Om du letar efter en hyfsad airfryer för under 1120 SEK kan du välja Uten 5.5L.

Den här airfryer i rostfritt stål har en fyrkantig form med två knoppar som ser ut som ögon. Den fångade inte bara folks uppmärksamhet, utan under det glänsande yttre fanns det en anständig matlagningsmaskin. Om du vill se hur Uten är i jämförelse kan du kolla in våra recensioner av airfryer.

Fördelar

 • Bra resultat vid matlagning
 • Utsida i rostfritt stål
 • Stor kapacitet (4,35L)
 • Enkel kontroll: 2 analoga rattar

Nackdelar

 • Inga förinställningar
 • Korgen kan vara svår att öppna
3.9 / 5
 • Typ av airfryer: Korg
 • Kapacitet (till Max line): 4.35L
 • Ytkapacitet: 506 cm2
 • Mått (HxWxD): 32.2x29x35.5 cm
 • Vikt: 5.8 kg
 • För

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Uten Airfryer Testresultat

Uten

Kategori Kategorivikt % Kategoripoäng
Matlagningsprestanda 40 3.8
Storlek på korg 20 4.5
Rengöring 20 4.0
Användarvänlighet 10 3.1
kvalitet och design 10 3.9
Slutresultat 100 3.9

Matlagningsprestanda

Vi blev glatt överraskade i test efter test att se kvalitetsresultat från den enkla och billiga Uten airfryer. Den har inga klockor och visselpipor, men pommes frites kom ut jämnt tillagade och krispiga, samtidigt som den gjorde de bästa kycklingnuggets i vårt test!

Uten_pommes_frites

Tillagningens jämnhet var inte den bästa. Vi märkte att maten tillagades bättre på utsidan och toppen än i mitten, men med en rejäl skakning eller omrörning blir de flesta maträtter bra.

Temperaturnoggrannheten var lite svår att testa eftersom den har en ratt i stället för en digital skärm, men vi ställde in den på 165 °C och mätte en innertemperatur på cirka 150 °C. Denna skillnad på 15° var i nivå med de flesta andra airfryers i vårt test.

Uten air fryer kaka

Uten kaka

Kapacitet

Den här Uten har en ganska stor korg. Den rymmer upp till 4,8 liter, men om du följer anvisningarna och bara fyller den till MAX-gränsen får du ungefär 4,35 liter. Korgens yta har en fin fyrkantig form och den fick plats med 17 kycklingnuggets eller 4 stora majskolvar. Du kan planera för att laga en hygglig måltid för 3-4 personer.

Rengöring

Det är relativt enkelt att rengöra Uten. Den är större än Ninja Dual, så korgen och kastrullen tar lite mer plats, men den är inte lika svår att rengöra som Philips XXL. Korgen har metallgaller på sig som kommer att strimla din svamp om du inte är försiktig. Både korgen och kastrullen tål diskmaskin.

Uten rengoring

Användarvänlighet

Det var svårt att rangordna Uten i fråga om användarvänlighet eftersom den verkligen har de enklaste kontrollerna av alla airfryer. Vi tror att detta skulle vara den enklaste för din mormor att lära sig använda. Precis som i en traditionell ugn använder du bara en ratt för att ställa in temperaturen och sedan sätter du igång timern, och så börjar den arbeta. Det finns två lampor, en grön som slocknar när den är helt uppvärmd och en gul som visar att den är på. Det finns dock inga förinställningar för olika maträtter som de digitala airfryers vi testade, så vi drog av en poäng för det. Punkterna på rattarna är inte heller otroligt exakta, så det är lite knepigt att få rätt tid och temperatur.

Korgen är också lite klumpig, särskilt i jämförelse med de smidiga lådorna i Philips eller Ninja dual. Vi var tvungna att använda båda händerna, en för att hålla ner maskinen medan vi drog upp lådan med den andra handen. Detta gjorde det lite svårare att lasta in, ta ur och skaka mat.

Uten är ganska kraftfull och tillagar maten snabbt. Den presterade bland de fem bästa i vårt baconhastighetstest och producerade krispiga, läckra baconremsor på bara 7 minuter. Det tog bara 1:27 att nå 100 °C vilket var en av de snabbaste i vårt test.

En nackdel med all denna kraft är att den är högljudd. Vi uppmätte 74 dB under tillagningen, vilket är ungefär lika högt som en tyst dammsugare eller trafikerad trafik. Detta kan vara ett problem för vissa människor.

Uten högljuddhet

Vi var nöjda med bruksanvisningen som innehöll en receptbok. Den var enkel och lätt att följa.

Kvalitet och design

När det gäller tillverkningskvalitet är Uten en budgetmodell, så den har inte samma eleganta finish, men vi tycker att den är säker och väl sammansatt. Temperaturen på utsidan kom bara upp till 40 °C, vilket är varmt, men det kommer inte att bränna dig omedelbart. Vi märkte dock lite rök under tillagningen och vattenkondensering på lådan, vilket andra airfryers inte hade.

Teflonbeläggningen på korgen är ganska vanlig. Den klarade sig okej i våra hållbarhetstester, men vi kunde skrapa den med stålull och vår kniv ganska lätt. Den borde hålla tillräckligt länge, men var inte den mest hållbara i våra tester.

Uten ser bra ut från utsidan, men passform och finish lämnar lite att önska. Korgen har ett friktionslås som håller den stängd, och det kan göra den lite svår att öppna med en hand ibland.

Vi gillade verkligen designens enkelhet och den fick vårt högsta betyg för den övergripande estetiken. Om du gillar rostfritt stål är den här en vinnare.

Uten air fryer

Uten är välbalanserad och lätt att flytta med de inbyggda handtagen. Den väger cirka 5,8 kg, så den är tung, men inte svår för en person att lyfta och flytta för förvaring eller resa.

Den använder cirka 1700 watt när den arbetar och förbrukar ingen energi alls i standby-läge. Det är en ganska effektiv airfryer.

Vad vi inte gillade

Eftersom det är en budget airfryer kan du inte förvänta dig samma kvalitet som våra testvinnare, men vi skulle verkligen vilja se en korg som öppnas och stängs lättare.

Det skulle också vara trevligt om den här var bara lite tystare. Vi kan definitivt se att den högljudda fläkten blir irriterande för vissa personer.

Slutsats

På det hela taget är Uten ett bra val om du bara vill ha en enkel och enkel extra stor airfryer som ger dig goda matlagningsresultat utan att tömma ditt bankkonto.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button