Philips Essential Airfryer XL fyller luckan mellan deras mindre essential-serie och deras större, dyrare premium XXL-serie som vi provade i vårt airfryer test. Den erbjuder samma höga kvalitet som du kan lita på för Philips airfryers och till ett överkomligt pris. Vi tycker att detta är en mycket bra airfryer för ett hushåll med 3-4 personer.

Fördelar

 • Bra kvalitet
 • Snabb och jämn tillagning
 • Relativt tyst
 • Lätt att rengöra
 • Kan tillaga maten med mindre fett

Nackdelar

 • Aningen dyr
 • Kräver att korgen skakas om för att stora mängder ska tillagas jämnt.
4.0 / 5
 • Typ av airfryer: Korg
 • Kapacitet: 6.2 L
 • Mått (HxWxD): 31.5x40x3x30.7 cm
 • Vikt: 6 kg
 • Förinställningar/stekinställningar: 7 förinställningar

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Matlagningsprestanda

Precis som med andra airfryers från Philips kan du räkna med en jämn och utmärkt tillagning varje gång. Den här modellen har ett kraftfullt värmeelement på 2000 watt som kan tillaga stora mängder mat snabbt. Den har också en sjöstjärne-design på korgens botten som hjälper luften att cirkulera. Du måste skaka om maten när du tillagar större mängder för att få en jämn brynning, men överlag gör den här airfryern ett utmärkt jobb med frysta livsmedel, grönsaker och kött.

Korgen är tillräckligt stor för att du ska kunna sprida ut grönsakerna på botten så att de värms upp jämnt.

Philips XL

Korgstorlek

Den här extra stora airfryern har en korg på 6,2 liter som rymmer upp till 1,2 kg mat. Det räcker för att mätta 3-4 personer. Den här airfryern är tillräckligt stor för att rymma en liten kyckling eller större köttbitar. Du kan få plats med 5-6 skivor bacon på en gång eller 2-3 brödskivor. Den kan rymma tillräckligt många frysta pommes frites för att mätta 3-4 personer, men du måste skaka om korgen under tillagningen så att de tillagas jämnt.

Rengöring

Philips Essential Airfryer XL är faktiskt mycket lätt att tvätta efter användning. Den har bara två delar som behöver rengöras, själva korgen och basen. Korgen är belagd med ett nonstickmaterial som gör att de flesta livsmedel helt enkelt glider av ytan. Den har inga vassa kanter, så den är lätt att tvätta och torka efter varje användning. Basen har visserligen en sjöstjärne-design som kan fånga upp fett och spill, men den är ändå tillräckligt lätt att få ren utan att behöva skrubba så mycket.

Båda dessa delar kan rengöras i diskmaskinen, men vi rekommenderar handdisk för att spara på nonstickbeläggningen och få den att hålla längre.

Användarvänlighet

Den här airfryern har en ganska okomplicerad kontrollpanel.. Den har en enda LED-display som är lätt att läsa av, med touchkontroller på båda sidor. Till vänster finns det två pilar som gör att du kan ställa in temperaturen och till höger trycker du upp och ner för att ställa in tiden i minutintervaller.

Knapparna är okej, men de ger ingen taktil återkoppling så du måste titta på dem för att vara säker på att du faktiskt tryckt. Med det sagt är de responsiva och fungerar tillräckligt bra.

Det finns också en menyknapp som lyser upp i 7 förinställningar som du kan välja mellan för att tillaga specifika maträtter. Dessa inkluderar frysta snacks, färska pommes frites, kött, fisk, kycklinglår, bakad mat och grillade grönsaker. När du har valt förinställningarna kan du göra manuella justeringar vid behov beroende på hur mycket mat du planerar att tillaga.

Korgen glider in och ut smidigt och du kan använda den med en hand. Andra airfryers är inte lika stabila och det kan krävas båda händerna för att öppna och stänga dem. Korgen har en frigöringsknapp som skyddas av plast, och efter att ha räknat ut detta är det en enkel sak som man kan göra med tummen. Den glider inte lika lätt som de lådformade korgarna i premiummodellerna, men den är smidigare att använda än hos billigare airfryers.

Kvalitet och design

Liksom andra Philips-modeller är den här Philips XL airfryern välkonstruerad och designen är estetisk och avskalad. Ytan är svart blank plast med LED-ljus i guld, vilket ger en fin kontrast. Den svarta glansiga ytan samlar dock på sig fingeravtryck som kan vara märkbara. Den matta finishen på ovansidan är lätt att rengöra, och ovansidan är platt så du kan ställa saker på den – ställ bara inte något värmekänsligt på ovansidan.

Kanterna har en slät finish, så när du torkar av den finns det inga skarpa kanter. Detta är en välkonstruerad apparat som är byggd för att hålla länge. En annan trevlig sak med Philips XL är att den faktiskt är tystare än andra airfryers.

Vad vi inte gillar

Den enda uppenbara nackdelen med denna maskin är priset. Du måste avgöra om varumärket och den övergripande kvaliteten är värd priset eller inte.

Vi föredrar också de fysiska knapparna på andra modeller framför den här eftersom dessa pekskärmsknappar inte har någon taktil återkoppling och kan vara lite hala om dina fingrar är flottiga eller våta.

Förinställningarna är inte särskilt användbara eftersom de inte tar hänsyn till hur mycket mat du faktiskt tillagar, och den har inga smarta funktioner som automatiskt justerar tillagningstiden.

Slutsats

Sammantaget är Philips Essential XL airfryer ett utmärkt alternativ för hushåll med 3-5 personer som vill ha en luftfritös av hög kvalitet som lagar mycket bra mat. Den är lätt att rengöra och ta hand om, och du kommer att upptäcka att den ger jämna resultat gång efter annan.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button