www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Letar du efter en snöskyffel eller snöslÀde? DÄ finns det en hel del saker som kan vara bra att tÀnka pÄ. Med hjÀlp av ett bra verktyg underlÀttar du jobbet rejÀlt, och med hjÀlp av guiden nedan kan du hitta det alternativ som Àr bÀst för dig.

BÄST I TEST
4.8 / 5
Fiskars snöslÀde Snowxpert Àr till för de som har de allra högsta kraven, och som vill kunna fÄ bort snön med lÀttja. Slitskenan har en innovativ utformning som förbÀttrar bladets styrka och hÄllbarhet. VÄrt bÀst i test!

Fördelar

 • Innovativ design
 • LĂ€tt att anvĂ€nda
 • Bra pris

Nackdelar

Inga nackdelar hittades

ETT UTMÄRKT STABILT ALTERNATIV
4.6 / 5
Om du söker en riktigt stabil snöslÀde Àr Gardena 3260 det överlÀgsna alternativet. Dess konstruktion Àr rejÀl, vilket skapar en riktigt bra anvÀndarupplevelse. LÀmpar sig bra för frekvent anvÀndning och vid större ytor.

Fördelar

 • Riktigt stabil konstruktion
 • 70 cm arbetsbredd
 • 25 Ă„rs garanti

Nackdelar

 • Inga nackdelar hittades
MEST PRISVÄRT
4.6 / 5
Om du söker en prisvÀrd snöskyffel som inte Àr lika bred som en snöslÀde, finns det fÄ bÀttre alternativ Àn Fiskars 143060. Den Àr billig, av hög kvalité, och Àr lÀtt att anvÀnda. Vad mer kan man begÀra?

Fördelar

 • Bra pris
 • Stabil kvalitĂ©
 • LĂ€tt

Nackdelar

Inte lika stor som resterande alternativ

BÄSTA PREMIUM
4.7 / 5
Om du söker en snöslÀde utöver det vanliga Àr Masi Pro Maxi det givna alternativet. HÀr fÄr du en rejÀl arbetsbredd pÄ hela 83 cm och volym pÄ 75 liter, vilket rÀcker gott och vÀl för de flesta snöröjningar i Sverige!

Fördelar

 • Riktigt bra arbetsbredd
 • RejĂ€l och stabil
 • Fungerar bra Ă€ven i riktigt kallt vĂ€der

Nackdelar

 • Priset kan vara avskrĂ€ckande
ÄR OCKSÅ BRA
4.6 / 5
Den hÀr snöslÀden frÄn Masi har en ny design som underlÀttar processen rejÀlt. LÀngst fram hittas en slitskena i stÄl som bÄde Àr hÄllbar och som ser till att snön kommer in i slÀden pÄ ett enkelt sÀtt.

Fördelar

 • LĂ€tt att anvĂ€nda
 • KöldtĂ„lig
 • Ett bra handtag

Nackdelar

 • Priset kan vara lite dyrt

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi vÀrdesÀtter dig som kund och dÀrför uppdaterar vi stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de bÀsta produkterna till de bÀsta priserna. Du kan lita pÄ att vi nyligen har verifierat vÄra bÀsta produkter.

En snöslÀde kan verkligen hjÀlpa dig att fÄ kontroll pÄ snön under vintern! En snöslÀde kan ha flera namn, sÄ kan ocksÄ kÀnna igen det pÄ namnet snö skyffel. Idag finns det nÄgra olika slags snöslÀdar, beroende pÄ vad du ska anvÀnda dem till och var snön befinner sig. Oavsett vad för slags enhet du köper, sÄ Àr en snöskovel menade med att hjÀlpa dig fÄ bort snö frÄn vÀgar, stigar eller tak. En snöslÀde Àr sÄledes avsedd för snöborttagning. De finns i flera olika utföranden, men var och en Àr avsedd för att flytta bort eller transportera snö frÄn ett stÀlle till ett annat. Att ta bort snö med en snöslÀde har vissa hÀlsorisker, men de kan ocksÄ ha betydande hÀlsofördelar om man anvÀnder dem pÄ korrekt sÀtt, speciellt nÀr det handlar om en modern snöslÀde som gör att du kan dra bort snön istÀllet för att lyfta den. Dessa som du skjuter bort snön sÄ Àr de mycket djupare Àn vanliga enheter och de Àr ocksÄ utrustade med ett brett handtag, sÄ att de enkelt kan skrapa upp massa snö och dÀrefter skjuta bort snön till en annan plats utan att lyfta pÄ enheten. Idag behöver du sjÀlv inte göra en massa snöslÀde test, som tur Àr finns internet och dÀr finner du exakt all information du kan tÀnka dig för att hitta den perfekta snöslÀden för dig.

