www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Om du gillar camping eller resor kan en bra termos göra ditt liv mycket enklare. Det kan vara svårt att välja det bästa märket eftersom det finns så många alternativ på marknaden. För att hjälpa dig att välja har vi utvärderat de fem bästa termosarna, inklusive deras fördelar och nackdelar, för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut och hitta den bästa termosen. Läs vidare för att få veta mer!

BÄST I TEST
5.0 / 5
Stanley Classic Legendary har en utmärkt isolering som gör att den kan hålla sig varm eller kall i upp till 24 timmar. Denna termos har ett läckagesäkert lock, vilket gör att du inte behöver oroa dig för spill.

Fördelar

 • Den verkar vara väldigt hållbar.
 • Den ser till att drycken är varm eller kall under en längre tid.
 • Den är enkel att rengöra och går även att använda i diskmaskinen.

Nackdelar

 • Dess plasthandtag är bräckligt och går sönder snabbt.
ANDRA PLATS
5.0 / 5
Thermos har vakuumisoleringsteknik, vilket möjliggör optimal temperaturhållning. Denna termos insida och utsida är tillverkad av robust rostfritt stål, vilket gör den enkel att rengöra och tål maskindisk.

Fördelar

 • Ångtryck gör att den inte läcker eller exploderar.
 • Den är rejäl och hållbar.
 • Den är lätt och perfekt för regnigt och dåligt väder.

Nackdelar

 • Locket kan bli väldigt varmt och bränna dig om du använder varma vätskor i flaskan.
MEST PRISVÄRT
4.9 / 5
Stanley Classic Legendary har en konstruktion med dubbla väggar i rostfritt stål som är både rejäl och bekväm att ta med på en semester. Denna läcksäkra termos kan hålla dina drycker kalla eller varma i nästan två dagar.

Fördelar

 • Den är stor och rejäl.
 • Den är väldigt hållbar och effektiv.
 • Den har en läckagesäker propp.

Nackdelar

 • Den är lite dyr.
BÄSTA PREMIUM
4.9 / 5
Stelton EM 77 har ett skruvlock som gör att vätskor kan transporteras enkelt och snabbt, vilket gör det till ett av de mest eleganta sätten att servera kaffe, te eller till och med kalla drycker.

Fördelar

 • Den är både snygg och praktisk.
 • Den ser till att kaffet är varmt under en längre period.
 • Den säljs till rimliga priser.

Nackdelar

 • Andra termosar är snyggare och elegantare.
BÄSTA LILLA
4.8 / 5
Hydro Flask Water har två väggar och är vakuumisolerad på insidan, vilket gör att din varma dryck håller sig varm i 6 timmar och din kalla dryck håller sig kall i 24 timmar. Rostfritt stål förändrar inte smaken.

Fördelar

 • Dess storlek passar för resenärer.
 • Det rostfria stålet smakar inte av sig.
 • Passar med flera olika vattenfilter.

Nackdelar

 • Den verkar inte hålla särskilt länge.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar ständigt våra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bästa priserna, så du kan vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet att välja mellan.

Köpguide

Vilken som är den optimala termosen kan skilja sig från person till person, men alla har de egenskaper som gör dem till utmärkt utomhusutrustning. Om du inte vet hur du ska välja den bästa kan det därmed vara svårt att hitta rätt för dig. Som tur är bidrar den här artikeln med allt du behöver känna till för att välja den bästa termosen. Låt oss börja!

bästa termosen

Vad är en termos, och vad är fördelarna med att använda en? 

En termos är en liten behållare avsedd att hålla heta vätskor varma och kalla vätskor kalla under en längre tid. Termosar är till hjälp för resenärer eftersom de kan användas för att hålla kaffe eller andra matvaror varma. En termos har en hög kapacitet för att förvara väldigt kalla vätskor, såsom flytande kväve, under långa perioder.

