www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att fÄ den bÀsta shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera vÄra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita pÄ vÄra val.

Olika köpare har olika prioriteringar nÀr det gÀller att köpa en kolgrill. HÀr Àr nÄgra av de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ för att rÀkna ut den bÀsta kolgrillen för just dig.

Kostnad

För en viss typ av konsument, kommer kostnaden alltid att det man tĂ€nker pĂ„ först. Även för de flesta konsumenter som inte faller in i denna kategori, Ă€r det alltid nĂ„got man övervĂ€ger.

Om överkomliga priser Àr din högsta prioritet nÀr du ska köpa kolgrill, dÄ Àr en enkel och grundlÀggande grill sannolikt ditt bÀsta val.

Om du behöver en större matlagningsyta, men inte Àr beredd att betala en hel del mer för den, kan du hitta en liten klotgrill som inte kostar för mycket mer Àn kolgrillar och som ger en större yta.

Samtidigt som du enkelt kan fÄ en bra billig kolgrill för mindre Àn 1000 kr, kommer mÄnga konsumenter vilja skaffa nÄgot lite högre för en eller annan anledning. Att spendera mer kan ge dig en större stekhÀll, en mer robust konstruktion, eller en grill som ger bÀttre smak.

Storlek

Du har tvÄ huvudsakliga aspekter nÀr det kommer till storlek.

För det första, hur stor Àr sjÀlvaste grillen? Om du vill ha en liten grill som du kan ta med dig pÄ camping eller till en vÀns hus, behöver du en grill som Àr relativt lÀtt och bÀrbar.

Om den kommer att ha en sÀrskild plats dÀr den kommer att stÄ pÄ, sÄ behöver du bara se till att bÀsta kolgrillen du köper passar just den platsen.

bÀsta kolgrillen

Klotgrillar och keramiska grillar Àr ofta mindre Àn allmÀnna grillar, i termer av utrymme de tar upp, men keramiska grillar bli ganska tunga, sÄ förvÀnta dig inte att kunna flytta runt dem lika lÀtt som andra typer av grillar.

Klotgrillar varierar en hel del i storlek, men de flesta av dessa grillar kommer att finnas i större storlek.

Det andra, och lika viktiga, Àr matlagningsyta eller grillyta. Om du vanligtvis inte kommer att grilla för mer Àn tre eller fyra personer pÄ en gÄng, bör valfri storlek pÄ stekhÀll fungera.

Om du vill kunna bjuda hem större sÀllskap pÄ grillning, dÀr du gör hamburgare för 20 eller 30 personer pÄ en gÄng, ja dÄ kommer du att vilja hitta nÄgot större. I sÄ fall, kommer du att vilja leta efter en kolgrill bÀst i test med en relativt stor stekhÀll.

MÄnga tillverkare ger information om hur mÄnga hamburgare som de kan passa pÄ ytan av deras grill i marknadsföringsmaterial sÄ att du kan fÄ en tydlig bild av vad som vÀntar.

Enkel anvÀndning och rengöring

Medan kolgrillar ger en bÀttre smak, Àr en av baksidorna av att vÀlja kol jÀmfört med andra alternativ att det krÀvs mer arbete. NÄgon kolgrill med bord du vÀljer, kommer att krÀva en liten anstrÀngning för att fÄ grillen igÄng och se till att du laga din mat pÄ det sÀtt du vill.

För de flesta som grillar hemma kan du dock fÄ klÀm pÄ det mesta med hjÀlp av din kolgrill bÀst i test, utan nÄgra större problem (annat Àn enstaka otÄlighet i att vÀnta pÄ att vÀrma upp nÀr du redan Àr hungrig).

Det finns nÄgra funktioner som du kan titta efter för att fÄ hjÀlp att rengöra bÀsta kolgrillen lÀttare. Vissa grillar Àr utformade med en extra dörr eller gÄngjÀrn eller galler och gör det lÀttare att lÀgga till mer kol nÀr det behövs utan att ta bort mat eller galler pÄ grillen.

HĂ„llbarhet

Det bÀsta kolgrillarna, om det underhÄlls pÄ rÀtt sÀtt, kan hÄlla i mÄnga somrar framöver. LÀgg till lite mer pengar pÄ ett varumÀrke som har ett starkt rykte kan ofta innebÀra att inte behöva upprepa processen av att köpa en ny grill igen pÄ mÄnga Är (om du bara bestÀmmer dig för att du vill ha en extra, eller för att ge som en gÄva).

De bÀsta sakerna att hÄlla utkik efter om du vill hitta en grill med solid hÄllbarhet Àr kvalitet i material och tillverkning, recensioner, och den garanti som erbjuds. Kunder som vanligtvis inte Àr blyga att gÄ online för att klaga pÄ om deras kolgrill rea inte hÄller lÀngre eller faller isÀr lÀtt, och en solid garanti kommer att lÄta dig veta att företaget stÄr fast vid sin produkt och inte förvÀntar sig att bryta pÄ dig, Ätminstone inom en viss tid.