Av vad för slags material Àr en snöslÀde gjord av?

Alla snöslÀdar bestÄr av ett handtag och en skopa. Ibland kan det dessutom finnas kopplingar mellan skopan och handtagen, medans pÄ andra Àr handtaget förlÀngt och fÀst direkt pÄ skopan. De flesta snöslÀdar Àr utformade för att antingen lyfta eller putta bort snön, Àven om de finns vissa som kan göra bÄda ocksÄ. NÄgra snöslÀdar har skÀrpta knivar, som enkelt kan flisa bort eller hÀva upp is. En snöslÀde plast Àr den enhet som Àr lÀttast men ocksÄ den som inte har lÀngst livslÀngd, dÄ det Àr ett mer enkelt material som kan gÄ sönder.

Handtagen som du möter pÄ en snöslÀde kan antingen vara böjda eller raka. Raka handtag gör sÄ att du enklare kan justera vrid vinkeln, sÄ att kastningen av snö blir enklare jÀmfört med de som har böjda handtag. De enheter som har lÄnga handtag gör det oftast möjligt för anvÀndaren att anvÀnda sin vikt för att trycka ned snön, men kortare handtag Àr enklare att anvÀnda vid lÀttare snö. De snöslÀdar som Àr gjorda av plast- och glasfiber Àr lÀtta, medans handtag gjorda av metall eller trÀ Àr tyngre. Metallhandtag leder dessutom bort vÀrmen frÄn hÀnderna, jÀmfört med andra typer av handtag och dÀrför kan de ocksÄ kÀnnas kallare.

Är det sĂ„ att du ska köpa snöskyffel barn sĂ„ kan det vara smart att se över om skyffeln Ă€r gjord av plast, sĂ„ det Ă€r det lĂ€ttaste materialet nĂ€r man tittar pĂ„ en snöslĂ€de. Eftersom det Ă€r tungt att skotta snö sĂ„ Ă€r det sĂ„ledes bĂ€st att ha ett sĂ„ enkelt och lĂ€tt material som möjligt för ditt barn, sĂ„ det inte blir alltför pĂ„frestande.

Design funktioner som snöslÀdar har

Vissa handtag som snöslÀdar har Àr formade sig som ett D eller sÄ har de ett vadderat grepp i slutet. Det kan ocksÄ finnas extra grepp i mitten, för att hjÀlpa anvÀndaren vid lyftning av snö. Skulle det vara sÄ att du letar efter en snöslÀde barn sÄ finns de vissa modeller som Àr i mindre storlekar och pÄ sÄ sÀtt passar utmÀrkt för barn. Detta Àr toppen om du vill att barnen ocksÄ ska hjÀlpa till med snöskottningen! En snöslÀde plÄt kan alltsÄ kÀnnas kallare nÀr du ska skotta snö, sÄ se till att ha vantar med dig nÀr det Àr dags med snöskottningen, sÄ att du fryser allt för mycket om hÀnderna nÀr det Àr dags för arbete. Detta gÀller egentligen ocksÄ de snöslÀde aluminium som du tittar pÄ, dÄ de ocksÄ leder kyla enklare Àn trÀ eller plast. De snöslÀdar som Àr gjorda av metall Àr oftast starkare men ocksÄ tyngre och de krÀver dessutom mer underhÄll. Skopor som Àr gjorda av stÄl Àr tyngre Àn aluminium eller plast, men de Àr ocksÄ mer hÄllbara Àn dessa. De Àr ocksÄ bra att hantera is, de kan dock ocksÄ skada andra utomhusytor. MÄnga husÀgare idag som hanterar stora mÀngder av snö brukar oftast ha flera snöslÀdar för olika snötyper. En snöslÀde med tipp hjÀlper dig att putta bort snön nÀr du sedan har samlat ihop tillrÀckligt mycket. PÄ sÄ sÀtt blir det enklare för dig, detta anvÀnds dock mestadels nÀr du skjuter bort snön och inte nÀr du bÀr eller lyfter snön. Det kan vara smart att anvÀnda en snöslÀde med tippfunktion om det Àr sÄ att du har problem med tunga lyft och du helt enkelt vill att det ska vara lÀttare för dig att skotta bort snö. Idag har det gjorts en rad olika snöskyffel test sÄ se till att lÀsa igenom de instruktioner som finns för respektive snöslÀde, sÄ lÀr det absolut stÄ med hur mycket den vÀger.

