www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

En epilator tar bort varje hÄr frÄn roten, vilket innebÀr att den i lÀngden kommer minska mÀngden hÄr som vÀxer tillbaka. Det Àr dessutom ett bra alternativ till mer traditionell vaxning eller rakning eftersom en bra epilator klarar mindre hÄrstrÄn och eliminerar risken för infektioner frÄn smÄ skÀrsÄr. Visst, det kan göra rejÀlt ont första gÄngen man anvÀnder en epilator men över tid vÀnjer sig huden vid epilatorn och det gör mindre ont för varje gÄng. Om du dessutom följer vÄra tips och rÄd kring hur du ska anvÀnda din epilator för bÀsta effekt kommer du minimera obehaget och fÄ ett optimalt resultat.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Philips BRE715/00

Philips BRE650_00
VÄr snabbaste epilator, Àven pÄ de finaste hÄrstrÄn.
Fördelar
 • Sladdlös
 • VattentĂ€t, klarar bĂ„de vĂ„t och torr anvĂ€ndning inklusive i duschen
 • Marknadens bredaste epilatorhuvud: 42 mm
 • Keramiska skivor
 • 8 lyxiga tillbehör
Nackdelar
 • Enstaka anvĂ€ndare upplever att pincetterna som greppar hĂ„ren, som Ă€r gjorda av plast och inte metall, inte tar alla hĂ„rstrĂ„n.
Översikt

Philips epilator Satinelle Prestige BRE650/00 har ett s-format handtag som Àr utformat för ett bekvÀmt grepp. Det förenklar att komma Ät pÄ svÄrÄtkomliga omrÄden med sin flexibilitet. Huvudet pÄ epilatorn Àr nÀmligen extra bred, hela 42 mm, sÄ att du tÀcker sÄ stor yta som möjligt med ett enda drag. Du slipper behandla samma yta om och om igen eftersom epilatorn fÄngar alla hÄrstrÄn i ett enda drag. Den kan anvÀndas i duschen vilket möjliggör extra skonsam behandling dÄ det varma vattnet dÀmpar obehag vid epileringen. Philips Satinelle epilator har ett specialanpassat grepp för optimal vÄt- och torranvÀndning.

Philips BRE650/00 har en inbyggd lampa för optimal översikt och garanterar att du inte missar nÄgra flÀckar. Lampan möjliggör bÀsta epileringsresultat pÄ alla delar av kroppen, Àven dÀr det kan vara svÄrt att se hÄrstrÄna eller om du har vÀldigt ljusa strÄn. Denna modell kommer dessutom med ett exklusivt massagetillbehör som stimulerar blodcirkulationen. Dessutom ger den en fantastiskt avslappnande kÀnsla. Tillbehöret skinstretcher stramar upp huden och strÀcker den lite under epileringen, vilket gör att eventuella obehag kÀnns mindre. Philips epilator har en lÄng rad medföljande tillbehör som bland annat; Exfolieringsborste för kroppen, Rakhuvud, Trimkam, MassagekÄpa, HudutstrÀckare, Basfodral, Rengöringsborste osv.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Specifikationer
 • Torr eller vĂ„t anvĂ€ndnig: BĂ„da 
 • Batteri tid: 40 minuter
 • Laddningstid: 1h
 • Antal hastighetsinstĂ€llningar: 2
 • Antal pincetter: 32 pincetter
Kolla Priset

Topp 5 bÀsta epilatorer

Braun Silk-Ă©pil 9 9/890
Sladdlös startset för skonsam vÄt och torr epilering.
Fördelar
 • Klarar 0,5 mm korta hĂ„rstrĂ„n
 • GĂ„r att anvĂ€nda i duschen och badet
 • SensoSmart-teknik
 • För upp till 4 veckors slĂ€t hud
 • 5 tillbehör medföljer inklusive rakhuvud
Nackdelar
 • Vissa anvĂ€ndare upplever att batteritiden Ă€r lite snĂ„lt tilltagen.
Översikt

Braun Silk-épil 9 SensoSmart epilator Àr vÀrldens första smarta epilator. Den inbyggda SensoSmart Àr en innovativ teknik som bestÄr av en intelligent sensor som vÀgleder dig genom epileringen sÄ att du anvÀnder rÀtt tryck och avlÀgsnar Ànnu fler hÄr i varje drag. En röd lampa visar om du trycker för hÄrt och uppmanar dig att anpassa din hantering för effektivare epilering. Den Àr trÄdlös och du kan anvÀnda den för bÄde vÄt och torr epilering.

