Vad Àr ett pennfodral?

Har du nÄgon gÄng letat reda pÄ din penna i vÀskan och nÀr du Àntligen hittar den sÄ Àr spetsen bruten. Detta Àr ett klassiskt problem som du troligtvis undviker om du förvarar dina pennor i ett pennfodral. Ett pennfodral Àr enklast beskrivet som en liten vÀska som du förvarar dina pennor i, och ibland Àven suddigummin, pennvÀssare och linjal. Dessa Àr vÀldigt populÀra att ha i skolan eller pÄ kontoret och kan hittas i olika material och till vÀldigt varierande priser. Genom att anvÀnda pennfodral sÄ kan du lÀtt och pÄ ett organiserat sÀtt frakta dina pennor i vÀskan frÄn en lektion till en annan eller fram och tillbaka till jobbet.

Det Àr Àven praktiskt att ha trots att man inte nödvÀndigtvis alltid slÀpar runt pÄ pennorna. Det hjÀlper nÀmligen Àven till att hÄlla kontoret organiserat. Om du sÄ förvarar pennorna framme pÄ skrivbordet eller i en lÄda i skrivbordet sÄ Àr det skönt att ha pennorna pÄ en och samma plats sÄ att de inte glider runt i exempelvis skrivbordslÄdan. Detta gör ocksÄ att skrivverktygen inte försvinner sÄ enkelt. Helt enkelt sÄ vet du var dina pennor befinner sig, det ser mer organiserat ut och blyertspennan behÄller förhoppningsvis sin spets. Skulle du vilja ta med pennorna nÄgonstans sÄ Àr det ocksÄ bara att grabba fodralet och stoppa ner det i vÀskan. Snabbt, enkelt och organiserat helt enkelt!

Hur fungerar pennfodral?

pennfodral barnPennfodral kan som sagt se vÀldigt annorlunda ut vilket gör att de ocksÄ fungerar olika. Vissa stÀnger du igen med hjÀlp av ett lock medans andra har en dragkedja eller en knapp. Det finns Àven de modeller som du rullar ihop. Du stoppar enkelt ner pennorna i regel pÄ lÀngden och kan dÀrför lÀtt öppna fodralet och hitta den penna som du söker efter. Vissa har till och med olika fack och hÄllare för de olika skrivverktygen. PÄ sÄ sÀtt sÄ hÄller sig allt pÄ sin plats och Äker inte runt i fodralet vilket ökar chansen ytterligare att pennorna fÄr behÄlla sitt tryck och spets. Det blir ocksÄ vÀldigt organiserat och snyggt.

I vilka situationer Àr pennfodral mest anvÀndbara?

Jobbar du pÄ kontor eller gÄr du kanske fortfarande i skolen eller pÄ universitet sÄ Àr det extra praktiskt att ha ett pennfodral. PÄ detta sÀttet sÄ kan du ha dina pennor organiserade pÄ skrivbordet och samtidigt enkelt ta med dem om du ska i vÀg nÄgonstans eller frakta dem frÄn lektion till lektion. Gillar du att anvÀnda fÀrger nÀr du gör anteckningar, kanske för att hjÀlpa minnet eller bara göra det hela lite roligare, sÄ kan du med hjÀlp av ett pennfodral enkelt ta med dig alla din pennor utan att du mÄste grÀva efter dem i ryggsÀcken. I princip alla behöver ett pennfodral sÄ att man alltid vet var man har sina pennor och de inte försvinner, vilket de har en tendens att göra för de flesta. SÄ Àven om man inte skulle gÄ i skolan eller jobba pÄ kontor sÄ kan det vara bra att ha ett pennfodral att förvara sina pennor i.

Hur mycket kostar ett pennfodral?

Ett pennfodral kan du hitta till vÀldigt rimligt pris. Priserna varierar dÀremot mycket beroende pÄ vad man önskar sig för nÄgot slags pennfodral. Det finns riktigt billiga pennfodral för inte ens en hundralapp och sÄ finns det dyrare pennfodral i lÀder för dem som önskar sig nÄgot lite mer exklusivt och kan tÀnka sig att betala nÄgra hundralappar. DÀrför beror det mycket pÄ vad du Àr ute efter och vad du Àr beredd att betala för det.

Vilka material Àr pennfodral gjorda av?

Som tidigare nÀmnt sÄ finns det pennfodral i alla möjliga material. Det finns pennfodral i skinn, olika tyger, plast och hÄrda varianter i exempelvis aluminium. MÄnga gÄnger sÄ har de en hÄrdare, plastigare yta, om Àn det Àr mjukt nÀr du tycker pÄ det. Detta Àr för att det ska hÄlla sin form och inte gÄ sönder av pennan eler saxens spets. Men samtidigt sÄ gÄr det inte i bitar om du skulle tappa det eller om det skulle hamna under en hÄrd bok i vÀskan. Helt enkelt sÄ finns det mÄnga snygga pennfodral att vÀlja mellan.

