www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att fÄ den bÀsta shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera vÄra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita pÄ vÄra val.

Vad Àr en kolsyremaskin?

Kolsyremaskinen, eller sodastreamen, kom för nĂ„gra Ă„r sedan och tog Sverige med storm. Möjligheten att kunna göra lĂ€sk eller kolsyrat vatten hemma var ju nĂ€stan för bra för att vara sant. Idag sĂ„ Ă€r det inte lĂ€ngre nĂ„gra konstigheter utan nĂ„got som nĂ€stan varje barnfamilj har i sin Ă€go. Är det dags Ă€ven för er att köpa kolsyremaskin? DĂ„ har ni sĂ€kert mĂ€rkt att marknaden har blivit stor och det kan kĂ€nnas svĂ„rt att veta vilken som Ă€r den bĂ€sta kolsyremaskinen. LĂ€s dĂ€rför vidare sĂ„ kan du genom ett kolsyremaskinstest ta reda pĂ„ vilken kolsyremaskin som Ă€r bĂ€st i test och vĂ€rd att lĂ€gga pengarna pĂ„.

Hur fungerar en kolsyremaskin?

En kolsyramaskin Àr otroligt enkel att anvÀnda. Det Àr bara att fylla pÄ flaskan med vatten, skruva fast den i maskinen, trycka pÄ knappen och sedan tillsÀtta smak. Det Àr viktigt att det gÄr i den ordningen dÄ du annars kan stÀnka ner hela köket om du tillsÀtter smaken innan kolsyran. Det maskinen gör Àr att den förflyttar kolsyra frÄn kolsyrecylindern in i vattnet i flaskan genom det slutna systemet som skapas i och med att du skruvar fast flaskan i kolsyremaskinen. SÄ enkelt Àr det att göra kolsyrat vatten i ditt eget hem.

Kolsyremaskinernas huvuddrag

NĂ€r du köper en kolsyrat vatten – maskin fĂ„r du oftast med en BPA-fri Ă„teranvĂ€ndbar plastflaska. Om du föredrar att köpa en kolsyremaskin med glasflaska sĂ„ finns det Ă€ven den möjligheten. Med kolsyremaskinen sĂ„ följer det Ă€ven med en kolsyrecylinder. Som tidigare nĂ€mnt sĂ„ Ă€r det nĂ€mligen den som kommer att skapa bubblorna i vattnet. Om du vill smaksĂ€tta ditt vatten sĂ„ finns det ocksĂ„ en uppsjö av smaker som du kan köpa till din kolsyremaskin och tillsĂ€tta efter det att du gjort bubbelvattnet. Har kolsyran tagit slut? DĂ„ Ă€r det bara att ta med den tomma kolsyrecylindern och byta in den hos en Ă„terförsĂ€ljare. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt sĂ„ behöver du bara betala en mindre summa för sjĂ€lva kolsyran. KĂ€nns det för lite med bara en flaska? DĂ„ gĂ„r det att köpa till fler.

Varför behöver jag en kolsyremaskin?

