www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Det bÀsta sÀttet att starta dagen Àr med en egengjord smoothie eller proteinshake. För att göra det behöver du en bra smoothie-mixer som verkligen utför sina funktioner. Vidförsta anblicken kan mÄnga smoothie-mixers verka vara i princip likadana, men de har en hel del olika funktioner sÄsom mixer-hastighet, -kraft och -kapacitet. För att hjÀlpa dig att vÀlja den bÀsta smoothie-mixern har vi granskat oberoende produkttester och valt ut de fem bÀsta produkterna.

Är du pĂ„ jakt efter en ny mixer för smoothie?

Det Àr helt klart en bra investering som kan göra dig gott, bÄde smakmÀssigt men ocksÄ för din hÀlsa. Med en bra blender för smoothies sÄ du kan skapa mÄnga nyttiga drycker, puréer och sÄser med detta köksredskap. Du behöver egentligen bara lÄta din fantasi styra dÄ du anvÀnder din smoothie mixer i köket, det Àr helt klart ett redskap som man kan anvÀnda ofta och till mycket. En mixer till smoothie Àr ett köksredskap som Àr till för att blanda, puréera eller emulgera olika typer av livsmedel som frukt och grönsaker, olika drycker, sÄser eller till att exempelvis krossa is nÀr du ska göra din favoritdrink eller frukt-slush en varm sommardag.

Det Àr helt enkelt en hel del som man kan göra med den bÀsta smoothie mixern och de finns sÄklart ocksÄ i mÄnga olika modeller, storlekar och till en hel del andra smarta finesser som vi ska gÄ igenom hÀr nedan. Du kanske lÀngtar riktigt mycket efter en uppfriskande, frusen cocktail-drink för att orka stÄ ut i sommarvÀrmen.

Vad har kockar och bartenders gemensamt? Jo, att de anvÀnder smoothie mixer och andra grymma köksredskap som kan hjÀlpa dem ytterligare i köket och i baren. I ditt eget kök Àr alltsÄ en smoothie mixer en apparat som du nÀstan inte kan leva utan om du vill skapa de ordentliga lÀckerheterna och dessutom fÄ slippa undan en massa krÄngel och kladd överallt. Dessa typer av köksredskap har funnits Ànda sen 1900-talet och har sÄklart blivit betydligt bÀttre Àn vad de var dÄ, men det har alltid varit av hÀlsoskÀl till att de anvÀnds, för att skapa nyttiga och goda drycker, men ocksÄ till mycket annat som kan frÀmja hÀlsan för den som intar det.

Hur fungerar en Smoothie mixer?

En smoothie mixer bestÄr av en blandar-burk som lÀngst ned har ett roterande metallblad i botten, som du stÀller pÄ och fÀster vid en elmotor som man kan kopplar in i eluttaget, som du dÀrefter kan stÀlla in pÄ olika nivÄer och hastigheter.

smoothiemaskinMan kan pÄ de flesta modeller vÀlja om smoothie mixern ska pulsera för att lÀttare hacka sönder hÄrda livsmedel som is eller potatis, morötter och liknande. Man kan ocksÄ vÀlja olika hastigheter som metallbladet snurrar i, beroende pÄ om man vill ha sin mix mer grov eller mjuk.

Man kan ocksÄ skapa olika texturer pÄ sin smoothie, antingen en tjockare puré eller juice beroende pÄ hur mycket vÀtska man lÀgger till i mixen.

Bland de nyare modellerna av smoothie mixers, sÄ Àr mÄnga ocksÄ mycket kraftfulla och har en stark elmotor som roterar de vassa bladen, som i sin tur inom loppet av bara nÄgon minut kan krossa is till en slush eller hacka hÄrda grönsaker till puré eller ordna till den perfekta konsistensen pÄ din favoritsÄs. Det krÀvs en ganska stor motorkraft för att hacka, strimla och blanda vissa livsmedel och dÀrför sÄ blir modellerna mer och mer kraftfulla och passar dessutom verkligen att ha i alla typer av kök.

NÀr man ska göra en smoothie sÄ fÀster man behÄllaren som blandningen Àr i, pÄ den eldrivna underdelen och vrider sÄ att den lÄser fast sig. NÀr du har placerat blandar-delen pÄ elmotorn, sÄ lÀgger du sedan ner det du önskar mixa genom att ta av locket pÄ blandar-burken upptill och dÀrefter sÀtter du pÄ locket igen.

NÀr du har lagt i det du önskar mixa, sÄ kan du via olika funktioner vÀlja hur snabbt eller kraftfullt du Àn önskar. Du kan enkelt hitta den bÀsta smoothie blender till ett bra pris om du hÄller ögonen uppe och kikar pÄ sidor som presenterar bÀst i test smoothie blender, dÀr du kan finna en maskin som uppfyller alla de krav du har pÄ vad den ska lyckas med i köket.

