vi temperaturen i varje korg och fann att korg 2 faktiskt blev varmare än korg 1. I ett bakningstest sida vid sida ställde vi in airfryern på 200 °C, och korg 1 låg på ungefär 180°, medan korg 2 låg strax över 200°. Detta gjorde ingen stor skillnad i våra tillagningstester, men det var en märkbar skillnad.

Slutsats

Vi tycker att Ninja Dual är en utmärkt airfryer som ger dig fantastiska resultat gång på gång, för de flesta användningsområden och för de flesta människor. Den är tillräckligt stor för att mätta en hel familj och tillräckligt enkel att använda för nästan vem som helst.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button