www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det Àr viktigt för oss att de produkter vi representerar Àr av högsta kvalitet och till de bÀsta priserna, sÄ vi kontrollerar alltid vÄra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

Vad Àr en rakkniv?

En rakkniv Àr ett bladverktyg som frÀmst anvÀnds vid avlÀgsnande av oönskat kroppshÄr genom rakning, sÀrskilt för ansiktsbehÄring pÄ mÀn. Bland rakverktyg sÄ ingÄr rakkniv, rakblad och rakhyvlar och att avlÀgsna oönskad kroppsbehÄring har man gjort i alla tider. Man har kunnat hitta objekt som ser ut att vara en form av rakkniv sÄ lÄngt tillbaka som 18000 f.kr.

Rakknivar nuförtiden bestÄr av ett handtag som man kan greppa och ett vasst metallblad som man för snett mot huden och skÀr av behÄringen med. Olika former av rakknivar och hyvlar för rakning har anvÀnts genom historien. De olika rakknivarna skiljer sig Ät i utseende, men liknar ÀndÄ vÄr moderna anvÀndning av olika rakverktyg. Idag sÄ Àr det vanligt med titan rakkniv, som i regel har ett tjockt blad och Àr en metall som vÀger ganska mycket och ger ett stadigt grepp dÄ du ska raka dig.

rakkniv bÀst i testI förhistoriska tider sÄ blev musslor, hajtÀnder och flint anvÀnda till dessa ÀndamÄl och ritningar av sÄdana knivar har hittats vÀrlden över pÄ mÄnga platser.

Det absolut bÀsta med att anvÀnda rakkniv Àr att du aldrig mer behöver köpa rakblad eller rakhyvlar igen, dÄ du kan vÀssa rakkniv och alltid se till att bladet Àr sylvasst för att bli av med din skÀggvÀxt eller annan kroppsbehÄring som du inte önskar ha. Att köpa rakkniv Àr alltsÄ en livslÄng investering, dÄ det Àr en produkt som du alltid behöver, dÄ tyvÀrr inte behÄringen minskar med Älder, utan snarare tvÀrtom. Detta innebÀr att man alltid Àr i behov av rakning, om man nu inte önskar spara till ett fluffigt skÀgg som pryder ansiktet. Att vÀlja vilken man ska köpa kan dock vara svÄrt, dÄ det finns en hel del att vÀlja mellan, i dessa fall sÄ kan man pÄ internet finna rakkniv bÀst i test, som kan tala om för en vilka för och nackdelar de olika knivarna kan ha.

Vad ska man tÀnka pÄ dÄ man ska vÀlja rakkniv?

En rakkniv Àr som sagt en livsinvestering, dÄ du kan anvÀnda den under en mycket lÄng tid, sÄ lÀnge som du bara vÀssar bladet med jÀmna mellanrum och ser till att sköta om den. Om du önskar finna just den rÀtta kniven för dig sÄ Àr det alltid vettigt att se över listor för rakkniv bÀst i test, detta kan du finna ur mÄnga olika perspektiv pÄ internet. Ett rakkniv pris kan variera en hel del beroende pÄ vilken modell man köper, men de alla uppfyller sÄklart samma funktion.

Du behöver Àven en del andra tillbehör nÀr du ska anvÀnda dig av rakkniv som rakverktyg.Du behöver en tvÄl som har som ÀndamÄl just för rakning, denna tvÄl ska skapa ett tjockt lödder som hjÀlper kniven att glida enkelt över huden dÄ du rakar dig. Du behöver ocksÄ en rakborste, dessa Àr i regel skapade i grÀvlingshÄr och hÀr Àr det ocksÄ viktigt att vÀlja en borste i bra material, dÄ man gÀrna inte ska behöva köpa en ny ofta.Detta utgör alltsÄ att man kanske fÄr lÀgga en högre klumpsumma pÄ ett rakkniv kit, men dÄ ska man ocksÄ komma ihÄg att man aldrig mer kommer att behöva lÀgga nÄgra fler kostnader pÄ rakhyvel eller nya blad. Det viktigaste dÄ det kommer till tillbehören dÄ du ska anvÀnda rakkniv Àr att borsten har en god uppsugningsförmÄga och kan behÄlla vattnet i hÄret pÄ borsten. Dessa tillbehör kan du enkelt finna pÄ internet eller i en butik dÀr du ocksÄ köper din rakkniv. De absolut bÀsta rakknivarna pÄ marknaden Àr helt klart en japansk rakkniv. Det Àr inte sÄ konstigt att just dessa knivar Àr som bÀst, dÄ Japan Àr kÀnda för att skapa riktigt vassa svÀrd och andra vassa föremÄl och det Àr absolut inte ett undantag dÄ det kommer till rakknivar. Dessa ligger ofta pÄ topp dÄ det kommer till rakkniv bÀst i test av alla undersökningar gjorda av olika rak-fantaster pÄ nÀtet.

