www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Om ditt trÄdlösa nÀtverk inte nÄr alla utrymmen i ditt hem, kan du förstÀrka din wifi-signal med en wifi-förstÀrkare. Valet av denna apparat kan vara ganska komplicerat, eftersom du mÄste ta hÀnsyn till mÄnga aspekter, sÄsom kompatibilitet, frekvens och sÀkerhet. För att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta modellen av wifi-förstÀrkare som uppfyller alla dina behov, har vi granskat flera tester och valt ut de 5 bÀsta wifi-förstÀrkare som finns tillgÀngliga pÄ marknaden just nu.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Topp 5 bÀsta wifi förstÀrkare

Stabil dubbelbands Wi-Fi-förlÀngning ger liv Ät döda zoner
Fördelar
 • Dual Band med hastigheter upp till 1200 Mps
 • TrĂ„dlös AC-standard
 • Smart app som guidar dig genom hela installationen
 • Möjlighet att göra avancerade nĂ€tverksinstĂ€llningar
Nackdelar
 • Funkar bra, men kunde gĂ€rna fĂ„tt ha lite starkare sĂ€ndare/utsignal
Översikt

TP- Link RE305 ger liv till ditt Wi-Fi och döda zoner med en stark Wi-Fi-signal. Denna repeater har en kombinerad hastighet pĂ„ upp till 1,2 Gbps och tack vara dual band fungerar den Ă¶ver bĂ„de 2,4 GHz-bandet (300Mbps) och 5GHz-bandet (867Mbps) för en stabil trĂ„dlös upplevelse.

Den Ă€r utrustad med en intelligent signallampa som hjĂ€lper dig att hitta den bĂ€sta platsen för optimal Wi-Fi-tĂ€ckning genom att visa signalstyrkan och fungerar med valfri Wi-Fi-router eller trĂ„dlös Ă„tkomstpunktDu fĂ„r tvĂ„ externa antenner för att sjĂ€lv kunna stĂ€lla in dem. Detta gör att du kommer fĂ„ den bĂ€sta möjliga tĂ€ckningen och kan Ă€ndra den precis som du vill ha den. 

Denna WiFi extender fungerar perfekt med alla WiFi-routrarmodem och kabelroutrar pĂ„ marknaden. Dessutom har den en superenkel installation via en mobilapp för IOS och Android. För dig som Ă€r nybörjare kan du enkelt uppgradera din WiFi och fĂ„ betydligt bĂ€ttre tĂ€ckning med bara nĂ„gra klick. För dig som Ă€r en mer avancerad anvĂ€ndare finns möjligheter att göra specifika instĂ€llningar genom mobilappen som erbjuder mĂ€ngder av möjligheter. 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 6 / Genomsnitt: 4.8
Kolla Priset

Netgear WN3000RP v2

Denna produkt kommer att ge dig bĂ€ttre rĂ€ckvidd pĂ„ ditt internet för ett riktigt bra pris och eftersom den har en Ethernet–port kan du koppla in produkter direkt i denna dosa.
Fördelar
 • Riktigt bra pris
 • Enkel att installera
 • Liten
Nackdelar
 • Inte sĂ€rskilt snabb
Översikt

Om du Àr pÄ jakt efter en Wifi extender som Àr lite snÀllare mot din ekonomi sÄ Àr det hÀr ett utmÀrkt val. Den ligger pÄ 300 Mbps vilket inte Àr snabbast men det Àr inte heller dÄligt och för priset pÄ produkten kan man verkligen inte klaga. Dessutom Àr den vÀldigt enkel att installera, det hela gÄr pÄ nÄgra minuter och kan göras via mobilen. Du fÄr ocksÄ med en manual för att göra det hela enklare. NÀsta sak som du bör ha i Ätanke nÀr du funderar pÄ att köpa denna extender Àr att den Àr ganska liten jÀmfört med andra. Det betyder att du enkelt kan dölja den sÄ att du slipper se pÄ den. Detta göra att du kan ha den i ett finare rum utan att den stör inredningen.

