www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Ett vitt leende anses i allmänhet vara attraktivt. Även om tandblekningsprodukter för hemmabruk i regel inte är lika effektiva som professionella behandlingar, är de ofta prisvärda och enkla att använda. Vi jämför de fem bästa tandblekningarna för hemmabruk som du kan köpa och börja använda redan idag – Läs vårt Tandblekning bäst i test och hitta rätt produkt för dig!

BÄST I TEST
4.6 / 5
Bästa tandblekning - Innovativt hembehandlingssystem med formbara tandskenor som anpassar sig efter tänderna, vilket säkerställer effektiv blekning. Peroxidfri, lämplig för personer med känsliga tänder eller tandkött.

Fördelar

 • Formbara tandskenor som säkerställer perfekt montering
 • Mild formel som inte irriterar tänder eller tandkött
 • Enkel applikation med tydliga instruktioner ingår
 • Veganvänliga ingredienser

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar ojämn blekning och vita fläckar på tänderna
ANDRA PLATS
4.6 / 5
Den här blekningsformeln fungerar på två nivåer. Först tar det bort gulaktigxxx plack och lyser därefter försiktigt tänderna emalj. Formeln är mild och baserad på naturliga ingredienser som natriumbikarbonat.

Fördelar

 • Tvåstegsblekningsbehandling som tar bort plack och ljusar upp fläckar
 • Levereras med formbar tandskena för bättre montering
 • Mild, peroxidfri formula bestående av mestadels naturliga ingredienser
 • Innehåller en tandglans som ger glans och skyddar tänderna mot missfärgningar

Nackdelar

 • Något mer komplex att använda på grund av formbar tandskena och tvåstegsapplikation
MEST PRISVÄRD
4.4 / 5
Denna populära tandblekningspenna är billig och otroligt enkel att använda. Den är också baserad på natriumbikarbonat snarare än väteperoxid, vilket säkerställer en mild, icke-irriterande blekning.

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • Enkel att använda utan krångel med tandskena
 • Mild, peroxidfri formel
 • Kompakt förpackning som är bekväm för resor

Nackdelar

 • Rekommenderas att användas tillsammans med Blue Light Plasma-enheten för bästa resultat
BÄSTA PREMIUM
4.5 / 5
Warpaint tandblekningspulver består av 100% naturliga ingredienser och är det säkraste sättet mot ett ljusare leende. Den innehåller också naturliga mineraler som kan stärka dina tänders emalj.

Fördelar

 • Innehåller endast naturliga ingredienser och är peroxidfri
 • Mycket enkelt att använda – du borstar helt enkelt tänderna som om du använde en tandkräm
 • Innehåller mineraler som är fördelaktiga för tändernas emalj
 • Ekonomiskt bruk och varar länge
 • Kompakt förpackning som är bekväm för resor

Nackdelar

 • Kan bli kladdigt på grund av att kol är en av huvudingredienserna
BRA VAL FÖR TANDBLEKNINGSREMSOR
4.5 / 5
Om du föredrar remsor före tandskenor, är Pure Shine det bästa valet – lätt att använda, säkert för emaljen och har en behagligt uppfriskande smak. Förpackningen innehåller allt du behöver för en 14-dagars blekningskur.

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • Mycket enkel att använda, kräver varken gjutning eller tandskena
 • Peroxidfri formula som är skonsam och säker
 • Trevlig mintsmak

Nackdelar

 • Remsorna kanske inte passar tänderna helt jämnt

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att få den bästa shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera våra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita på våra val.

Köpguide för Tandblekning

Med så många metoder och behandlingar för tandblekning tillgängliga, kan det vara förvirrande att hitta bästa tandblekning för dig. I den här guiden förklarar vi viktiga skillnader, samt fördelar och risker bland vanliga produktgrupper, så att du kan fatta ett välgrundat beslut bland produkter av tandblekning bäst i täst.

Vilka tandblekningsalternativ kan du göra hemma?

tandblekningsalternativ

Om du tycker att tänderna är för gula eller gråa (och inte känner för att betala en dyr tandblekning hos tandläkaren) finns det flera sätt som du kan ljusa upp ditt leende utan att behöva lämna hemmet.

