www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Har du problem med att hitta rätt verktyg för att skära, slipa, fila, eller såga ordentligt? Tja, leta inte längre eftersom användningen av oscillerande verktyg bör lösa det problemet utan att du behöver svettas. Men det slutar inte där, eftersom oscillerande multiverktyg som är mer mångsidiga har blivit tillgängliga tack vare modern teknik. Nedan har vi tagit oss friheten att ge dig de 5 bästa oscillerande multiverktyg 2021.

BÄSTA PREMIE
4.6 / 5
MAKITA DTM51ZJX1 tillhör kategorin av bäst i test oscillerande multiverktyg på marknaden.. Den har en vinkelamplitud på 2×1,6°, tandlöst bladbyte och är 18 volt. Den har också en variabel hastighetsreglering.

Fördelar

 • Det är lätt att använda
 • Den har värde för pengarna
 • Den är mångsidig
 • Den har en bra utformning

Nackdelar

 • Den är tung
BÄSTA MELLANKLASS
4.7 / 5
MILWAUKEE M18 BMT-0 hör till kategorin av bästa mellanklass oscillerande multiverktyg. Det är 30 x 5,5 x 5,5 cm och väger i genomsnitt 1 kilo. Litiumjonbatterier krävs för optimal användning. 

Fördelar

 • Den har värde för pengarna
 • Den har ett bra batteri
 • Det är lätt att använda
 • Den har en bra utformning

Nackdelar

 • Den är något tung
 • Det är något bullrigt
BÄSTA BUDGET
4.8 / 5
MAKITA DTM51ZJX1 hör till kategorin mest prisvärda oscillerande multiverktyg. De har 6 000–20 000 rpm svängningar per minut, 18 V och ett låssystem med en spak. Den är också lätt att använda.

Fördelar

 • Den är lätt att använda
 • Den ger valuta för pengarna
 • Den är mångsidig
 • Den är inte bullrig

Nackdelar

 • Den har ingen LED-ljus
 • Den är dyr
DE FLESTA TILLBEHÖR
4.6 / 5
FEIN MultiMaster MM 700 Max Top hör till kategorin med mest tillbehör. Den har ett Fein StarLock-monteringssystem och är 20 x 15 x 12 tum. Den gör det också möjligt för användarna att byta tillbehör snabbt.

Fördelar

 • Den är multifunktionell
 • Den är snabb och enkel att använda
 • Enastående prestanda
 • Den har en bra utformning

Nackdelar

 • Låssystemets blad är dyra
MEST POPULÄRA
4.8 / 5
DEWALT DCS355N hör till kategorin mest populära oscillerande multiverktyg där ute. DEWALT DCS355N har LED-ljus, en kolborstfri motor och är 18V. Den kan nå 20 000 svängningar per minut.

Fördelar

 • Den är kraftfull
 • Den är lätt att använda
 • Den har ett LED-ljus
 • Kraftfull batterikapacitet (upp till 20V)

Nackdelar

 • Den är högljudd när den är i drift

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att få den bästa shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera våra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita på våra val.

KÖPGUIDE

När du köper ett oscillerande multiverktyg finns det vissa saker om oscillerande multiverktyg som du måste känna till. Nedan har vi gett dig allt du behöver veta när du köper ett oscillerande multiverktyg, så titta inte längre och låt oss dyka in i det.

Multiverktyg: roterande eller oscillerande?

Det har rått viss förvirring när det gäller valet mellan roterande och oscillerande multiverktyg, vilket vi ska klargöra. Nedan är en kort diskussion om skillnaderna mellan roterande och oscillerande multiverktyg.

Oscillerande multiverktyg

Enkelt uttryckt är ett oscillerande multiverktyg ett lättanvänt multifunktionellt elverktyg som används för att kompensera för arbeten som gjorts för hand, tack vare sin noggrannhet. Även om det oscillerande multiverktyget ursprungligen såldes som ett hobbyverktyg har det snabbt blivit ett praktiskt verktyg för skärning, slipning, snidning, och polering. I genomsnitt oscillerar den över tiotusen gånger per minut och har ett vibrerande huvud som roterar tre grader fram och tillbaka. Den använder sig av ett kontrollsystem med variabel hastighet vilket gör den otroligt säker att använda.

Roterande multiverktyg

Till skillnad från det oscillerande multiverktyget behövs inte det roterande multiverktyget så ofta eftersom det roterande multiverktyget främst används för att ändra saker. Dessa roterande verktyg används bäst för mer detaljerade och mindre arbeten. Det roterande multiverktyget är ett kraftfullt verktyg som har en liten men kraftfull höghastighetsmotor samt en roterande spets som är kompatibel med ett brett utbud av bitar som är utformade för olika jobb som slipning och skärning. Roterande multiverktyg är kända för att vara dyra och därför används de ofta av professionella skulptörer och hantverkare.

Vilka är fördelarna med ett oscillerande multiverktyg?

Precis som alla maskiner så har det oscillerande multiverktyget sina fördelar och användningsområden, varav vi kommer att diskutera några nedan.