SĂ€kerhet

Som med de flesta typer av matlagning, Àr sÀkerheten till stor del i hÀnderna pÄ anvÀndaren. Se till att du förstÄr hur utegrillar kol fungerar, lÀs instruktionerna och följ vissa grundlÀggande sÀkerhetstips för att grilla med kol. HÄll spjÀllen öppen varje gÄng du lagar mat, och se till att du inte dumpar askan tills det Àr helt slÀckt.

Det huvudsakliga att titta efter med en stor kolgrill i termer av sÀkerhet Àr nÄgot som Àr robust. Du ska kÀnna dig sÀker pÄ att den inte kommer att vÀlta nÀr du ska anvÀnda den. Detta skulle innebÀra en stor brandrisk och kan vara ganska farligt för nÄgon nÀra grillen om den vÀlter.

Funktioner och tillbehör:

Kvalitetsgaller:

Alla kolgrillar Àr utrustade med galler, men hur vÀl gjort ditt galler Àr, kommer att göra en skillnad i hur lÀnge de varar och hur anvÀndbart det Àr.

Flera sektioner:

Vissa grillar med en större hÀll erbjuder flera sektioner sÄ att du kan laga mat pÄ olika poster och pÄ olika nivÄer av vÀrme pÄ samma gÄng, eller bara anvÀnda en sektion nÀr du lagar mat till ett mindre antal mÀnniskor.

Justerbar:

NÄgra kolgrillar har en funktion som tillÄter dig att justera hur lÄngt ner kolen ska vara frÄn matlagningsytan, vilket ger en bÀttre vÀrme precision.

Termometer:

För all typ av matlagning med vÀrme, behöver du veta temperaturen för att fÄ rÀtt resultat. Skaffa en bra termometer sÄ att du kan grilla din mat precis sÄ som du vill ha dem.

V-rack:

Om du Àr pÄ vÀg att göra revben eller kyckling pÄ din grill, kommer ett v-rack hÄlla dem pÄ plats för att göra hela grillningsprocessen enklare.

AskfÄngare:

En grill med en flyttbar askfÄngare kommer att göra rengöringen enkel och bekvÀm. Dessa Àr vanliga i mÄnga grillar, men Àr definitivt en funktion som du kommer att behöva betala lite extra för.

Varför en kolgrill?

Priset – Först av allt, för summan av ca 1.500 kr kan du fĂ„ en fantastisk grill som sĂ€kert kommer att tjĂ€na dig i mĂ„nga Ă„r. En bra gasgrill kostar minst 3 gĂ„nger sĂ„ mycket, och en rökgrill Ă€nnu mer Ă€n sĂ„.

Smaken – Ett av de viktigare skĂ€len till varför mĂ€nniskor vĂ€ljer att köpa en kolgrill test, Ă€r smaken, det Ă€r definitivt mycket bĂ€ttre Ă€n i gasgrillar. Anledningen till detta Ă€r den populĂ€ra och vĂ€lkĂ€nda lĂ€ckra rökigheten, som skiljer sig frĂ„n gasgrill eller liknande typer av grillar.

VĂ€rmen – en kolgrill genererar en mycket högre temperatur eftersom kol Ă€r hetare Ă€n gas. Det ger en mycket bĂ€ttre grillning pĂ„ hamburgare och köttrĂ€tter.

Indirekt Grillning – För mĂ€nniskor med mer kunskap pĂ„ kolgrill, finns det en möjlighet att lĂ„ngsamt koka köttet utan att brĂ€nna det. För att kunna anvĂ€nda den hĂ€r metoden mĂ„ste du ha en större kolgrill. Allt som krĂ€vs Ă€r att placera kol pĂ„ ena sidan av grillen och sedan lĂ€gga köttet pĂ„ den motsatta sidan. PĂ„ det sĂ€ttet kommer du att undvika höga temperaturer.

Tillbehör – Kolgrillar har ett brett utbud av extra tillbehör. De tillĂ„ter dig att utöka din grill och göra det möjligt att göra mycket mer Ă€n en vanlig kolgrill. Alla tillbehör betalas separat, du kan köpa sĂ„dana saker som rökare, gjutjĂ€rnsgaller eller grillverktyg som Ă€r bra att ha för kött.

JÀmfört med andra typer av grillar, har en rostfri kolgrill flera nackdelar som inte Àr för mycket besvÀr. Det första av dem Àr aska, kolning skapar aska, som alltid mÄste stÀdas innan nÀsta grillning. Dyrare modeller har intressanta lösningar som sÀnker stÀdningstid till max och gör det lÀttare att hÄlla grillen ren till innan nÀsta anvÀndning.

En annan nackdel Àr svÄrare temperaturkontroll, och att bli distraherad för lÀnge kan sluta med att ditt kött brÀnns vid.