kolsyrat vatten maskinTycker du att vanligt kranvatten Ă€r det trĂ„kigaste som finns? Föredrar du bubbelvatten eller smaksatt bubbelvatten? DĂ„ kan man dra ner veckokostnaderna rejĂ€lt genom att börja göra sitt eget bubbelvatten i en bubbelvattenmaskin. Du fĂ„r ocksĂ„ möjligheten att variera smakerna mer i och med att du kan ha mĂ„nga smaker hemma. Har du flera flaskor sĂ„ kan du lĂ€tt förvara flaskor med olika smaker i din kyl. Du styr dessutom sjĂ€lv över vad din lĂ€sk Ă€r gjord utav. Med andra ord sĂ„ kan du pĂ„ ett enkelt sĂ€tt undvika e-nummer, konstiga sötningsmedel och andra skumma tillsatser som kan finnas i lĂ€sk. Förutom alla de smaker som finns att köpa sĂ„ kan du Ă€ven smaksĂ€tta ditt vatten naturligt med frukt och bĂ€r, te och örter eller egentligen vad som helst, din fantasi sĂ€tter grĂ€nserna. PĂ„ detta sĂ€ttet blir det ocksĂ„ roligare att dricka vatten vilket Ă€r vĂ€ldigt viktigt. MĂ„nga har nĂ€mligen som mĂ„l att börja dricka mer vatten och dĂ„ kan en kolsyrat vatten – maskin vara till stor hjĂ€lp. Det Ă€r ej att förglömma hur mycket bĂ€ttre det ocksĂ„ Ă€r för miljön dĂ„ man drar ner pĂ„ hur mycket plast som anvĂ€nds. Det Ă€r Ă€ven roligt för barnen att kunna göra sin egen lĂ€sk. Du kan ocksĂ„ vĂ€lja hur mycket kolsyra som du vill ha i din lĂ€sk. Milt kolsyrad? Eller ordentligt med kolsyra? En bra kolsyremaskin bör till och med kunna göra kraftigt kolsyrat vatten. Ta dĂ€rför reda pĂ„ vilken kolsyremaskin som Ă€r bĂ€st i test. LĂ€s vidare för att fĂ„ nĂ„gra bra tips.

Hur kan man vÀlja rÀtt kolsyremaskin?

Att veta vilken kolsyremaskin som Àr vÀrd att satsa pÄ kan vara svÄrt. Ska man köpa bara en billig kolsyremaskin eller den dyraste pÄ marknaden? Sedan kolsyremaskinerna gjorde sitt första framtrÀdande pÄ marknaden sÄ har det utförts mÄnga olika test av kolsyremaskiner för att kunna vet vilken som egentligen Àr bÀst. DÀrför presenterar vi hÀr nedan nÄgra olika kolsyremaskiner som Àr bÀst i test sÄ kan du sedan vÀlja vilken som du tror Àr den bÀsta kolsyremaskinen för dig och din familj.

Aqvia Exclusive

Detta Àr en maskin som kan ge dig ordentligt med kolsyra samtidigt som den Àr otroligt enkel att anvÀnda. Den skapar nÀmligen kraftigt kolsyrat vatten pÄ endast fyra sekunder. DÄ masknen Àr vÀldigt lÀtt att anvÀnda sÄ kan du pÄ ett enkelt sÀtt variera hur mycket kolsyra du vill ha i ditt vatten sÄ att det blir just sÄ som du vill. Den ser dessutom mycket elegant ut i ditt kök dÄ den Àr gjord i rostfritt stÄl. Ytan Àr lÀtt att hÄlla ren dÄ den Àr smutsavvisande, sÄ den kommer ocksÄ att hÄlla sig fin nÀr du har torkat av den. Designen har strömlinjeformade kanter. Med andra ord sÄ bör det inte vara nÄgra problem att lÄta maskinen sÄ framme pÄ bÀnken sÄ att du slipper plocka fram och sÀtta tillbaka den i skÄpet. Den kan istÀllet stÄ dÀr elegant placerad pÄ bÀnken och se lite lyxig ut. SÄklart sÄ Àr modellen sladdlös sÄ att du kan placera den var Àn du önskar. NÀr du köper denna modellen sÄ fÄr du med en vattenflaska pÄ en liter med lock. Botten Àr i stÄl vilket matchar sjÀlva kolsyremaskinen. Du fÄr ocksÄ med en kolsyrecylinder, Àven kallad patron, som rÀcker till ungefÀr 60 liter vatten beroende pÄ hur mycket kolsyra du önskar ha i ditt vatten. Modellen Àr dessutom ganska tyst nÀr den anvÀnds och Àr inga problem att rengöra.

Varför Àr Aqvia Exclusive bra?

