www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Med tanke på hur mycket vi är beroende av våra smartphones och bärbara datorer, är den bästa powerbanken inte bara bra att ha, utan också nödvändig att ha. När du är på resande fot kan det vara väldigt olägligt att enheten blir urladdad. Till följd av detta kan du glömma bort att träffa vänner, missa ett viktigt e-mejl eller inte kan använda en tågbiljett som har kostat mycket.

Alla som använder en smartphone förstår värdet av att ha en powerbank till hands. Försöker du hitta en på marknaden blir du förmodligen överväldigad av det stora utbudet av valmöjligheter. Bortsett från de olika laddningsspecifikationerna, portar, samt till och med sladdar för dig att överväga, finns det ett flertal konkurrerande varumärke att välja mellan.

Lyckligtvis hittar du detaljerad information om de bästa powerbanks på marknaden i vår artikel. Fortsätt läsa för att få veta mer!

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att få den bästa shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera våra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita på våra val.

Anker PowerCore Essential 20 000

BÄST I TEST
Fördelar
 • Det är en laddare som håller länge
 • Den är kostnadseffektiv
 • Den har ett stort batteri
 • Den är bärbar
Nackdelar
 • I vissa fall tar det lång tid att ladda
Översikt

Anker Powercore Essential har en stor kapacitet på 20 000 mAh, så att du kan ladda dina enheter oftare. Den har två USB-portar så att du kan ladda två prylar samtidigt.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Xiaomi Redmi 20 000 mAh

MEST KRAFTFULL
Fördelar
 • Den har möjligheten att ladda två enheter samtidigt
 • Den tar några få timmar innan batteriet är fulladdat
 • Den överträffar de flesta powerbanks
 • Den har en oöm design som gör att den kan vara mer kompakt
Nackdelar
 • Den är lite tjock och skrymmande
Översikt

Xiaomi Redmi har både en USB-C och en Micro-USB-anslutning, vilket gör den till en smart powerbank som laddar snabbare och sparar tid.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Kolla Priset

GP Batteries PowerBank Voyage 2.0

MEST PRISVÄRD
Fördelar
 • Den laddar mycket snabb
 • Den har inbyggda säkerhetsåtgärder
 • På en enda laddning kan den ladda en smartphone två gånger
 • Den kan laddas via USB-C
Nackdelar
 • Den är för dyr
Översikt

GP PowerBank Voyage 2.0 är en 5 000 mAp flexibel och robust powerbank med gummiklädda kanter för att få ett bättre grepp. Den laddar en smartphone två gånger på endast en laddning.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Asus ZenPower ABTU005

BÄSTA DESIGN
Fördelar
 • Den innehåller funktioner som är enkla att förstå
 • Den är både liten och kraftig
 • Powerbanken laddas på kort tid
 • Den är mycket bärbar
Nackdelar
 • Den kan bli repig och blekna
Översikt

Med en kapacitet på 10 050 mAH kan Asus ZenPower ABTU005 ladda fler än två smartphones fullt ut. Med en laddningskraft upp till 2,4A ger den en högeffektiv laddning.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Mophie powerstation USB-C XXL 19 500 mAH

BÄSTA PREMIUM
Fördelar
 • Den är kostnadseffektiv
 • Flera prylar inklusive bärbara datorer kan laddas
 • Det är en liten bärbar laddare
 • Den laddas mycket snabbt
Nackdelar
 • Vissa bärbara datorer är inte kompatibla med den
Översikt

Med 30 W:s laddning och USB-C-kompatibilitet kan Mophie powerstation USB-C XXL ladda dina enheter mycket snabbt. Den har en valfri USB-anslutning som låter dig ladda två prylar samtidigt.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Kolla Priset

Köpguide

Powerbanks Best article 1

En bärbar powerbank är ett bra tillskott att eftersom den ser till att hålla din egen elektronik laddad hela tiden. Innan du går ut och köper en powerbank bör du har koll på det mest grundläggande hos enheten.

Här hittar du information på vad du bör veta innan du köper en powerbank:

Vad är en powerbank och varför behöver du en sådan?

