www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Omron Walking Style IV
Vårt betyg
Silva Ex Plus
Vårt betyg
iSport P084C
Vårt betyg
Rubicson
Vårt betyg

D√ĄRF√ĖR SKA DU LITA P√Ö OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEH√ÖLL:

Vi värdesätter dig som kund och därför uppdaterar vi ständigt våra produktlistor för att ge dig de bästa produkterna till de bästa priserna. Du kan lita på att vi nyligen har verifierat våra bästa produkter.

I genomsnitt lägger personer som använder en stegräknare som en del av sin dagliga träningsrutin minst 2,000 steg per dag till sin totala prestation (källa).

Forskning visar att majoriteten m√§nniskor ofta √∂verskattar sin faktiska dagliga motion med s√• mycket som 51 procent. √Ąven de som uppfyller de kliniska kriterierna f√∂r att betraktas som “mycket aktiva” √§r skyldiga. Av denna anledning √§r det ingen √∂verraskning Amerika och m√•nga andra nationer √§r mitt i en allvarlig √∂vervikt och diabetesepidemi.

F√∂r att kunna betrakta dig som en “aktiv” person m√•ste du g√• minst 10 000 steg varje dag (k√§lla). Om tid √§r en bristvara, eller om du inte gillar att tr√§na under l√•ng tid, √§r en stegr√§knare ett verktyg som kan hj√§lpa dig att se till att du f√•r tillr√§ckligt med tr√§ning f√∂r att vara frisk och sjukdomsfri.

Fördelar med att använda en stegräknare

Ställa in aktuell aktivitetsbaslinje

Få människor inser hur lite träning de får varje dag. Att gå uppför trappan på jobbet och ta en middags eller kvällsutflykt till närbutiken nerför gatan, räknas inte som träning heller.

En stegräknare hjälper dig att se var du befinner dig och planera för att förbättra din nuvarande aktivitetsnivå.

Ställ in mål och framstegsspårning

N√§r du inser hur lite tr√§ning du f√•r j√§mf√∂rt med vad som anses vara “aktiv” kommer en stegr√§knare att hj√§lpa dig att s√§tta rimliga m√•l f√∂r f√∂rb√§ttring, och att f√∂lja de h√§r m√•len genom att p√•minna dig om (bokstavligen) varje steg l√§ngs v√§gen!

Det är svårt att motivera att korta av din promenad när siffrorna är precis där på din stegräknare och uppmanar dig att fortsätta.

Kalorihantering

stegräknare klockaNästan alla moderna stegräknare, även en billigare stegräknare, är ganska korrekta vid spårning av kalorier som bränns under träning. Allt som krävs av användaren är att följa installationsanvisningarna och mata in sin vikt och uppskattade steglängd i enheten innan de använder den.

Beroende på vilken modell du väljer, kommer de flesta stegräknare att lagra dina steg, totalt avstånd, brända kalorier etc., från allt mellan 7 till 31 dagar. Detta gör det enkelt att se till att du bränner ditt målantal kalorier varje träningspass Рoch under en vecka eller mer.

Stoppur

När du har bestämt en baslinjetid och -hastighet där du vet att du når dina mål (antal steg, totalt avstånd och/eller kalorier som bränns) kan stoppursfunktionen på de flesta nybörjarmodeller eller bättre hjälpa dig att fortsätta schemalägga utan att missa tid med familjen eller hålla schemat om du tränar under en paus från jobbet.

√Ąven om ditt huvudsyfte √§r att f√• de rekommenderade 30 minuterna av rask motion per dag, kan ett stoppur s√§kert hj√§lpa dig att h√•lla dig p√• r√§tt sp√•r. De allra flesta stegr√§knare med stoppur har en larmfunktion som piper n√§r ditt m√•l √§r uppfyllt.

Gå aldrig ensam (Moln-anslutning)

Alla smarta stegräknare har internetanslutning som gör det möjligt för användare att ansluta till andra användare med samma app eller onlinegrupp för att gå tillsammans. Det finns alltför många appar och online grupper att nämna. Vissa är tillgängliga gratis, vissa kostar, andra kommer gratis när du köper en viss stegräknare.