Pennfodralets historia

MĂ€nniskan har alltid gillat att hĂ„lla det organiserat omkring sig. Det har dĂ€rför troligtvis funnits nĂ„got typ av pennfodral sĂ„ lĂ€nge det har funnits en penna att förvara. SĂ„klart sĂ„ har vi alla sĂ€tt att det under en tid förvarades en penna i blĂ€ckhornet men efter den tiden och dagens blyerts – och kulspetspennor började anvĂ€ndas sĂ„ kan man nog tĂ€nka sig in att de och började tillverka nĂ„got att förvara dem i. Det hĂ€nger liksom ihop. Det gick inte att hitta nĂ„got konkret svar, nĂ„got specifikt Ă„rtal som pennfodralen började tillverkas men man skulle nog kunna spekulera i att pennan och pennfodralet mer eller mindre hĂ€ngde ihop. Om Ă€n det kanske inte frĂ„n början fanns den variation och de valmöjligheter som finns idag.

Pennfodralets huvudegenskaper

Pennfodalet Àr som namnet avslöjar skapat för att du pÄ ett organiserat sÀtt ska kunn förvara och packa med dig dina pennor. MÄnga har Àven plats för suddigumm, linjal, pennvÀssare och kanske till och med sax. Gillar du att var saka har sin plats sÄ kanske du föredrar nÄgon av de modeller som har gummiband för varje penna och andra möjliga skrivhjÀlpmedel som du förvarar i fodralet. PÄ sÄ sÀtt sÄ fÄr du en tydligare överblick över dina redskap och du fÄr snabbt tag pÄ det du söker.

Framtida trender för pennfodral

Det finns pennfodral för barn som mÄngt och mycket följer trenderna bland tecknade serier och filmer samt i de klassiska mönstrerna som mÄnga gÄnger kan föja intressen som bilar, hÀstar och andra djur och annat kul. Sedan sÄ finns det ocksÄ pennfodral för dig som Àr vuxen eller som bara önskar ett pennfodral som Àr lite mer neutralt. Pennfodral följer som de flesta saker trenderna samtidigt som det finns mer klassiska fÀrger som svart, vitt och grÄtt vilket gÄr att kombinera med det mesta och sÀllan tappar popularitet. Med andra ord sÄ Àr trenden för pennfodral inte sÀrskilt stark utan du kan mÄngt och mycket göra som du kÀnner om det sÄ betyder att du vÀljer ett pennfodral i höstens trendiga fÀrger, en mer neutral fÀrg som alltid passar eller önskar ett gulligt pennfodral med senaste populÀra tecknade filmen.

Designer av pennfodral

Som nĂ€mnt i artikeln sĂ„ finns det pennfodral för alla stilar. Vill man ha pennfodral med tecknade figurer sĂ„ finns det. Vill man ha söta djur pĂ„ sitt fodral sĂ„ Ă€r det ocksĂ„ möjligt. Önskar man ett pennfodral som matchar fĂ€rgen pĂ„ ens vĂ€ska sĂ„ bör inte det heller vara omöjligt. I dagslĂ€get finns det sĂ„ mycket att vĂ€lja mellan. Man har ocksĂ„ möjligheten att vĂ€lja om man vill ha ett klassiskt runt pennfodral eller en större modell som exempelvis ett pennfodral med 3 fack. Tycker man att mönster och starka fĂ€rger Ă€r onödigt och kan bli svĂ„rt att matcha stilen med tiden sĂ„ kan man sĂ„klart ocksĂ„ hitta ett vanligt, klassiskt pennfodral i svart. HĂ€r nedan följer nĂ„gra exempel pĂ„ pennfodral som finns pĂ„ marknaden idag.

Ett fyllt pennfodral, med temat Emoji

pennfodral vuxenGillade du den nya tecknade filmen Emoji? Eller kanske ditt barn Àlskade den? DÄ kan det vara en bra idé att införskaffa ett pennskrin med detta temat. I pennskrinet sÄ fÄr du med en 15cm lÄng linjal, en blÀckpenna, en vÀssad och rund blyertspenna, en pennvÀssare sÄ att du kan vÀssa den igen, ett sudd för att radera misstag samt ett litet anteckningsblock med 20 sidor sÄ att du kan göra anteckningar under lektionen, att göra listor eller varför inte bara rita lite grann? Det medföljer nÀmligen Àven 16 runda, vÀssade fÀrgpennor sÄ att du kan rita eller göra fÀrgglada anteckningar för att hjÀlpa det korta men bra minnet. Detta pennfodralet Àr med andra ord perfekt för skolstarten eller för att bara pigga upp vardagen! MÄtten Àr 195 cm x 12,5 cm x 4,0 cm och det rekommenderas frÄn 4 Är och uppÄt.

