www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Kodlås till ytterdörrar är fjärrstyrda lås som är praktiskt kompatibla med din iOS eller Android enhet. Sådana lås skyddar ditt hem med avancerad teknik genom att verifiera användare innan de släpps in genom ytterdörren utan att behöva använda traditionella nycklar. Kodlås till ytterdörrar fungerar med Bluetooth eller WiFi, vilket gör att du kan styra låset från alla platser som täcks av nätverket. 

Dessa kodlås har varierande funktioner och funktionalitet, vilket gör det utmanande för en nybörjare att välja. Men vi har skapat en lista över de bästa kodlåsen för ytterdörr för att öka dina kunskaper och hjälpa dig med valet.

BÄST I TEST
4.5 / 5
Detta bäst i test - kodlås för ytterdörr med modern design kan automatiskt låsa och låsa upp sig. Med tvåfaktorsautentisering, säkerhet på banknivå och enkel installation är det lätt att känna sig säker med denna modell.

Fördelar

 • Enkelt att installera, övervaka och styra tillträde
 • Du kan låsa och låsa upp med din smartphone
 • Kompatibel med Google Assistant  
 • Låser/låser upp automatiskt
 • Meddelar dig när någon knackar på med en smart avisering

Nackdelar

 • Priset är något högt
 • Endast 9–12 månaders batteritid i medeltal
BÄSTA PREMIUM
4.6 / 5
Det här högkvalitativa kodlåset har automatiskt lås/lås upp-funktion för att ge hemmet optimal säkerhet. Med fjärrkontroll och unika koder kan du ge begränsat tillträde för gäster, med regelbundna aviseringar.  

Fördelar

 • Enkelt tillträde med fjärrkontroll
 • Unika koder för invånare och gäster
 • Låser/låser upp automatiskt
 • Enkelt att installera
 • Regelbundna aviseringar även när du inte är hemma

Nackdelar

 • Priset är något högt
 • Verifierade köpare har klagat på dålig kundsupport 
UTMÄRKT SMART VAL
4.4 / 5
Kodlåset kräver inga nycklar och stöder RFID-taggar och PIN-koder för hemmets säkerhet. Låset har stöd för pinkoder med smart styrning av tillträde för att tillåta öppning av dörren från alla platser med mobiltäckning. 

Fördelar

 • RFID-taggar och PIN-koder för ökad säkerhet
 • Enkelt tillträde med fjärrkontroll
 • Helt utan nycklar
 • Enkelt att installera
 • Fungerar med minimalt ljud

Nackdelar

 • Kortare batteritid
 • Priset är något högt
ÄR OCKSÅ BRA
4.5 / 5
Det här smarta kodlåset ger dig maximal säkerhet med AES 128 bit och Bluetooth Low Energy (BLE) krypteringsteknik. Med dygnet-runt aktivitetsflöde och DoorSense-teknik så vet du när dörren står på glänt eller är stängd. 

Fördelar

 • Du behåller åtkomst med fysiska nycklar
 • Enkelt att passa in och installera  
 • Fungerar med minimalt ljud
 • Kompatibelt med Alexa och Google Assistent
 • Enkelt med gäst- och nödkoder

Nackdelar

 • Kräver en knappsats för den skräddarsydda låsknappen
 • Endast ett års garanti 
MEST PRISVÄRD
4.1 / 5
Det här enkelt installerade kodlåset har säkerhetskryptering på banknivå och svarar på röstkommandon. Även om låset är kompatibelt med HomeKit och Alexa, kan du också låsa och låsa upp dörren med röstkommandon.

Fördelar

 • Låser/låser upp automatiskt
 • Prisvärt och enkelt att installera
 • Kompatibelt med smarta assistenter som IFTTT och Alexa
 • Medföljer digitala nycklar som är enkla att dela
 • Lätt att styra via Android och iOS-enheter

Nackdelar

 • Kort batteritid
 • Sårbart för dataintrång 

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att få den bästa shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera våra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita på våra val.

Köpguide för kodlås till ytterdörr

Köpguide för kodlås till ytterdörr

Det bästa nyckellösa kodlåset för ytterdörr erbjuder säkerhet på banknivå med avancerade funktioner, men att välja ett lämpligt kodlås kan vara utmanande för nybörjare. I den här guiden diskuterar vi vilka faktorer man bör tänka på innan man väljer ett nyckellöst kodlås till hemmet. Vi diskuterar också typer av dörrlås och märken, installation, funktioner och fördelar med nyckellösa 

Vad är ett nyckellöst kodlås till ytterdörr?

