www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

När du är redo att bli seriös i köket är det dags för en bra sauteuse. Dessa pannor är en oumbärlig bit av kokkärl som varje kock bör investera i eftersom de erbjuder många olika användningsområden. Vi har hittat de fem bästa för dig att välja mellan och skapat en köpguide för att ge dig all information du behöver för att komma igång.

4.6 / 5
Den här vackra rostfria sauteusen ger dig enastående resultat gång på gång. Med sju lager av rostfritt stål och aluminium värmer den här pannan snabbt och jämnt, och Mauviel-kvaliteten håller länge.

Fördelar

 • Kvalitets rostfritt stålkonstruktion
 • 7-lagers design för snabb och jämn uppvärmning
 • Diskmaskinsäker
 • Fungerar på alla hällar

Nackdelar

 • Inget lock inkluderat
 • Dyrt
Visa mer
4.6 / 5
Den underbara kopparen utomhus på den här pannan kompletteras av aluminium och en inre beläggning av kvalitets rostfritt stål för att erbjuda en otrolig prestanda.Vi älskar håll dig sval handtag.

Fördelar

 • Snabba uppvärmningsegenskaper
 • 3-lagers design
 • Fungerar på alla hällar inklusive Induktion

Nackdelar

 • Koppar exteriör kan fläcka
Visa mer
4.6 / 5
Denna praktiska och överkomliga sauteuse är utan kompromisser. Konstruktionen av kvalitets rostfritt stål innehåller ett bekvämt nitathandtag för utmärkta matlagningsresultat.

Fördelar

 • Kvalitets rostfritt stålkonstruktion
 • Inkluderar graderade mätmarkeringar inside
 • Stilig minimalistisk design

Nackdelar

 • Handtaget är lite smalt
Visa mer
4.5 / 5
Den här premiumpannan inkluderar 90 % koppar på utsidan och en beläggning av rostfritt stål på insidan för snabb och jämn uppvärmning. Den här pannan kommer att göra ett uttalande i ditt kök och ge dig otroliga resultat i många år framöver.

Fördelar

 • Elegant design
 • Otroliga värmeegenskaper
 • Hållbar rostfri interiör
 • Fungerar på alla hällar

Nackdelar

 • Inte diskmaskinsäker
 • Koppar exteriör kräver underhåll för att hållas ren
 • Handtaget är satt vid en hög vinkel
Visa mer
4.6 / 5
Scanpan TechnIQ är en non-stick sauteuse som är lätt att använda och rengöra. Den eleganta danska designen kombineras med en hållbar Stratanium-beläggning för att ge dig en pålitlig och bekymmersfri köksföljare.

Fördelar

 • Lätt att rengöra nonstickbeläggning
 • Mångsidig för alla typer av matlagning
 • Fungerar på alla hällarll hobs

Nackdelar

 • Nonstickbeläggningen kan mattas av med tiden
 • Handtaget är lite obekvämt
Visa mer

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det är viktigt för oss att de produkter vi representerar är av högsta kvalitet och till de bästa priserna, så vi kontrollerar alltid våra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

Köpguide

Köpguide

En bra sauteusepanna är en oumbärlig bit av kokkärl som kan göra det enkelt och roligt att skapa delikata såser och läckra wokad. De kombinerar elementen från en stekpanna och en kastrull för att ge underbara såsreduktioner och är lätta att rengöra och sköta.

Vad är en sauteuse?

En sauteuse är en panna med rund botten, långa sidor och en bred öppning för att möjliggöra avdunstning. De rundade hörnen gör dem perfekta för att röra såser och andra rätter utan att maten bränns.

När ska man använda en sauteuse?

En sauteuse används ofta för att tillaga och smaksätta dekorativa munsbitar av mat för att ge den sista touch på tallriken. De är perfekta för att göra risotto eller risrätter och för att snabbt steka dina favoritgrönsaker under omrörning. Som namnet antyder är detta också den perfekta pannan för att göra såser och såser eftersom de tillåter snabb avdunstning och är utformade för att lätt kunna röra om med en visp eller sked.

Vad är rätt form och material för en sauteuse?

En bra sauteuse har djupa, rundade sidor och ett stadigt handtag. Matlagningsmaterialet ska vara tjockt, men inte för tungt. Vi har funnit att en sandwich av rostfritt stål och aluminium (minst tre lager) är den perfekta kombinationen för en sauteuse, men koppar och även gjutjärn kan också vara effektiva.

