Resa! Oavsett om du ska besöka familjen på landet eller flyga till Spanien, kan äventyr skapas överallt i världen! Att resa kommer med många fördelar, inklusive att lära sig det inhemska språket bättre, att lära sig historia och fakta, men mestadels genom att skapa oförglömliga minnen som kan delas med vänner, familj eller framtida barn.

Det är därför vi har sammansatt en lista med 23 reseentusiaster som får oss att drömma om resor medan vi sitter hemma och drömmer oss bort. Dessa bloggare delar med sig av sina historier och reseerfarenheter, och förbereder dig för nästa äventyr!

Basta Resebloggarna

De 23 Bästa Resebloggarna att Följa 2021

Swedish Nomad

Swedish NomadAlex Waltner driver resebloggen Swedish Nomad och dokumenterar sina resor han gör tillsammans med sin flickvän Christine. Sedan Alex startade bloggen har han rest jorden runt, och fortsätter än idag att vara på vift och dokumentera sina fantastiska upplevelser med både text och bild. Hit kan du komma för att få massvis med värdefulla tips och inspiration som du kan använda till dina egna resor, eller om du bara vill leva dig in i Alex roliga och fascinerande liv.

Freedom Travel

Freedom TravelPeter och Helena startade Freedomtravel 2009, och sedan dess har bloggen växt sig till att bli Sveriges största blogg om resor, äventyr och camping. Paret reser mestadels i Europa, men tar sig även vidare ut till andra delar av världen, exempelvis Afrika, Nya Zeeland och mer.

Det som gör att den här bloggen sticker ut ur mängden är att de reser på många olika sätt. Peter och Helena reser bland annat med hjälp av deras husbil, men även på andra sätt, exempelvis flyg. Den här bloggen är ett måste om du vill bli bekant med olika resemedel, få tips om resor generellt sett, eller bara njuta av de fantastiska resor som Peter och Helena ger sig ut på!

Discovering The Planet

DiscoveringtheplanetDen svenska resebloggen och resemagasinet Discovering The Planet är skapad och drivs av Daniela Nasteska Olsson. Hon reser tillsammans med sin resekompanjon Göran, och hittills har de besökt hela 59 olika länder på fyra kontinenter. Bloggen är en av Sveriges äldsta resebloggar och har varit aktiv ända sedan 2008, och sedan dess har den funnits massvis med olika priser, och har på konsekvent varit en av Sveriges mest besökta resebloggar.

Besök den här bloggen för att få inspiration för din nästa resa, leva dig in i Danielas och Görans fantastiska resor, eller för att få hjälpsamma tips som du kan använda i ditt eget liv!

Stalvik

StalvikResebloggen Stalvik drivs av Rainer Stalvik, och sedan starten har han hunnit besökt över hela 120 länder och autonoma regioner! 120 länder, hur häftigt är inte det egentligen?

Rainer reser runt i världen och delar med sig av sina fantastiska upplevelser i både text och bild, något som är otroligt fascinerande och inspirerande att ta del av. Besök Stalvik för att ta del av Rainers fantastiska resor, få inspiration för din nästa resa, eller ta del av alla de värdefulla tips som Rainer delar med sig av.

Matochresebloggen

MatochresebloggenMat och resebloggen drivs av Christian Muda, och har varit igång sedan i mars 2015. Christian delar med sig av sina fascinerande resor han gör själv eller tillsammans med andra journalister, eller tillsammans med sin familj. Bloggen har fokus på mat och restauranger, därmed kommer du älska den här bloggen om du brinner för detta!

Mat och resebloggen har även vunnit ett flertal priser genom årens gång, och kommer säkerligen att göra så även i framtiden. Besök bloggen för inspiration, tips eller bara för att njuta av vad Christian har att dela med sig av.

4000 mil

4000 milGunilla och Christofer driver resebloggen 4000 mil och reser på regelbunden basis till spännande och fascinerande platser runt om i världen, något vi får ta del av på deras blogg. Här dokumenterar de sina upplevelser med både text och bild, något de till och med har vunnit priser för!

Följ med till stranden, öknen och mycket mer hos 4000 mil! En oändlig källa av inspiration, nöje och tips för dina framtida resor. Ett måste att besöka!

Resfredag

ResfredagResfredag är en reseblogg som drivs av Annika Myhre. Annika är utbildad jurist och driver idag Resfredag, Att resa podden, tillsammans med ett flertal andra reserelaterade uppdrag. Här får du ta del av resor från hela världen, men Annika har valt att lägga fokus på resor inom Sveriges gränser.

Resfredag har under de senaste åren vunnit massvis med olika priser, vilket är ett bevis på hur bra Annika har lyckats med bloggen. Om du letar efter inspiration till din nästa resa, vill ha tips på hur du reser på bästa sätt, eller bara vill drömma dig iväg till andra spännande platser är Resfredag ett ypperligt alternativ!