Ett nyckellöst kodlås är en mekanisk och elektronisk automatisk enhet som är designad att ansluta till mobiltelefoner via Bluetooth eller WiFi. Många nyckellösa systemmekanismer verifierar hemmets invånare innan de ger tillträde genom dörren. Du kan låsa upp din dörr med din telefon eller koder, till skillnad från ett vanligt lås. 

Kodlåset skiljer sig från ett vanligt lås eftersom det skyddar ditt hem med avancerade säkerhetsfunktioner. Nyckellösa kodlås, som också kallas smarta lås, erbjuder en mobilapp där hemmets ägare kan låsa och låsa upp dörrar genom att endast trycka på en ikon. Du kan också skapa koder för att ge specifika individer tillträde, och lägga till permanenta eller tillfälliga användare. 

Men vanliga lås kräver en fysisk nyckel för att låsa upp din dörr. Till skillnad från kodlås kan du inte ansluta ett vanligt lås till ett säkerhetssystem med smarta hemmalarm. Även om vanliga lås också erbjuder säkerhet, kan smarta lås vara bekvämare och är perfekta för den som behöver fjärrstyrning av låset. Smarta lås är mera effektiva eftersom de ger skydd på hög nivå, och det är inte längre något problem om du tappar bort din nyckel. 

Vad ska man titta efter hos kodlås?

Det är enkelt att se varför kodlås blir allt populärare hos den som tänker på säkerheten. Dessa lås har olika funktioner och funktionalitet, vilket gör valet till en utmaning för nybörjare. De flesta lås har kvar den fysiska nyckeln som ett alternativ, för att kunna släppa in ägaren om det blir tekniska problem eller batteriet tar slut. Om du vet vilka faktorer man bör överväga när man letar efter ett bra kodlås till ytterdörr blir det lättare för dig att välja. 

Bluetooth

Om låset har ett fungerande Bluetooth-system, kan det kommunicera med din mobiltelefon och smarta hem-installationer. Du kan låsa upp dörren genom att nudda din nyckelbricka eller telefon mot låset. Ett lås med Bluetooth är inte bara praktiskt utan sparar också på batteritiden med låg energikonsumtion. 

Biometri

Smarta lås

Ett smart lås med biometriska funktioner låter dig låsa upp dörren med ditt fingeravtryck. Biometri är något man verkligen bör fundera på, speciellt om man är ett litet företag som verifierar arbetstagare innan de får tillträde. Det är något du bör välja om du endast vill släppa in verifierade personer till känsliga områden. Kodlås med den här funktionen kan hantera upp till 100 fingeravtryck. 

RFID

Om du letar efter det perfekta kodlåset bör du överväga en modell med RFID-funktion. Du kan öppna och stänga dörren med ett kort eller en nyckelbricka i stället för att scanna en kod. De flesta arbetsplatser föredrar lås med den här funktionen eftersom du kan låsa upp dörren genom att lägga nyckelbrickan mot RFID-läsaren. 

Knappsats

Kodlås som har en knappsats låter dig låsa och låsa upp dörren med numeriska koder. Användaren slår in sin kod via knappsatsen för att få tillträde till fastigheten. Det är en viktig funktion att överväga eftersom den låter dig ge ut flera olika PIN-koder för olika personer. Funktionen med knappsats är enkel att använda och låter dig byta pinkod när som helst. 

WiFi-uppkoppling

Överväg WiFi-uppkoppling hos smarta lås innan du gör ett köp eftersom det gör att du kan koppla det till en hubb. Den här funktionen ökar funktionaliteten hos ditt kodlås eftersom du kan hålla koll på aktiviteter vid dörren. Du kan se info om de personer som öppnat och stängt dörren. Med en WiFi-uppkoppling kan du styra din dörr från alla platser som har mobiltäckning. 

Vad annat bör man beakta?

När man väljer ett kodlås är hållbarhet och integrationer viktiga faktorer att överväga innan ett köp. Om du kan integrera låset med Google Assistant eller Alexa, så kan du styra dörren med din röst. Dessutom bör du överväga priset och en indikator för lågt batteri, för att få den bästa 

Indikator för lågt batteri

Om batteriet börjar ta slut kan det krävas många försök att öppna dörren, så den här funktionen är en bra lösning. Om kodlåset har en indikator så kommer det att meddela dig när batteriet börjar ta slut. Dessutom låter indikatorn dig veta när batteriet är dåligt och behöver bytas ut. 