Epilatorn kan anvÀndas ocksÄ i badkar eller dusch. Ladda det starka NiMH-batteriet fullt pÄ en timme sÄ fÄr du 40 minuters sladdlös epilering. I epilator test för kÀnslig hud har denna epilator frÄn Braun fÄtt höga betyg av anvÀndare som upplevt att det varit svÄrt att hitta en epilator anpassad för kÀnslig hud. Epilatorn har dessutom massagerullar som varsamt stimulerar huden för att minska obehaget frÄn epileringen. Det 40% bredare epilatorhuvudet tar bort 4x kortare hÄr Àn vax. Med 7 extrafunktioner för enkelt underhÄll av kÀnsliga omrÄden har denna epilator allt man kan önska sig i form av tillbehör. Det medföljer ett rakhuvud med trimmerkÄpa sÄ du kan vÀlja att raka extra kÀnsliga omrÄden pÄ ett skonsamt sÀtt. Dessutom fÄr du med en tygpÄse att förvara din epilator med tillbehör i.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Kolla Priset

OBH Nordica NU9420N0

OBH Nordica NU9420N0
Epilator med Skin Respect-teknik för bÀttre glid och mindre hudirritation.
Fördelar
 • VĂ„t- och torrepilering
 • TvĂ„ hastigheter
 • Sladdlös och uppladdningsbar
 • Extra tillbehör: spa-kit
Nackdelar
 • AnvĂ€ndare upplever att manualen Ă€r svĂ„r att lĂ€sa och förstĂ„.
Översikt

Spa Sensation Àr en epilator frÄn OBH Nordica som har Skin Respect-teknologi designad för bÀttre glid och mindre irritation pÄ huden. Den har fÄtt betyget mest prisvÀrd i epilator test och man fÄr mycket för pengarna med denna relativt billiga epilator. Du kan anvÀnda denna epilator för hÄrborttagning i ditt ansikte och pÄ kroppen. Att epilera benen gÄr snabbt och effektivt och med regelbunden anvÀndning kommer hÄlla huden slÀt och hÄrfri i flera veckor. Till skillnad frÄn vaxning behöver du inte vÀnta pÄ att hÄret ska vÀxa ut innan du kan anvÀnda den igen. OBH Nordica Spa Sensation har nÀmligen en bra pincett och kan ta sÄ korta hÄrstrÄn som 0,5 mm. En smart placerad lampa pÄ epilatorn lyser dessutom upp Àven de allra minsta och ljusaste hÄrstrÄna sÄ inget strÄ missas.

Spa Sensation Àr sladdlös och har en vattentÀt design som gör att du kan anvÀnda OBH Nordica -epilatorn bÄde i duschen och i badet. Oavsett om du Àr nybörjare eller van epilerare sÄ kan det varma vattnet i duschen lindra obehaget nÀr du epilerar. Ett spa-kit med tillbehör för hela kroppen medföljer epilatorn sÄ att du kan fÄ den dÀr hemma-spa kÀnslan.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Specifikationer
 • Torr eller vĂ„t anvĂ€ndnig: BĂ„da 
 • Batteri tid: 40 minuter
 • Laddningstid: 1h 
 • Antal hastighetsinstĂ€llningar: 2
 • Antal pincetter: 24 pincetter 

Topp 5 bÀsta epilatorer

Braun FaceSpa Pro 912
3-i-1 ansiktsepilerande, rengörande och hudtonande system med 5 funktioner.
Fördelar
 • Smidig ansiktsepilator
 • Skonsam rengöringsborste
 • MicroVibrations-huvud för applicering
 • Uppladdningsbart batteri
 • 100% vattentĂ€t
Nackdelar
 • Vissa upplever att batteritiden Ă€r kortare Ă€n de angivna 30 minuterna.
Översikt