Generellt sett är det bättre att köpa en med rostfritt stålinteriör för att få den största mångsidigheten, men om du är ny i matlagning (och försiktig) är det okej att välja en med nonstick-beläggning. Du kan också hitta bra sauteuser tillverkade av gjutjärn, men de är tyngre och värmer inte lika jämnt som andra pannor.

Vad är en Mailliard-reaktion?  

Tillagning av torrt kött på hög värme kan skapa en mycket speciell smak som kallas Mailliard-reaktionen. Detta sker när man steker vid hög värme (över 140°) och en nästan magisk reaktion sker på molekylär nivå när kolhydrater och sockerarter reagerar på uppvärmningen vilket ger en extremt komplex, nästan obeskrivlig, kombination av smaker.

Hur skiljer sig Sauteuse från Woks och kastruller?

sauteuse_cookware 

Kastruller: Dessa har höga sidor med L-formade hörn som är bra för att koka vatten och göra soppor, men de snäva hörnen är inte bra för omrörning och den mindre öppningen är inte lika bra för avdunstning och reducering. 

Woks: Dessa stora, slope-sided pannor med en rund eller liten platt yta är utformade för snabbmatlagning på mycket hög värme med mycket rörelse.

Sauteusepannor: Dessa pannor ligger någonstans mellan kastrull och wok. De är bra för att steka och fritera samt för att reducera såser och göra såser. De är inte avsedda för snabbstekning eller långkokning av soppor och grytor, men de är otroligt mångsidiga i köket.

Hur bryr man sig om en Sauteuse? 

Skötseln av din nya sauteuse beror verkligen på vilket material du har valt. 

 • Rostfritt stål om det utsätts för vatten eller frätande ämnen under långa perioder av tid kan det ge fläckar. En ren och torr sauteuse är en bättre sauteuse. En tumregel är att tillsätta salt först när vätskan kokar så att det inte ärrar pannan. 
 • Var försiktig med vassa och hårda köksredskap när du arbetar i pannan. Använd endast trä eller silikon om du har en nonstickyta.
 • Diskmaskin diskmedel innehåller slipande ämnen, vilket kan göra att utseendet blir matt om du tvättar det ofta i maskin. Matlagningskvaliteten påverkas inte. Vi rekommenderar handtvätt av högkvalitativa kokkärl för lång livslängd. 
 • Rengör med varmt vatten och diskmedel och torka med en kökshandduk.
 • Om du har en särskilt klibbig röra, rekommenderar vi att du blötlägger den i varmt vatten och tvål. Uppvärmning över en kokplatta kan hjälpa till att lösa upp även de värsta fläckarna. 

Bästa sauteuse varumärken

Det finns många bra kokkärlstillverkare där ute, men vi har hittat de här tillverkarna som har de bästa sauteusepannorna på marknaden. 

Mauviel

Mauviel är en nästan legendarisk fransk kokkärlstillverkare som specialiserar sig på kvalitetskopparpannor. Vi är ständigt imponerade av deras kvalitetskonstruktion och hållbara skönhet i deras design. 

Ronneby Bruk 

Detta svenska gjutjärnsföretag tillverkar ett stort antal olika kokkärl som går tillbaka till ett litet gjuteri från 1700-talet. Med århundraden av erfarenhet kan du förvänta dig högkvalitativt hantverk i alla deras pannor. 

Scanpan 

Den danska kokkärlstillverkaren har tillverkat säkra och hållbara produkter sedan 1956. Den minimalistiska designen kombineras med högkvalitativa material för att ge dig en utmärkt matlagningsprestanda. 

de Buyer 

Sedan 1830 har denna franska tillverkare skapat högkvalitativa kokkärl för både professionella och hemmakockar. I 200 år har deras passion för perfektion garanterat att deras produkter kommer att hjälpa dina recept att bli fantastiska.

Slutsats

När du väljer din sauteusepanna, kommer du att hitta dig själv att använda den mer och mer i köket. Dessa mångsidiga och förvånansvärt användbara bitar av kokkärl är undervärderade och underskattade, men efter att du har lagat mat med dem kommer du att undra hur du någonsin har klarat dig utan en.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button