Slipning

Tack vare det oscillerande multiverktygets långsmala form tillsammans med dess triangulära slipkudde blev det ett av de bästa verktygen för slipning av saker med tunna kanter som dörrar, möbler och fönsterluckor.

Skärning

Oscillerande verktyg kan vara till stor nytta för att skära när du behöver mer exakta eller kirurgiska snitt – särskilt när du gör ändringar i invändiga skiljeväggar.

Gravyr

Oscillerande verktyg kommer till nytta när du graverar eftersom de kan användas för att gravera på i princip alla plana ytor. Detta inkluderar metallytor.

Trimning

Oscillerande verktyg är också perfekta för trimning tack vare sin precision och noggrannhet. Användningsområdena eller fördelarna med oscillerande verktyg är ganska begränsade. Några fler användningsområden inkluderar snidning, polering och polering.

Hur väljer man det bästa oscillerande multiverktyget?

Att känna till det bästa oscillerande multiverktyget är en sak, men din förmåga att förstå vad du ska se upp för när du köper ett är av större värde för dig. Nedan kommer vi ge dig de viktigaste funktionerna och egenskaperna att vara uppmärksam på när du väljer ett oscillerande multiverktyg.

Batteri/sladd

Oscillerande multiverktyg finns i två former: den sladdanslutna och den sladdlösa, vilket innebär att den använder ett batteri som strömkälla. De sladdlösa multiverktygen kan vara bättre för dig eftersom de är bärbara, vilket innebär att du inte behöver bära runt på en sladd när du arbetar. De sladdlösa multiverktygen använder sig av litiumbatterier för att få ström samt förlängd livslängd. Dessa batterier måste dock bytas ut efter ett tag och kan vara dyra. Sladdanslutna multiverktyg, å andra sidan, är generellt sett kraftfullare jämfört med sladdlösa. Så länge de hålls anslutna, kan de köras så länge du behöver dem. Dessa sladdar kan vara upp till 20 fot långa. Såvida du inte behöver använda multiverktyget på en plats utan eluttag, då är ett sladdanslutet verktyg ett bättre val.

Hastighet och kraft

En annan viktig egenskap att hålla ögonen på när du väljer ett oscillerande multiverktyg är hastighet och kraft. Desto mer hastighet och kraft den har, desto effektivare är den. Innan du gör ett köp, kontrollera om det har en utlösare med variabel hastighet. Den variabla hastighets utlösaren ger dig bättre kontroll över multiverktyget och gör att du kan välja otroliga hastigheter på upp till 22 000 oscillationer per minut. Hastigheten hos det oscillerande multiverktyget är likvärdig med dess effekt. Det betyder att ju högre hastighet multiverktyget har, desto kraftfullare är det.

Belysning

Belysningen av ett oscillerande multiverktyg är en annan viktig egenskap som du bör titta på när du köper ett. Belysningen avser helt enkelt ett LED-ljus. Det betyder att du inte bör köpa ett oscillerande multiverktyg som inte har LED-ljus. LED-ljuset fungerar som en ljuskälla som lyser upp din arbetsyta. När du använder det oscillerande multiverktyget för att arbeta i snäva hörn eller på mörkare ställen där normalt ljus inte kan lysa upp tillräckligt bra, är det där som vikten av att ha ett oscillerande multiverktyg med LED-ljus kommer in i bilden. LED-lamporna på ett oscillerande multiverktyg är lika viktiga som andra funktioner som du kan se som primära.

Ventilering

Att ha ett verktyg som överhettas är aldrig roligt eftersom det kan vara mycket frustrerande. Överhettning av en enhet gör det svårt att arbeta med det verktyget. Samma sak gäller för det oscillerande multiverktyget. Det finns dock en lösning på detta, nämligen ett ordentligt ventilationssystem. När du köper ett oscillerande multiverktyg, se till att kontrollera om det är välventilerat. Annars kommer du att uppleva överhettningsproblem som kan skada ditt oscillerande multiverktyg permanent. En brist på ordentlig ventilation är inte det enda sättet som ditt oscillerande multiverktyg kan överhettas. Den kan också överhettas om du har ett skadat batteri eller en elektrisk bräda, vilket gör att rotorn snurrar oregelbundet.

Byte av verktygslöst tillbehör

Som namnet multiverktyg antyder har det oscillerande multiverktyget över 20 bilagor eller tillbehör. Men du vill väl inte köpa en som gör det till en mardröm att behöva byta ut ett tillbehör, eller hur? När du väljer ett oscillerande multiverktyg att köpa bör du se till att tillbehören lätt kan bytas ut utan verktyg. Vissa oscillerande multiverktyg levereras med en insexnyckel som gör byte av tillbehör en promenad i parken. Insexnyckeln används för att ta bort skruven på fästet eller tillbehöret, vilket gör det enkelt att byta ut det. Var noga med att köpa en som levereras med en insexnyckel.

Lätt att använda

Din förmåga att enkelt använda det oscillerande multiverktyget är av kritisk betydelse och är definitivt något du bör tänka på när du köper ett. Så vilka är de faktorer som gör ett oscillerande multiverktyg lätt att använda? Dessa är vibrationsnivå, handtagstyp, vikt osv.