Förvandla ditt hem till en skönhetssalong med denna Braun FaceSpa Pro 912 som Ă€r vĂ€rldens första en 3-i-1-system för ansiktsepilering, rengöring samt applicering av krĂ€mer och serum. Epilatorn avlĂ€gsnar försiktigt ansiktshĂ„r vid roten för att ge dig en slĂ€t hud som varar. Denna Braun epilator Ă€r en högkvalitativ ansiktsepilator. Ansiktsrengöringsborsten oscillerar försiktigt för att lossa och ta bort smink, oljor och föroreningar frĂ„n huden med upp till 6 × bĂ€ttre rengöring Ă€n vid manuell rengöring. Detta innebĂ€r att denna epilator ocksĂ„ Ă€r bra för dig med mycket acne eller andra hudirritationer dĂ€r du behöver rengöra pĂ„ djupet. Den skonsamma rengöringsborsten för ansiktet avlĂ€gsnar varsamt orenheter ocksĂ„ frĂ„n kĂ€nslig hud.

Avsluta din behandling genom att anvÀnda MicroVibrations-huvudet till ditt serum eller krÀm för att Äterfukta din hud. Ja, det Àr nÀstan som en dag pÄ ett riktigt spa! Apparaten Àr 100% vattentÀt vilket betyder att du kan ta med dig din epilator in i duschen för hÄrborttagning. En inbyggd timerfunktion pulserar var 20:e sekund för att pÄminna dig om nÀr det Àr dags att byta omrÄde. PÄ sÄ vis vet du att du fÄr en effektiv och skonsam epilering med minsta risk för obehag eller smÀrta. Epilatorhuvudet Àr litet och smidigt för att ge dig bÀsta precision.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Kolla Priset

Topp 5 bÀsta epilatorer

BRAUN Silk-epil 9-870
Wet & Dry epilator med 7 extra tillbehör
Fördelar
 • Wet & Dry teknik: vattentĂ€t till 100 %
 • MicroGrip Pincett
 • Roterande huvud för bekvĂ€m rakning
 • Smartlight sĂ„ du inte missar hĂ„r
 • Venushyvel för kĂ€nsliga omrĂ„den
Nackdelar
 • Det Ă€r vĂ€ldigt fĂ„ som inte Ă€r nöjda med denna epilator. De som har negativa omdömen klagar frĂ€mst pĂ„ smĂ€rtan frĂ„n sjĂ€lva epileringen, vilket Ă€r genomgĂ„ende för all epilering.
Översikt

Brauns nya generation av epilatorer kommer med SensoSmart-teknik, sÄ att du har expertguidning i din hand medan du epilerar. SensoSmart tekniken Àr en intelligent sensor som vÀgleder dig genom epileringen för att se till att rÀtt tryck anvÀnds mot huden och mer hÄr avlÀgsnas i varje drag. Ett rött ljus indikerar om du trycker för hÄrt och visar hur du bör justera hanteringen för effektivare epilering. Genom den hÀr tekniken kommer du aldrig mer fÄ onödiga hudirritationer. 

Eftersom epilatorn Àr 100 % vattentÀt kan du epilera var du vill; i badet eller duschen. Eventuellt obehag minskar dessutom om du regelbundet epilerar i vatten. Det varma vattnet gör att smÀrtan frÄn epileringen minskar. Dessutom minskar den ofta över tid nÀr du epilerar regelbundet. Eftersom Silk-épil anpassar sig efter varje kontur för effektiv epilering fÄr du en behagligare och nÀrmare epilering Àn med mÄnga andra epilatorer. Den klarar ocksÄ svÄra omrÄden som runt knÀn och under armarna utan att missa hÄr. Den kan avlÀgsna 4 gÄnger kortare hÄrstrÄn Àn vad vax klarar av sÄ du slipper gÄ till salongen för att vaxa. Du fÄr helt enkelt salongsslÀta resultat hemma. Inget strul, inget kladd, inga bokningar och framförallt sparar du tid. 