Det finns ocksĂ„ de snöslĂ€dar som kallas för snöraka. Dessa Ă€r menade att skjuta bort snön genom att trycka den rakt framĂ„t. Är det alltsĂ„ ditt tak som du behöver ta bort snö ifrĂ„n sĂ„ Ă€r en snöraka för tak nĂ„got som du bör ta en titt pĂ„. En snöraka Ă€r konstruerade med en form av platta som ligger vinkelrĂ€tt mot fĂ€rdriktningen. Dessutom har de ocksĂ„ en sidovĂ€gg i bĂ„da Ă€ndarna som ska hĂ„lla snön till innehĂ„lla. Dessa Ă€r bra att anvĂ€nda pĂ„ parkeringsplatser, tak, banor och liknande platser. En snöröja tillĂ„tet snön att flytta en massa helt utanför platsen istĂ€llet för att snön ska vara staplad nĂ„gonstand pĂ„ vĂ€gen eller pĂ„ taket. Det finns mĂ„nga olika storlekar pĂ„ en snöraka, de kan vara mellan 1 meter till 1,6 meter eller mellan 1,8 meter till 12,2 meter lĂ„nga. Vanligtvis kan man montera en snöraka pĂ„ fordon för att anvĂ€nda fart samtidigt. Snörakor kan delas in i tvĂ„ separata familjer: stĂ„lkant och gummikant. BĂ„da anvĂ€nds pĂ„ samma sĂ€tt för att flytta snö. Gummibanden har ett kompositmaterial som Ă€r monterat pĂ„ botten av plattan som ligger i marken och hĂ„ller snön frĂ„n att passera under enheten och fĂ„r en lĂ€ttare push Ă€n annars. Gummi kanter Ă€r flexibelt och passera över hinder under de flesta förhĂ„llanden.

Tips pÄ nÀr du anvÀnder snöslÀdar

Om lyftningen Àr ett problem sÄ kan man vÀlja en separat snöslÀde för lyftning och puttning. Annars kan det vara anvÀndbart att ha en spade för fÀrsk snö och en annan spade för att hantera isig och hÄrd snö. Att skovla snö Àr hÄrt arbete. Under endast en vinter sÄ kan en typisk uppfart involvera att flytta mer Àn 25 ton snö. Det finns en del hÀlsorisker med att skotta snö, sÄ dÀrför Àr det viktigt att man Àr försiktig nÀr man skottar. Du kan minska din risk för skador genom att skotta snö nÀr det Àr friskt och lÀtt. Dessutom sÄ kan slip-resistenta stövlar skydda mot fall. Det Àr ocksÄ viktigt att ha lÀmpliga klÀder ute pÄ sig sÄ att du skyddas mot frostskador och kyla. Det Àr bra att ha klÀder som Àr vattenavstötande för att öka ventilationen samtidigt som isolering och vÀrme hÄlls kvar. Skottar man pÄ rÀtt sÀtt sÄ minimerar det ryggskador och pÄfrestningar pÄ ryggen. Rekommenderad teknik Àr att nÀr du lyfter snön, sÄ böjer du knÀna för att samla ihop snön samtidigt som du hÄller en rak rygg och dÀrefter stÀller du dig upp och lyfter snön. Det Àr bÀst att lyfta snö om du anvÀnder spaden som en slags spak. Det Àr aldrig bra att lyfta snö vid sidan, dÄ det kan leda till skada. Det kan ocksÄ vara nyttigt att skotta snö dÄ det kan ge bra trÀning. En timme av snöskottning kan brÀnna hela 600 kalorier. Det bygger ocksÄ ben- och muskelmassa och Àr en bra form av trÀning.

Se till att du lyfter ordentligt nÀr du ska skotta snö. Det Àr onödigt att göra illa sig bara för att snö behöver komma bort frÄn en plats till en annan. Skulle det vara sÄ att du kÀnner dig svag eller har du ont sÄ Àr det bÀttre att lÄta bli att skotta snö den gÄngen och be nÄgon annan göra arbetet. Det finns mÄnga olika snöslÀdar som gör det enklare för dig att skotta, men det Àr aldrig vÀrt att rÄka göra illa sig sjÀlv för mödan.

