Det är inget tvivel om att kort hår är snyggt. En elegant bob, söt page eller kort uppklippt frisyr ser fräscht och modernt ut. Dessutom är det så lätt att ta hand om kort hår, det går åt mindre schampo, torkar snabbare, är lätt att kamma och svalt att ha under sommartiden. Problemet med kort hår är att man lätt blir uttråkad av att bära samma hårstil hela tiden. Man börjar att försöka sätta upp håret i tofsar som – i de flesta fall – inte går att samla ihop, eller diverse uppsättningar med klämmor och flätor. Men det kan kräva ansträngning och tid, vilket oftast inte finns. Ett bättre alternativ är att locka håret. Till skillnad från långt hår går det snabbt och smidigt att locka kort hår med locktång. Att locka håret är ett enkelt sätt att få mer volym och ge den dagliga frisyren en fräsch kick. Har du ingen locktång går det lika bra att använda en plattång, och få de där tjusiga beach waves man ser på Instagram.

För att locka håret med plattång för kort hår är det bäst att använda en med smal platta eftersom det kommer att ge dig mer rum på plattan för att locka. Med en bred plattång blir detta näst omöjligt med kort hår. Plattången passar bäst för att skapa vågiga, lösa lockar som passar utmärkt när du inte vill se ut som om du ansträngt dig för mycket för att fixa dig. Skapa den perfekta casual hårfrisyren som passar både till kontoret och festen på kvällen. Har du en locktång kan du skapa jämna, tajta lockar för den där kvinnliga elegansen som den romantiska looken kan behöva. Lockigt hår är en tidlös hårstil!

Fixa dina lockar på några minuter

En arbetande mamma, resande affärskvinna eller på något annat sätt upptagen person har alla en sak gemensamt; lite tid för att fixa sig. Pressen att se presentabel ut kan vara stor, vare sig den kommer från jobbet, vännerna eller en själv. Men att fixa sig borde varken vara någonting negativt eller tidskrävande, däremot ska man kunna känna sig nöjd med sitt utseende och kunna se vacker ut, utan att behöva tillbringa timmar framför spegeln. Många tycker att håret är det svåraste när det kommer till att fixa sig. Kan en snygg hårfrisyr verkligen skapas på endast några minuter?

För den som inte kan eller inte vill lägga ner mycket tid på att styla sitt hår är det bra att veta att det inte brukar ta mer än 5-10 minuter att locka kort hår. Det krävs inte heller någon speciell talang för att locka kort hår med plattång eller locktång, fast det är bra att följa vissa riktlinjer för att alltid få fina lockar som håller länge – och framför allt utan att skada håret. Läs gärna vidare för att ta reda på hur man bäst kan använda en plattång och/eller locktång för läckra lockar, samt vilka saker man måste tänka på och undvika för att inte skada håret.

Använd plattång för underbara lockar

locka håret med plattång kort hårTrodde du att plattången endast gick att användas för att platta håret så hade du fel. Man kan lugnt locka kort hår med plattång, så länge den är av den smala sorten och värmer ordentligt. Det finns många sätt att locka håret. Man kan antingen locka hår i olika lager, vilket ger mer volym och rustigare lockar. Detta passar bra eftersom plattången gör lockarna mer vågiga, så lager ger mer volym och fyllighet åt håret.

Har man en log – eller long bob – kan man också locka håret i ett enda lager, så att lockarna går i varandra. Dela håret i lodräta bitar och locka på. Kamma igenom med fingrarna när det är färdigt för en naturligt lockig look!

Vill du få fram en lite slarvig hårfrisyr så kan du locka håret i olika riktningar. Man kan till exempel börja med att locka de första hårslingorna från ansiktet och nästa mot ansiktet och så där kan man variera genom hela håret. Resultatet passar perfekt till vardagslooken.

Olika sätt att använda en locktång för att locka kort hår

Har man en locktång hemma kan det vara enklare att locka kort hår med locktång än med plattång. I princip används den lika som plattången men man behöver endast snurra runt håret några sekunder och släppa, för fina runda lockar. Den klassiska locktången kommer med en klämma för att hjälpa dig att hålla fast håret. Men den populära wand modellen – utan klämma – används också ofta, speciellt för riktigt stora lockar. När det kommer till kort hår behöver man en locktång med en smalare omkrets. Ju krulligare resultat du söker, desto smalare bör locktången vara.

Plattång eller locktång till kort hår – tips och råd

Som sagt är det inte svårt eller tidskrävande att locka kort hår. Men det finns saker man bör komma ihåg när man använder sin locktång till kort hår. Här finner du tips om hur du kan ta hand om håret samtidigt som du får bästa resultat.

Plattången funkar bäst om man håller den snett neråt, virar ett varv hår runt plattan och försiktigt drar ner över hårslingan. Då får man bästa resultat uppifrån och ner. Tryck inte hårt med plattan, då riskerar du att skada håret. Se till att plattan är ren och inte har rester av någon hårprodukt kvar på insidan, annars kan den fastna i håret och skapa veck i dina lockar. Locktänger kan användas i olika positioner beroende på önskat resultat. Du kan antingen använda dem som en wand eller klämma nära topparna, vira runt håret och locka upp till roten.

Håll koll på värmen för att inte skada håret. Hur vet man vilken värme man ska ha? Det beror på hur tåligt ditt hår är. Som regel är lägre värme bättre för tunna hårstrån och högre värme mer effektivt på grövre hårstrån. Så välj värme utifrån din egen hårtyp. Använd alltid någon typ av värmeskydd innan du börjar locka.

Så lockar du kort hår!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 42 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 42 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button