Epilatorn Ă€r trĂ„dlös och utrustad med Smartlight sĂ„ att du kan se hĂ„rstrĂ„n som försöker ”gömma sig”. Silk-Ă©pil har tvĂ„ hastigheter och kan köra i 50 minuter efter en laddning av 160 minuter. I setet, dĂ€r det kommer med 7 olika tillbehör, fĂ„r du bland annat med ett rakhuvud och ett trimmertillbehör för snabb och smidig hĂ„rborttagning. För ömtĂ„liga och kĂ€nsliga omrĂ„den, anvĂ€nd den medföljande Venus Swirl-rakhyveln för extra lena resultat. Venushyveln rakar extra skonsamt.  

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Kolla Priset

Köp guide

 

Om du letar efter ett effektivt sÀtt att ta bort hÄr kan en epilator vara den hÄrborttagningsmetod du har letat efter. Denna elektriska enhet Àr utformad för att ta bort hÄr inklusive rötter vilket i lÀngden ger mindre hÄrvÀxt och dÀrmed mindre jobb. Dock Àr epilering en relativt smÀrtsam metod i början. Om du aldrig epilerat förut rekommenderar vi att du lÀser denna köpguide noggrant och speciellt vÄra rÄd om hur du kan epilera pÄ bÀsta sÀtt för ett sÄ bra resultat som möjligt.

HĂ„rborttagningsmetoder

Plockning, vaxning och rakning Ă€r alla metoder för att eliminera oönskat hĂ„r men resultaten blir inte alltid sĂ„ bra som du kanske vill ha det. Även om det finns en mĂ€ngd olika hĂ„rborttagningstekniker kommer du genom erfarenhet inse att vissa metoder Ă€r bĂ€ttre Ă€n andra och att vissa metoder passar just dig bĂ€ttre Ă€n andra.

Epilering

Epilering Àr en metod för hÄrborttagning som innebÀr att man tar bort varje hÄr frÄn dess rot. Processen liknar vaxning men med epileringsapparat Àr det inte vax som drar bort dina hÄrstrÄn (och ibland hud!) utan enbart hÄrstrÄn som dras ut. En annan fördel med epilering Àr att epilatorn ocksÄ kan ta de minsta hÄrstrÄna, vilket vax ofta misslyckas med.

Hur en epilator fungerar

Hur en epilator fungerar

En epilator plockar bort hĂ„ren medan du flyttar enheten över olika delar av kroppen med rötter och allt. En fördel Ă€r att epilering kan resultera i mindre kroppshĂ„r över tid och det Ă€r positivt för alla dem som Ă€r vana vid att raka benen minst en gĂ„ng i veckan. En annan sak som Ă€r bra med epilering Ă€r att hĂ„rstrĂ„na som vĂ€xer ut igen bĂ„de Ă€r mjukare och finare Ă€n strĂ„n efter rakning. HĂ„rstrĂ„na kan till och med vĂ€xa tillbaka lĂ„ngsammare. Ju lĂ€ngre du epilerar, desto mindre hĂ„r kommer du ha pĂ„ kroppen över tid och desto mindre behöver du epilera.

LÄt hÄren vÀxa ut

Att plocka ut hÄrstrÄna med en epilator kan vara smÀrtsamt, speciellt nÀr man gör det första gÄngen. Om du vill börja epilera istÀllet för att anvÀnda vax eller bara har rakat hittills, rekommenderas att du lÄter allt hÄr vÀxa ut helt innan du epilerar ÄtervÀxten för första gÄngen. Epileringen kommer göra mycket mindre ont om du gör sÄ hÀr istÀllet för att anvÀnda den första gÄngen pÄ kortare hÄr. Glöm heller inte att det gör mindre ont ju lÀngre tid du anvÀnder den.