Det finns en hel del billiga rakknivar, som trots sitt lÄga pris ÀndÄ Àr vÀrda att köpa. SÄ Àven om det Àr lite dyrare att köpa en rakkniv Àn en rakhyvel, sÄ kan man ÀndÄ komma undan rÀtt billigt i regel. Det kan variera en del för rakkniv pris, men man fÄr inte förglömma att det Àr en engÄngskostnad, sÄ dÀrför kan det absolut vara vÀrt att tÀnka över kvalitet före kvantitet dÄ det kommer till att köpa rakkniv set.

Hur rakar du dig pÄ bÀsta sÀtt med en rakkniv?

DÄ kniven Àr otroligt vass sÄ Àr det med högsta försiktighet som man ska anvÀnda denna typ av rakverktyg. En rakhyvel Àr skapad sÄ att du inte ska skÀra dig pÄ de vassa bladen med plasthölje runt om och ett handtag som gör rakningen enklare. SÄ för dig som funderar pÄ att köpa rakkniv följer nÄgra enkla tips som du kan anvÀnda dig av nÀr det Àr dags för din allra första rakning.

Först och frÀmst sÄ Àr det inte sÄ ovanligt att man rÄkar skÀra sig i början, innan man har hunnit vÀnja sig vad att anvÀnda rakkniv och fÄtt in den rÀtta tekniken. Det Àr dock oftast ingen fara och det finns Àven medel som man kan anvÀnda för att fÄ stopp pÄ blödningen i de fall man rÄkar skÀra sig. SÄ hur gör man egentligen för att fÄ till den perfekta babylena rakningen?

NÀr det kommer till rakning med rakkniv, sÄ Àr det tillbehören som Àr det absolut viktigaste, det vill sÀga att du har en bra raktvÄl och en bra rakborste. Det bÀsta tillfÀllet att raka sig pÄ Àr efter att man har duschat dÄ skÀgget Àr mjukare av vÀrmen och vattnet frÄn duschen, alternativt att man gör som pÄ en barbershop, dÀr en barberare gör detta Ät en. DÄ vÀrmer man upp en handduk som Àr varm och fuktig, dÀrefter lÀgger man den runt ansiktet och lÄter den ligga pÄ en bra stund, sÄ att man med sÀkerhet vet att skÀgget har blivit lite mjukare.

NÀr du har vÀrmt upp och mjukat upp skÀgget, sÄ tar du din raktvÄl och löddrar upp ett stort skum över hela omrÄdet som du ska raka. Det Àr ocksÄ viktigt att du vÀssa rakkniv innan, sÄ att den Àr perfekt vass och enkelt kan glida över ditt ansikte och skÀra av de tjocka strÄna.NÀr du har fÄtt det perfekta löddret sÄ Àr det dags att pÄbörja din rakning. MÄnga som Àr vana vid att anvÀnda rakhyvel blir nervösa av att anvÀnda en rakkniv, dÄ dessa i regel Àr mycket vassa. SÄ ta ett djupt andetag och kÀnn lugnet innan du tar ditt första tag med rakkniven.

NÀr man anvÀnder sig av en vanlig rakhyvel sÄ rekommenderas det inte att man rakar mothÄrs, dÄ detta kan göra sÄ att det lÀttare uppkommer infektioner i huden. Detta problem har du inte om du anvÀnder en rakkniv dÄ dessa utan problem gÄr att raka mothÄrs. Om du önskar göra detta, sÄ börjar du med att raka medhÄrs och nÀr du har gjort detta sÄ drar du ett till varv med din raktvÄl och skapar ytterligare lödder. Detta för att fÄ bort sÄ mycket hÄr som möjligt först, dÀrefter sÄ kan du utan problem anvÀnda rakkniven och raka ansiktet mothÄrs. PÄ detta vis sÄ kan man uppnÄ den dÀr perfekta rakningen som gör huden alldeles len och behaglig att röra vid. NÀr du har rakat ditt ansikte och Àr nöjd med din rakning, sÄ Àr det alltid bra att avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten.Detta stÀnger din huds porer och signalerar till din hud att rakningen Àr över. DÀrefter sÄ avslutar du med en aftershave som lenar och vÄrdar din hud pÄ bÀsta sÀtt.

Vilka olika typer av rakknivar och tillbehör finns det?

Rakknivar kan skilja sig Ät pÄ mÄnga sÀtt, dels sÄ kan det skilja sig beroende pÄ vilket material kniven Àr gjord av, hur tung den Àr. Men det viktigaste för mÄnga Àr ju sÄklart rakkniv pris, man önskar gÀrna köpa kvalitet som Àr prisvÀrd och som man kan anvÀnda lÀnge utan att behöva byta ut kniven. Det som skiljer de olika rakknivarna Ät Àr att handtag och rakblad kan vara gjorda i olika material och detta Àr ocksÄ det som utgör vad priset kommer att landa pÄ. Nedan kommer vi att presentera ett par olika typer av rakknivar sÄ att du enklare kan finna den rÀtta rakkniv billigt.

