www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Matlagning är lika mycket konst som det är en exakt vetenskap, eftersom många matberedningsmetoder och stadier kräver att en viss temperatur upprätthålls. Erfarna kockar vet att inbyggda ugnstermometrar tenderar att vara felaktiga, och att använda en kvalitetstemperaturmätare leder till en bättre måltid. I den här artikeln förklarar vi hur du kan ansluta dig till deras led och ta din matlagning till nästa nivå.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att få den bästa shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera våra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita på våra val.

Thermapen Professional

thermapen-professional-termometer
BÄST I TEST
Fördelar
 • Kalibrerad för ultimat precision (+/- 0,4 grader)
 • Lättläst display som roterar 360°
 • Helt vattentät (IP67) och mycket lätt att rengöra
 • Mycket snabba avläsningar
 • Vikbar för enklare förvaring
Nackdelar
 • Mycket dyrt
Översikt

Omdöme: Hemmakockar och professionella kockar är förtjusta i detta digitala mästerverk. Thermapen Professional är kalibrerad för utmärkt noggrannhet, har en 360-graders display och ett vattentätt, lätt att rengöra hölje.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Weber iGrill Mini

weberigrill_mini
BÄSTA SMARTA STEKTERMOMETER
Fördelar
 • Bra precision med flera temperaturförinställningar
 • Gör det möjligt att ställa in din egen måltemperatur
 • Kan kopplas ihop med Android- och iOS-enheter för fjärrövervakning av temperatur
 • Har en fyrfärgsindikator som informerar om hur tillagningstemperaturen förändras
 • Centralenheten har en magnetisk bas
Nackdelar
 • Dyrt
 • Vissa användare rapporterar problem med anslutningen till appen
 • Kan inte kalibreras om
Översikt

Omdöme: Weber iGrill Mini kommer att göra dig till en stjärna på varje grillfest och ge dig sinnesro att njuta av en extra björn. Denna termometer kan kopplas ihop med en smartphone för att varna dig när maten är klar och har bekväma förinställningar.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Weber Instant-Read Termometer

Weber Instant-Read Termometer
MEST PRISVÄRDA
Fördelar
 • Mycket prisvärd
 • Anständig precision
 • Stor och tydlig display
 • Snabba avläsningar
Nackdelar
 • Inte vattentät
 • Vissa användare rapporterar en kort livslängd
 • Blir mindre exakt i mycket höga temperaturer
Översikt

Omdöme: Om du vill ha en enkel, prisvärd och snabbläst termometer är den här modellen från Weber ett bra val. Även om den inte har några extra funktioner är den här modellen kompakt, har en stor, tydlig display och levererar snabba avläsningar.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Gefu Radio Thermometer HÄNDI

BÄST FÖR KÖTT
Fördelar
 • Mycket hög precision
 • Mottagaren använder radiovågor och kan placeras upp till 20 meter från sonden
 • Har timer- och larmfunktioner
 • Bakgrundsbelyst, lättläst display
 • Har särskilda temperaturinställningar för olika köttsorter och tillagningspreferenser
Nackdelar
 • Dyrt
 • Inte vattentät
Översikt

Omdöme: Detta är en avancerad digital termometer med timer, larm och matlagnings förinställningar för olika typer av kött. Mottagaren har en tydlig, detaljerad display och använder radiovågor för fjärrövervakning.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Rösle Gourmet

Rosle_gourment_therometer
MEST KOMPAKTA
Fördelar
 • Mycket kompakt och lättviktig utformning
 • Hållbart hus tillverkat av 18/10 rostfritt stål
 • Elegant, minimalistisk utformning
 • Tydlig display med stora siffror som kan belysas
Nackdelar
 • Inte vattentät
Översikt

Omdöme: Rosle Gourmet har alla viktiga digitala termometerfunktioner i ett kompakt, lättviktigt paket. Med ett elegant, hållbart rostfritt stålhus, kommer denna modell att vara en pålitlig assistent i köket och vid grillen.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Köpguide för ugnstermometer

Food thermometer_best article

En ugnstermometer (även kallad matlagningstermometer eller stektermometer) är ett redskap som används för att kontrollera matlagningstemperaturen i ugnen. Medan nästan alla ugnar numera har inbyggda termometrar, är deras avläsningar opålitliga eftersom de mäter temperaturen i det område där de är installerade. Detta kan vara på baksidan, framsidan eller sidan av ugnslådan. Varma fläckar eller utkast kan påverka avläsningen, och temperaturen i mitten (där din mat placeras) kan skilja sig avsevärt.

Lösningen är att använda en fristående ugnstermometer av hög kvalitet som mäter tillagningstemperaturen på rätt plats.

Olika typer av stektermometer

Omedelbar avläsning termometer ger en snabb temperaturavläsning så snart du placerar sonden i produkten. De finns i både analoga och digitala versioner. De är avsedda för att testa temperaturen inuti kött eller fjäderfä, men bör inte lämnas kvar under matlagning. Ta bort en omedelbar avläsning termometer omedelbart efter att ha erhållit avläsningen.

Leave-in- eller sondtermometrar kan vara kvar i ugnen under hela tillagningsprocessen, så att du kan övervaka temperaturförändringar. Termometrar kan också vara analoga eller digitala. Digitala modeller har vanligtvis fler funktioner; för exempel, de kan ha en larmfunktion för att varna dig när den önskade temperaturen är uppnådd. Vissa har en ugnssäker tråd som förbinder sonden med centralenheten. Detta gör det möjligt att fästa termometerskärmen på ugnsdörren för bättre synlighet. Det finns till och med smarta modeller som gör det möjligt att övervaka temperaturen och ställa in varningar från din telefon.