Hur du vÀljer den bÀsta epilatorn

epilator test rÄd och rön

Bortsett frÄn det uppenbara, superslÀta ben i veckor, finns mÄnga fördelar med epilering. För det första, om du Àr benÀgen att fÄ utslag, snitt och skÀrsÄr nÀr du rakar dig Àr epilatorn en bÀttre metod som i lÀngden Àr bÀttre för din hud. Epilering Àr ocksÄ mycket mer kostnadseffektivt Àn vaxning. Det finns dock en del olikheter mellan olika typer av epilatorer som Àr bra att kÀnna till.

Epilatortyper

Det finns i huvudsak tvÄ typer av epilatorer:

 • Epilatorer med skivor som kan ta upp till 32 hĂ„rstrĂ„n i taget.
 • Epilatorer med pincetter som kan handla i intervallet 20-40 hĂ„rstrĂ„n Ă„t gĂ„ngen.

Skivepilatorer tillverkas av bland andra Philips. Braun producerar pincett-epilatorer. Naturligtvis drar de bÄda ut flera hÄrstrÄn samtidigt sÄ frÄgan om vilken du ska vÀlja handlar mer om vilket du föredrar och hur van du Àr vid att epilera.

Hastigheter

En annan viktig aspekt Àr hastigheten. LÄga hastigheter Àr lÀmpliga för att ta bort kort, tjockt och hÄrt hÄr medan ett snabbare lÀge anvÀnds för att dra ut tunt och lÄngt hÄr. Kontrollera dÀrför att epilatorn har minst tvÄ hastigheter.

Tillverkare

Precis som för andra typer av teknik Àr denna parameter viktig. Jaga inte för billiga eller otestade epillatorer frÄn nÄgon okÀnd tillverkare. Vad man Àn tycker har en tillverkares varumÀrke i sig en slags garanti för att uppfylla skyddet av dina rÀttigheter som konsument. NÀr du köper en epilator frÄn ett vÀlkÀnt företag fÄr du med garanti för produkten, som kommer att innehÄlla kontaktkuppgifter till service som du kan kontakta om du fÄr problem med din epilator.

TrÄdlös VS trÄdlös epilator

Beroende pĂ„ din livsstil och dina behov kan du vĂ€lja endera en epilator med eller utan sladd, baserad pĂ„ din budget och dina behov. En uppenbar nackdel med sladd Ă€r att man inte kan anvĂ€nda dem i duschen eller i vĂ„trum eftersom det finns risk för att sladden, eller i vĂ€rsta fall hela apparaten kommer i kontakt med vatten. Å andra sidan, med trĂ„dlösa apparater fĂ„r du mer rörelsefrihet och naturligtvis portabilitet. Du kan packa din praktiska epilator och ta den med dig vart du vill och anvĂ€nda den vid alla möjliga tillfĂ€llen.

Vilka delar av min kropp kan jag epilera?

Epilatorer kan anvÀndas pÄ hÄr frÄn olika omrÄden i kroppen inklusive armar, ben, könsomrÄde och till och med ditt ansikte. Beroende pÄ vilken del av kroppen du ska epilera kan det vara vÀrt att titta igenom de olika varianterna som finns och vÀlja den som passar bÀst utifrÄn kroppsdel. Alternativt köpa en all-round epilator som har flera funktioner i en.

Vad du bör tÀnka pÄ nÀr du vÀljer en epilator

Epilatorhuvudet

Pincetterna Àr den viktigaste delen av en epilator. Ju fler pincetter den har, desto fÀrre drag krÀvs för att plocka allt hÄr men det betyder ocksÄ att det blir mer smÀrtsamt eftersom det Àr mer hÄr som dras ut pÄ en gÄng. Fler pincetter innebÀr naturligtvis ocksÄ att epilatorn Àr starkare eftersom det krÀver mer kraft för att köra pincetten. Billigare modeller har upp till 20 pincetter och dyrare modeller har cirka 40.

Pincetter av rostfritt stÄl Àr vanligt i de flesta epilatorer. Keramiska modeller Àr dyrare men kostnaden för valet Àr ganska motiverat: varje hÄr fÄngas och extraheras helt. De Àr ocksÄ mer lÀmpliga för kÀnslig hud eller om du planerar att anvÀnda epilatorn för de mer intima delarna av din kropp.

