Vissa slappnar av genom att läsa en bok, andra genom att meditera – men sedan finns det även de som älskar att läsa om trädgårdsarbete, samt att processen av att plantera deras egna blommor är en egen form av meditation. Till dessa människor säger vi – välkomna till klubben!

I den här artikeln levererar vi de 20 bästa trädgårdsbloggarna som vi tycker är framgångsrika och insiktsfulla trädgårdsarbetare, samt som generöst delar med sig av sin kunskap och tips till oss andra entusiaster angående de bästa sätten för att lyckas med sitt trädgårdsarbete.

Dessutom är deras bloggar en underbar inspiration för oss alla att inte ge upp när den enda växten vi bestämde oss för att hålla vid liv i år – istället dog.

Finns din blogg med på den här listan? Om du vill dela med dig av att du är vårt val som en av de bästa trädgårdsbloggarna 2020 till dina nära och kära, är ​​du välkommen att kopiera HTML-koden nedan och klistra in den på din webbplats.

Basta Tradgardsbloggar

De 20 Bästa Trädgårdsbloggar att Följa 2020

Allt om Trädgård

Allt Om Tradgard

Allt om trädgård är inte bara en blogg, utan så mycket mer. Precis som namnet antyder är det en plats man kan besöka för allt om trädgård, samt levererar en fantastisk upplevelse för oss entusiaster inom trädgårdsarbete. Hit kan du komma för att få inspiration för hur du ska utforma din nya trädgård, balkong eller kolonilott, eller bara njuta av alla de fantastiska tips som erbjuds på den här trädgårdssajten!

Sara Bäckmo

Sara Backmo

Det är ingen mindre än Sara Bäckmo som ligger bakom den här bloggen, vilket framgår ganska tydligt av dess namn. Bloggen kallas för Skillnadens trädgård – här får du exempelvis njuta av fantastiska tips och råd för hur odlar olika typer av livsmedel, trädgårdsarbete och massa mer. Utöver detta hittar du även massvis med utsökta och spännande recept, tillsammans med en webbutik. Ett måste för dig som älskar trädgårdsarbete!

Gröna Rader

Grona Rader

Gröna rader är en av Sveriges absolut bästa trädgårdsbloggar, samt drivs av Lotta Flodén. Här får du tips och inspiration om hur du odlar inomhus, odlar med gräsklipp, samt massvis mer. På bloggen hittar du ett nästan oändligt utbud av olika ämnen att utforska, exempelvis ätbara ogräs, parasiterande växter och biologisk mångfald. En guldgruva för dig som vill ta del av fantastiska odlingstips!

Zetas

Zetas

Hos Victoria Skoglund som driver och äger Zetas – handelsträdgården kan du läsa om allt som har med trädgårdsarbete att göra, samt mycket mer. Få tips och råd om fröer, frukt och bär, eller läs om hur du gör för att odla i kruka.

Följa med hem till hennes privata trädgård och växthus genom årstidernas växlingar.

Lunasblogg

Lunasblogg

Lunasblogg, eller Luna Eks Trädgårdsblogg som den även kallas för, är en blogg som drivs av trädgårdsdesignern Luna Ek. Här ligger fokus på Feng Shui, något som är tydligt att Luna verkligen brinner för. Bloggen är ett måste att följa för alla som älskar Feng Shui och trädgårdsarbete!

Farbror Grön

Farbror Gron

Farbror Grön drivs av Johannes Wätterbäck och Theres Lundén. Paret bor tillsammans i deras lägenhet i Västerås, samt lever efter mottot att “vi odlar där vi kan odla”. De har för närvarande odlar på flera olika platser, exempelvis landet, lägenheten och takterrassen, vilket bevisar hur duktiga dessa människor är på att få saker och ting att gro. De har släppt ett flertal olika odlingshandböcker, samt håller föredrag och kurser för att lära ut till oss andra.

Skogsträdgårdsbloggen

Skogstradgards Bloggen

Skogsträdgårdsbloggen är en blogg som drivs av Philip Weiss. Bloggens syfte är att sprida kunskap och erfarenheter om skogsträdgårdar, något som Philip gör på ett ypperligt sätt. Här får du tips och råd för hur du skapar din egen skogsträdgård, samt vilka olika typer av grödor du kan förvänta dig att kunna odla. Om du gillar skogsträdgårdar finns det ingen bättre blogg än denna!

Trädgårdstrollet

Tradgardstrollet

Trädgårdstrollet drivs av den utbildade trädgårdsmästaren Jasmine Waara. Bloggen är väldigt blandad och innehåller många olika kategorier, exempelvis frukt och bär, grönsaker och krukväxter. Jasmine lyckas med sina texter, tips och råd att inspirera oss, samt bidrar med värdefulla insikter om hur man lyckas med sitt trädgårdsarbete. En av de bästa bloggarna någonsin!

Blomsterfrämjandet

Blomsterframjandet

Blomsterfrämjandet är en verksamhet med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1968. Deras syfte är att sprida kunskap och inspiration om svenskodlade snittblommor, krukväxter och utplanteringsväxter. På hemsidan hittar du massvis med information och inspiration om skötsel, inredning och trädgård. Här finns också reportage och tips från svenska trädgårdsmästare som hjälper dig att lyckas med dina växter och trädgårdsprojekt.

