www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Vad Àr in ear hörlurar?

In ear hörlurar Àr precis som det lÄter en hörlur som du stoppar i örat istÀllet för att sÀtta den utanpÄ. De Àr populÀra i och med att de Àr bekvÀma och stÀnger ute bakgrundsljud som vi annars upplever i vardagen. FortsÀtt lÀsa denna artikeln för att se vilka typer av in ear hörlurar som Àr bÀst i test av de populÀraste pÄ marknaden idag. Med sÄ mycket media och musik i vardagen sÄ Àr hörlurar nÄgot som i princip anvÀnds dagligen. MÄnga lyssnar pÄ en podcast eller sin favoritmusik nÀr de Äker bussen eller tunnelbanan pÄ vÀg till jobbet eller ser pÄ videos, och detta vill man kunna göra utan att störa sin omgivning. DÀrför Àr hörlurar nÄgot vÀsentligt i vardagslivet. Det Àr bra att lÀsa ett in ear hörlurstest för att fÄ reda pÄ för och nackdelar med de olika hörlurarna som finns att vÀlja emellan. Vi kommer dock inte ta reda pÄ just i denna artikeln vilka som Àr de bÀsta bluetooth in ear hörlurarna eller berÀtta om de bÀsta trÄdlösa in ear hörlurarna utan det fÄr bli i en annan artikel, men om du bara helt enkelt vill ta reda pÄ ett par bra in ear hörlurar sÄ Àr detta artikeln för dig.

Hur fungerar in ear hörlurar?

In ear hörlurar fungerar egentligen som en högtalare fast i miniatyrform. Den behöver inte samma kraft som en stor dÄ den bara flyttar pÄ luften som Àr inuti ditt öra. SÄ vilka delar bestÄr de av?

  • Ett bakstycke som hĂ„ller ihop allting. Kabeln gĂ„r igenom ett litet hĂ„l i botten.
  • Framstycket som gĂ„r in i ditt öra. Om den har ett tyg pĂ„ sig sĂ„ Ă€r det för att den ska hĂ„llas ren.
  • Ett segill som hĂ„ller fram och backstycket ihop.
  • Kablar som tar emot signalerna frĂ„n enheten som spelar upp ljudet till högtalaren.
  • En permanent magnet som Ă€r i bakgrunden. Detta utgör den tyngsta delen av högtalaren.
  • En spole som blir en elektromagnet nĂ€r elektriciteten passerar igenom den.
  • En transparent plastkon som blir till ljud nĂ€r den rör sig.

SÄklart sÄ kan det variera nÄgot men i grund och botten sÄ Àr det sÄhÀr som det fungerar. Du kanske har ett par trÄdlösa in ear hörlurar. Dessa fungerar sÄklart nÄgot annorlunda Àn om de har en kabel. MÄnga gÄnger sÄ jobbar sÄdana in ear hörlurar med bluetooth och mÄste dÀrför ha nÄgot som fÄngar upp den signalen. De kan fungera olika bra beroende pÄ hur de Àr byggda och det Àr dÀrför bra att ta reda pÄ vilka bluetooth in ear hörlurar som Àr bÀst i test, genom att lÀsa ett test om trÄdlösa in ear hörlurar.

Vad gör in ear hörlurar annorlunda frÄn liknande produkter?

In ear hörlurar Àr nÄgot mer diskreta Àn om man har hörlurar som gÄr över öronen. De Àr ocksÄ lÀttare att packa med sig i fickan eller handvÀskan Àn deras större kusiner. DÀrför anses de av mÄnga vara sÄ bekvÀma och nÄgot att föredra i vardagslivet. Sedan sÄ fungerar de lite som öronproppar samtidigt som du kan njuta av din favoritmusik och stÀnga in dig i din egen lilla vÀrld.

För och nackdelar med in ear hörlurar

Det kan ibland vara svÄrt att hitta in ear hörlurar som sitter perfekt i ens öron, speciellt om man har lite större eller mindre öron Àn vanligt. Tack och lov sÄ följer det ofta med silikonproppar i olika storlekar sÄ det bara Àr att byta till den som passar bÀst. Vissa Àr ocksÄ designade för att sitta sÄ bra som möjligt i alla öron. En annan nackdel Àr att de har en tendens att trassla ihop sig, men Àven hÀr sÄ finns det flera mÀrken och modeller designade för att undvika detta. Vi kommer dÀrför hÀr nu att rÀkna upp nÄgra populÀra modeller som finns pÄ marknaden idag och deras för och nackdelar, för att du ska kunna hitta de bÀsta in ear hörlurarna som passar just dig.