Det finns dock Àven nackdelar med denna produkt. En av dessa Àr just hastigheten som vi nÀmnde tidigare. Extendern Àr lika snabb som andra dyrare produkter men den Àr lÄngtifrÄn snabbast pÄ marknaden. Hastigheten borde dock rÀcka för dina normala behov. Behöver du nÄgot snabbare kan du alltid uppgradera i framtiden och sÀlja din gamla produkt som du inte lÀngre behöver. PÄ det sÀttet förlorar du inte hela summan.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 6 / Genomsnitt: 4.8
Specifikationer
 • Hastighet: 300 Mbps
 • Storlek: Bredd – 6.7, Djup – 5.5, Höjd – 3.4
 • Ethernet–port: Ja

Netgear Nighthawk X6S EX8000

Ultimat hastighet och rÀckvidd
Fördelar
 • 802.11 b/g/n/ac Tripple Band
 • Upp till 3000 Mbps
 • Kompatibel med alla routers
 • FörstĂ€rk och förlĂ€ng ditt WiFi
 • Plugga in direkt i vĂ€gguttaget
Nackdelar
 • Funkar bra, men vissa anvĂ€ndare har haft svĂ„rt att fĂ„ maxhastighet
Översikt

Netgear Ă€r kĂ€nda för sina högpresterande nĂ€tverksprodukter och Nighthawk X65 EX8000 gör ingen Netgearfan besviken. Detta Ă€r en AC3000 Tri-band WiFi Range Extender med patenterad FastLane3-teknik som Ă¶kar din WiFi till det extrema med hastigheter upp till 3Gbps.

FrĂ„n ditt garage till trĂ€dgĂ„rden, eliminera den döda WiFi zoner och utökar WiFi-rĂ€ckvidden ocksĂ„ till svĂ„rĂ„tkomliga omrĂ„den i ditt hem. EX8000 Ă€r den mest avancerade tri-band WiFi-förlĂ€ngaren i vĂ„rt test och har ett dedikerat 5 GHz-band med upp till 1,7 Gbps för att utöka internethastigheter till dina enheter. Det fungerar med alla WiFi-routrar. AnvĂ€nd Nighthawk levererar riktigt snabbt internet tack vare sin Fastlane teknik och ger en riktigt snabbt anslutning till routern. 

Som om inte hastigheten var nog kommer Nighthawk Mesh-förlĂ€ngare hĂ„lla dig ansluten till samma nĂ€tverksnamn som din router. Anslut Nighthawk X65 EX8000 och med en knapptryckning konfigureras din Nighthawk Mesh WiFi pĂ„ nĂ„gra minuter. Smart Roaming ansluter sedan dina mobila enheter till det snabbaste WiFi-bandet nĂ€r du vandrar runt i ditt hem och ger dig en helt sömlös 4K-videoströmning, surfing pĂ„ webben och mycket mer.

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 6 / Genomsnitt: 4.8
Specifikationer
 • Typ: RĂ€ckviddsökare för WiFi 
 • Data Hastighet: 3000 Mbps 
 • Frekvens Band: 1, 2,4 GHz och 2, 5 GHz
 • WiFi Standard: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
 • Ethernet port: TrĂ„dlös
 • Antenner: Inbyggda

Netgear Nighthawk EX7000

PrisvÀrd med snygg design
Fördelar
 • Dualband WiFi upp till 1900 Mbps
 • DubbelkĂ€rnig 1 GHz-processor för maximal WiFi-prestanda
 • 700 mW högdriven design för ultimat rĂ€ckvidd
 • Enkel installation
Nackdelar
 • Vi har inte hittat nĂ„gra negativa omdömen om denna förtrĂ€ffliga produkt
Översikt

Expandera WiFi-nÀtverket för ultimata prestanda för stora hem. NETGEAR Nighthawk AC1900 WiFi Range Extender ökar ditt befintliga nÀtverksomrÄde och WiFi hastighet och ger extremt snabbt dualband-WiFi upp till 1900 Mbps. De 700 mW högdrivna förstÀrkarna ger extremt rÀckvidd, medan dual-core 800 MHz-processor möjliggör maximal WiFi-prestanda.