Sedan sÄ har vi sÄ klart hela processen med att tÀnda upp en kolgrill. Det finns tillbehör som gör denna process mycket enklare och snabbare, men det Àr ÀndÄ alltid mer tidskrÀvande jÀmfört med en gasgrill dÀr du kan slÄ pÄ grillen direkt med en knapptryckning.

kolgrill bÀst i test

Svaret pĂ„ frĂ„gan om vilken typ av grill du ska vĂ€lja – gas, kol eller annan kan hittas hĂ€r, du borde lĂ€sa hela denna guide för att kunna göra ett medvetet beslut om vilken typ av grill som Ă€r bĂ€st för dig.

Vi vet redan att du Àlskar den underbara privata utrymmen och doften av kött eller grönsaker. Och du Àr inte ensam, miljontals andra mÀnniskor Àlskar mat frÄn en kolgrill.

HÀr Àr saken med kolgrill: Det inspirerar till djup lojalitet. Chanserna Àr att dina gÀster uppskattar det sÄ mycket som du, dessutom. Kanske Àr det det faktum att det krÀver ett visst mÄtt av tÄlamod och strategi för att fÄ till rött kött med rÀtt ömhet, eller kanske Àr det att det kÀnns som en riktig hobby som du kan spendera en lördag eftermiddag pÄ och öva och finslipa.

Om du Àr redo att gÄ med legioner av hÀngivna trÀkolsfans, oavsett din anledning, finns det nÄgra saker du bör veta innan du köper.

De Àr relativt billiga

Den goda nyheten för kol-fans Ă€r att, för det mesta, kommer kolgrillar inte att ruinera dig. Ja, du kan hitta super-snygga alternativ som du kan köpa för runt 1000-1500 kr, men en liten kolgrill kan bli din för runt 300 kr. Även större modeller tenderar att falla in i den mycket rimliga 1000 – 1500 kr intervallet.

De finns i alla storlekar

Om du tĂ€nker att du vill ha en portabel kolgrill som du kan ta med dig för camping eller anvĂ€nda i bakluckan pĂ„ bilen, dĂ„ kan supersmĂ„ alternativen vara perfekt för dig. Å andra sidan, kan du ocksĂ„ hitta jĂ€ttevarianter, professionella modeller som du kan anvĂ€nda för att röka revben och annat smarrigt. Vi pratar om stora skillnader mellan matlagningsutrymmet pĂ„ dessa grillar sĂ„ klart. Innan du köper en, bör du fundera pĂ„ hur du kommer att vilja anvĂ€nda den för att se till att du har tillrĂ€ckligt med utrymme för allt du tĂ€nker.

Det finns tre stilar

En klotkolgrill Ă€r det klassiskt koncept — det Ă€r i princip en metallkula pĂ„ ben och trĂ€kol som du har i botten. Detta Ă€r en billig kolgrill och de mest portabla alternativet.

Sedan finns det keramiska grillar, mest kÀnda som de stora gröna Àggen. Detta Àr den mest mÄngsidiga version av en kolgrill, möjlighet att grilla och röka samt baka pizza pÄ över 200 grader. (Det Àr ocksÄ de dyraste).

Slutligen, finns en fatgrill. Det liknar ett typiskt fat eller tunna, och rundad pÄ toppen och botten, med en alternativ toppendel. Den Àr idealisk för stora rökprojekt.

De kan vara ett hÀstjobb att rengöra

Oavsett vilken version du köper, mĂ„ste du ta itu med aska och uppbyggnad, sĂ„ allt som gör processen lite lĂ€ttare Ă€r vĂ€lkommet. Var sĂ€rskilt försiktig med smĂ„ grillar som du mĂ„ste vĂ€nda för att tömma ut — du kanske upptĂ€cker att du plötsligt anvĂ€nder din grill sĂ„ lite som möjligt för att undvika huvudvĂ€rk.

Du kanske vill investera i ett par viktiga tillÀgg

Att tÀnda en bÀst i test kolgrill kan vara lite knepigt. Det finns bordsgrill kol med smÄ propanpaneler i botten för att hjÀlpa dig att fÄ igÄng glöden, vilket kan komma vÀl till pass de dagar nÀr du inte kÀnner för att lÀgga ett par timmar pÄ hela grillningen utan istÀllet pÄskynda processen.

Eller sÄ kan du vÀlja att tÀnda din kolgrill med speciella tÀndstickor. De Àr inte dyra, och Àr en snabb, tÀndvÀtska-fritt sÀtt att fÄ igÄng din kolgrill. Du fyller i din ihÄliga metallcylinder med trÀkol, placera den pÄ toppen av din grill, och anvÀnda tidning eller lÀttare kuber för att fÄ ditt trÀkol varmt. Sedan, överför du den varma kolen till din grill och kan sÀtta igÄng med din matlagning.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.8
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.8
Back to top button