Vilka är fördelarna med att ha en stektermometer?

Om du inte längre vill förlita dig på gissningar när du bakar delikatesser finns det flera viktiga skäl att investera i en ugnstermometer.

Noggrannhet – som förklarats tidigare kan de inbyggda ugnstermometrarna inte ge tillförlitliga avläsningar på grund av att de är placerade bort från maten. Detta kan resultera i överkokt, till och med bränd mat eller tvärtom, rå, underkokt måltid. Om maten inte tillagas ordentligt ökar detta också risken för bakterieförgiftning. Att mäta produkttemperaturen (snarare än ugnsväggens temperatur) förhindrar också ett pinsamt misslyckande om du måste förbereda din berömda paj eller stek i en annan persons kök med en annan ugn.

Kontroll över matlagningsprocessen – i värsta fall kan ugnstermometern vilseleda dig med upp till 10 grader. Även om detta inte låter mycket, kommer det att göra skillnad, särskilt när du lagar mer komplexa recept. Dessutom, om du har använt din ugn under lång tid är det stor chans att dess termometer inte längre är exakt på grund av de många cyklerna av uppvärmning och nedkylning.

Mångsidighet – om du bestämmer dig för att använda en fristående ugnstermometer kan du leta efter en modell med exakt de funktioner som uppfyller dina matlagningsbehov, oavsett om du lagar kött, bakverk eller bara värmer gårdagens måltid.

Viktiga egenskaper att leta efter när du köper en stektermometer

En felaktig eller dåligt utformad stektermometer kan vara värre än att inte ha någon stektermometer alls. Var uppmärksam på dessa funktioner för att få ut det mesta av ditt köp:

Hörbart larm – en ugnstermometer med larm gör matlagningen mer lätthanterlig, särskilt om du ofta utför andra uppgifter medan maten gräddas. Ställ bara in önskad temperatur på termometern, placera den i ugnen och den piper när måltemperaturen har uppnåtts.

Automatisk avstängning – modeller med denna funktion stänger av sig själva när de inte används. Detta gör det möjligt att förlänga batteriets livslängd.

Förinställd temperatur – sådana termometrar har sparade rekommenderade tillagningstemperaturer för olika typer av mat. Detta gör matlagningen enklare, särskilt för oerfarna kockar. Välj helt enkelt mattypen, så ställer termometern in rätt måltemperatur.

Programmerbar temperatur – programmerbara ugnstermometrar gör att du kan ställa in och spara din egen måltemperatur. Även om detta kan vara en värdefull funktion för en avancerad kock, är det kanske inte nödvändigt för de flesta om termometermodellen redan har flera förinställningar.

Temperaturhållning – vissa digitala termometrar har en knapp eller en inställning som håller temperaturavläsningen på skärmen tills du trycker på knappen igen.

Timer – vissa ugnstermometrar är två-i-ett-apparater som också har en timer för att mäta tillagningstiden. Vanligtvis, kan du också använda timern och termometern oberoende av varandra.

Självkalibrering – alla mätinstrument förlorar sin noggrannhet med tiden. Att ha en modell med självkalibreringsfunktion innebär att din termometer kommer att tjäna dig längre. Det finns olika sätt hur kalibrering kan göras, till exempel med hjälp av krossat isvatten.

Vad mer ska man leta efter?

Food thermometer_best article3

Hållbarhet – eftersom termometern måste tåla uppvärmning och nedkylning regelbundet måste den vara tillverkad av material som klarar dessa förändringar. Högkvalitativt rostfritt stål är det bästa materialet och är mycket motståndskraftigt mot korrosion eller deformation. Kontrollera också om din termometer har en IP (ingress protection)-klassificering. Den används för att mäta motståndskraft mot damm och vatten. Den första siffran anger fastpartikelskydd och den andra siffran anger fuktskydd. Ju högre dessa siffror är, desto bättre skydd är din enhet.

Lätt att läsa – detta är en av de viktigaste egenskaperna hos en högkvalitativ ugnstermometer. Du ska enkelt kunna se avläsningen genom ugnsluckan. Om du föredrar en digital modell ska du leta efter stora siffror och kontrasterande bakgrunder. En analog termometer är lättare att läsa om den har en vit bakgrund och tydliga zonmarkeringar.

Pris – en enkel digital Omedelbar avläsning termometer från en välrenommerad tillverkare kommer att kosta cirka 200 kronor. Priserna stiger dock snabbt för modeller med extra funktioner och mer hållbara. En högkvalitativ stektermometer kan lätt kosta 800-1 000 kronor eller något mer.

Bäst ugnstermometer varumärken

Att producera noggranna och hållbara mätinstrument är inte lätt. Vi rekommenderar följande märken som har förtjänat kundernas förtroende och fått utmärkta recensioner.

Thermapen är den ledande brittiska tillverkaren av termometrar. De tillverkar digitala och analoga apparater inte bara för livsmedelsservice utan även professionella mätinstrument för avläsning av fukt, PH-nivåer och så vidare.

Gefu är en tysk tillverkare av avancerade köksredskap från förberedelse till servering. Deras produkter kombinerar innovativ utformning och enkel användning.

Weber fokuserar främst på att tillverka förstklassiga grillar, men de erbjuder också en rad andra produkter som är nödvändiga för en kvalitetsgrill. Företaget grundades i USA, men levererar numera globalt.

Rösle är ett familjeägt företag som tillverkar köks- och grillverktyg. Det är baserat i Tyskland och fokuserar på kvalitet och innovation.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button