Vibrationsnivå

Det är naturligt att det oscillerande multiverktyget vibrerar när det används eftersom det fungerar genom att vibrera blad eller sandningsutrustning fram och tillbaka. Du bör dock testa den modell du köper innan du gör köpet eftersom vissa vibrerar mer än andra, vilket kan vara svårt när du använder dem.

Handtagstyp

Nu har vi etablerat det faktum att oscillerande multiverktyg vibrerar naturligt. Det är lämpligt att du väljer ett med ett handtag som ger ett bättre grepp om verktyget. Handtagstypen är baserad på din bekvämlighet. Så om du känner dig bekväm med en viss typ av handtag kan du välja den, eftersom valen kan skilja sig åt mellan användarna.

Vikt

Vikten på det oscillerande multiverktyget är något du också bör tänka på, eftersom du inte vill ha något för tungt som snabbt tröttar ut dina armar. En vikt på 1,6 kg är perfekt för dig.

Pris

Priserna på dessa oscillerande multiverktyg varierar beroende på tillverkare. Prisskillnaden för de oscillerande multiverktygen är dock inte alltför betydande, utom för vissa. När du väljer att köpa en är det viktigt att du har en uppfattning om priserna på några av dess bilagor och tillbehör. På så sätt slipper du spendera för mycket pengar. Samma sak gäller för reparationer. Om ditt oscillerande multiverktyg är dyrt kan du vara säker på att dess delar kommer att vara dyra om behovet av reparationer uppstår.

Vilka tillbehör behöver jag?

Oscillerande multiverktyg har olika tillbehör som används för olika uppgifter, varav några är sticksågblad, segmentsågblad, slipplattor, sandpapper, multimaskin skrapa, knivar och så vidare. Nedan kommer vi att diskutera ett fåtal och deras användningsområden.

Sticksågsblad

Sticksågbladet i ett oscillerande multiverktyg är ett lätt och kompakt verktyg som bäst används för böjda snitt i material som plast, metall och trä.

Segmentsågblad

Segmentsågbladen är tillbehör till det oscillerande multiverktyget och är perfekta för att skära hårda material som betong, tegel, sten, granit, kakel, marmor och så vidare.

Sandpapper

Sandpappret är ett annat tillbehör till det oscillerande multiverktyget som kan fästas och sedan användas för att ta bort injekteringsbruk mellan kakelplattor, tydlig metall som är täckt av rost. Den kan också användas för att trimma mindre träbitar.

Skrapa

Skrapan är ett mycket användbart tillbehör som kan fästas på det oscillerande multiverktyget. Den kan användas för att skrapa bort material som är så hårda som vinylgolv och starka mastix.

Bästa oscillerande multiverktyg märken

De bästa oscillerande multiverktygsmärkena är Makita, Dewalt, Fein och Milwaukee. Dessa märken har stått sig väl genom tiderna och är kända för sina produkters hållbarhet och effektivitet. Nedan har vi gett dig en kort översikt över de nämnda märkena.

Makita

Med sitt ursprung i Japan är Makita Cooperation ett multinationellt företag som grundades den 21 mars 1915. Företaget har operativa fabriker i Japan, Mexiko, Rumänien, Storbritannien, Tyskland, Dubai, Thailand, USA och Brasilien. Makita-varumärket har en genomsnittlig årlig försäljning på 2,9 miljarder dollar.

Dewalt

Dewalt är ett dotterbolag till Stanley Black & Decker och är en världsomspännande tillverkare av elverktyg i USA. De är ett industriellt verktygsföretag som specialiserar sig på handverktyg som är perfekta för konstruktion, träbearbetning industrier och tillverkning. Dewalt har 13 000 anställda och grundades 1924.

Fein

Märket Fein grundades 1867 av två bröder, Wilhelm Emil Fein och Carl Fein. Fein-märket kommer från Tyskland och är en tillverkare av förstklassiga elverktyg. Detta märke är också ansvarigt för uppfinningen av den elektriska handborrmaskinen, som uppfanns 1895. De har en personalstyrka på 900 anställda.

Milwaukee

Milwaukee Elektriska verktygsföretag är ett varumärke och dotterbolag till Techtronic Industries.De är ett amerikanskt företag som specialiserar sig på tillverkning och utveckling av hög kvalitet elverktyg. Milwaukee-märket grundades av A. F. Siebert 1924 och har en personalstyrka på 5 500 anställda.

Slutsats

Det har aldrig varit lättare att vara hantverkare/arbetskarl i och med uppfinningen av dessa hög kvalitet elverktyg, till exempel det oscillerande multiverktyget. Det oscillerande multiverktyget har allt från skärning till slipning. Tack vare den här köpguiden vet du nu vilka de bästa oscillerande multiverktygen är och vad du ska tänka på när du köper dem. Tänk på att det finns andra bra oscillerande multiverktyg där ute som kan fungera perfekt som de som nämns här. Men de vi har nämnt här är våra bästa val baserat på erfarenhet och användarrecensioner och tar därmed plats bland de 5 bästa oscillerande multiverktygen.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
Back to top button