Att kunna gå med andra stegräknar- och appanvändare kan göra att de där 10 000 stegen eller mer varje dag blir mycket roligare än att gå ensam. För att inte tala om att kunna utmana och på annat sätt motivera dig själv och andra. Skaffa en stegräknare barn och få dina barn på rätt väg från början (med färre steg såklart)

Motivation

Med alla de många tillgängliga funktionerna, inklusive moln-anslutning, har det aldrig varit lättare att vara motiverad när du går eller springer. Att du kan spåra så mycket data gör det enkelt att vara motiverad från dag till dag.

En kvalitetsstegräknare är som en tyst tränare som finns med dig varje steg på vägen, spårar dina framsteg och uppmanar dig att fortsätta.

Digitala vs Mekaniska vs Smarta stegräknare och Appar

Det finns 3 officiella typer av prylar man kan använda för att spåra avståndet man har promenerat eller sprungit:

Mekanisk stegräknare:

Denna typ av stegräknare var den allra första som någonsin introducerades. En liten pendel i enheten svänger fram och tillbaka beroende på användarens fötter på marken. När pendeln svänger fram och tillbaka vrids en ratt uppe på stegräknaren för att visa hur många steg som har tagits. Med tillkomsten av digitala stegräknare föll denna typ snart ur modet eftersom de kan vara ganska felaktiga och är lätta att skada när de tappas.

Digital stegräknare:

En digital stegräknare har en liten metallpendel inuti den som svänger enligt användarens inverkan när de trampar på marken. När pendelns metalliska kontaktände svänger fram och tillbaka fullgör den en elektrisk krets som visar att ett steg har uppstått. Denna typ av stegräknare var mest populär innan accelerometrar introducerades i smartphones. De är långt överlägsna mekaniska stegräknare.

Smarta stegräknare:

Smarta stegr√§knare √§r i huvudsak en smartphone utan telefonfunktionalitet. Men stegr√§knarappar √§r ocks√• tillg√§ngliga f√∂r smartphone-anv√§ndare. En accelerometer inuti talar om f√∂r enheten varje g√•ng ett steg intr√§ffar. Det finns ocks√• smarta appar som fungerar baserat p√• GPS-plats i st√§llet f√∂r steg som tas ‚Äď de loggar avst√•ndet i appen fr√•n den tid du b√∂rjar g√• till den tid du slutar.

Mest populära stegräknardesigns

√Ėppna stegr√§knare

√Ėppna stegr√§knare √§r normalt billigaste att k√∂pa. Avl√§sningen √§r placerad p√• framsidan, tillsammans med funktionsknapparna. Vissa kommer med en kl√§mma f√∂r att klippa enheten i midjan, andra √§r utformade f√∂r att placera i fickan.

Det största problemet med den här typen av stegräknare är inte nödvändigtvis noggrannhet (även om du hittar många som har detta problem), men mer att den öppna designen gör det enkelt att trycka på återställningsknappen av misstag, om inte knappen är försänkt eller kräver att du håller den nere i 5 sekunder eller mer för att aktivera.

Flipcase-stegräknare

Flipcase-stegräknare är exakt samma som en öppen stegräknare, med undantag för att det finns ett främre flip-down lock som stängs för att skydda displayen och funktionsknapparna, inklusive återställningsknappen. De kan vara dyrare, men prisskillnaden är vanligen försumbar.

Flipcase-stegräknare erbjuds också med antingen en midjebandsklämma eller är tänkt att bäras i fickan.

Toppläsande stegräknare

Toppläsande stegräknare kommer bara i midjebands-design. Denna design räknar också med steg baserat på fram och tillbaka rörelse hos en internt monterad pendel. Skärmen vänder sig uppåt så allt användaren måste göra är att titta ner för att se sina data. Det finns ingen skyddskåpa för displayen, men knapparna på en toppläsare är vanligtvis väl skyddade från oavsiktliga stötar på grund av designen.

Vissa människor tycker att den här designen är obekväm eftersom de är tunga. Det här problemet kan vara en speciell olägenhet om du springer med enheten.

* Obs! Många öppna, flip-case och toppläsande stegräknare lider av noggrannhetsproblem, såvida de inte är placerade exakt så tillverkaren rekommenderar. För att undvika problemet, leta efter stegräknare som lovar noggrannhet från antingen vertikal eller horisontell inriktning.