Den fungerar med alla standard WiFi-routers och Àr idealisk för HD-videoströmning och -spel. Det fungerar med vilken som helst standard WiFi-router och Àr idealisk för HD-videoströmning och -spel. FÄ hela den hemuppkoppling du behöver för iPad, smartphone, bÀrbara datorer och mycket mer med denna monsterförtÀrkare. NETGEAR Nighthawk AC1900 har 5 Gigabit-portar för att ansluta trÄdbundna enheter som smarta TV-apparater och spelkonsoler till WiFi och Access Point-lÀget skapar en WiFi-hotspot med en trÄdbunden Ethernet-anslutning. 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 6 / Genomsnitt: 4.8
Specifikationer
 • Typ: RĂ€ckviddsökare för WiFi
 • Data Hastighet: 1900 Mbps 
 • Frekvens Band: 2.4GHz, 5GHz
 • WiFi Standard:802.11ac, IEEEÂź 802.11 b/g/n 2.4GHz, IEEE 802.11 a/n/ac 5GHz
 • Ethernet port: Ja, 4 x 1G Ethernet, 2 USB portar
 • Antenner: 3, externa

Alla har vi rĂ„kat ut för det nĂ„gon gĂ„ng: att tĂ€ckningen inte rĂ€cker till. Helt normala mĂ€nniskor som under vanliga omstĂ€ndigheter aldrig skulle tĂ€nka sig förlora sin vĂ€rdighet stĂ„r plötsligt dĂ€r och viftar med mobilen i vĂ€dret, gĂ„r frenetiskt fram och tillbaka medan de vĂ€xlar mellan att stirra argt pĂ„ mobilen och vĂ€djande blicka mot himmelen – eller i alla fall mot nĂ€rmaste accesspunkt. Det finns de som inte vĂ€rjer sig frĂ„n att vidta extrema Ă„tgĂ€rder som att klĂ€ttra upp pĂ„ nĂ€rmaste parkbĂ€nk eller staty, alltjĂ€mt viftande med mobilen i ett förgĂ€ves försök att hjĂ€lpa den ta upp signalen igen.

VĂ€rlden blir mer och mer teknikorienterad, och vikten av en snabb, stabil och sĂ€ker internetanslutning ökar stĂ€ndigt. Att ha en (eller flera) router hemma Ă€r numera en sjĂ€lvklarhet likvĂ€rdig med spisen eller kylskĂ„pet, och för de som bor i en liten lĂ€genhet Ă€r det ju helt okej: den egna signalen kommer fram klart och starkt, och finns dĂ€r nĂ€r man behöver den. Annat Ă€r det med större hus. DĂ€r kan det hĂ€nda att rummet dĂ€r routern stĂ„r blir samlingspunkt för hela familjen, alla inne i sin egen vĂ€rld. Mysigt – ibland, men ibland behöver man kunna arbeta i fred för att koncentrera sig. Och det Ă€r hĂ€r WiFi förstĂ€rkaren kommer till sin rĂ€tta.

Varför funkar inte mitt WiFi?

Problem med trĂ„dlösa nĂ€tverk Ă€r nĂ€stan lika vanliga som nĂ€tverken sjĂ€lva. Men vad Ă€r det dĂ„ som kan gĂ„ fel? Svaret har att göra med hur systemet fungerar: ett trĂ„dlöst nĂ€tverk görs upp av radiosignaler genom vilka din telefon kopplar upp sig. Dessa signaler kan försvagas eller störas av diverse objekt som kan finnas i rummet – galler, tjocka trĂ€möbler och hönsnĂ€t till exempel utgör en blockering som signalen har svĂ„rt att trĂ€nga sig igenom. Maskineriet i hissen eller vĂ„gorna frĂ„n mikron utgör ocksĂ„ störmoment. Finns det mĂ„nga olika nĂ€tverk i just ditt omrĂ„de kan det vara frĂ„gan om trĂ€ngsel – det vill sĂ€ga att din signal har svĂ„rt att hitta fram till just dig. Lösningen kan i detta fall vara en internet förstĂ€rkare – Ă€ven kĂ€nd som nĂ€tverksförstĂ€rkare, förlĂ€ngare, extender eller repeater.

SÄ funkar WiFi förlÀngare

En WiFi förlĂ€ngare, eller extender, plockar upp din signal och skickar den vidare sĂ„ att du kan fĂ„ bĂ€ttre tĂ€ckning pĂ„ ett större omrĂ„de. Den har ingen fysisk koppling till nĂ€tenheten, utan arbetar endast med radiosignaler. Du kan dra nytta av detta system genom att placera router förstĂ€rkare pĂ„ strategiska platser i huset; det Ă€r ett enkelt sĂ€tt att bygga ut tĂ€ckningen sĂ„ att den nĂ„r de delar av huset som inte tĂ€cks med den originella accesspunkt WiFi. Det Ă€r dock viktigt att du tĂ€nker pĂ„ lĂ€get: om förstĂ€rkaren stĂ€lls pĂ„ ett stĂ€lle dĂ€r signalen redan Ă€r dĂ„lig, kommer den inte automatiskt att fixa denna, utan endast skicka den vidare. Det kanske stĂ„r pĂ„ datorskĂ€rmen att signalen Ă€r stark, men du kommer att uppleva precis samma problem som förut – filmer som buffrar alltför lĂ€nge, webbsidor som aldrig öppnar och viktiga meddelanden som helt enkelt inte kommer ivĂ€g.