FlyingDryden

DrydenFlyingDryden är en reseblogg som har existerat sedan 2003, vilket är otroligt länge för att vara internetbaserad. Bloggen drivs av Daniel Rydén, en veteran inom branschen. Bloggen uppdateras flera gånger per vecka, och dess syfte är att bidra med inspiration för resor, aktiviteter och mer.

Här hittar du exempelvis recensioner om flygplatslounger, fantastiska bilder från världens alla hörn, tillsammans med massvis med information och inspiration som kan hjälpa dig när du är på jakt efter din nästa resa eller aktivitet. Om du söker efter inspiration eller tips för flygplatser och mer borde det här vara det första stoppet du besöker!

Resa Medvetet

Resa MedvetetResebloggen Resa Medveten är en blogg som fokuserar på att resa just medvetet. Linda Vismer som driver bloggen har bloggat sedan 2005 och har en stark resehistorik i bakgrunden, och driver sedan 2016 bloggen resamedvetet.se.

Här finns massvis med spännande, informationsrika och fascinerade blogginlägg inom flera olika kategorier, och Linda uppdaterar bloggen på regelbunden basis. Läs om bilsemester i Sörmland, att sova på nattåg med barn, och mycket mer! Bloggen är även en oändlig källa med kunskap och insikter som läsaren får reflektera över och själv ta medvetna beslut kring resande. Får verkligen inte missas!

Ladies Abroad

Ladies AbroadLadies Abroad är en reseblogg som drivs av Lena och Maxime Löfblad, som även är mor och dotter. Följ med på deras spännande och fascinerande resor, och ta del av otroliga bilder, tillsammans med informationsrik och underhållande text. Bloggen har vunnit massvis med prestigefulla priser, vilket verkligen bevisar hur hög kvalité den här resebloggen håller.

Här får du ta del av en stor dos inspiration och nöje, något som levereras på ett fantastiskt sätt. En extra bonus är att Lena och Maxime bidrar med massvis med tips för hur du lyckas med resan!

Let’s Go Explore

lets go exploreLet’s Go Explore är en reseblogg som drivs av Lisa Fahlåker. Lisa delar med sig av sina resor, något vi får ta del av i både skrift och bildformat. Med tanke på att Lisa gillar mäktiga natur, exempelvis fjäll eller öken, får vi ofta se just detta i hennes blogg.

Bloggen har vunnit ett flertal priser och får för närvarande ungefär 15.000 unika besökare varje månad, vilket gör Let’s Go Explore till en av Sveriges mest besökta resebloggar. Hit kan du komma för att få massvis med tips och inspiration, eller bara njuta av de resor som Lisa delar med sig av.

Explorista

ExploristaExplorista är en rese-, äventyr- och outdoorblogg som drivs av Emmi Holmer. Emmi älskar fart och fläkt, äventyr och frihet, något som verkligen reflekteras i hennes fantastiska blogg Explorista. Här får vi följa med på hennes roliga äventyr, och Emmi ser alltid till att inkludera fantastiska och uppslukande bilder, något som får det att kännas som att vi är med henne på resan.
Om du gillar äventyr, resor och att vara så fri som möjligt, kommer du att älska Explorista. Ta del av Emmis tips, inspiration och äventyr!

Från Stad till Strand

Fran Stad till Strand
Resebloggen Från Stad till Strand drivs av Ann-Louise Paulsson. Ann-Louise är utbildad journalist och reser oftast tillsammans med sin sambo och son, men genomför även resor på egen hand. Här delar hon med sig av bilder och text från sina resor, samt bidrar med många värdefulla tips, både för de som reser för familjen, och för de som reser ensamma.

Om du vill ta del av en oerhört genuin familje- och reseblogg är resebloggen Från Stad till Strand en av de allra bästa. Massvis med tips, inspiration och fantastiska berättelser och bilder!

Rucksack

RucksackRucksack är en av Sveriges största och mest populära resebloggar och drivs av den fantastiska Eva Gyllenberg. Här får vi ta del av spännande äventyr och resor, vacker natur och miljö. Bloggen har en djup och rik katalog från resor som Eva har gjort, och det är omöjligt att inte le och njuta när man besöker den här bloggen.

Om du söker inspiration och tips finns det få bättre bloggar än just Rucksack. Bloggen uppdateras på regelbunden basis, vilket gör att du alltid har något nytt och roligt att ta del av.

Ready for Takeoff

Ready for TakeoffReady for Takeoff är en reseblogg som lägger sitt stora fokus på lyxiga resor. Charlotte som driver bloggen är före detta flygvärdinna och har rest solo i över tio års tid. Hon har vunnit fler utnämningar och priser, vilket är ett starkt bevis på att bloggen är otroligt uppskattad! Dessutom reser hon med sin hund och ger massor med praktiska tips för den som vill flyga med sin fyrbenta vän.

Vill du följa med på Charlottes lyxiga resor? Då får du inte missa hennes nya inlägg som kommer på regelbunden basis. Här finner du hur mycket värdefulla tips som helst, massvis med inspiration och nöje.