Lika viktig som mÀngden pincetter Àr deras gripkraft och funktionalitet. Det betyder inte mycket om det finns massor av pincetter som inte kan greppa hÄret och dra ut det. DÄ kan du köra epilatorn hela dagen utan resultat.

Epilatorhuvudet

Ju bredare epilatorhuvudet Àr desto mindre tid och desto fÀrre drag per omrÄde krÀvs för att slutföra epilationen. Vissa epilatorhuvuden kan justera sig efter formen pÄ benet eller andra kroppsdelar som ska epileras och gör det bekvÀmare att epilera. Det Àr viktigt att tÀnka pÄ att hitta ett huvud som passar det omrÄde du ska epilera alternativt att du kan byta ut huvudet eller att epilatorn har med extra huvuden för olika omrÄden beroende pÄ dina behov.

Vi rekommenderar starkt att du köper en epilator med ett avtagbart huvud. Den frĂ€msta fördelen med sĂ„dana modeller Ă€r hygieniska. Även om du rengör huvudet pĂ„ allt-i-ett-modellen med en speciell borste efter varje anvĂ€ndning, mĂ„ste den över tid rengöras ordentligt och samlar bakterier. Dessutom Ă€r ett borttagbart plastlock som skyddar epilatorhuvudet mot damm ett bekvĂ€mt tillĂ€gg som ocksĂ„ hjĂ€lper dig att hĂ„lla epilatorn ren efter anvĂ€ndning.

Epilatortillbehör

Epilatortillbehör

Det finns flera ytterligare tillbehör till alla epilatorer. Dessa varierar frÄn mÀrke till mÀrke och modell till modell. Vissa av tillbehören Àr till för att underlÀtta epileringsprocessen och andra kan pÄskynda processen, ta hand om inÄtvÀxta hÄr eller hjÀlpa till att lösa andra problem. Vissa har funktionalitet för att underlÀtta hudvÄrd. Dessutom finns det olika fÀsten som kan anvÀndas med epilatorn för olika ÀndamÄl som att epilera ansiktshÄret och mÄnga fler.

Munstycken för kÀnsliga omrÄden

För dem som vill anvÀnda epilatorn för kÀnslig hud pÄ bikini- och underarmsomrÄden Àr extra tillbehör och munstycken för detta ovÀrderliga. Ett specialanpassat munstycke för kÀnsliga omrÄden stÀnger en del av apparatens arbetselement, sÄ att fÀrre hÄr avlÀgsnas samtidigt.

Inbyggt ljus

En led-lampa som ligger bredvid maskinens arbetsomrÄde gör att du enkelt ser Àven de minsta hÄren och gör processen att ta bort dem enklare.

VattentÄlighet

Vattentålighet epilator

VattentÀta apparater uppskattas mycket av dem som föredrar att utföra proceduren i badrummet eller duschen. VÄt hÄrborttagning Àr dessutom mindre smÀrtsamt. Utöver det kan apparaten enkelt tvÀttas under rinnande vatten nÀr du Àr klar.

Bikinitrimmer

Du kan utföra denna intima procedur hemma pÄ egen hand i stÀllet för att gÄ till en dyr salong. Dessa tillbehör för bikinilinjen Àr konstruerade för optimal trimning av hÄrvÀxt i bikinilinjen och Àr extra effektiv nÀr det gÀller att fÄnga in och ta hand om just detta. En behandling med epilatorn varannan vecka rekommenderas.

Exfolierande borstar

Exfolierande borstar

Mycket viktigt tillbehör eftersom det hjÀlper till att förbereda huden inför epileringen och gör att smÀrtan minskar.

Ergonomiska handtag

Vissa enheter har en speciell ergonomisk design. Deras kropp liknar konturerna av klassiska rakhyvlar. De glider inte ur hÀnderna, vilket Àr sÀrskilt viktigt nÀr man arbetar i vatten.