Det ideella lÀget

Ett WiFi förstĂ€rkare test kan hjĂ€lpa dig avgöra vilken modell som kommer att fungera bĂ€st för dig. För att avgöra var denna ska installeras för optimala resultat, kan du försöka att mentalt kartlĂ€gga var de objekt som kan störa signalen finns. FörestĂ€ll dig att du ser radiovĂ„gorna, tĂ€nk pĂ„ var vĂ€ggar, elskĂ„p, bokhyllor eller köksapparater som mikrovĂ„gsugn stĂ„r och anvĂ€nd dessa fakta för att bestĂ€mma vilken den bĂ€sta platsen bĂ„de för routern och för förstĂ€rkaren kommer att vara. Ett knep som underlĂ€ttar detta Ă€r att tĂ€nka pĂ„ höjden – eftersom de flesta hushĂ„llsapparater och möbler inte stĂ„r högre upp Ă€n huvudhöjd, kan det vara bra att stĂ€lla förstĂ€rkaren högt upp. PĂ„ sĂ„ vis blockeras inte radiovĂ„gornas rĂ€ckvidd, utan de kommer att fĂ„ mycket bĂ€ttre kontakt med dina datorer, mobiler och plattor.

Vanliga misstaget du bör undvika

Alla signaler i ett trĂ„dlöst nĂ€tverk tas emot och skickas vidare av förstĂ€rkaren. I ett stort hem dĂ€r mĂ„nga förstĂ€rkare anvĂ€nds, kan detta skapa en alldeles för stor trafik – och lösningen blir vĂ€rre Ă€n problemet. DĂ€rför Ă€r det viktigt att placeringen noggrant planeras ut. Det finns vissa webbsidor dĂ€r du kan kartlĂ€gga eller ladda upp en ritning pĂ„ ditt hem och mĂ€ta signalspridningen med en bĂ€rbar dator. Detta kan hjĂ€lpa dig fĂ„ en överblick av problemomrĂ„den, samt fĂ„ tips om bĂ€sta platsen. Det Ă€r dock bra att kĂ€nna till tumregeln: WiFi förstĂ€rkaren ska helst stĂ„ mitt emellan routern och platsen dĂ€r du vill fĂ„ signal.

Kommer förstÀrkaren att pÄverka min hastighet?

Eftersom nĂ€ttrafiken kommer att gĂ„ genom din repeater, kommer det naturligtvis att ta extra tid. Topphastigheten halveras – men detta behöver inte betyda nĂ„gonting för dig som inte uppnĂ„r högsta hastigheten genom din aktivitet, ty den faktiska hastigheten kommer inte att bli pĂ„verkad.

Ett sÀtt att lösa detta heter frekvensbandskorsning. Eftersom förstÀrkaren inte behöver anvÀnda samma radiodel för att skicka och ta emot data samtidigt utan kan anvÀnda ett frekvensband för kommunikation med routern och ett annat med din uppkopplad teknik, förbÀttras prestandan avsevÀrt.

En alternativ lösning Ă€r att placera förstĂ€rkaren lite lĂ€ngre bort och anvĂ€nda den som en extra accesspunkt. Detta gör du genom att koppla den till nĂ€tverkskabeln och Ă€ven konfigurera den med ett annat SSID – pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du vĂ€lja det nĂ€tverk som har bĂ€st tĂ€ckning dĂ€r du rĂ„kar befinna dig för stunden. För att bestĂ€mma hur din extender ska anvĂ€ndas, kan du nĂ„ den via webbsidan – logga in med IP-nummer och de uppgifter som finns pĂ„ apparatens undersida. NĂ€r detta vĂ€l Ă€r gjort, Ă€r det en enkel sak att finjustera dess funktioner efter dina behov.