Handledsstegräknare

Handledsstegräknare kommer i ett antal olika designer:

 • R√∂relsesensor-chip: I st√§llet f√∂r en traditionell pendel har denna typ av handledsstegr√§knare ett chip som √§r avsett f√∂r att notera r√∂relse. Tekniken blir b√§ttre, men den h√§r typen av klocka gynnar bara m√§nniskor som sv√§nger sina armar i kadens med varje steg de tar.
 • Separat monterad sensor: Med denna design √∂verf√∂r en extern sensor/s√§ndningsenhet data tr√•dl√∂st till klockan. Dessa sensorer √§r oftast ett clip-on, ankelarmband eller monterad p√• anv√§ndarens skor (antingen med ett clip-on eller permanent inbyggd i skon fr√•n fabriken).
 • GPS: De flesta GPS-handledsstegr√§knare ger inte stegr√§kning, och de som p√•st√•r sig vara 100 % korrekta. Denna stil ber√§ttar hur l√•ngt du har r√∂rt dig och din hastighet.

För dem som letar efter en stegräknare är rörelsesensor-chipdesign den enda pålitliga handledsburna designen för att göra det; igen, förutsatt att du alltid svänger dina armar medan du går eller springer.

Smarta stegräknare

Smarta stegräknare är den senaste flugan. De kan räkna steg baserat på en internt monterad accelerometer som beskrivits tidigare. Smarta stegräknare levereras med en pekskärm, komplett med alla finesser och funktioner. Vissa kan också dubbla som bärbar musikspelare.

√Ąven om det inte finns n√•gon skillnad mellan den h√§r typen av dedikerad enhet och en smartphone med en stegr√§knar-app installerad, f√∂redrar vissa m√§nniskor att ha en separat enhet f√∂r att sp√•ra sitt stegm√•l.

Vad ska du leta efter innan du bestämmer dig för en stegräknare

Enkel användning

√Ąr stegr√§knaren l√§tt att anv√§nda? Vissa √§r v√§ldigt klumpiga n√§r de anv√§nds, med alltf√∂r specifika instruktioner om hur enheten m√•ste b√§ras f√∂r maximal noggrannhet. Andra enheter tillverkas av utl√§ndska tillverkare som inte t√§nker p√• hur l√§tt menyn och olika alternativ ska vara att komma √•t, bl√§ddra igenom och justera. L√§s produktrecensioner f√∂r att avg√∂ra om den stegr√§knare du funderar p√• kommer att vara mest frustrationsfri och har blivit godk√§nd i stegr√§knare test.

Exakthet

Medan de flesta har samma grundläggande designprinciper, betyder det inte att alla stegräknare ger dig samma läsning. Mycket av räknarens exakthet kommer från att följa instruktionerna från tillverkaren för att programmera din unika steglängd i enheten.

Fortfarande är vissa stegräknare fullständigt felaktiga och/eller återställer sig medan du går utan att användaren inser det. Produktrecensioner är det enda sättet att få en uppfattning om exaktheten av vad du köper.

Bekvämlighet

Generellt sett desto mindre enheten är, desto bekvämare blir det, oavsett vilken design du väljer. Ett stort klumpigt clip-on som design kanske inte känns rätt på midjan och kan falla av när du rör dig kraftigt om clippet inte är starkt nog.

En stor, tung handledsstegräknare kommer att vara besvärlig att använda vid träning och passar inte som stegräknare armband barn. Och listan fortsätter. Recensioner, i det här fallet, är ditt bästa sätt att bestämma en stegräknares komfort Рannat än att hitta en butik med ett skyltexemplar du kan testa (mycket osannolikt).

Tillagda funktioner

Det finns ett antal extra funktioner att leta efter i en stegräknare. De flesta av dessa är mycket subjektiva för användaren och inte helt nödvändiga om allt du letar efter är att räkna dina steg. De finns dock ofta på stegräknare bäst i test.