Hur du anvÀnder en epilator

NÀr du epilerar drar den ut flera hÄrstrÄn samtidigt, direkt frÄn roten. Beroende pÄ din smÀrttröskel kan detta orsaka ett visst obehag eller smÀrta. Dock tenderar smÀrtan att minska för varje gÄng du epilerar. Oavsett vilken del av kroppen du epilerar Àr det bÀst att epilera i varmt vatten för att göra det till en mer bekvÀm upplevelse. Vattnets vÀrme frigör dessutom endorfiner vilket hjÀlper till att minska obehaget. Om du gÄr för snabbt eller flyttar enheten mot hÄrvÀxtriktningen, kan du bryta hÄret istÀllet för att dra ut det frÄn roten. Dessa kortare, trasiga hÄrstrÄn kan bli inÄtvÀxta eller infekterade.

Vad du ska tÀnka pÄ nÀr du anvÀnder en epilator

AnvÀnd epilatorn pÄ kvÀllen innan du ska ivÀg och göra nÄgonting för att minimera risken för att komma till festen med flammande röda ben. Vissa mÀnniskor upplever nÀmligen rodnad och hudirritation efter borttagning av hÄret. Rödheten försvinner dock efter ett par timmar.

Ha tÄlamod

Ha tÄlamod medan du epilerar. För bÀsta resultat behöver du flytta enheten lÄngsamt över kroppen. Stressa inte och Àven om det gör ont: tÀnk pÄ vilket fint resultat du kommer fÄ nÀr du Àr klar!

Hur man förbereder huden före epilering

förbereder huden före epilering

För att fÄ bÀsta resultat, exfoliera huden innan epileringen med till exempel en salt skrubb innan du anvÀnder en epilator. Exfoliering tar bort döda hudceller och kan förhindra inÄtvÀxta hÄrstrÄn och dessutom förbereder det huden för sjÀlva epileringen. Ta en varm dusch, koppla av och exfoliera huden och nÀr du Àr klar; torka huden ordentligt innan du börjar med epileringen. Ju torrare hÄren Àr desto lÀttare blir det för epilatorn att fÄnga dem, sÀrskilt nÀr du epilerar för första gÄngen.

Under epileringen

Det finns mÄnga inte-sÄ trevliga saker som vi alla gör i skönhetens namn, som plockning med pincett och buffring, men nÀr det gÀller epilering hjÀlper det att följa nÄgra enkla rÄd för att fÄ en sÄ bra upplevelse som möjligt.

 • Börja epilera nerifrĂ„n och upp; epilera anklar och vader först, det Ă€r ocksĂ„ det som gör mest ont! Arbeta dig sedan lĂ„ngsamt uppĂ„t lĂ€ngst kroppen. Att epilera för snabbt riskerar att bryta hĂ„ret vilket kan leda till inĂ„tvĂ€xta hĂ„rstrĂ„n.
 • Epilera dig i duschen under varmt vatten. Varmt vatten minimerar smĂ€rtan genom att frigöra kroppens naturliga smĂ€rtstillande medel, endorfiner. Du kan ocksĂ„ addera lite duschgel för att underlĂ€tta glidningen.
 • HĂ„ll epilatorn i 90 graders vinkel mot benen i ett fast grepp utan att trycka för hĂ„rt. Du kan ocksĂ„ dra i huden med din andra hand sĂ„ att det Ă€r lĂ€ttare att föra enheten över huden.
 • Kör epilatorn i uppĂ„tgĂ„ende riktning mot hĂ„rets vĂ€xtriktning. Detta lyfter de kortare hĂ„rstrĂ„n och ger dig en jĂ€mnare finish.
 • Vissa epilatorer har olika hastighetsinstĂ€llningar. Börja med en lĂ„g instĂ€llning och öka sedan gradvis hastigheten för att se vad du kan tolerera.
 • Om du Ă€r en nybörjare kan du epilera en gĂ„ng i veckan och varje gĂ„ng kommer du att mĂ€rka att obehaget minskar och tillfredsstĂ€llelsen ökar. Om du Ă€r ett proffs rĂ€cker det att du epilerar en gĂ„ng var tredje vecka.

