www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Om du spelar tennis, squash eller badminton, vet du vad padelracketar är och förstår deras användbarhet. Naturligtvis, du kanske vill skaffa en. Men, på grund av marknadsmättnad blir det svårt att få tag på den bästa paddelracketen som uppfyller dina behov. När det gäller detta har vi gett dig en genomgång av de bästa 5 padelracket i  2021.

Bäst i test
5.0 / 5
Den ger dig mer fart och precision, den här padelracketen har en droppform som ger dig mer kontroll. Den har också ett kolskikt som gör den mer hållbar.

Fördelar

 • Hållbarhet
 • Bra grepp
 • Mjukare känsla
 • Erbjuder mer kontroll

Nackdelar

 • Har ett störande ljud när den är i bruk
Tvåa
5.0 / 5
Specifikt utformad för dem som använder sin fart hela tiden, den här racketen har mellanbalans och ökar farten. Den har en droppform och kolflexteknik vilket ökar hållbarheten.

Fördelar

 • Lättvikt
 • Hållbarhet
 • Ökar farten
 • Den har god manövrerbarhet

Nackdelar

 • Låg effekt på grund av sin lättvikt
Mest prisvärd
4.9 / 5
Med en stor sötpunkt och en mjuk slagyta, är den här racketen mycket lätt att hantera. Den har också en kolfiberram som gör den mer hållbar.

Fördelar

 • Hållbarhet
 • Lätt att hantera
 • Stor sötpunkt
 • Den är billig

Nackdelar

 • Inget racketfodral
 • Mindre effekt
Bästa premie
4.9 / 5
Den här racketen är idealisk för en offensiv spelstil utan att offra kontroll.  Med ett hesacore-grepp, det erbjuder ett stadigt och fast grepp om racketen.

Fördelar

 • Fast grepp
 • Hållbarhet
 • Idealisk för offensiva spel
 • Bra kraft

Nackdelar

 • Det är dyrt
Bäst för nybörjare
4.8 / 5
Med en mjuk slåyta och en lättvikt, den här racketen är idealisk för nybörjare. Den har en stor sötpunkt och ett hybridformat huvud, vilket gör att du kan slå bollen rätt.

Fördelar

 • Lättvikt
 • Lätt att hantera
 • Rimlig fart
 • Idealisk för nybörjare

Nackdelar

 • Låg effekt

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

KÖPGUIDE 

Tack vare den bästa padelracketen avsnittet känner du nu till de bästa racketarna som uppfyller dina idrottsbehov. Men det räcker inte. Du bör känna till vissa nyckelfaktorer om padelracketar eftersom de kommer att hjälpa dig att avgöra vilken som är bäst för dig. Så låt oss komma till det.

bästa padelracket nybörjare

Vilken är din nivå?

Beroende på din erfarenhetsnivå med racketen bör du välja en padelracket som motsvarar din erfarenhet. 

Tillfällig spelare

Om du är en tillfällig spelare eller om du precis har börjat spela och din teknik håller på att utvecklas är det bra om du väljer en lättanvänd padelracket. Den här typen av racketar ger mer kontroll eftersom de oftast är lättviktiga. 

Spelare på mellannivå

Vid den här punkten är chansen att du inte har helt bestämt din spelstil eftersom du fortfarande förbättrar din spelteknik. Som spelare på mellannivå skulle det hjälpa om du skaffade en mångsidig padelracket eftersom den skulle hjälpa dig att möta alla situationer. När du väljer en mångsidig padelracket bör du skaffa en racket med en blandning av kraft och precision. 

Avancerad spelare 

Vid denna punkt borde din spelteknik inte vara något problem eftersom du har behärskat multipel teknik, vilket gör dig till en avancerad spelare eller, låt oss säga, en professionell spelare. Som en avancerad spelare är maximal kraft och noggrannhet vad du bör fokusera på eftersom de kommer att hjälpa din sport mycket utan att ha någon effekt på dig eftersom du har bemästrat det.

Vilken är din spelstil?