 • Möjlighet till extra kraftig kolsyra
 • Du varierar enkelt mĂ€ngden kolsyra
 • Stilren och lyxig design
 • Mycket tyst

SodaStream Genesis

Även den hĂ€r fĂ„r beröm för att vara sĂ„ lĂ€ttanvĂ€nd samtidigt som den har en riktigt bra kolsyreeffekt. Den har ocksĂ„ en elegant design om man jĂ€mför med vissa andra modeller. Med andra ord sĂ„ fĂ„r du för en mindre summa pengar en robust och mycket prisvĂ€rd kolsyremaskin. Även denna har en strömlinjeformad design som Ă€r enkel och inte tar upp nĂ„gon större plats i köket. SĂ„klart sĂ„ Ă€r den ocksĂ„ sladdlös och kan dĂ€rmed placeras vart som helst. DĂ„ den Ă€r sĂ„ pass liten sĂ„ Ă€r det inga problem att stoppa in den i ett skĂ„p om du inte vill att den ska stĂ„ framme. Med denna modell sĂ„ fĂ„r du med en en liters PET-flaska, en kolsyrepatron som rĂ€cker till cirka 60 liter kolsyrat vatten beroende pĂ„ hur mycket du anvĂ€nder per flaska. Dock sĂ„ tĂ„l inte dessa flaskor att diskas i diskmaskinen. Om du vill ha en vĂ€ldigt lĂ€ttanvĂ€nd kolsyremaskin sĂ„ Ă€r detta ett bra val dĂ„ du med ett enkelt knapptryck fĂ„r bubbelvatten.

Varför Àr SodaStream Genesis bra?

 • Riktig bra kolsyreeffekt
 • Mycket anvĂ€ndarvĂ€nlig
 • Du varierar enkelt mĂ€ngden kolsyra
 • Enkel och strömlinjeformad design

KitchenAid Artisan SodaStream

kolsyremaskin testDenna kolsyremaskin fĂ„r beröm för sin design och anvĂ€ndarvĂ€nlighet. Det sĂ€gs att till och med barn skulle kunna anvĂ€nda denna utan hjĂ€lp. Maskinen Ă€r utrustad med ett handtag och det Ă€r Ă€ven genom det som du vĂ€ljer hur mycket kolsyra som du vill ha. Med andra ord sĂ„ Ă€r det lĂ€tt att anpassa sĂ„ att du fĂ„r just sĂ„ mycket kolsyra som du önskar i ditt vatten. Önskar du mer kolsyra Ă€n du fick sĂ„ trycker du lĂ€tt pĂ„ handtaget en gĂ„ng till. Maskinen har Ă€ven en smart kolsyremĂ€tare pĂ„ framsidan som berĂ€ttar för dig exakt hur mycket kolsyra som du tillfört till vattnet. Med andra ord sĂ„ kan du hitta den bubbelnivĂ„ som du tycker bĂ€st om och upprepa den utan problem varje gĂ„ng. KitchenAids maskiner Ă€r allt som oftast alltid gjorda av metall. Detta gĂ€ller Ă€ven denna kolsyremaskinen. Har du fler produkter frĂ„n KitchenAid sĂ„ kommer denna med andra ord att passa in perfekt i ditt kök. Den enda nackdelen med att kolsyresmaskinen Ă€r som alla andra av KitchenAids produkter Ă€r vikten. I och med att den Ă€r gjord i metall sĂ„ vĂ€ger den nĂ€mligen 8,8 kg. DĂ€rför sĂ„ Ă€r det enklast att hitta en plats Ă„t den och lĂ„ta den stĂ„ kvar dĂ€r. Trots vikten sĂ„ kan man inte klaga pĂ„ designen dĂ„ detta helt klart Ă€r en av de snyggaste kolsyremaskinerna pĂ„ marknaden i dagslĂ€get. Den Ă€r bĂ„de stabil, robust, elegant och lĂ€tt att rengöra.

Denna kolsyremaskinen Ă€r resultatet av ett samarbete mellan Kitchen Aid och SodaStream vilket gör att SodaStreams kolsyrepatroner passar till denna. Det gĂ„r Ă€ven bra med patronerna frĂ„n Aqvia. Beroende pĂ„ hur mycket kolsyra du anvĂ€nder i ditt vatten sĂ„ rĂ€cker dessa patroner till ungefĂ€r 60 liter vatten. SĂ„klart sĂ„ Ă€r den sladdlös och placeras dĂ€rför just dĂ€r du vill ha den. DĂ„ den inte anvĂ€nder ström sĂ„ behöver den 3x AAA – batterier.

