www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Inom byggbranschen finns mĂ„nga slipar för olika syften. Excenterslipen Ă€r till för att hjĂ€lpa dig med finliret och skapa en jĂ€mn och fin yta. Dess slipplatta Ă€r rund och rör sig i ett oscillerande rörelsemönster. Är den bra gjord fĂ„r du en fin yta dĂ„ den Ă€r vĂ€lbalanserad och rör sig i rĂ€tt hastighet och med en lĂ€mplig mĂ€ngd vibration. Hur kan man veta att den excenterslip man ska köpa Ă€r bra gjord? Det bĂ€sta sĂ€ttet Ă€r att lĂ€sa nĂ„gra excenterslip – test sĂ„ att dem som har provat modellerna kan rekommendera dig vilken som Ă€r bĂ€st och vĂ€rd att satsa pĂ„.

Vad Àr en excenterslip och till vad kan man anvÀnda den?

En excenterslip Àr en slipmaskin som anvÀnds frÀmst pÄ trÀmaterial. Den fungerar exempelvis bra för att ta bort fÀrg eller lack, men ocksÄ för att finslipa innan mÄlning för att fÄ en fin yta. Verktyget ger ocksÄ en snygg slutfinish om materialet inte kommer att mÄlas. Med andra ord sÄ anvÀnds excenterslipen frÀmst för finslip, alternativt avverkning.

Hur kan man vÀlja rÀtt excenterslip?

NÀr man letar efter en bra excenterslipmaskin sÄ bör man först och frÀmst tÀnka igenom vad man önskar anvÀnda den till. NÀr man vet precis vad man söker fÄr man börja tÀnka igenom hur mycket pengar man kan lÀgga pÄ maskinen. Det finns slipmaskiner som Àr designade specifikt för avverkning medan andra Àr gjorda mer för finslipning. Har man en lite bredare budget kan man satsa pÄ att köpa en excenterslip som Àr bÀst i test och klarar av bÄde att finslipa och avverka. Detta kan dessutom löna sig i lÀngden. LÀs först och frÀmst excenterslipmaskin tester för att bilda dig en uppfattning om vad marknaden har att erbjuda.

  • Motorstorlek och hastighet: Excenterslipmaskiner kommer med olika motorstorlekar och med olika rotationshastigheter. Vilken man köper spelar stor roll dĂ„ det ger en direkt pĂ„verkan pĂ„ slutresultatet. DĂ„ slipplattan bĂ„de roterar och vibrerar kan för hög hastighet lĂ€mna runda mĂ€rken efter sig. Med rĂ€tt avvĂ€gning mellan rotationer, vibrationer och hastighet sĂ„ kommer kornen frĂ„n sandpapperet aldrig att trĂ€ffa pĂ„ samma stĂ€lle tvĂ„ gĂ„nger. Skulle den rotera för snabbt trĂ€ffar kornen samma stĂ€lle igen vilket kan resultera i en rund repa i trĂ€et vilket inte Ă€r vad man önskar sig nĂ€r man finslipar. Letar man efter en excenterslip som klarar av bĂ„de finlir och avverkning kan det dĂ€rför vara bra om maskinen har varvtalsreglering. DĂ„ kan du sjĂ€lv bestĂ€mma hur mycket av motorkraften du vill ha ut för arbetet och dĂ€rmed ocksĂ„ hur fort slipplattan kommer att rotera.
  • Storlek pĂ„ slipplattan: Storleken pĂ„ slipplattan Ă€r i regel 125mm i diameter.
  • Dammuppsamling: NĂ€r man arbetar vill man ha det snyggt och prydligt runt omkring sig. DĂ€rför Ă€r slipmaskinens dammuppsamlingsförmĂ„ga mycket viktig. Detta tillsammans med att den inte lever om allt för mycket samt Ă€r bekvĂ€m att hĂ„lla i bidrar till en bekvĂ€m, trygg och bra arbetsmiljö. Hur bra dammuppsamlingen fungerar fĂ„r du lĂ€ttast reda pĂ„ nĂ€r du lĂ€ser nĂ„got test av den excenterslip du Ă€r intresserad av.
  • Vilka sandpapper gĂ„r att anvĂ€nda? Allt som oftast ingĂ„r det sandpapper. Oftast Ă€r det ett finare slippapper i och med att den maskinen Ă€r byggd för finslip.
  • Strömförsörjning: I dagslĂ€get finns det bĂ„de batteridrivna och dem med sladd. Batteridrivna kommer med sin frihet att inte behöva tĂ€nka pĂ„ var man ska koppla in den eller brottas med nĂ„gon sladd. Men samtidigt mĂ„ste man komma ihĂ„g att ladda den mellan varven. Tack och lov sĂ„ Ă€r dagens batterier bĂ€ttre och man kan vĂ€lja att ladda upp nĂ„gra batterier som man kan byta mellan ifall batteriet skulle ta slut. Att anvĂ€nda sladd har egentligen bara en stor fördel och det Ă€r att den alltid Ă€r redo att anvĂ€ndas sĂ„ lĂ€nge du har tillgĂ„ng till ett eluttag. Hybrider kan dĂ€remot vara det bĂ€sta av tvĂ„ vĂ€rdar. Den kan köras pĂ„ batteri sĂ„lĂ€ng batteriet hĂ„ller, skulle de ladda ur sĂ„ Ă€r det bara att koppla in den.
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 12 / Genomsnitt: 3.2
Back to top button