Efter epilering

Du har epilerat och har snart silkeslena och helt stubbfria ben, precis som pĂ„ salong, fast hemma. Fast, kanske inte
 NĂ€r du Ă€r klar med din epilering kommer din hud kĂ€nnas lite irriterad och du behöver ge den kĂ€rlek för att du ska fĂ„ den dĂ€r perfekta silkeslena kĂ€nslan.

 • Återfukta huden efter att ha anvĂ€nt en epilator för att minska irritationen. Applicera en nĂ€rande kroppslotion för de bĂ€sta resultaten och stĂ€ll dig in pĂ„ att vakna följande morgon med supermjuk, silkeslen hud.
 • AnvĂ€nd lotion av bra kvalitet med en hög förmĂ„ga att Ă„terfunkta för bĂ€sta resultat.
 • Om huden Ă€r mycket irriterad kan du testa att kyla ner den med en pĂ„se med isbitar.
 • Glöm inte att rengöra epilatorn efter varje anvĂ€ndning för att minska risken för en hudinfektion. Ta bort eventuella hĂ„rstrĂ„n och anvĂ€nd alkohol för att rengöra enheten.

Ju mer övning – desto bĂ€ttre resultat

Ju oftare du anvÀnder epilatorn desto mindre smÀrtsamt kommer det att bli. Det kan kÀnnas som att det gör vÀldigt ont i början men om du vill ha tips om hur du kan klara smÀrtan bÀttre har tidningen ELLE en artikel med mer rÄd kring detta som du kan lÀsa.

Slutligen

Epilering kan efterlÀmna en mjukare hud, med resultat som varar upp till fyra veckor beroende pÄ din naturliga utvÀxt. Men Àven om slutresultaten Àr imponerande Àr den hÀr hÄrborttagningsmetoden inte utan smÀrta. Ju mer du anvÀnder en epilator och förbÀttrar din teknik, desto mindre obehag kanske du kÀnner. Epilering kan till och med bli din favorit! Valet av epilatorn bör alltid vara inriktat pÄ dina personliga behov. Att lÀsa recensioner hjÀlper bara att fÄ en uppfattning om de möjliga alternativen. Genom att jÀmföra de olika alternativen kan du sedan göra ett framgÄngsrikt köp. Lycka till med ditt inköp!
Lappuses pārtraukums

FAQ

Kan man epilera ansiktshÄr?

Du kan anvÀnda en epilator i ansiktet men eftersom huden i ansiktet Àr otroligt kÀnslig kan det orsaka irritation.

Kan du epilera under armarna?

Ja, du kan epilera under armarna. Det kan dock vara svÄrt att fÄ rÀtt vinkel nÀr du hanterar armhÄlor sÄ att du mÄste hÄlla epilatorn i olika vinklar och dra i huden runt omrÄdet för att fÄnga allt hÄr.

Kan man epilera benen?

Benen Àr det vanligaste att man epilerar. Dessutom kan du snabbt bygga upp en stark tolerans mot smÀrta pÄ benen.

Kan man epilera bikinilinjen?

Ja! Det kan vara svÄrt och smÀrtsamt till en början men det Àr bÀttre för bikiniomrÄdet att epilera eftersom rakning kan orsaka irritationer.

Kan man epilera könshÄr?

Det som Àr bra med en epilator Àr att du kan ta bort hÄr var du Àn vill men var försiktig nÀr du gÄr nÀra dina könsorgan med epilatorn. Huden Àr extra kÀnslig just dÀr.

Hur lÀnge varar epilering?

Efter första anvÀndningen kommer hÄret att vÀxa tillbaka efter ungefÀr en vecka. Men ju oftare du epilerar desto lÀngre blir effekten.

Hur lÄngt behöver hÄret vara?

Epilatorer kan plocka sÄ hÄr sÄ kort som 0,5 mm, vilket Àr kortare Àn vaxning sÄ du kan epilera Àven om hÄret knappt syns om du vill.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button