Varför Àr KitchenAid Artisan SodaStream bra?

 • En praktisk display som visar kolsyrenivĂ„n
 • Gjord i KitchenAids snygga design
 • Bra kolsyreeffekt
 • BĂ„de barnvĂ€nlig och anvĂ€ndarvĂ€nlig

SodaStream Crystal

Detta Àr en av SodaStreams mest populÀra modeller. Det Àr ocksÄ efterföljaren till Penguin. Den har en ganska unik design dÄ man inte ser flaskan. Den Àr istÀllet inne i en stÀngd behÄllare. Detta gör att den utan problem passar in i de flesta hem tack vare det neutrala uttrycket. DÀrför har den fÄtt mycket beröm nÀr det gÀller design, men ocksÄ nÀr det kommer till anvÀndarvÀnlighet. Den Àr nÀmligen bÄde vÀldigt enkel att installera och lÀtt att anvÀnda. Detta en av de fÄ kolsyremaskinerna som anvÀnder sig av en glasflaska. Glasflaskan har en kapacitet pÄ 0,7 liter. Den Àr fantastiskt stilren och kan dÀrför utan problem anvÀndas direkt pÄ matbordet. Den unika glasflaskan Àr bÄde elegant och praktisk dÄ den till och med gÄr att köra i diskmaskinen. Som tidigare sagt sÄ klarar SodaStreams kolsyrepatroner av att göra upp till 60 liter kolsyrat vatten. Men det beror sÄklart pÄ hur mycket kolsyra du anvÀnder per flaska.

Varför Àr SodaStream Crystal bra?

 • Det följer med en stilren glasflaska
 • Glasflaskan kan diskas i diskmaskin
 • Enkel design med dold flaska
 • Mycket anvĂ€ndarvĂ€nlig

Tips pÄ hur man kan anvÀnda en kolsyremaskin

Vad kan man dĂ„ göra med en SodaStream? Förutom alla smaker som gĂ„r att köpa som gör att ditt vatten fĂ„r en hyfsat autentisk smak av Cola, Sprite eller andra sorts lĂ€sk sĂ„ kan man Ă€ven smaksĂ€tta sitt vatten pĂ„ andra sĂ€tt. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan man till och med komma vĂ€ldigt hĂ€lsosamt undan. Exempelvis sĂ„ kan man fĂ„ sig en energikick av kolsyrat hemmagjort grönt iste! Det Ă€r bara att koka ungefĂ€r 1 liter vatten och smaksĂ€tta med antingen grönt te – pulver eller blad. AnvĂ€nder du blad sĂ„ kan de behöva ligga och dra i vattnet i 2 – 3 minuter. Det Ă€r ocksĂ„ bra att lĂ„ta det kokheta vattnet svalna i 5 minuter innan man smaksĂ€tter det för att undvika att den beska smaken som annars kan uppstĂ„ nĂ€r man gör grönt te i kokhett vatten. NĂ€r du sedan har smaksatt vattnet med grön te, lĂ„t det dĂ„ kylas av i cirka 10 minuter till. HĂ€ll sedan över det i en större kanna eller skĂ„l som bör rymma minst 2 liter vatten. Gör bubbelvatten och hĂ€ll vĂ€ldigt försiktigt i det. Det kan nĂ€mligen skumma en del och man vill heller inte att all kolsyra ska försvinna. SĂ„ hĂ€ll i det sakta och gĂ€rna vid sidan av kanten. Du kan sedan avsluta med lite citronsaft och is om sĂ„ önskas för att göra det till en riktigt frisk och hĂ€rlig sommardryck.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 4 / Genomsnitt: 4.8
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 4 / Genomsnitt: 4.8
Back to top button