Responstiden för indikatorlampor skiljer sig mellan olika kodlås. Den är snabb för vissa modeller och långsam för en del andra. Investera i ett kodlås med den här funktionen om du inte vill att batteriproblem ska låsa dig ute. 

Integrationer

Överväg att kontrollera olika integrationer baserat på dina preferenser innan du betalar för ett nyckellöst kodlås för ytterdörr. Om du skulle vilka integrera ditt kodlås med Google Home eller Alexa, ska du välja ett kodlås som är kompatibelt med dessa. Kolla också övriga integrationer som kameraövervakningssystem, SmartThings, Wink och IFTTT (If This, Then That). Integrationer mellan låset och olika alarm och kameraövervakning förbättrar ytterligare säkerheten i hemmet. 

Hållbarhet

Eftersom låsinstallationen troligen sker utomhus, är hållbarhet en viktig faktor att tänka på. Innan du köper ett smart lås, ska du ta reda på om modellen är resistent mot hetta, vatten och kyla. Välj ett kodlås som kan klara av regnskurar och soligt väder utan att ta skada. 

Pris

En annan viktig faktor att överväga är hur billigt ett kodlås för ytterdörr är. Men priset för kodlås skiljer sig åt och beror på vilka funktioner och vilken funktionalitet det har. Uppkoppling och installation och den utrustning och låstyp som krävs är andra faktorer som påverkar priset på kodlås för ytterdörr. 

Typer av dörrlås

Dörrlås spelar en avgörande roll för säkerheten i ditt hem eller din affärsfastighet. Om du vill upprätthålla privatlivet och hålla din arbetsplats säker, är lås den ideala lösningen. Smarta lås som installeras i efterhand, kodlås och konventionella lås är tre kategorier av lås för ytterdörrar, och vi ska gå igenom dem nedan. 

Konventionella och elektroniska dörrlås

Dessa modeller skyddar din dörr, men har inga häftiga funktioner. De flesta av dessa modeller har ett encylindrigt lås och man kan få nya nycklar utan att behöva en låssmed. Du kan öppna och stänga dörren med inprogrammerade pinkoder i stället för att sticka in nycklar. 

Fördelar

 • Enkla att använda
 • Prisvärda, kan få nya nycklar
 • Automatiska säkerhetssystem

Nackdelar

 • Inga häftiga funktioner
 • Saknar bekvämligheten hos smarta modeller

Smarta lås

WiFi och Bluetooth-uppkoppling

Om du vill ha dörrlås med geostaket och möjlighet till röstkontroll kan du överväga att investera i smarta modeller. Dessa låsmodeller kommer att imponera på dig med fjärrkontroll, tillträdesloggar, WiFi och Bluetooth-uppkoppling. De är kompatibla med iOS och Android och skyddar ditt hem med avancerade säkerhetsfunktioner. 

Fördelar

 • Kompatibla med smarttelefoner
 • Enkla att använda med fjärrkontroll
 • Skydda ditt hem med avancerade säkerhetsfunktioner

Nackdelar

 • Sårbara för digitala hackers
 • Kräver extra hårdvara för fjärrfunktioner

Smarta lås som installeras i efterhand

Dessa låsmodeller är lösningen om du vill lägga till uppkoppling utan att skaffa ännu ett lås till ytterdörren. De här modellerna har liknande funktioner som smarta lås och ger dig en hög säkerhetsnivå. Låsen ersätter insidan i skjutlåset med ett tumgrepp. Det betyder att du kan använda fjärrkontrollsfunktionen utan att gå miste om skjutlåset. 

Fördelar

 • Ger hög nivå av säkerhet
 • Du kan behålla utsidan av ditt befintliga lås och nycklarna
 • Adderar uppkoppling till ytterdörren

Nackdelar

 • Sårbara för digitala hackers
 • Styrkan hos dessa modeller är beroende av ditt existerande lås

Fördelar med nyckellösa kodlås

Säkerhet och integration med styrning av tillträde är viktiga fördelar om du väljer ett nyckellöst kodlås till din ytterdörr. Sådana lås ger dig kontroll över hemmet med avancerade funktioner och funktionalitet, medan du är ute på en promenad. Det finns många fördelar med nyckellösa dörrlås, och här nedan ska vi diskutera några av dem: 

Det är praktiskt

Med ett nyckellöst lås till ytterdörren behöver du inte längre ha med dig nycklar. Det eliminerar all tid du spenderar på att söka fram nycklarna framför dörren. Att släppa in någon i hemmet kan vara så enkelt som att skapa en kod, till och med när du inte är hemma. Om du vill ge tillträde till hemmet till en utsedd familjemedlem medan du är på semester, så är nyckellösa lås något för dig. 