Beroende på din spelstil eller position bör du välja en padelracket som uppfyller din stil. Till exempel:

 • Högra och vänstra sidospelare: De här typerna av spelare är vanligtvis på offensiven, så de bör skaffa racketar med kraft och precision. Diamantformade padelracketar är perfekta för den här typen av spelare. 
 • Försvarsspelare: Försvar är en nyckelaspekt av alla sporter och kräver därför speciella färdigheter eller, i det här fallet, racketar.Noggrannhet och manövrerbarhet är nyckelegenskaper som du bör fokusera på när du skaffar en racket om du är en försvarsspelare
 • Spelare som föredrar kontroll och precision: Denna typ av spelare bör välja racketar med defensiva egenskaper 
 • Spelare som gör många volleys eller smashes: Noggrannhet och kraft är de viktigaste racketegenskaperna som du bör beakta om du är den här typen av spelare.

bästa padelracket

Hur är det med din fysik?

Det sägs att en frisk kropp speglar ett friskt sinne, och det är därför du bör tänka på din fysik när du spelar.

Hur mycket väger du? 

Din vikt är en nyckelfaktor i alla sporter. För sporter som kräver mycket rörelse är vikten inte exakt en extra fördel. Om du är tung, vill du inte skaffa en tung racket som ökar din vikt, vilket säkert gör dig mindre effektiv, utan du bör skaffa en lättvikt racket. 

Är du i god form?

Detta är en fråga om din hälsa eftersom sporten kräver att du rör dig mycket. Du måste försäkra dig att du är i bra form innan du ägnar dig åt denna sport. Att röra sig mycket kan slita ut dig snabbt om du inte är i bra kondition.

Har du några tidigare skador?

Detta är mycket viktigt eftersom du inte vill återuppleva gamla skador. Som tidigare nämnts kräver sporten att du rör dig mycket och för någon som har tidigare skador skulle det inte vara den bästa idén att ägna sig åt den här typen av sport om du inte har återhämtat dig fullständigt. Ändå bör det göras med försiktighet.

Viktiga aspekter att kontrollera innan du köper en padelracket

Detta avsnitt kommer att gå igenom alla viktiga aspekter som du bör kontrollera innan du köper en padelracket. 

Form

Formen på en padelracket är av avgörande betydelse eftersom den beror på vilken typ av spelare du är. Det finns tre typer av racketformer: Rund form, droppform och diamantform.

RUNDA FORMEN

Rundformade padelracketar har en viktbalans nära handtaget och är mer flexibla, vilket hjälper att öka din manövrerbarhet.Deras runda sweet spot är verkligen flexibel och finns i mitten av huvudet.  Dessa padelracketar ger dig utmärkt kontroll, vilket är en fördel för tillfälliga padelspelare. De rundformade padelracketarna har dock en nackdel eftersom de saknar smashing kraft. 

DROPPFORMADE

Droppformade padelracketar är en kombination av runda och diamantformade racketar. Droppformade padelracketar har en balans närmare mitten, är mångsidiga och erbjuder dig en perfekt blandning av kraft och kontroll. Den här typen av padelracket är perfekt för spelare på mellannivå och spelare som ännu inte har en spelteknik eller ett specialiserat spel.

DIAMANTFORM

Diamantformade padelracketar har sin sötpunkt nära toppen. Diamantformade racketar är de mest kraftfulla av de tre racketarna. Diamantformade padelracketar är också det val som föredras av de mest professionella spelarna. De passar perfekt för de offensivt sinnade spelarna, särskilt de som spelar på vänster sida. Som allt annat har diamantformade padelracketar sina egna nackdelar, vilket är deras manövrerbarhet. Diamantformade padelracketar kan också orsaka armtrötthet för en oerfaren eller ny spelare. 

padelracket rea

Balans

Padelrackets balans är en annan faktor som du måste tänka på innan du köper en. Balansen kan mätas i millimeter, som vi kommer att se nedan.

Padelracketar med över 275 mm är beskrivna som huvudtunga: de ger spelaren maximal mängd av kraft. Den är dock mer svår att manipulera.

Padelracketar runt 270 mm har en neutral balans som ger spelaren mångsidighet.

Padelracketar som är mindre än 265 mm kallas huvudlätta: vikten på den här racketen finns huvudsakligen nära greppet. Padelracketar som är mindre än 256 mm erbjuder dig snabbare reaktioner och kontroll.