 • Blekningsremsor – dessa är gjorda av tunt, elastiskt, transparent material som redan är impregnerat med aktiva ingredienser. Fördelarna är enklare användning jämfört med tandskena och geléer. Remsor är också lättare att ta med om du reser. De kanske dock inte passar jämnt till tänderna, vilket orsakar en mindre effektiv blekning eller lämnar vissa områden ljusare än andra. Formlerna är vanligtvis milda och peroxidfria, men de är inte tillräckligt kraftfulla för att ta bort djupare fläckar.
 • Tandskenor – dessa blekningssatser levereras med en blekningsgelé som måste sättas på tandskenen innan den sätts in i munnen. Du kan få ett liknande blekningskit från din tandläkare. Sedan formas tandskenen efter tänderna för att säkerställa bästa resultat. Gelén har en högre koncentration av aktiva ingredienser. Hemma kit kanske inte passar dina tänder bra, och blekningsgelen kan läcka. Därför rekommenderar vi att du endast letar efter hemsatser med formbara tandskenor om denna metod är den du har tänkt använda dig av.
 • Blekningspennor – dessa enheter ser ut som en hybrid mellan en traditionell tandborste och en markeringspenna. De innehåller en gel som appliceras direkt på tänderna. Efter cirka en halvtimme (den exakta tiden beror på varje produkt) kan gelén sedan borstas av med tandborste.
 • Tandkräm – de flesta munvårdsmärken erbjuder blekande tandkräm. Men de allra flesta av dem innehåller inga blekningsmedel, utan slipande partiklar som tros ta bort gulaktig plack mer effektivt. Var medveten om att sådana formler kan vara för hårda (särskilt för personer med känsliga tänder) och kan inte bleka emaljen.

Hur fungerar tandblekning?  

Tandblekningsprodukter fungerar i huvudsak på ett av de två sätten (eller ibland kombinerat båda). De enklaste formlerna innehåller helt enkelt slipande partiklar och/eller absorbenter som hjälper till att ta bort plack och lämna tänderna renare. Sådana produkter kan dock inte ändra färgen på din tandemalj.

Andra tandblekningar innehåller blekmedel, såsom väteperoxid eller karbamidperoxid. De produkter som är avsedda för hemmabruk kommer inte att innehålla höga koncentrationer av peroxid, eftersom det kan irritera tandköttet och munnen om de används felaktigt. I EU betraktas blekningsprodukter för hemmabruk som kosmetika och kan innehålla upp till 0,1 % väteperoxide enligt gällande lagstiftning. Produkter som är certifierade för professionell användning kan innehålla upp till 6%, eftersom tandläkaren kan se till så att den aktiva substansen inte läcker och orsakar oönskade, akuta eller långsiktiga hälsoeffekter.

Faktum är att många moderna tandblekningsprodukter är helt väteperoxidfria och är ett betydligt bättre alternativ för hemmabruk, särskilt för dig som har känsligt tandkött eller tunn emalj. Hitta därför milda, skonsamma tandblekningar genom att ta del av recensioner via tandblekning test av produkter. 

Hur vita kan dina tänder bli, och hur lång tid tar det?

Hur vita kan dina tänder bli

Medan många tillverkare lovar att bleka tänderna med upp till 5–10 nyanser, är en sådan dramatisk förändring sällsynt när man använder produkter för hemmabruk. De flesta användare rapporterar att deras tänder blivit 1–2 nyanser ljusare, och vissa ser ingen större skillnad alls. 

Om du vill ha ett äkta hollywood-léende, är det bästa sättet att besöka en professionell tandläkare eller hygienist. De flesta hemtandblekningarna behöver också användas i minst två veckor för att du ska börja märka en förbättring. Om du vill ha snabbare resultat, är det bäst att kontakta en tandläkare.

Var även medveten om att fyllningar, implantat och bryggor inte kan blekas alls. Djupa fläckar kan inte heller försvinna helt även om du gör en professionell behandling. I vissa fall är faner den bästa lösningen för att uppnå ett vitare leende.

Vad orsakar missfärgningar på tänderna?

Färgen på tändernas emalj kan påverkas av en mängd olika faktorer. Dessa inkluderar genetik (vissa människor har naturligt vitare tänder än andra), ålder, kost och annat. Även vissa receptbelagda läkemedel (som tetracyklin) eller kosttillskott (som flytande järn till exempel) kan ändra hur dina tänder ser ut.