TÀnk pÄ detta nÀr du ska vÀlja WiFi förstÀrkare

Den WiFi förstĂ€rkare som fĂ„tt betyget bĂ€st i test kan vara ditt bĂ€sta val – eller ej. Det beror pĂ„ vad du och din familj har för behov. Det finns tre huvudaspekter som skiljer olika modeller frĂ„n varandra, och detta mĂ„ste du tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du ska vĂ€lja den bĂ€sta WiFi repeater för dig. Det handlar om:

TrÄdlös sÀkerhet: Hur sÀker kommer din information att vara? Detta beror pÄ krypteringen som förstÀrkaren anvÀnder. Det finns 3 olika sorters kryptering: WEP, WPA och WPA2. Den sistnÀmnda Àr den nyaste teknologin och Àven den som anses sÀkrast, sÄ försÀkra dig om att din förstÀrkare anvÀnder sig av WPA2 kryptering.

Dataöverföringshastigheten, eller den hastighet som datan kommer att skickas i under ideella förhĂ„llanden. Detta beror mycket pĂ„ lĂ€gsta hastigheten hos din befintliga router – eftersom förstĂ€rkaren bara för signalen vidare, kan den inte erbjuda dig större hastighet Ă€n detta.

Dual Band-systemet: WiFi extenders bÀst i test har tvÄ olika routrar i sig, en som tar hand om sÀndning, och en som tar hand om mottagning. Detta fördubblar hastigheten i jÀmförelse med de förstÀrkare som inte anvÀnder sig av Dual Band-systemet.

Andra detaljer du bör kontrollera innan du vÀljer Àr:

 • Kompatibilitet. Du mĂ„ ha den nyaste och snabbaste förstĂ€rkaren som finns att fĂ„ tag pĂ„, den kommer Ă€ndĂ„ inte att göra nĂ„gon nytta om den inte Ă€r kompatibel med din router. År 1997 kom den originella WiFi standarden ut pĂ„ marknaden, och sedan dess har den renoverats Ă„tskilliga gĂ„nger. Om din router inte stödjer de senaste av dessa renoveringar, Ă€r en förstĂ€rkare inte nĂ„gon vidare bra idĂ© – i sĂ„ fall kommer det att funka bĂ€ttre om du byter ut din router mot en nyare modell.
 • Vilka extra funktioner erbjuder den? Vissa extenders har stöd för en eller ett par Ethernet-portar, dĂ€r du kan ansluta enheter som till exempel TV, spelkonsol och DVR som alltid stĂ„r pĂ„ samma plats. Detta har en positiv inverkan pĂ„ hastigheten, eftersom trafiken minskar i takt med att fĂ€rre enheter tĂ€vlar om att fĂ„ ansluta sig trĂ„dlöst. Det finns Ă€ven de modeller som stĂ„tar med en port för högtalare eller hörlurar, sĂ„ att du kan streama musik frĂ„n din mobil eller dator.
 • Design. Viktigt för dig som Ă€r noga med att allt ska ge ett enhetligt estetiskt intryck. Repeatrarna kommer i mĂ„nga olika mönster, men generellt sett Ă€r det tvĂ„ större trender som gĂ€ller. Den ena trenden liknar sjĂ€lva routern, med egen strömförsörjning och antenner. Dessa tenderar att ha fler extrafunktioner. Den andra Ă€r den trĂ„dlösa sorten, utformad för att anslutas direkt till ett vĂ€gguttag, och med ett par lysdioder som visar att apparaten Ă€r pĂ„ och hur stark signalen Ă€r. Denna modell brukar vara mindre pĂ„trĂ€ngande, men du mĂ„ste sĂ€kerstĂ€lla att den faktiskt fĂ„r plats dĂ€r du ska ha den. Fördelen med denna Ă€r att den Ă€r bĂ€rbar – du kan lĂ€tt ta med den var som helst.
 • Hur enkel kommer anslutningen att vara? Ofta sker det att du mĂ„ste ange ditt SSID och lösenord för att fĂ„ ansluta dig till förstĂ€rkaren. För att undvika detta och underlĂ€tta processen, har vissa modeller implementerat WPS (WiFi Protected Setup) – du trycker pĂ„ knappen pĂ„ routern och pĂ„ förstĂ€rkaren, sĂ„ kommer den nödvĂ€ndiga informationen att skickas över, och den kommer hĂ€danefter att ansluta sig sjĂ€lv utan att du behöver göra nĂ„got Ă„t det.
 • Priset. Hur mycket Ă€r du villig att betala? FörstĂ€rkare kan kosta allt frĂ„n 350 SEK till 1 000 SEK.