Tillagda funktioner att söka efter inkluderar:

 • Avst√•ndsber√§kning
 • Uppskattad kalorif√∂rbr√§nning
 • M√∂jlighet att ta tid och sp√•ra specifika tr√§ningspass
 • Minne f√∂r att se √∂ver tidigare dagar
 • Stegr√§knare Klocka
 • Stoppur/nedr√§kningstimer
 • Larm
 • Uppskattning av hastighet eller takt
 • M√•linst√§llning och framsteg mot det dagliga m√•let
 • M√∂jlighet att ladda upp till dator eller mobilapp
 • Pulsm√§tare
 • Sitt-tid och inaktivitets-m√§tare och applikationer
 • S√∂mn√∂vervaknings-m√§tare och applikationer
 • Dietloggning

Pris/värde

Det kommer alltid en punkt där ett uppblåst pris gör en stegräknare, menad att räkna antalet steg du tar, alltför dyr för att köpa för vad du får ut av den i gengäld.

För det mesta finns det små värdeskillnader mellan en Striiv smartenhet eller en trådlös Fitbit kostnad runt 800-1000kr och stegräknare som kostar mycket mer än det.

Du får vad du betalar för, förstå bara att, att spendera tusentals kronor inte är nödvändigt för att få en stegräknare laddad med alla alternativ du letar efter, om du inte letar efter GPS-funktionalitet som ökar priset med runt en tusenlapp för ett kvalitetsmärke.

√Ėverv√§g ocks√•…

Var planerar du att gå eller springa med din stegräknare? Fundera på om stegmätare eller totalt avstånd är viktigast för dig.

Den främsta orsaken till dessa två frågor är på grund av skillnaden mellan digitala och mekaniska stegräknare med en pendel inuti och GPS-stegräknare som faktiskt mäter din position och dina framsteg från en satellit på himlen.

Medan en GPS inte kan mäta dina steg korrekt, är den långt överlägsen i att spåra avståndet av en huvudorsak: En GPS mäter inte dina steg, det mäter via satellit exakt avstånd du förflyttade dig.

Om du inte går eller springer på terräng som gör att du kan hålla en jämn steglängd (som programmeras i din stegräknare) får du aldrig noggrann spårning med en pendelstil-stegräknare.

Om du planerar att vandra mycket, gå upp för många kullar eller resa över tuff, ojämn terräng, är en GPS-stegräknare lämpligast. Trots det kommer du att förlora möjligheten att räkna stegen exakt. Om du spenderar större delen av din tid på jämn terräng, är en pendelstil-stegräknare ditt bästa val.

Viktiga poänger

En bra stegräknare är ett viktigt verktyg för alla som vill bli mer vältränade genom att gå, springa, vandra eller klättra uppför trappor. Den viktigaste poängen du bör ta med dig när du överväger vilket varumärke du vill köpa är att kvaliteten på de stegräknare som du väljer kommer att bestämma hur pålitliga de är i slutänden.

Sl√∂sa inte bort din tid med orankade m√§rken. Webbplatser som Amazon till√•ter anv√§ndare att posta sina sanna, ocensurerade √•sikter, s√• du vet vad du k√∂per innan du trycker p√• “k√∂p” -knappen. Om en stegr√§knare inte har konsekvent 4-stj√§rniga recensioner, g√∂r inte misstaget att vara den f√∂rsta att prova!

Allmänna Köpråd

Om du kommer att vara en vanlig vandrare, då kan en stegräknare vara precis vad du behöver för att hålla upp motivationen.

Det är en bra idé att ha något som mäter din aktivitet och som också kan övervaka dina framsteg.

Det är absolut ett nöje att titta på en display och se vad du har uppnått.

En grundläggande stegräknare som kostar några tior kommer att göra det.

Om du har bestämt dig för att gå för att förbättra din kondition, eller gå ner i vikt, kanske du vill ha några extrafunktioner.

Om så är fallet är det en bra idé att köpa en lite dyrare stegräknare.

Slutligen, om du är någon som gillar noggrannhet och vill exakt och tydligt kunna mäta all den viktiga statistiken, köp då för all del en dyrare, den kommer att ha programvara för trackers till din dator, och kommer att ha alla finesser och extrafunktioner, för att hjälpa dig att se hur bra du är på att nå dina stegmål.

Hur du köper den bästa stegräknaren för dig

Först, fråga dig själv om en grundläggande stegräknare är rätt för dig, eller om du vill ha en mer tracker med mer funktionalitet. Sådana anordningar innefattar typiskt förmågor såsom sport och sömnspårning tillsammans med hjärtfrekvensövervakning. De kan också ladda upp de data de registrerar till appar och webbplatser, så att du kan övervaka dina framsteg över tid. Men om du bara vill hålla reda på dina gångvanor är en enkel stegräknare din idealiska följeslagare.

