Philips har uppfunnit airfryers och den Premium XXL-modell vi testade fungerade otroligt bra, men den har en hög prislapp. Du kan också se var vi har placerat Philips XXL i vår jämförelse av bästa airfryers

Fördelar

 • Bra matlagningsresultat varje gång
 • Lätt att använda
 • Smart teknik för avkänning
 • Stor kapacitet (3,75l)
 • Mycket säker
 • Snabb tillagning

Nackdelar

 • Dyr
 • Svår att rengöra; många delar
 • Skrymmande och tung
 • Känslig nonstick-beläggning
4.2 / 5
 • Typ av airfryer: Korg
 • Kapacitet (till Max line): 3.75 L
 • Ytkapacitet: 506 cm2
 • Mått (HxWxD): 31x32x42 cm
 • Vikt: 8.3 kg
 • Förinställningar

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Philips Airfryer XXL Premium Airfryer Testresultat

Philips XXL

Kategori Kategorivikt % Kategoripoäng
Matlagningsprestanda 40 4.7
Storlek på korg 20 4.0
Rengöring 20 3.0
Användarvänlighet 10 4.7
Kvalitet och design 10 4.3
Slutresultat 100 4.2

Matlagningsprestanda

Den funktion som skiljer XXL från alla andra airfryers i vårt test är dess “Smart Sensing”-teknik. Det kan verka som en gimmick och vi är inte säkra på hur det fungerar, men Philips justerar faktiskt tiden beroende på hur mycket mat du tillsätter. För det mesta är matlagningsresultaten också fantastiska.

Philips XXL matlagningsprestanda

I nästan alla våra tester överträffade Philips XXL alla andra airfryers. Pommes frites var jämnt tillagade och krispiga, och kakan var bäst i testet med krispiga kanter och en fuktig kärna.

Tillagningen var mer jämn över hela ytan och från topp till botten än någon annan airfryer i vårt test. Ugnskorgens utformning gör att luften kan strömma fritt runt maten, och den har en påminnelse om att röra om under tillagningen för att se till att du vänder maten ordentligt. Faktum är att den bokstavligen slutar laga mat tills du öppnar och stänger lådan.

Den värmer också exakt, med en fluktuation från 156-179 °C när den är inställd på 165 °C. Detta var ett av de bättre resultaten i vårt test.

Kapacitet

Som XXL-modell har den en stor kapacitet (3,75 l). Vi blev imponerade av bilden på förpackningen som visar en hel stekt, gyllenbrun kyckling som vilar i korgen. Vi testade detta, och du kan faktiskt steka en hel kyckling till perfektion i denna airfryer. Du får också plats med cirka 17 kycklingnuggets eller 4 majskolvar i korgen samtidigt. Vi tycker att den är tillräckligt stor för fyra personer.

Philips XXL kapacitet

Rengöring

Rengöring är ett område där Philips XXL förlorade poäng. Även om alla komponenter är diskmaskinskompatibla visade det sig att det var jobbigt att tvätta för hand. Med sin teknik för “fettborttagning” har kastrullen en oregelbunden form och en insats som måste tas bort före rengöring. När du får mycket fett i den (som efter att du har tillagat en hel kyckling) blir det en kladdig upplevelse. Alla delar tar också mycket plats att tvätta och torka.

Philips XXL rengöring

Användarvänlighet

Philips XXL var vår favorit när det gäller kontroller och var superlätt att använda. Det är den enda airfryer som har en riktig hängande låda på skenor som gör att du kan komma åt och ta bort korgen utan att ta ut kastrullen. Detta gör det lättare att skaka och röra om än någon annan fritös i vårt test. Den har också en premiumkänsla på grund av den smidiga användningen

Kontrollerna är enkla och intuitiva. Den har 5 förinställningar för de vanligaste matvarorna, t.ex. frysta pommes frites eller kycklingvingar. Med en klickbar ratt i mitten kan du ställa in tid och temperatur exakt, och den har till och med en favoritknapp så att du kan lagra din favoritförinställning. Philips har också en app med recept. Du kan ställa in temperaturen från 40°-200°C vilket är ett bra intervall, och timern går upp till 60 minuter.

Philips XXL kontroller

Den har en “håll varm”-funktion som håller maten varm i upp till 30 minuter när cykeln avslutas, tillsammans med en praktisk påminnelse om att röra om

Denna kraftfulla airfryer var en av de snabbaste i vårt test och gjorde våra nuggets och grönsaker krispiga på bara 10 minuter. I vårt bacontest var den inte lika snabb som de bästa, men baconet var krispigt och gott. Även med så mycket kraft är den relativt tyst med en ljudnivå på bara 64 dB, vilket är ungefär lika högt som ett normalt samtal.

Philips XXL högljuddhet

Philips tillhandahåller en utmärkt bruksanvisning med mycket information om hur man använder airfryer och en bok med recept. Dessutom kan du få tillgång till hundratals recept via appen.

Kvalitet och design

Vi tycker att Philips är bland de bästa när det gäller kvalitet. Philips XXL har en utmärkt passform och finish, och den håller sig sval medan den lagar mat. Därför är den en av de säkraste airfryers i vårt test.

Det här är också en snygg airfryer med en vacker svart yta och accenter i koppar. Den har ett förstklassigt utseende och känsla.

Philips XXL design

Den är inte särskilt portabel utan tar stor plats och väger över 8 kg. Den var också en av de få kapselformade airfryers utan inbyggda bärhandtag.

Som en 2200 watts luftfritös använder den en hel del ström när den är igång, och den använder också ström i standby-läge. Den är därmed inte det mest energieffektiva alternativet.

Vad vi inte gillade

Den mest plågsamma aspekten av att äga en XXL är att hålla den ren. Ärligt talat, om vi bara lagade några nuggets eller något annat som inte var alltför kladdigt, lät vi smulorna stanna kvar i fritösen och lämnade rengöringen till nästa gång. Vi föreställer oss att om du använder en diskmaskin skulle den sysslan vara mycket mindre jobbig.

Ett annat problem var att teflonbeläggningen på korgen och stekpannan var lätt att skrapa bort i våra hållbarhetstester, och vi märkte tecken på slitage efter testerna.

Vi märkte också ett problem med os. Endast ett fåtal andra airfryers hade problem med rökutveckling under tillagningen, men Philips var som en skorsten under vårt bacontest.

Slutsats

Philips XXL tar luftstekning till nästa nivå med sin Smart Sensing-teknik och smidiga, lådliknande korgdesign. Kontrollerna är superlätt att använda och det bästa av allt är att tillagningen blir perfekt nästan varje gång du använder den. Du kommer inte att bli besviken om du bestämmer dig för att välja denna premium airfryer.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button