Fördelar med en termos

Här är fördelarna med en termos

 • Behåller värmen

Under vintern är en termos en produkt som ser till att ditt te eller kaffe behåller värmen. Termosar är isolerade och kan vara till stor hjälp.

 • Ser till att vattnet eller vätskan är kallt

Termosar används inte bara för att se till att livsmedel behåller värmen, men kan även se till att de behåller kylan i flera timmar.

Hur fungerar en termos? 

Silverbeläggningen på en termos inre yta förhindrar värmeöverföring genom strålning, medan vakuumet mellan dess dubbla väggar förhindrar värmeöverföring via konvektion.

Värme kan inte komma ut eller komma in i termosen via ledning på grund av tunnheten på glasväggarna. Termosens skal ger dessutom ytterligare isolering. Den reflekterande beläggningen på den inre kammaren omdirigerar infraröd strålning tillbaka till den uppvärmda vätskan så fort den försöker fly. Det finns få sätt för värmen att släppas ut från termosen, därmed kommer en varm dryck att behålla sin värme i många timmar.

Varför behöver jag en? Vart kan jag använda den, och hur?

En termos är en behållare som används för att hålla varma eller kalla saker varma eller kalla under lång tid. En vanlig termos består av en behållare med värmeisolerande material. Användningen av ett vakuum som isolator är en unik metod för att behålla material vid sin ursprungliga temperatur.

De bästa vakuumflaskorna har ett dubbelt syfte: de håller varma vätskor som kaffe varma och kalla drycker som iskallt vatten kalla, vilket är perfekt för de varma bilturerna under sommaren. När du väl har en termos kommer du snabbt märka att den följer med dig till allt från arbete, festivaler, campingutflykter och till och med internationella semestrar.

thermos termos

Hur väljer jag den bästa termosen för mina behov?

Här är några saker att tänka på medan du väljer en termos.

Kapacitet

Tänk på hur mycket du dricker eller äter och om det passar i termosbehållaren. Börja där, och avgör sedan om du tar med lunch eller kaffe till dig och din make, eller om det bara är till dig. Om du delar en termos för en grupp är en större kapacitet att föredra.

Konstruktion & isolering

En termos isolerande egenskaper är det som gör dem så praktiska. Majoriteten av moderna termosar använder vakuumisolering, även om vissa även kan använda skumisolering. Vakuumisoleringen är bättre än skumisoleringen, vilket gör att den är industristandard för termosmärken som söker sig till premiumsegmentet.

För att skapa ett avstånd mellan väggarna använder vakuumisolering ett andra materiallager. Värme kan inte komma ut eller komma in via detta avstånd i luften (vakuumet).

Hur använder jag en termos på rätt sätt? Måste jag värma upp den innan? 

Så här använder du en termos på rätt sätt.

Att lägga varm mat i en kall termos överför bara värmen från maten till termosen, vilket resulterar i en ljummen (om inte kylig) lunch.

När du använder varm mat 

Fyll din termos med kokande vatten, sätt på locket och sätt den åt sidan i 4-6 minuter eller mer för att se till att din termos är varm och att din lunch behåller sin värme. Töm ut vattnet, torka snabbt och lägg den varma maten i termosen så snart som möjligt.

När din termos är uppvärmd bör du fylla den med riktigt varm mat (74 °C eller mer) eller kokande varma drycker. Stäng den sedan ordentligt. En termometer är den enda metoden för att veta om din måltid är tillräckligt varm.

När du använder kall mat 

Börja med att kyla ner termosen. Lägg den i kylen eller frysen, eller fyll den med is och kallt vatten. För att hålla din kalla mat eller dryck kall, bör du omedelbart lägga den i termosen, för att slutligen sätta på locket.

stanley termos

Hur underhåller jag min termos på bästa sätt?

Om du har en termos bör du se till att du vet hur du sköter den så att den håller länge. Så här håller du din flaska i gott skick.