Almbacken

Almbacken

Almbacken Trädgårdsdesign drivs av trädgårdsarkitekt Maria Dremo Sundström. I hennes blogg hittar du information inom hennes stora passion, nämligen allt som har med trädgård att göra. I bloggen får du en rejäl dos av inspiration, samt att du får ta del av bilder och annat från hennes trädgård, reportage, samt andra projekt som hon arbetar med.

Arkitektens Trädgård

Arkitektens Tradgard

Arkitektens trädgård drivs av landskapsarkitekten Anna, en 37-åring med ett stort intresse och sinne för trädgård. I bloggen kan du läsa om de senaste trenderna inom trädgårdsbranschen, samt att Anna även delar med sig av en hel del intressanta och spännande designtips. En blogg du bara måste följa!

Skabarafixa

Ska bara fixa

Skabarafixa är en blogg om odling som drivs av Yvonne Bjerregaard. Hon odlar ekologiska grönsaker året om, samt har som mål att vara självförsörjande på dessa typer av livsmedel. Yvonne delar med sig av värdefulla insikter och tips om hur man odlar på bästa sätt, samt delar även med sig av sina utsökta recept. Om du vill anlita Yvonne går det även att anlita henne för kurser eller föreläsningar.

Hanna Wendelbo

Hanna Weldelbo

Hanna Wendelbo Design drivs av Hanna Wendelbo, en formgivare med specialkompetens inom mönsterdesign. Ett av hennes största intressen är blommor och trädgård, något vi får njuta av i hennes intressanta och smakfulla blogg. Få reda på hur hon planterar i krukor, vilka lättodlade grönsaker som finns i hennes trädgård, samt massvis mer!

GladiGrönt

Glad i gront

GladiGrönt drivs av Monica Söderström. I bloggen får du följa henne när hon utför sitt trädgårdsarbete, samt när hon delar med sig av värdefulla och insiktsfulla tips och råd för hur man själv lyckas med sitt egna trädgårdsarbete. Utöver bloggen anordnar Monica även kurser, något du kan ta del av om du vill lära dig exempelvis odling och beskärning (men hon investerar mer tid i sin utställningsträdgård på Höga Kusten).

Förresten, hon erbjuder också många recept, speciellt vid juletid och eftersom hon också är en blomsterhandlare, kan du förvänta dig pedagogiska tips för hemmafloristen.

Natur och Trädgård

Natur och Tradgard

Natur och trädgård är en tidskrift som grundades 1986 av journalisten Sven Lindholm. Sedan dess har tidningen utvecklats till en av Sveriges mest populära tidskrifter för natur och trädgård, samt drivs sedan 2016/2017 av Anders Fältman och Stefan Skogmark. På hemsidan hittar du information om allt som har med växter, natur och trädgård att göra. Om du vill ha ytterligare inspiration och fakta kan du ta del av någon av de tidskrifter som släpps fyra gånger per år.

Hemmaodlat

Hemmaodlat

Hemmaodlat är en ideell förening som grundades 2014, samt har idag ca 130 medlemmar från olika delar av landet. På hemsidan får du tillgång till artiklar som innehåller information relaterad till trädgård, odling och natur, samt mycket mer. Du kan själv bli medlem i föreningen, eller ta del av någon av de kurser som de anordnar.

Hemma hos Helena

Hemma hos Helena

Hemma hos Helena är en inredningsblogg som drivs av Helena Sundström som jobbar som marknadschef hos Villa Varm. Några av hennes absolut största intressen är inredning, design och trädgård, något vi får njuta av i hennes blogg. Här får vi tips och råd angående design, trädgård och inredning, samt även en rejäl dos inspiration!

Blomster & Bakverk

Blomster och Bakverk

Blomster&Bakverk är en blogg som drivs av Annelie Andersson. I hennes intressanta och stilfulla blogg får vi ta del av hennes vardag, en vardag som inkluderar bakning, trädgårdsarbete och mycket mer. Om du älskar både blomster och bakverk rekommenderar vi starkt att du besöker den här bloggen!

Greenspire

Greenspire

Greenspire är en blogg som levererar grön inspiration om trädgård. Bloggen drivs av Maria Andersson, en landskapsingenjör med stor erfarenhet inom trädgårdsskötsel och design. På bloggen får vi som läsare njuta av tips och råd inom många olika kategorier, exempelvis arkitektur och beskärning, samt får massvis med inspiration som vi kan implementera i våra egna liv.

Malin Persson

Malin Persson

Malin Persson är en bloggare, influencer och programledare (med mera) som delar med sig av sin vardag, projekt och livsstil. Här kan du få tips och råd angående massvis med olika kategorier, samt att Malins liv som helhet fungerar som inspiration. Om du söker en blogg som innehåller mer än bara trädgårdsarbete är Malin Perssons blogg ett ypperligt alternativ!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
Back to top button