Medan många av dessa orsaker inte är helt inom vår kontroll, kommer förändring av våra livsstils- och konsumtionsvanor att göra behandlingsresultaten betydligt vitare och mer långvariga.

 • Rökning – detta är den största fienden till ett vitt leende, eftersom nikotin och tjära i tobak lämnar spår på tänderna mycket snabbt. Med tiden försvagar rökning skelett och tänder i allmänhet, vilket gör emaljen mer sårbar. Vapejuice innehåller lägre mängder nikotin jämfört med traditionella cigaretter, men aromerna som används i e-vätska kan också mjuka upp emaljen, vilket gör den mer benägen att färga och bilda hål.
 • Kaffe – oavsett hur underbart aromatisk denna dryck är, kan det inte förnekas att den är tillräckligt kraftfull för att ändra tandemaljens nyans mot att bli gulaktig. Överväg att hålla dig borta från svart kaffe (kaffe med mjölk är mindre farligt) under din tandblekningskur.
 • Te – även om detta är mindre välkänt, kan starkt svart te ha en ännu mer uttalad färgningseffekt än kaffe. Ört- och grönt te är bättre alternativ när det gäller att bevara tänderna vita.
 • Coca Cola – om det konsumeras regelbundet ger denna kombination av socker och mörk matfärgning din emalj ingen chans att bevara sin färg. En minskning av söta drycker (inte bara cola) i allmänhet hjälper till en hel del att förbättra dina tänders hälsa och utseende. Om du inte kan säga nej helt, använd ett sugrör.
 • Vin – om du någonsin har försökt tvätta en rödvinsfläck från en vit duk behövs ingen förklaring. Och vitt vin är inte helt oskyldigt heller. Även om det inte lämnar fläckar på tänderna, kan det göra de redan befintliga fläckarna ännu mörkare.
 • Såser – mörka såser som curry, soja, ketchup och andra har ofta hög surhet och/eller sockerhalt. Detta ökar risken för missfärgning. Håll dig således till ljusare, krämigare såser medan du bleker dina tänder.
 • Bär – fulla med vitaminer och antioxidanter. Vissa bär (som blåbär, vinbär eller björnbär) har mörk juice som kan missfärga tänderna. Hälsofördelarna uppväger de potentiella kosmetiska biverkningarna, men minimera gärna intaget medan du använder blekningsprodukter.

Finns det något du kan göra om du inte vill eliminera alla dessa produkter från menyn? Försök att borsta tänderna omedelbart efter att du har förtärt dem. På så sätt kommer det inte att finnas tillräckligt med tid för emaljen att bli fläckig. Flera manuella och elektriska tandborstar är utformade för att effektivt ta bort plack, vilket gör tänderna både vitare och renare.

Inkludera också produkter i din diet som sallad, morötter, blomkål, äpplen och andra fibrösa frukter eller grönsaker. De kommer att förhindra att plack bildas när du tuggar och hjälper även till att ta bort eventuella färgpartiklar från andra livsmedel. Bladgrönsaker och grönsaker är också sockerfria och rika på mineraler som är en perfekt kombination för långsiktig god munhälsa.

Finns det några naturliga tandblekningsalternativ?

naturliga tandblekningsalternativ

”Oil pulling” är en gammal munvårdsmetod som innebär att gurgla runt en ätbar olja i munnen. Du kan hitta massor av goda recensioner för metoden över internet, men det finns inga vetenskapliga bevis för att olja bleker tänderna eller minskar hål, och vissa studier indikerar till och med att det kan öka tanderosionen.

Borstning med bakpulver är ett annat vanligt husmorsknep. Denna ingrediens har verkligen blekningsegenskaper, och används ofta i olika tandblekningsformler. Men när den används på egen hand kan den vara för slipande och potentiellt skada emaljen eller tandköttet. Att använda tandkräm, gel eller andra noggrant formulerade produkter med bakpulver som en av ingredienserna är därför ett mycket säkrare alternativ.

Slutsats

Vi hoppas att våra presenterande rekommendationer i vårt Tandblekning bäst i test och köpguide fick dig att le idag. Oavsett vilken metod som passar bäst för dina behov, kommer du nu att kunna fatta ett välgrundat beslut och undvika onödiga hälsorisker på köpet.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button