Planeringen Àr A och O

Och den inbegriper sÄ mycket mer Àn att bara hitta den accesspunkt bÀst i test. Du mÄste rÀkna ut hur mÄnga accesspunkter och repeaters som du kommer att behöva för att fÄ bÀsta möjliga tÀckning i ditt hem utan att riskera överbelastad trafik pÄ grund av att tvÄ av dessa sitter för nÀra varandra. Du som har tvÄ vÄningar i dittt hem kan behöva en accesspunkt pÄ den routerfria vÄningen. Du fÄr sjÀlv avgöra om det Àr möjligt och praktiskt att dra en sladd frÄn routern, eller om en repeater komer att passa bÀttre. Andra detaljer som kan avgöra hur mÄnga accesspunkter du kommer att behöva Àr antalet betongvÀggar i huset, planlösningar som överstiger 80 kvadratmeter, och huruvida du vill kunna fÄ bra tÀckning utomhus (i garage, gÀsthus eller trÀdgÄrd).

Skydda ditt förbÀttrade nÀtverk

NÀr du sen hittat den WiFi repeater bÀst i test för dig och maxat din WiFi hastighet sÄ mycket du kunnat, Àr det dags att skydda ditt nÀtverk frÄn snyltgÀster. Gör sÄ hÀr:

 1. Se till att inloggningsnamnet och lösenordet till din router Ă€r unika och svĂ„rgissade. Alla nya routrar kommer med generiska inloggningsuppgifter – som kan hittas genom en enkel googling och Ă€r dĂ€rför inte alls pĂ„litliga.
 2. Aktivera den trĂ„dlösa krypteringen WPA2-PSK, och ange ett nĂ€tverksnamn och en krypteringsnyckel (lösenordet som alla mĂ„ste ange för att ansluta sig till nĂ€tverket). Det nĂ€tverksnamn du vĂ€ljer bör helst inte vara personligt, eller lĂ€mna ut nĂ„gon information om dig – vĂ€lj hellre nĂ„got neutralt som lĂ€mnar obehöriga famlande i mörkret. Aktivera inte stödet för gĂ€stnĂ€tverk om detta inte Ă€r nĂ„got du behöver – mĂ„ste du ha det i alla fall gör du vĂ€l i att se till att det fĂ„r ett eget lösenord.
 3. Aktivera brandvÀggar i routern och Àven i alla anslutna datorer, men se till att fjÀrrÀdministrationen förblir avaktiverad. Ett sÀkrare alternativ till detta Àr att aktivera en vpn-server, som lÄter dig ansluta utifrÄn pÄ ett sÀkert sÀtt. Detta kommer Àven att lÄta dig komma Är routerns instÀllningsgrÀnssnitt genom att logga in med IP-adressen.
 4. Specifiera vilka enheter som ska fĂ„ komma Ă„t ditt WiFi. Nackdelen med detta Ă€r att det tar tid och det kan bli lite extra jobb nĂ€r nya enheter ska anslutas – du kan till exempel inte bara ge lösenordet till vĂ€nnerna som hĂ€lsar pĂ„ utan du mĂ„ste addera dem en och en – men det Ă€r ett av de sĂ€kraste sĂ€tten att fĂ„ kontroll över vilka enheter som ska fĂ„ ansluta sig. GĂ„ in pĂ„ routerns instĂ€llningar till mac-filtrering och ange varje enhets individuella mac-adress för att fĂ„ dem godkĂ€nda.

Mycket vatten har runnit under bron sedan de första WiFi repeaters testades, och man har sedan dess arbetat hĂ„rt för att förbĂ€ttra deras prestationsförmĂ„ga och anvĂ€ndarvĂ€nlighet. DĂ€rför finns det en stĂ€ndig ström av innoverande modeller, alla tĂ€nkta för att gemene person ska kunna genomföra installationen sjĂ€lv utan att tillkalla teknikern. Testa dig fram till den bĂ€sta WiFi förstĂ€rkare för just dig, och lĂ€s instruktionerna noggrant. Snart kommer du att kunna njuta av en helt godtagbar hastighet för allt du behöver göra – vare sig det handlar om att streama filmer eller kolla post – och den gamla irritationen som medföljde lĂ„ngsamt internet kommer att förbli ett suddigt minne blott.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 6 / Genomsnitt: 4.8
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 6 / Genomsnitt: 4.8
Back to top button