Säkerhet

Dessa lås skyddar ditt hem med säkerhet på banknivå och låter dig ställa in alarm för att göra livet enklare. De ger dig kontroll över vem som kan komma in i ditt hem genom dörren. Du bestämmer vem som har tillgång till vissa delar av ditt hem eller kontor. Eftersom dessa lås har krypterad kommunikation för att validera informationen, så sparar de också info om vilka personer som har öppnat och stängt din dörr. 

Integration med tillträdeskontroll

Nyckellösa lås ger dig kontroll över vem som har tillträde till dörren och därmed bestämmer du vem som får komma in. Om du vill ge vissa anställda tillgång till ditt kontor under kontorstid, så förenklar smarta lås processen. Du kan programmera låset att endast släppa in vissa personer under specifika tider. 

Hållbarhet

Med kodlås behöver du inte oroa dig för att metall mot metall ska nöta ner dina lås. Nyckellösa lås är hållbara eftersom de inte utsätts för samma nivåer av nötning som vanliga lås..

Olika typer av elektroniska kodlås för ytterdörr

Du kan låsa upp din dörr på olika sätt med nyckellösa lås, men de skiljer sig åt i funktion och är av olika typ. Om du letar efter ett bra kodlås för ytterdörr bör du välja att köpa ett som passar dina behov. De här låsen erbjuder olika möjligheter att skydda ditt hem, och vi ska gå igenom de olika typerna nedan: 

Knappsats/kombinationslås

Du kan låsa upp dörren med en PIN-kod om du väljer den här typen av lås. En knappsats eller ett kombinationslås är enkelt att installera och underhålla. Dessutom låter den här typen av lås dig ge ut koder till husets invånare eller gäster. Du kan ge PIN-koder till specifika individer så att de enkelt kan ta sig in i hemmet. Med sådana lås kan du styra tillträdet till din egendom och ändra PIN-koderna när som helst. 

De flesta kombinationslås har olika skyddsmekanismer för att se till att hemmet är säkert. De här låsen stängs av efter tre misslyckade försök att slå in koden. Det finns modeller med fysiska knappar eller med touchscreens, så gör ditt val baserat på dina preferenser. 

Nyckellösa/trådlösa smarta lås

Det här alternativet är populärt eftersom låsen kan erbjuda utmärkt prestanda och effektivitet. Om du vill styra din dörr via ett trådlöst nätverk ska du överväga att investera i smarta kodlås. Du kan styra dörren från var som helst i världen via mobilnätverket. Med ett sådant lås kan du ansluta dina lås till ett trådlöst nätverk och styra dem genom en mobilapp. 

Om du vill ha en specifik mobilapp kan du köpa kodlåset som en del av ett smarta hem-paket. Smarta kodlås har vanligtvis ett Bluetooth-system, som låter dig låsa och låsa upp dörren genom att helt enkelt nudda sensorn. Du kan öppna och stänga din dörr automatiskt via Bluetooth inom ett visst avstånd. 

Nyckelbrickor eller -kort

Med en sådan låsmodell kan du låsa upp dörren med nyckelbrickor och -kort. Det är ett praktiskt och säkert sätt att styra personalens tillgång till kontoret. Du drar kortet eller trycker på nyckelbrickan för att låsa upp dörren. Dessutom kan du programmera den här typen av lås för att enkelt öppna olika dörrar. 

Du kan till exempel programmera en nyckelbricka eller ett kort att låsa upp huvudingången till ditt hem, och övriga ingångar. Den här modellen på lås är enkla att använda och du har kontroll över hemmet. Det är en perfekt lösning för små och stora företag som har anställda som använder samma utrymmen. 

Biometriska lås

Dessa smarta lås ser till att ditt hem är tillräckligt skyddat genom att låta dig låsa upp dörren med ditt fingeravtryck. Låsmekanismen skannar ditt fingeravtryck innan det konverteras till en aritmetisk schablon, som låter systemet låsa upp dörren. Dessa lås kommer med fingeravtrycks ID-teknik, men du kan också låsa upp dörren genom att skanna av ögat. 

