Gabriella är en ung kvinna som ska gå en kurs i hår och makeup. Hon håller på att skaffa alla verktyg och produkter som hon kommer att behöva under kursen, och hon har fått ihop nästan allting som behövs förutom en sak. Locktången. Hon har hört av sin kusin som gått samma kurs året innan att man måste köpa rätt locktång, annars blir resultatet ett fiasko. “Okej”, tänker Gabriella. “Jag måste hitta den perfekta locktången!”. Med beslutsamhet sätter hon sig vid datorn och skriver in orden “Bra locktång” i Googles sökmotor.

Två timmar senare känner Gabriella att den där beslutsamheten förvandlats till en envis osäkerhet. Det finns så många varianter! “Vilken locktång ska jag välja?”, mumlar hon för sig själv medan hon masserar sig i pannan. Det kan verkligen vara svårt att välja rätt locktång, om man inte har lite hjälp.

Att befinna sig i denna situation kan vara frustrerande. Man kanske söker efter en locktång till sitt arbete, som Gabriella, eller helt enkelt en bra locktång för att använda själv. I den här artikeln redogörs det om hur man kan välja rätt locktång och vad det finns att välja emellan.

En locktång som gör jobbet

Om Gabriella hade vetat exakt vilken sorts locktång hon behövde hade hennes sökning inte blivit så långdragen. Principen är – som alltid när det kommer till att handla – att veta vad det är man behöver, och sedan hitta produkten som gör jobbet. Vill man ha en smart pryl som gör det lättare att fixa sig på morgonen? Behöver man en kraftig professionell locktång till hårsalongen? Kanske man vill göra Kalifornianska vågor eller afrokrull. Man måste ha målet i sikte för att sedan sätta sig in i att finna den rätta locktången.

När man väl bestämt sig om vad man behöver locktången till, kan man söka efter en locktång som lovar att göra just det. Men man ska inte skynda sig! Tror du att du hittat den perfekta locktången? Bra! Kolla nu upp recensioner på märket och modellen. Ibland kan man bli lurad av priset, så det är bäst att bekräfta kvalité, hållbarhet och kraft.

Dyk in i havet av locktänger

vilken locktång ska jag väljaDe finns ett stort utbud av locktänger. Listan är oändligt lång, och olika typer skapar olika slags lockar. Du kommer att stöta på en locktång med flera storlekar. Omkretsen på tången varierar, vilket i sin tur skapar olika slags lockar. En smal tång skapar skarpare lockar och ju tjockare tången är desto storre och mjukare blir lockarna, till och med lösa vågor.

Söker man en locktång för stora lockar behövs det en större omkrets. Babyliss Pro 180 passar utmärkt till fina stora lockar som håller länge. Är du kreativ med din hårstyling så bör du överväga en lockstav. En stav – Curl Wand på engelska – är som en locktång men utan klämma, vilket ger stylisten artistisk frihet för att locka. En proffsig modell är GHD Curve Creative Curl Wand som använder sig av Tri – Zone teknik för att få en jämn uppvärmning av hela locktången så att lockarna blir perfekta.

Att locka kort hår är ett effektivt sätt att få mer volym till en chic look. Men hur väljer man locktång för kort hår? Det du behöver för att locka kort hår är en locktång som inte gör för stora lockar för din hårlängd, alltså en locktång med smalare omkrets. En alternativ locktång, som passar till både kort så som tjockt hår, är Babyliss Curl Secret. Den här locktången fungerar inte som en vanlig locktång där du virar håret runt en stav eller tång. Apparaten är 100% automatisk och superlätt att använda. Den har en liten maskin som drar i sig en hårslinga, lockar den helt själv och piper när det är färdigt. Med hjälp av inställningarna bestämmer du hur definerade lockar du vill ha, hur tjock slinga du vill locka och från vilken höjd du vill ha locken. Resten gör den här näst magiska locktången! Det är perfekt för kort eller tjockt hår.

När det kommer till att locka långt och tjockt hår är det nödvändigt med en ordentlig locktång. En bra locktång för tjockt hår bör värma upp till åtminstone 230°. Ju mer värme man sätter på, desto mer definerade lockarna blir. De kommer även att hålla längre. Se till att den har titanium eller keramisk beläggning så att du inte skadar håret.

Tips och råd för friska lockar

Många är rädda för att använda heta apparater i sitt hår. Använder du en locktång på fel sätt kommer det med säkerhet att förstöra håret. Här är några råd på hur du kan undvika att skada ditt eller dina kunders hår:

  • Använd alltid värmeskydd innan du använder locktången. Värmeskydd kan vara i form av kräm eller spray som sätts i håret innan man börjar locka. Det finns även värmeskydd i hårbalsam.
  • Borsta håret ordentligt innan du lockar. Tovar kommer få dina lockar att se rufsiga eller slarviga ut. Och med slarvigt menas inte den där sexiga “messy” looken utan rent slarvigt gjorda lockar. Att borsta håret ordentligt kommer också att underlätta delningen av håret.
  • Använd arganolja för mer glans. Förutom att skydda håret från värme har arganolja näring som ger håret lyster.
  • Ha rätt värme på locktången, för tunnare hår passar en värme på 180-210° medan tjockare hår tål upp till 230°. Ha inte på för hög värme och locka inte för länge heller. Då riskerar du att skada håret ordentligt.
  • Ta inte på lockarna medan de är varma.

Önskar du ha vackra lockar som håller riktigt länge? Ett tips är att locka med lite högre värme – men ej för hett- och rulla ihop och klämma fast lockarna innan du fortsätter. På så sätt markeras formen på lockarna tills de svalnat helt. När du är färdig med hela håret kan du släppa ut lockarna. Förbered dig på äkta volym och studs! Du kan nu borsta igenom lockarna för glamorösa och enorma vågor eller kamma med fingrarna för stranslockar. Den här looken kan hålla i flera dagar!

Följer du dessa råd och tips kommer garanterat friska, läckra lockar varje gång!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 7 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 7 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button