NÀr Àr in ear hörlurar mest anvÀndbara?

NÀr du gÄr, Äker lokaltrafik, cyklar eller andra tillfÀllen dÄ du har mÀnniskor omkring dig som kanske inte vill lyssna pÄ det just du lyssnar pÄ, dÄ Àr det skönt att ha ett par diskreta hörlurar. Det kan ocksÄ vara skönt att köpa ett par hörlurar med mikrofon som du kan anvÀnda nÀr du pratar i telefon. PÄ sÄ sÀtt har du bÄda hÀnderna fria dÄ du inte behöver hÄlla i telefonen med nÄgon av dina hÀnder. Och om du har ett par bluetooth in ear hörlurar sÄ behöver du inte ens bry dig om en sladd, vilket kan vara bekvÀmt om man hÄller pÄ exempelvis i köket.

Hur vÀljer man de bÀsta in ear hörlurarna för ens egna behov?

Vad bör man leta efter hos ett par in-ear hörlurar? Det beror sÄklart pÄ vad du söker efter. Ska de bara vara snygga eller bör de ocksÄ leverera riktigt bra ljudkvalitet? Vi ska titta pÄ tre saker som man kan tÀnka pÄ.

Ljudisolering

Detta handlar om att hörlurarna ska stĂ€nga ute eventuella bakgrundsljud. Man kanske tycker att i dagens vĂ€rld sĂ„ bör alla hörlurar kunna göra detta men det Ă€r tyvĂ€rr Ă€nnu inte sĂ„ sjĂ€lvklart som man skulle önska. Är hörluren utformad pĂ„ rĂ€dd sĂ€tt sĂ„ bör det inte vara nĂ„got problem. En in-ear hörlur har en hörlurspropp som har som största syfte att kunna isolera örat och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt Ă€ven stĂ€nga ute eventuella bakgrundsljud. Man vill ju inte vara tvungen att skruva upp volymen bara för att slippa höra annat Ă€n vad man just hĂ„ller pĂ„ att lyssna pĂ„. Har du en riktigt bra hörlur sĂ„ ska det inte vara nödvĂ€ndig att gör detta.

Prislappen har betydelse

trÄdlösa in ear hörlurarVanligtvis sÄ Àr dyrare hörlurar ocksÄ av en bÀttre kvalitet nÀr vi pratar om konstruktion och material, och detta har ocksÄ betydelse för ljudkvaliteten. 200 kronors hörlurar lÄter oftast bra men tyvÀrr inte alls lika bar som om du anvÀnder ett par för 500 kronor. Det kan hÀnda att om du anvÀnder ett par hörlurar i den högre prisklassen sÄ kanske du hör toner eller detaljer i musiken som du inte hört förut. Köper du ett par billiga in ear hörlurar sÄ kanske de hÄller i ungefÀr ett Är, medans om du har ett par bÀst i test in ear hörlurar sÄ kan de hÄlla i flera Är. Det Àr nÀmligen sÄ att bara för att hörluren Àr frÄn ett kÀnt mÀrke sÄ betalar du inte bara för namnet utan ocksÄ för den kvalitet som varumÀrket Àr kÀnt för.

Ljudfrekvenser

Nu för tiden sĂ„ kan du titta pĂ„ ett paket av in ear hörlurar och se nummer som 60hz – 25khz, 15hz – 20khz och sĂ„ vidare. DĂ„ ljud mĂ€ts i just hertz och ett par hörlurar har ett lĂ€gre hertzvĂ€rde sĂ„ kommer basen ocksĂ„ att levereras bĂ€ttre. Med andra ord, om hörluren sĂ€ger sig leverera 15hz sĂ„ kommer basen vara djupare Ă€n hos den hörluren som börjar vid exempelvis 60hz. TĂ€nk dĂ€rför pĂ„ den typen av musik som du lyssnar pĂ„ nĂ€r du ska vĂ€lja vilken hörlur som du ska köpa. Om du exempelvis lyssnar pĂ„ Hiphop eller R&B sĂ„ vill du sĂ€kert ha ett par hörlurar med lĂ„g hertz sĂ„ att du kan kĂ€nna basen bĂ€ttre. Vissa musiklyssnare gillar de ljusa tonerna bĂ€ttre medans andra föredrar en djup bas och dĂ€rför bör du vĂ€lja ett par hörlurar som passar just ditt tycke och smak.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 3 / Genomsnitt: 4.7
Back to top button