Du behöver inte bära med dig en nyckelbricka eller många olika nycklar när du lämnar hemmet om du har ett sådant lås. De flesta modeller har också ett mekaniskt lås eller knappsats för att ge husägarna tillträde även när fingeravtrycks-ID inte fungerar. Fingeravtryck är svåra att förfalska, vilket gör dessa lås till ett säkert alternativ för moderna och stiliga hem. 

Funktioner hos dörrlås och kodlås

Sabotagelarm, tillträdesloggar och nycklar du kan byta ut själv är viktiga säkerhetsfunktioner som du inte kan få hos konventionella dörrlås. Kodlås skyddar ditt hem med avancerade säkerhetsfunktioner, och vi ska diskutera några av dem nedan: 

Byt nycklar själv

De flesta kodlås har en fysisk nyckel som backup-alternativ, där man kan byta nyckel. Du kan öppna flera dörrar i hemmet med bara en nyckel. Om du vill byta nyckel i kodlås behöver du inte anlita en låssmed. Alla kodlås har specialverktyg som en huvudnyckel och en manual för hur man enkelt byter den. 

Elektroniska nycklar

Många kodlås låter dig avgöra vem som ska få komma in, även när du själv är borta. Du kan skapa temporära elektroniska nycklar till kodlåset åt din städare eller hantverkare, medan du är på semester. 

Tillträdesloggar

De flesta kodlås har tillträdesloggar med info om vem som öppnar och stänger dörren. Sådana lås ger husägaren tidsstämplade loggar med vilken individ som låst och öppnat dörren baserat på användarkonton eller delade digitala nycklar. 

Fjärrstyrda lås

Kodlås är kompatibla med din mobiltelefon vilket gör att du kan låsa och låsa upp på avstånd. Med en adapter, trådlös hubb och en mobilapp kan du öppna och stänga dörren från var som helst i världen. 

Sabotagealarm

Inbyggda sabotagelås är viktiga funktioner hos ett kodlås. De skrämmer bort inkräktare och sänder en avisering till husägaren om aktiviteter vid dörren. När alarmet ljuder så låter kodlåset dig veta att någon försöker ta sig in i ditt hem utan tillåtelse. 

Olika typer av dörrar att säkra

Olika typer av dörrar

Kodlås kan hålla olika delar av ditt hem säkra och inte bara ytterdörren. Du kan låsa ditt hemmakontor eller dörren till vardagsrummet med ett sådant lås. Det finns förstås många dörrar man kan låsa med kodlås, men vi ska nämna några här nedan:

Ytterdörrar

Kodlås skiljer sig åt enligt sort och funktionalitet, men de flesta modeller kan användas på ytterdörrar. Dessa lås har set för höger- och vänsterställda handtag, så fundera på vad som passar bäst för dig innan du köper någon modell av kodlås. De flesta föredrar att använda kodlås för att låsa ytterdörren på framsidan, eftersom det är hemmets huvudentré. Men kontrollera låsets design och säkerställ att det är hållbart och fungerar utomhus, vilket är extra viktigt när man vill låsa en ytterdörr. Säkerställ också att det lås du valt ut inte är tänkt för dörrar inomhus, innan du gör ett köp. 

Dörrar till sovrum

En annan perfekt plats för kodlås är din sovrumsdörr. Det lås du installerar på din sovrumsdörr fungerar ungefär likadant som andra kodlås, med små skillnader. Om du vill köpa ett lås till ditt sovrum ska du överväga en modell som är ämnad för dörrar inomhus. Dessa modeller är perfekta för badrum och sovrum, med ett stort utbud av utseende och färger. Ett sådant lås passar in i din inredning och matchar andra apparater. 

Skjutdörrar

Att säkra skjutdörrar i hemmet är en utmaning för de flesta användare eftersom sådana dörrar är sårbara och lätta att ha sönder. Även om det är utmanande att förse skjutdörrar med kodlås, kan du alltid skydda dem med ett tvåvägs-nyckellöst lås. Du kan också säkra dörren genom att installera en övervakningskamera och en alarmsensor som meddelar dig om alla aktiviteter. 

Garagedörrar

Om du vill låsa din garagedörr så är kodlås effektiva och enkla att installera. Du kan hitta kodlås för dina garagedörrar i ett stort utbud av modeller med olika funktionalitet. De flesta av dessa låsmodeller är kompatibla med Google Assistant, Alexa eller IFTTT och fungerar med en app på telefonen. Dessutom är en del modeller kompatibla med hemmets trådlösa nätverk och har fjärrstyrda dörrsensorer. Dessa lås kommer ofta med temperaturmätare och kan anpassas till hemmets säkerhet och behov. 