Tips pÄ vad du kan anvÀnda en smoothie mixer till

En smoothie mixer har mÄnga olika anvÀndningsomrÄden som den kan nyttjas i. Oavsett vad du Àr sugen pÄ att skapa i köket, sÄ kan du ta hjÀlp av en smoothie mixer i alla lÀgen dÀr du behöver blanda, mixa eller krossa nÄgot. De vanligaste omrÄdena dÀr en sÄdan kan komma till anvÀndning Àr helt klart om du vill skapa en nyttig och god frukt smoothie.

Det absolut bÀsta Àr att du enkelt kan gömma ingredienser som Àr nyttiga, men som kanske inte Àr sÄ goda bara som de Àr, genom att mixa ihop dem med nÄgot som tar över smaken.

Du kan alltsÄ enkelt fÄ ner nyttiga tillsatser i din smoothie men ÀndÄ njuta av smaken av fÀrska bÀr eller frukter och pÄ sÄ sÀtt fÄ i dig viktiga nÀringsÀmnen. Du kan ocksÄ kondensera och emulgera mjukare livsmedel sÄ som att göra egen yoghurt eller glass och fÄ en tjock och fin konsistens till en jÀmn textur. En mixer kan ocksÄ anvÀndas i forsknings-laboratorium inom mikrobiologi dÀr forskarna anvÀnder mixern för att extrahera bakterier frÄn sina prover t.ex.

Det Àr egentligen bara din egen fantasi som sÀtter grÀnserna för hur du kan anvÀnda din smoothie mixer, du kan anvÀnda fÀrska frukter eller bÀr eller förbereda innan genom att frysa ner dem och skapa en svalkande och nyttig dryck. Om du önskar ha en tjockare sÄ tillsÀtter du mindre andel vÀtska i mixen, men om du önskar ha den mer flytande sÄ tillsÀtter du mer.

Om du vill skapa en sÄs, sÄ kan du Àven hÀr anvÀnda fantasin och skapa precis den perfekta konsistensen som du önskar pÄ din sÄs genom att tillsÀtta mer eller mindre vÀtska.

Oftast sÄ lÀr man sig med tiden vad som fungerar ihop och vad man tycker Àr gott, dessutom sÄ kan man ocksÄ tillsÀtta exempelvis protein och vitaminer i sin smoothie om man önskar fÄ den ytterligare nÀringsrik. Du kan ocksÄ anvÀnda din smoothie mixer till att skapa goda och nÀringsrika soppor med den perfekta konsistensen och i en mix av smaker helt efter vad du sjÀlv tycker Àr gott. Den bÀsta smoothie mixer Àr den som kan uppfylla alla dina krav men ocksÄ ta lite plats i ditt kök pÄ samma gÄng.

Dessa anvÀnds ocksÄ ofta av bartenders nÀr det ska blandas goda drinkar och cocktails.
Om du har en smoothie mixer i köket, sÄ kan du skapa de godaste, fruktigaste drinkarna som strawberry daquiri eller en pina colada pÄ nolltid dÄ du har middagsgÀster eller bara vill unna dig en solig och varm sommardag. SÄ istÀllet för att gÄ ut pÄ krogen, sÄ kan du enkelt skapa minst lika goda drycker hemma sjÀlv istÀllet.

Varför Àr smoothie mixers sÄ populÀra?

I ett samhÀlle som blir allt mer hÀlsoinriktat, inte bara pÄ trÀning och vÀlmÄende, utan ocksÄ pÄ nÀringsÀmnen och livsmedel, sÄ Àr det inte sÄ svÄrt att förstÄ varför smoothie mixers Àr sÄ pass populÀra som de Àr idag. Numera Àr det vÀl mer regel Àn undantag att man kan finna denna typ av köksredskap i de flesta kök, bÄde i hemmet men ocksÄ pÄ restauranger och barer. Som sagt i tidigare stycke, sÄ Àr det enkelt att fÄ i sig det man behöver i en enda dryck om man har en smoothie mixer.

Du kan alltsÄ med hjÀlp av detta köksredskap skapa en dryck inom loppet av ett par minuter som kan tÀcka ditt dagliga behov av nyttigheter, genom att tillsÀtta allt i mixern och blanda ihop det.

Vanliga tillsatser som man kan lÀgga till Àr protein, spirulina, vitaminer och mineraler, alger och andra nyttiga Àmnen frÄn vÀxtriket. Oftast Àr inte dessa sÄ goda att Àta bara som de Àr, men dÄ du blandar ihop dem med dina favoritfrukter sÄ har du ganska snabbt en bÄde god men supernyttig smoothie.