Vikt

Vi har betonat vikten för att visa hur din vikt kan påverka spelet. Men denna gång ska vi prata om betydelsen av padelracketet. Padelracketar som väger mellan 370g och 375g är den idealiska padelracketvikten för vuxna. Det här viktintervallet är också perfekt för spelare som söker en kombination av kontroll och kraft. Padelracketar som väger mindre än 370 g är perfekta för manövrering på grund av sin vikt, vilket gör dem perfekta för volleys men med mindre kraft. Lättviktiga padelracketar är idealiska för tillfälliga spelare och kvinnor. Dessa racketar varierar mellan 340 och 370 gram. Barn mellan fem och tio år kan också använda lättviktsracketar som väger mellan 280 och 340 gram.

Med mer vikt kommer mer kraft, och en padelracket på över 370 g erbjuder dig det. Men med mer vikt blir det svårare att manövrera, vilket minskar kontrollen. Den här typen av racket är perfekt för offensivt spel men kräver skicklighet.

padelracket bäst i test

Material

Padelracketar är tillverkade av olika material och beroende på vilket du köper kan de hjälpa dig att förbättra dina färdigheter. Vi kommer att diskutera tre saker. Slagytan, kärnan och resultatet. 

Slagyta

Padelrackets slagyta är mestadels gjord av glasfiber. Glasfiber kan anses vara billigt, men det är tungt. Slagytan kan också vara gjord av grafit. Grafitmaterial är dyrt, men det är dock lättviktigt. En viktig avgörande faktor för en padelrackets hållbarhet är antalet lager, eftersom ju högre antal lager desto mer hållbar är den. Dock, dessa lager kommer, i sin tur, att minska kraften.

Kärna

En padelrackets kärna kan tillverkas av två olika material, nämligen skum (polyeten) och E.V.A. (etylenvinylacetat). Skum har en fördel tack vare sin komfort. Det används oftast på padelracketar som har mjuka fibrer på slagytan.

E.V.A. är lättviktigt och motståndskraftigt mot höga temperaturer. Den erbjuder dig möjligheten att snabbt återgå till den exakta positionen efter en påverkan.

Resultat

I detta avsnitt avslutas de olika materialen. Ett mjukt skum plus mjuka fibrer på slagytan kommer att resultera i mer kraft, medan E.V.A plus hårda fibrer kommer att resultera i mer precision. 

padelracket billigt

Bästa padel racket märken

De bästa märkena för padelracketar är Adidas, Head, Babolat, Wilson och Bullpadel. Dessa märken är kända för kvaliteten och hållbarheten hos sina padelracketar. Nedan följer en översikt över de nämnda märkena. 

Adidas 

Officiellt heter Adidas AG, och är ett tyskt multinationellt företag som specialiserat sig på tillverkning och distribution av skor, kläder och andra tillbehör, inklusive padelracketar. Företaget grundades av Adolf Dassler 1949 och hade sitt huvudkontor i Herzogenaurach, Tyskland. De har en personalstyrka på 57 016 anställda.

Varumärket Head är officiellt känt som Head Sport GmbH. Det är ett österrikiskt tillverkningsföretag med rättigheter till det amerikanska tennisracketmärket Head. Företaget grundades 1950 av Howard Head och hade sitt huvudkontor i Kennelbach, Österrike.

Babolat 

Detta varumärke är ett franskt varumärke som specialiserar sig på tennis-, padel- och badmintonutrustning. Det grundades 1975 av Pierre Babolat och har sitt huvudkontor i Lyon, Frankrike. De marknadsför och distribuerar sina produkter över hela världen och har en personalstyrka på 369 anställda. 

Wilson 

Detta varumärke är officiellt känt som Wilson Sporting Goods och är ett amerikanskt företag som specialiserat sig på tillverkning av sportutrustning, inklusive racketar. Varumärket grundades 1913 av Thomas E. Wilson och har sitt huvudkontor i Chicago, USA.

Bullpadel 

Bullpadel varumärket är ett spanskt sportmärke som specialiserar sig på att tillverka produkter för padeltennis, t.ex. racketar. Detta märke grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Madrid.

Slutsats

Tack vare denna köpguide, vet du nu allt du behöver veta innan du köper en padelracket. Så vad väntar du på? Med handboken, är du garanterad att få en som uppfyller dina behov.

padelracket test

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button