När du köper en ny flaska bör du rengöra den genom att hälla i lite vatten, sätta på locket, skaka den några gånger, för att slutligen ta av locket och tömma ut vattnet. Du kan upprepa denna process två eller tre gånger om så önskas, och ingen tvål eller diskmedel krävs. Majoriteten av de högkvalitativa flaskorna är gjorda av rostfritt stål, och användning av tvål kan göra att det rostfria stålet tappar sin snygga färg och utseende, därför är det inte nödvändigt att rengöra flaskan med rengöringsmedel eller diskmedel.

När du har sköljt och tömt flaskan vänder du den upp och ner och skakar den kraftigt för att ta bort eventuellt vatten, och ställer den sedan på sidan i diskstället eller på bordet för att låta den lufttorka ordentligt. Du kan använda en liten tratt för att fylla din flaska med sprit för att undvika slöseri med någon av dina favoritdrycker, och för att undvik spill på flaskans utsida.

Om din flaska börjar lukta är det bara att fylla den med vatten och ungefär en matsked vit vinäger. Täck den sedan, skaka den i tio eller tjugo sekunder, häll ut innehållet och rengör den med vanligt vatten flera gånger tills vinägerns lukt är borta.

Förvara inte heller din favoritalkohol eller någon annan vätska i flaskan under långa perioder.

Fördelar med rostfritt stål i flaskan 

Fördelarna med rostfritt stål i flaskan är följande. 

 • Den ser till att dina drycker behåller rätt temperatur

Flaskor i rostfritt stål ser inte bara till att värmen eller kylan behålls, de ser även till att de är fria från kemikalier.

 • Miljövänliga

Flaskor i rostfritt stål kan även återbrukas, vilket gör att de är helt och hållet miljövänliga. 

 • Hygieniska

Eftersom flaskor av rostfritt stål är icke-reaktiva och inte innehåller bakterier är de mycket säkra att använda. 

 • Enkla att rengöra

Rostfria flaskor, till skillnad från plast, är inte särskilt svåra att rengöra. Allt du behöver göra är att tvätta flaskan i varmt vatten för att bli av med lukt eller fläckar.

Hur säkerställer jag att min termos är säker att använda? 

Här är några enkla tips som gör att din mat inte blir dålig i din termos.

 • Tillaga din måltid 

Om du vill äta matresterna dagen efter, bör du noggrannt förbereda din måltid kvällen innan för att minimera risken att maten blir dålig.

 • Se till att maten är varm innan du placerar den i din termos

Se till att maten är varm. En temperatur på minst 74°C krävs, men den borde vara så nära kokpunkten som möjligt.

 • Värm upp termosen innan

Att värma upp interiören av din termos innan du placerar din mat i den kan vara en bra idé.

För att göra det fyller du den helt enkelt till hälften med kokande vatten och sätter den åt sidan i 2-5 minuter innan du häller ur vattnet och lägger i din måltid.

termos

Proffstips

Här kommer ytterligare några bra tips som du kan applicera när du använder din termos. 

 • Värm upp den innan du lägger i din mat eller vätska

Fyll termosflaskan halvvägs med kokande vatten och ställ den åt sidan i 10 minuter medan du förbereder måltiden.

 • Rengör tätningen

När du rengör termosen bör du se till att ta bort gummitätningen från lockets inre kant.

 • Förhindra fuktig mat

Lägg en bit pappershandduk på botten innan du lägger mat i termosen. Pappershandduken absorberar fukt som produceras av värmen medan termosen håller innehållet uppvärmt.

 • Kolla igenom termosen innan du köper den

När du köper en termos bör du leta efter uppenbara brister eller repor. Dessa kan ha en stor påverkan på prestandan.

 • Se till att isoleringen är tät

Det är viktigt att säkerställa att locket och tätningen erbjuder tillräckligt bra isolering.

Slutsats

En termos är en viktig utrustning att ha, särskilt om du gillar att resa och åka på äventyr. Det kan vara en bra idé att tänka på saker som kapacitet och isolering när du köper en termos.

hydro flask termos

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button