Finally Lost

Finally Lost
Finally Lost är en reseblogg som drivs av Annika och Mini (heter egentligen Daniel). Till skillnad från resterande bloggar på den här listan är den här bloggen på engelska. Det betyder att fler människor får möjlighet att läsa den, hur bra som helst!

De reser runt i världen med hjälp av husbil, och delar alltid med sig av sina underbara och roliga äventyr. Texten är inspirerande och bra skriven, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på att Annika är frilansjournalist. Mini är professionell fotograf, vilket gör att du även kan förvänta dig riktigt kvalitativa bilder!

Liniz Travel

Liniz TravelLiniz Travel är en reseblogg och drivs av den 38-åriga flygvärdinnan Lina. Med tanke på Linas yrke reser hon oerhört mycket i jobbet, men drar sig knappast från att även resa på fritiden, då gärna tillsammans med familj eller vänner.

Lina har hittills besökt 55 länder, vilket gör att hon har rejält med historier, bilder och tips att dela med sig av. Hon har vunnit ett flertal priset för sin blogg, och även synts i media där hon delar med sig av hur man reser med barn, och mer.

Om du vill följa en blogg som delar med sig av fantastiska tips, inte minst när det gäller att resa, finns det knappast någon bättre blogg än just Liniz Travel.

Malin Lundsten

Malin LundstenMalin är en resebloggare som har besökt över 50+ länder, vilket gör att hon verkligen vet vad hon pratar om. Här delar hon med sig av sina egna resor, både i textform och bilder, men bidrar även med många värdefulla tips som du kan använda till din egen resa.

Bloggen startades 2013, och har sedan dess blivit en oerhört uppskattad reseblogg. Här kan du dyka ner i ett djupt arkiv av inlägg, eller bara vänta på att Malin ska komma med nya och spännande uppdateringar. Oavsett vad är det här en reseblogg du säkerligen kommer att uppskatta!

Fantasiresor

FantasiresorFantasiresor är en blogg som fokuserar på det bästa som världen har att erbjuda, men som inte redan finns med på guideböckernas favoriter. Därmed kan du förvänta dig dolda pärlor i mängder, något som levereras av resnörden Sofia Zetterqvist.

Bloggen startades redan 2008, och har sedan dess vunnit otaliga priser, och är idag en av Sveriges mest uppskattade resebloggar. Hit kan du komma för att få inspiration, eller bara drömma om din nästa resa! En riktigt bra blogg som du säkerligen kommer att uppskatta om du älskar resor.

På Upptäcktsfärd

UpptacktsfardResebloggen På Upptäcktsfärd drivs av Kerstin och Eyal. Paret brinner för resor och vandring, något du som läsare får ta del av i mängder på den här fantastiska bloggen. De fokuserar på resmål i Europa, vilket betyder att du kan förvänta dig massvis med spännande vandringar från Frankrike, Tyskland, Spanien och mer.

Om du söker tips, inspiration eller bara vill drömma om fantastiska vandringsturer runt om i Europa, finns det ingen bättre blogg än just På Upptäcktsfärd. Den här bloggen får verkligen inte missas!Sara Rönne

Sara RonneSara Rönne driver inte en renodlad reseblogg, utan driver istället en fullfjädrad äventyrs- och livsstilsblogg! Här får vi ta del av Saras fantastiska och spännande vardag, allt från roliga turer med snöskotern, till korvgrillning. Bloggen innehåller stora kontraster, men det är bara en av anledningarna till varför bloggen är så oerhört uppskattad och fascinerande!

Om du älskar fart och fläkt, och vill bli inspirerad till att leva ett mer spännande liv är Sara Rönnes blogg ett måste. En stor bonus är alla de värdefulla tips som vi emellanåt får ta del av.

På Vift

Pa ViftCathinka Ingmans reseblogg heter egentligen “På Vift”, och är en av Sveriges mest uppskattade resebloggar. Här får du följa med på Cathinkas äventyr, något som aldrig blir tråkigt. Resorna går till olika platser runt om i världen, vilket gör att man aldrig riktigt kan förvänta sig vart nästa resa bär av.

Här delar hon med sig av sina fantastiska resor i både bild och text, och du kommer säkerligen att få massvis med värdefulla tips som du kan använda till dina egna resor.

Den här bloggen är verkligen ett måste att besöka om du älskar resor!

Come Fly With Me

Come Fly With MeCome Fly With Me är en reseblogg som drivs av Towe Ahlin. Vem är Towe? Towe bor i Stockholm tillsammans med sina två barn och sambo. Hon jobbar inom resebranschen och använder Come Fly With Me som resedagbok och som guidebok och inspiration för oss läsare.

Bloggen inkluderar dock inte bara bilder och text från Towes resor, utan hon skriver även om livet i Stockholm och resetrender. Här hittar du rejält med inspiration tillsammans med en hel del värdefulla och hjälpsamma tips. En otroligt fascinerande blogg som du säkerligen kommer att älska!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
Back to top button