När du är på resande fot kan du använda en powerbank för att ladda batteridrivna prylar. En powerbank kan vara tillräckligt liten för att få plats i fickan eller betryggande för att få mer kraft. Mobiltelefoner, surfplattor, samt till och med datorer kan laddas med powerbanks.

Powerbanks fungerar genom att de tar emot energi från en laddare, funkar som ett batteri och erbjuder laddning av ytterligare enheter med hjälp av komplexa kretsar. Powerbanks är alltså mer än bara batterier, då de innehåller komplexa elektriska kretsar som styr hur de laddas och driver andra enheter.

När du inte har någon ström där hemma eller på jobbet kommer en powerbank vara till nytta. Här är några av dess fördelar:

 • Den gör att du kan resa utan att behöva oroa dig för att hitta en laddningsstation eller ladda telefonens batteri.
 • Eftersom det är en kraftfull grej som håller laddningen länge.
 • Att ladda en powerbank är enkelt och kan göras via en USB-sladd.
 • Med powerbanks kan du använda din smartphone utan att bli stressad.

Hur laddas en powerbank?

Med följande steg vill visa dig hur du laddar en powerbank.

 1. Anslut en powerbank till en laddningskabel.
 2. Anslut sladdens motsatta ände till din strömkälla.
 3. Låt din powerbank ladda tills den når 100% kapacitet. Hållet ett öga på den om det har en indikatorlampa. Alla indikatorlampor kommer att aktiveras när de har laddats helt.
 4. Koppla bort powerbanken från vägguttaget/datorn när den har laddats helt.

Vad är snabbladdning?

Snabbladdning är en vanlig funktion som gör att du kan ladda din smartphone med hjälp av en powerbank bäst i test på en bråkdel av den tiden det normalt tar för att ladda den. Alla powerbanks använder inte samma typ av snabbladdning och inte alla är kompatibla med olika standarder. Här är allt du behöver veta om tekniken som används i powerbanks för att påskynda laddningen.

Qualcomm Quichkcharger

Det är inte längre nödvändigt att vänta på att telefonen ska laddas. Snabbladdningstekniken används i telefoner och smarta prylar för en snabb laddning. Qualcomm Quichkcharger är designad för att ladda smartphones fyra gånger så snabbare än vanlig standardladdning. Den laddar batterier i enheter snabbare än konventionella USB-laddare genom att höja USB-laddarens utspänning. Den använder de bästa metoderna för att undvika batteriskador orsakade av okontrollerad snabb laddning.

Power Delivery genom USB (USB-PD)

Power Delivery genom USB (USB-PD) är en relativ ny snabbladdningsteknik som skapats av USB-utvecklare. Med denna öppna industristandard kan laddningseffektivitet ökas från 5 A vid 100 W till 20 V vid varierande watt.
Det är skalbart från telefoner till datorer så länge både klienten och värden använder en USB-C-anslutning och en USB-C-strömkontroll.

Med en USB-C-anslutning kan powerbanks som använder denna teknik ladda prylar upp till 100 W, men är mest effektiv vid 30 W. Detta eftersom det är den maximala effekten som de flesta enheter kan ta. Bärbara datorer kräver å andra sidan batterier och adaptrar med högre effekt.

Hur du väljer en powerbank?

Powerbanks Best article 2

Vi alla har varit i omständigheter när vi har hoppats på att våra prylar inte skulle ta slut, speciellt i en nödsituation. Det är viktigt att förstå hur du väljer en powerbank utifrån din bekvämlighet och säkerhet.

Här är några saker att tänka på när du ska köpa en powerbank:

Typ av laddare

Det är också viktigt att överväga vilken takt en powerbank bäst i test kan ge för laddning innan du köper en. Detta påverkar nämligen laddningstiden. Laddarna som följer med enheten kan ge dig en uppfattning om vad du behöver. Många små USB-prylar behöver bara en halv ampre laddningsström, medan telefoner kan kräva en förstärkare och surfplattor 2,5 ampere.

On något kan ladda snabbt behöver det mer ström, kanske upp till 3 ampere. Normalt anger powerbanks den maximala ström de kan ge. Ju längre tid det tar att ladda grejen, desto lägre är den maximala strömmen som den kan leverera.