Inte bara för allt det goda som du kan fÄ i dig Àr de populÀra, de Àr ocksÄ populÀra för den tid som man kan spara in pÄ att anvÀnda den bÀsta mixern för smoothies. DÄ du snabbt och enkelt och utan en massa disk kan skapa i princip vad du vill, sÄ kan du som har en stressig vardag lÀttare fÄ mer tid över till annat, Àn att stÄ och hacka och mosa förhand. Du kan ocksÄ enkelt förbereda dina smoothies innan du ska dricka dem och förvara dem i kylen och ocksÄ pÄ detta sÀtt spara in en hel del tid. Om du Àr osÀker pÄ vilken modell du ska införskaffa, sÄ Àr det mÄnga sidor pÄ nÀtet som presenterar smoothie mixer test dÀr de bÀsta modellerna har prövats fram av experter.

Om du gillar att laga mat bör det finnas i varje kök: 

  1. Minst en stavmixer eller elvisp för att vispa grÀdde snabbt eller göra en puré
  2. Topp 5 bÀsta matberedare
  3. För nygjord juice pĂ„ morgonen för att dĂ„ en snabb energikick – sĂ„ Ă€r en juicecentrifug ett mĂ„ste

Olika modeller av smoothie mixers?

Det finns hundratals modeller av smoothie mixers pÄ marknaden och att bara slumpmÀssigt vÀlja en modell, eller att följa nÄgon annans rekommendation, ger egentligen inga direkta svar eftersom alla har olika behov, begrÀnsningar och budget. DÀrför Àr det viktigt att hitta en smoothie mixer som just du skulle bli nöjd med.

Det finns nÄgra olika typer av smoothie mixers, de alla ger vÀl mer eller mindre samma slutreslutat men Àr lite olika i storlek och anvÀndningsomrÄden som vi kommer att gÄ igenom hÀr nedan.

Den vanligaste typen av smoothie mixer Àr en glasbehÄllare i kanna med ett lock i tvÄ delar, sÄ att man enkelt kan tillsÀtta de ingredienser som man önskar tillsÀtta, dÀrefter lÀgger man över locket igen sÄ att inget lÀcker ut dÄ man ska mixa eller hacka sin blandning.

En annan vanlig modell av smoothie mixer Àr stavmixern, i denna modell sÄ Àr mixern en lÄng stav med vassa roterande knivblad lÀngst ner som man genom att tillsÀtta alla ingredienser i en burk kan pressa ner och mixa med. Denna typ av mixer Àr inte lika kraftfull som en stationÀr smoothie mixer och passar mer till mjukare rÄvaror. Om man vill krossa is eller hÄrda frukter och grönsaker sÄ Àr en mer kraftfull smoothie mixer att rekommendera.

smoothie mixer bÀst i test

De olika smoothie maskin modellerna pÄ marknaden finns ocksÄ i olika storlekar och beroende pÄ anvÀndningsomrÄde sÄ bör man vÀlja en mixer som kan anvÀndas brett. För den som bakar mycket sÄ kan en större mixer exempelvis hjÀlpa dig att blanda din smet pÄ ett par minuter och du sparar som sagt bÄde tid och energi genom att införskaffa detta köksredskap. Dessa varierar sÄklar ocksÄ i pris sÄ det kan vara vettigt att kika igenom olika sidor dÀr man genomfört smoothie mix test för att ta fram de absolut bÀsta pÄ marknaden. PÄ sÄ sÀtt sÄ kan du ocksÄ finna precis den modell och kraft som du önskar till din matlagning.

Beroende pÄ den budget du har att lÀgga pÄ ditt inköp, sÄ finns det helt klart mÄnga alternativ pÄ mixer för smoothie pÄ marknaden som Àr mycket prisvÀrda. Du kan hitta en smoothie maskin billig, men som ÀndÄ uppfyller de krav du har pÄ vad den ska klara av att göra. Om du Àr ute efter att exempelvis mest anvÀnda din smoothie maskin för att skapa cocktails sÄ Àr det viktigt att vÀlja en som kan krossa is och som kan blanda alla ingredienser enkelt, utan en massa krÄngel.

Om du bara vill anvÀnda den till att göra sÄser sÄ kan en stavmixer i regel rÀcka för dig. SÄ innan du ska införskaffa detta köksredskap, sÄ kan du kika efter tips dÀr du kan se vilka smoothie mixer bÀst i test. PÄ sÄ vis sÄ kan du fÄ en överblick om vilka omrÄden just den mixer du önskar köpa gÄr att anvÀndas i, men ocksÄ fÄ tips om var du kan hitta en billig smoothie mixer men som ÀndÄ Àr prisvÀrd. Det finns mÄnga sidor som presenterar smoothie mixer bÀst i test, dÀr man har testat sig fram bland de olika modellerna. Du sparar mycket tid genom att kika över smoothie blender test, dÄ det finns flera hundratals att vÀlja mellan. För att hitta den bÀsta mixer för smoothies, sÄ kan det vara bra att fundera igenom vad du önskar anvÀnda den till innan du köper. NÀr du vÀl har inhandlar din mixer för smoothie sÄ kommer du kunna ha glÀdje för denna i förhoppningsvis mÄnga Är, sÄ dÀrför Àr det viktigt att man har en god överblick för vad som Àr en bra smoothie mixer innan man genomför ditt inköp.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button