www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Vad Àr en bÀttre frukost Àn en riktigt god varm smörgÄs? Det kan Àven klassas som det bÀsta mellanmÄlet. Det Àr sant att det gÄr att laga varma mackor i en stekpanna pÄ spisen ocksÄ, men det blir inte riktigt samma smarriga resultat. En bra smörgÄsgrill trycker ihop kanterna och hjÀlper dig att fÄ till den dÀr hÀrliga mittdelen som Àr de flestas favorit. Men hur kan man dÄ hitta en smörgÄsgrill som Àr bÀst i test? Vad ska man egentligen titta efter nÀr man söker sitt nÀsta frukost- och mellanmÄlsredskap? I den hÀr artikeln ska vi berÀtta det för dig.

Vad Àr en smörgÄsgrill och varför behöver man en sÄdan?

En smörgĂ„sgrill kan se ut pĂ„ olika sĂ€tt. De kan nĂ€mligen vara anpassade efter olika smörgĂ„styper. Sen finns det sĂ„klart ocksĂ„ personliga preferenser som om man vill ha mackan hel eller delad i trekanter. Det nya och moderna Ă€r att köpa en paninigrill istĂ€llet för det klassiska mackjĂ€rnet. Den har plats för mer olika sorters bröd – dĂ€ribland den avlĂ„nga paninin som sĂ„ mĂ„nga bestĂ€ller pĂ„ kafĂ©. SmörgĂ„sgrillen kan med andra ord ge dig en varm macka i ett nafs utan att du behöver smutsa ner stekpannan. IstĂ€llet kan du snabbt och enkelt torka av en bekvĂ€m non-stick yta eller kanske bara plocka loss plattorna och stoppa dem i diskmaskin.

Letar du efter fler hushÄllsmaskiner? Du kanske gillar dessa: 

  1. BÀsta gasolgrillarna för njutbar matlagning utomhus
  2. LÀr dig mer om vilken fritös som Àr bÀst i test (djupgÄende analys)
  3. Liknande till airfrayer och en av vĂ„ra favorithushĂ„llsmaskiner – riskokare
  4. SjÀlvklart blir det inte ett riktigt kök utan kastruller
  5. Glöm inte mikrovĂ„gsugnen… för lata dagar eller för att poppa popcorn

Hur kan man vÀlja rÀtt smörgÄsgrill?

För att vÀlja rÀtt smörgÄsgrill mÄste man veta hur man vill att smörgÄsen ska se ut. Kanske man dessutom vill att ens smörgÄsgrill ska vara sÄ mycket mer Àn bara ett mackjÀrn. I dagslÀget sÄ finns det de som anvÀnder dem som en inomhusgrill för att Àven tillaga kött och hamburgare. NÀr man sedan vet vad man egentligen Àr ute efter sÄ kan man börja lÀsa smörgÄsgrillstester för att hitta den perfekta smörgÄsgrillen för hela familjen.

Olika smörgÄsgrillar

Panini grills, triangel-smörgÄsar, fyrkantiga varma mackor, och sÄ vidare. Det finns mÄnga val och vissa mackor kanske passar bÀttre Àn andra beroende pÄ olika tillfÀllen. Paninigrillar Àr mer för lyxmackorna man kan köpa pÄ kafé medan triangelsmörgÄsar och andra vanliga varma mackor Àr praktiska att ta med pÄ picknick, ge till barnen eller bara som en klassisk frukost. Vad föredrar du? Eller kanske borde man ha bÀgge? Det Àr sÄklart upp till var och en om man bara Àr ute efter ett klassiskt mackjÀrn eller vill ha nÄgot mer avancerat. Moderna paninigrillar kan nÀmligen dessutom mÄnga gÄnger grilla mer Àn bara smörgÄsar. MÄnga kan Àven grilla kött, korvar och hamburgare. Köper man en avancerad variant sÄ kan det till och med gÄ bra att steka pannkakor pÄ den.

KraftkÀlla

SmörgÄsgrillar kopplas i regel in i eluttag. De kan dÀremot vara olika kraftfulla med allt frÄn cirka 850 watt till cirka 2000 watt. Mer kraft gör att den blir varm snabbare men det behöver i lÀngden inte ge ett bÀttre slutresultat.

Storlek

Storlek Àr nÄgot av en smaksak. Vissa vill kunna grilla fyra paninis samtidigt medan andra föredrar att den tar mindre plats i köket och inte har nÄgot emot att man fÄr grilla en eller tvÄ mackor i taget.

Andra funktioner man kan vilja ha

Moderna smörgĂ„sgrillar har kommit lĂ„ngt frĂ„n de svĂ„rdiskade mackjĂ€rnen med den enda “lyx”-funktionen att ljuset tĂ€ndes nĂ€r mackan var klar. I dagslĂ€get kan man hitta smarta funktioner som avtagbara grillplattor som gĂ„r att diska i diskmaskin. Olika plattor i olika mönster. Olika instĂ€llningar beroende pĂ„ vad du ska tillaga. LCD-skĂ€rmar för val av temperatur och sĂ„ vidare. Vad Ă€r viktigt för dig? Ta reda pĂ„ vad du vill ha ut av din smörgĂ„sgrill och vĂ€lj den som Ă€r perfekt anpassad efter dina önskemĂ„l. PĂ„ sĂ„ vis kan du fĂ„ den perfekta mackan varje morgon om du sĂ„ vill.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 28 / Genomsnitt: 4.5
Back to top button