Större powerbanks kan ha många utgångar, då var och en definieras och vanligtvis skrivs ut på powerbanken. Om en enhet har många utgångar, tänk på att de kanske inte kan ge maximalt med ström till dem alla samtidigt. Oavsett om det är en billig powerbank eller inte, så köp en powerbank med en hög utström om du önskar en snabb laddningstid.

Kapacitet

Kapaciteten hos en powerbank uttrycks oftast i milliamper (mAh), vilket är en viktig faktor att ha i åtanken. Detta innebär hela den mängd av ström som batteriet kommer att lagra när du behöver ladda det.

Du kommer att behöva mer eller mindre kapacitet beroende på vilka enheter du vill ladda. Med en 10 000 mAh powerbank kan du ladda de flesta smartphones upp till tre eller fyra gånger, beroende på vilken typ av enhet du laddar.

Att uppmärksamma batteriet kraft är den bästa metoden för att räkna ut vilken kapacitet du ska söka efter. En iPhone 8 till exempel kommer med ett 1 821 mAh batteri. Om du väljer en powerbank med minst 1 821 mAh får du minst en full laddning, om inte mer.

Anslutningar

Ju fler anslutningsalternativ din grej har, desto bättre. Powerbank är viktiga när din smartphone behöver laddas och eftersom du kan ansluta ett antal olika enheter behöver de även fungerar med de alla vanliga enheter, samt kunna ladda den alla inom en viss tid.

Du kan köpa en powerbank med allt från en till fyra eller fler portar. Du kanske vill ladda flera enheter på en och samma gång. Som ett resultat av detta, så titta på antalet USB-portar powerbanken har. Du kan också titta på powerbanks för trådlös laddning, vilket kan vara mer praktiskt för dig.

Storlek och vikt

Även om det kan verka obetydligt från början, så är storleken och vikten på din powerbank avgörande. Du vill inte bli hindrad när du är ute och reser med en pryl som väger mer en tegelsten. En grej som väger mindre än 300 gram och passar perfekt i handen, så är den idealisk.

Powerbanks med en större kapacitet blir i de allra flesta fall större på grund av storleken på batteriande de behöver. Om du väljer en powerbank med mer än två anslutningar blir den dessutom större än andra tillgängliga enheter. I vår powebank test kom vi fram till att ju lättare din powerbank är, desto enklare blir det att ha den med dig vart du än tar vägen.

Priset

Uppenbarligen måste vi se till att vi får alla de funktionerna till ett så konkurrenskraftigt och kostnadseffektivt pris som möjligt. Du behöver lägga mer tid på att jämföra de olika modellerna du har valt och powerbanks priserna. När du sedan köper den modell du har valt från en onlineshop eller butik kan du få praktisk powerbank värd sitt pris.

Powerbanks priser varierar mellan 200–2 000 kronor, vilket gör att du kan hitta någon som passar din budget. Billigare blir inte alltid bättre och du får vad du betalar för, så dubbekolla att den innehåller allt du behöver.

FAQ

Powerbank Best article 3

Är en powerbank laddad när jag köper den?

Ja, de flesta powerbanks är laddade från början. I de flesta fall är de dock inte fulladdade, utan är laddade till 75% eller mindre. Det är sällan det går att hitta en ny powerbank som är fulladdad direkt ur lådan. Laddningsstatusen för de flesta powerbanks visas med fyra LED-lampor.

Kan jag ta med en powerbank ombord?

Ja, du kan ta med dig din powerbank i ditt handbagage eller i fickan. Powerbanks får inte vara nedpackat i incheckat bagage. Däremot får powerbanks med lägre än 100 WH transporteras utan tillstånd. Har powerbanken mellan 100 Wh upp till 160 Wh kan endast transporteras med tillstånd från flygbolaget.

Slutsats

Powerbanks har blivit en viktig sak i en resenärs arsenal och det verkar vara här för att stanna. Med en teknik som spelar en större roll i resenärernas liv i dagens värld än någonsin tidigare och batteritiden för mobila enheter kommer med all sannolikhet inte ökas inom en snar framtid.

Du kommer att kunna upptäcka hur du väljer en powerbank tack vare vår powerbank test, på ett mycket enklare jämfört med tidigare om du använder dessa goda råd och tips till din fördel. Att veta exakt vad du behöver kan göra köpet enklare för dig.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button