En vanlig modell av rakkniv Àr en Shavette, som Àr en rakkniv dÀr man kan byta ut rakbladen och det passar bra för den som vill prova börja anvÀnda rakkniv, och ger ocksÄ dig chansen att prova olika typer av blad för din rakning. Du behöver alltsÄ inte alls bry dig om att underhÄlla din rakkniv och vÀssa denna, utan du kan dÄ istÀllet enkelt byta blad dÄ det inte lÀngre Àr lika vasst som önskat. Den traditionella rakkniven Àr i regel byggd i rostfritt stÄl och vÀssas med hjÀlp av en sÄ kallad strigel.

Det Àr dessa knivar som du kan finna om du gÄr till en barberare för att raka dig. Dessa Àr dock bara rekommenderade att anvÀndas pÄ en och samma person under sin livstid, dÄ man vill undvika infektioner i huden, sÄ nuförtiden sÄ anvÀnder sig barberarna mer och mer av Shavetter istÀllet, dÀr de kan byta ut bladen mellan varje inkommande kund.

De olika rakknivarna Àr ocksÄ tillverkade i olika bredd och det absolut smalaste bladet som du kan finna Àr 3 / 8 tum och 1 tum Àr 2.54 cm. I Europa sÄ anvÀnder vi oss oftast av knivblad som Àr mellan 5 / 8 eller 6 / 8 tum. Om man Àr nybörjare sÄ Àr det mer viktigt att tÀnka pÄ detta, dÄ bredden pÄ bladet ocksÄ utgör hur enkel rakkniven Àr att anvÀnda, men det Àr helt klart en smaksak för den som Àr van vid att raka sig med rakkniv. Det Àr ocksÄ viktigt att inte handen pÄ den som anvÀnder kniven Àr mycket större Àn vad rakkniven Àr, dÄ detta kan skymma sikten i spegeln dÄ man rakar sig.

köpa rakknivMan kan alltsÄ finna rakkniv billigt, men ocksÄ finna en hel del till högre priser beroende pÄ vad knivens material Àr byggt i. NÄgot som du som tÀnker börja raka dig med rakkniv ocksÄ behöver införskaffa Àr en sÄ kallad strigel. Detta Àr en lÀderrem som du anvÀnder för att göra ditt blad vasst, eftersom att din kniv blir slöare och slöare för varje rakning genom att skÀra sig igenom det tjocka hÄret. SjÀlva strigeln vÀssar inte din rakkniv men den hÄller den ren och förhindrar att den blir slö, vilket gör att du inte behöver vÀssa ditt blad lika ofta, dessutom Àr det mer hygieniskt.

Som sagt i tidigare stycke sÄ Àr det ocksÄ viktigt att införskaffa en del tillbehör som Àr nödvÀndiga för din rakning, alltsÄ en grym raktvÄl och en rakborste. Med en rakborste sÄ kan du fÄ till det perfekta löddret frÄn din raktvÄl och dessa finns i olika material pÄ borsten. Vanligast Àr rakborste med grÀvlingshÄr, vilket ocksÄ i regel Àr i mycket god och hÄllbar kvalitet och som hÄller sig bra fuktig till dÄ man ska borsta upp lödder frÄn tvÄlen. Andra material som en rakborste kan vara gjord av Àr syntet och svinborst.

Man kan lÀtt tÀnka att man borde kunna anvÀnda en vanlig tvÄl för att fÄ upp det dÀr löddret med borsten, men sÄ Àr inte riktigt fallet. Detta dÄ dessa tvÄlar Àr helt anpassade efter huden i ansiktet för att vÄrda och ge extra fukt. Detta för att sjÀlva rakningen Àr anstrÀngande och kan slita pÄ huden, dÄ Àr det ocksÄ viktigt att man vÀljer en bra och vÄrdande raktvÄl med dessa egenskaper för att skydda din kÀnsliga hud i ansiktet.

NÀr du har rakat dig och uppnÄtt det perfekta resultatet av din rakning, sÄ Àr det ocksÄ bra om du har en vÄrdande after shave att avsluta med din rakning med. Detta för att minimera risken för infektion efter rakningen och fÄ den perfekt babylena huden i ditt ansikte.

Fler hÄrborttagningsprodukter du kanske Àr intresserad av: 

  1. Tre saker alla mĂ€n borde ha i sitt badrum – rakapparater och hĂ„rtrimmer
  2. ÖvervĂ€g att köpa en nĂ€shĂ„rtrimmer, nĂ€r du möter nya mĂ€nniskor sĂ„ de slipper se nĂ€shĂ„ren
  3. Om du Ă€r en av de lyckliga som kan odla skĂ€gg – sĂ„ Ă€r en skĂ€ggtrimmer ett mĂ„ste

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 8 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 8 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button