Vad Àr de vanligaste mÄtten pÄ en snöslÀde?

De snöslÀdar som Àr avsedda för att lyfta snö, har i allmÀnhet mindre skopor Àn de snöslÀdar som Àr avsedda för att kasta snö. En typisk skopa som du puttar snö Àr ungefÀr 30 centimeter och har ett brett, trubbigt blad medans en skopa dÀr du lyfter snön kan vara halva den storleken. En snöslÀde som har en smalare skopa gör det enklare för dig att ta bort djup, vÄt eller tung snö. Skopor med stora kurvor kan bÀra mer snö, medans de som har en rakare kurva Àr avsedda för att putta bort snö istÀllet för att bÀra den. NÀr du vÀljer en snöslÀde sÄ Àr det bra att vÀlja en som Àr i rÀtt storlek. I mÄnga fall sÄ har du möjlighet att Àndra pÄ handtagen, sÄ att de Àr tillrÀckligt lÄnga för dig och sÄ att snöslÀden Àr i rÀtt storlek för dig. Skulle den sÄledes vara för stor, sÄ finns det risk att det blir jobbigare för dig att skotta snö och du ökar ocksÄ din risk att fÄ skador eller göra illa dig. Se dÀrför till att köpa en snöslÀde dÀr du kan reglera storleken pÄ handtagen, sÄ att din egna lÀngd inte pÄverkar arbetet nÀr du vÀl ska ut och skotta snö under vintern.

Hur du vÀljer en snöslÀde för dig

För att fÄ god information om vilken storlek som din nya snöslÀde har, vad för slags material snöslÀden Àr gjord av och liknande beteckningar sÄ Àr det alltid smart att lÀsa igenom snöslÀde bÀst i test som finns pÄ nÀtet. Dessa har oftast god information sÄ att du vet exakt vad snöslÀden kommer ge dig, nÀr det Àr dags att gÄ ut och skotta snö. Ska du hitta den bÀsta snöslÀden för dig, tÀnk över vad för slags slÀde det Àr du behöver. Har du till exempel svÄrt med tunga lyft sÄ bör du ta en titt pÄ de snöslÀdar som du puttar bort snön istÀllet för att bÀra eller lyfta den. PÄ sÄ sÀtt anvÀnder du istÀllet din egen kraft nÀr du skjuter bort snön. TÀnk bara pÄ att vara försiktig Àven om du inte lyfter snön, dÄ du ÀndÄ behöver putta med din egen kroppsvikt för att fÄ bort snön till rÀtt stÀlle.

Är du ute efter en snöslĂ€de som har en snygg design, dĂ„ kan du ta en titt pĂ„ de slĂ€dar som Ă€r i olika fĂ€rger. Det finns dock risk att fĂ€rgen kan försvinna efter anvĂ€ndning, iallafall om man anvĂ€nder den flitigt. VĂ€lj i sĂ„ fall en snöspade som har en vattenfast fĂ€rg, sĂ„ att den inte riskerar att falla bort. Oavsett om din snöspade Ă€r gjord av grĂ„ metall eller om den har nĂ„gon snygg fĂ€rg, sĂ„ kommer det verkligen vara en kompis som kommer hjĂ€lpa dig under vintern, speciellt hĂ€r i Sverige dĂ€r snön verkligen kan vrĂ€ka ned under vinterhalvĂ„ret. Hitta en snöslĂ€de som passar dig och ditt liv bĂ€st, sĂ„ att du verkligen kan fĂ„ bort snön ordentligt och sĂ„ att du enkelt kan gĂ„ dĂ€r du behöver gĂ„.

TÀnk pÄ att de snöslÀdar som Àr gjorda utav plast oftast Àr lÀttare att anvÀnda, sÄ har du ocksÄ svÄrt för tunga saker sÄ kan de vara vÀrda att titta pÄ. Det enda som kan vara vÀrt att tÀnka pÄ Àr att materialet inte Àr lika hÄllbart som stÄl, metall eller aluminium. Det kan alltid vara smart att lÀsa igenom recensioner som tidigare anvÀndare gjort för att se över vad de tyckte om respektive snöslÀde, sÄ att du fÄr lite information över hur de fungerar.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 31 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 31 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button