Vilka viktiga funktioner ska jag leta efter?

En viktig sak att kontrollera är batteritiden och vilken typ av batteri det använder. Nästan alla bas-stegräknare kommer att ha ett utbytbart batteri som varar i flera månader; fitness trackers tenderar att ha ett uppladdningsbart batteri som vanligen bara håller högst en vecka innan en laddning behövs.

Vilka typer av stegräknare finns det?

Fitness trackers tenderar att bäras på handleden, och det finns många stegräknare som använder en liknande design Рmen om du vill spara den platsen för något snyggare, kan du också hitta stegräknare som kan sättas på ditt bälte eller läggas i en ficka eller till och med din väska. Se bara till att du alltid har den med dig, annars kommer du att sakna några steg.

Hur mycket behöver jag spendera?

De enklaste enheterna som helt enkelt r√§knar dina steg kan k√∂pas f√∂r mindre √§n 100 kr. √Ąven den b√§sta stegr√§knaren med grundl√§ggande funktioner kostar inte mer √§n 200 kr. N√§r du v√§l har g√•tt √∂ver det, g√•r du in i fitness tracker-v√§rlden. Det finns n√•gra ganska skickliga budget-trackers tillg√§ngliga f√∂r under 300 och runt 500-m√§rket b√∂rjar du hitta sofistikerade stegr√§knare b√§st i test som sp√•rar sport automatiskt och, viktigt nog, ser bra ut.

Tryck budgeten lite högre och du hittar smarta enheter som automatiskt kan anpassa ditt stegmål för att ta hänsyn till din sportaktivitet. Varumärken som Fitbit som gör stegräknare armband bäst i test erbjuder också stegbaserade utmaningar via en partnerapp: till exempel kan dina dagliga steg räknas mot att du fullbordar en virtuell vandring runt Yosemite National Park, och du kan tävla med vänner för att se vem som kan logga högsta stegantalet.

Multifunktionsstegräknare

stegmätareAlla stegräknare räknar steg, även om de kan använda olika metoder för att göra det. Dessa innefattar (i ordning av noggrannhet): piezo-elektriska accelerometrar, en spiralfjädermekanism och en hårspringmekanism. Utöver att visa stegtotalen och/eller beräkna avståndet är funktionerna överflödiga. De bästa funktionerna är: Kaloriberäkningar, klockor, tidtagare, stoppur och hastighetsberäkningar, 7-dagars minne, pulsmätare.

Enkla stegräknare

De enklaste stegräknarna räknar bara med dina steg och visar steg och/eller avstånd. Detta är allt du behöver spåra för att hålla dig motiverad. Ange ett mått för avstånd eller steg för varje dag. Det rekommenderade antalet steg är 6000 för hälsa, 10000 för viktminskning när du räknar alla steg under dagen. För viktminskning rekommenderas en oavbruten promenad varje dag på 4000-6000 steg.

Stegräknares exakthet

Den nuvarande generationen stegräknare använder pendelteknik, accelerometrar och/eller elektronik för att räkna dina steg. Enheten bör vara korrekt i sin räkning när du bär den ordentligt Рdu kanske måste experimentera med var du ska bära den. Avståndsberäkningens exakthet vilar helt på att du ställer in din steglängd korrekt.

Hur du bär din stegräknare

En stegräknare ska vara bekväm att bära hela dagen och hållas säkert vid sin klämma, ett extra säkerhetsband är nästan alltid nödvändig. Displayen ska vara lätt att läsa utan att behöva ta bort enheten från midjebandet. Den bör skyddas så att inte stötar råkar trycka på en knapp och återställer räkningen. Det ska vara lätt och intuitivt att flytta mellan funktioner.

Så här ställer du in din stegräknare

De flesta stegräknarna kräver att du mäter din steglängd för att ställa in den för att uppskatta avståndet. Var och hur du bär stegräknaren kommer också att påverka stegräkningsexaktheten. Stegräknaren måste vara vertikalt rakt placerad, inte lutad.

VAR GOD BETYGS√ĄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 30 / Genomsnitt: 4.7
VAR GOD BETYGS√ĄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 30 / Genomsnitt: 4.7
Back to top button