Pennfodral Burde Brooklyn Svart

Önskar du ett mer klassiskt och stilrent fodral sĂ„ kan detta pennfodral frĂ„n Burde vara det du söker. Detta har den klassiska avlĂ„nga formen med mĂ„tten: 200 x 55 mm. FĂ€rgen Ă€r svart och materialet Ă€r konstlĂ€der vilket ger en mycket snygg finnish. Dragkedjan blĂ€nker fint och kompletterar den annars mer mattsvarta ytan. En riktigt enkel men chic modell som ger ett moget uttryck. SĂ„ önskar du ett tidlöst pennfodral sĂ„ Ă€r detta en mycket prisvĂ€rd modell.

Pennfodral Flora motivmix

Detta Àr en modell som passar liten som stor. Denna modell Àr rektangulÀr och gjord i textil med foder för ökad hÄllbarhet och en dragkedja för att öppna och stÀnga den. Den har smart nog Àven en ficka pÄ insidan dÀr du kan förvara mindre prylar som suddgummi och pennvÀssare medans större grejor som pennor, sax och linjal förvaras i huvudfacket. Modellen finns i tvÄ fina blomstermotiv. Den ena med en krÀmvit bakgrund med röda och gula vackert mÄlade blommor med mörkgröna blad. Den andra har en mörk jeansblÄ bakgrund och rosor mÄlade i en gammelrosa ton med ljusare blad. VÀldigt vackra motiv helt enkelt som passar sÄ vÀl vuxen som barn. Pennfodralet kommer ocksÄ till ett mycket rimligt pris.

Pennfodral PrintWorks med tillbehör, Hero Pink

Detta Àr en nÄgot större modell, som innehÄller 12 pennor, linjal, suddgummi och pennvÀssare. Allt Àr ordentligt organiserat dÄ fÀrgpennorna sitter fasthÄllna i botten medans linjalen, suddgummit och pennvÀssaren och en blyertspenna sitter fast i locket. Det finns Àven en tom ögla ifall du vill plocka med dig en blÀckpenna. Insidan Àr svart och omringad av den bronsfÀrgade kedjan nÀr du öppnar den. Utsidan Àr ocksÄ svart och har en dramatisk ögonmask i rött och vitt pÄ framsidan smyckad med gula stjÀrnor. Det stÄr Àven skrivet LŽartiste by PrintWorks vilket ser vÀldigt proffsigt ut. Den Àr rektangulÀrt formad och mÄtten Àr följande: 20 cm x 11 cm x 2 cm.

Vanliga storlekar för pennfodral

Precis som det finns pennfodral med mĂ„nga olika mönster och former sĂ„ finns det ocksĂ„ mĂ„nga storlekar att vĂ€lja mellan. Vill man ha ett litet enkelt pennfodral som fĂ„r plats i de flesta vĂ€skor och inte tar upp nĂ„gon plats pĂ„ skrivbordet eller bĂ€nken sĂ„ Ă€r det inga problem att hitta. Önskar man istĂ€llet ett stort pennfodral som har plats för mĂ„nga pennor, suddgummi, pennvĂ€ssare, linjal och sax sĂ„ finns det det ocksĂ„.

För och nackdelar med pennfodral

NÀr du ska köpa pennfodral sÄ Àr det fÄ möjliga nackdelar som man behöver hÄlla ögonen öppna för. Det Ànda som kan hÀnda Àr att de kan vara av dÄlig kvalitet om de Àr vÀldigt billiga, sÄ att en spetsig blyertspenna kan göra hÄl i sidorna om den kommer Ät. Se ocksÄ till att du inte köper ett för litet fodral sÄ att det blir överfullt och dragkedjan gÄr sönder. I övrigt sÄ finns det inga direkta nackdelar. Att köpa saker för att ha en mer organiserad vardag Àr sÀllan en dÄlig idé. Vill man ha ett innehÄll som matchar pennfodralets utsida sÄ kan man köpa ett fyllt pennfodral. NÀr man köper ett pennfodral med innehÄll sÄ har ofta pennor och övrigt innehÄll samma mönster som fodralets utsida vilket ger ett Ànnu mer organiserat intryck och Àr en lite rolig bonus. SÄ vill du ta det hela till nÀsta nivÄ köp dÄ ett pennfodral med pennor.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 9 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 9 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button