Så installerar du ett kodlås på din dörr

Hur du ska installera kodlåset på din dörr beror på vilken metod du föredrar. Du kan satsa på en nyinstallation eller ändra ditt nuvarande lås. Husägare kan byta ut gamla skjutregellås med ett nytt låssystem eller köpa modeller som går att anpassa till det existerande låset. 

Behåll ditt existerande lås

Om du väljer att uppgradera ditt existerande lås med ett kodlås kan du överväga att investera i konverterings-set. Du kan också välja en modell som är anpassad för att användas med existerande lås, och så vidare. Se till att du väljer ett kodlås som är kompatibelt med ditt nuvarande lås för att undvika problem med installationen. De flesta kodlås är kompatibla med traditionella lås och är designade att hålla fast skjutregeln i låset för att göra installationen enkel. 

Byt ut ditt nuvarande lås 

Det finns många olika alternativ om du vill byta ut ditt nuvarande lås till ett kodlåssystem. Men du måste följa installationsprocedurerna när du installerar ett nytt låssystem. Processen kan ta tid och kraft och se till att du har en alternativ lösning om ett strömavbrott skulle ske. Kodlås kan sluta fungera under installationen, så det är bra att ha en backup-plan för att ta sig in i hemmet. 

De bästa märkena för nyckellösa kodlås

Yale, Glue och ID lås är välkända märken inom kodlås för ytterdörr, med avancerad teknik för att skydda ditt hem. Vi ska beskriva varje märke för att öka din kunskap och hjälpa dig med urvalsprocessen: 

Yale

Yale har ett rykte om sig att tillverka nyckellösa kodlås av hög kvalitet, med utmärkt prestanda och effektivitet. Till exempel Yale Doorman L3 Family har en modern design och är kompatibel med din mobiltelefon. Ett annat klassiskt lås från samma företag är Yale Linus Smart Lock som har dygnet-runt aktivitetsflöde och DoorSense-teknik. 

Glue

Säkerhet på banknivå och kompatibelt med smarta assistenter som IFTTT och Alexa berättigar Glue till en position som den ledande tillverkaren av kodlås. Till exempel Glue Smart Lock Pro låter dig styra dörren via Bluetooth eller WiFi. Med den här modellen kan du dela ut digitala nycklar till utsedda individer, som familjemedlemmar eller vänner. 

ID Lock

ID Lock är ännu en tillverkare av nyckellösa kodlås som är känd för hög kvalitet och prestanda. Till exempel ID Lock 150 stöder RFID-taggar och 25 pinkoder för bättre säkerhet hemma. Låset har en smart hubb som låter dig låsa och låsa upp dörren med ett kodsystem. 

Vanliga frågor

Vad gör jag om batteriet tar slut?

Det första du ska göra är att byta ut batterierna och passa in dem rätt väg innan du sätter på locket på låset. Sedan kan du kontrollera låsets manual för att ta reda på hur man förbipasserar det. Men överväg att köpa en modell av kodlås som varnar för dåligt batteri för att undvika batterirelaterade problem. 

Kan kodlås hackas?

Nyckellösa dörrar är sårbara för digitala hackers, precis som alla andra enheter som kan kopplas till internet. Men dessa lås rekommenderar olika säkerhetsåtgärder för att undvika att det händer. Du ska till exempel använda komplexa lösenord och inte dela dem med någon i öppen text, till exempel i e-post. 

Slutar låset fungera om strömmen går?

Kodlås fungerar med batterier, så de slutar inte fungera när strömmen går. Men överväg att investera i lås som har en analog backupmetod så som en traditionell nyckel eller skjutregel. Kodlås med en backup-plan gör att du kommer in genom dörren på alternativa sätt. 

Hur enkelt är det att installera elektroniska dörrlås?

Att installera elektroniska dörrlås kan vara utmanande för nybörjare, men det är en enkel process. Tillverkarna ser till att göra installationen enkel och ger steg-för-steg-instruktioner i manualen. En del märken erbjuder video eller fotoguider för att göra processen enklare och utan stress. 

Sammanfattning

Nu när du vet hur du ska välja det bästa kodlåset för ytterdörr till ditt hem, så bör du tänka på låstypen och installationen. Den tydliga vinnaren i vårt test av kodlås för ytterdörr är bäst i test Yale Doorman L3 Family tack vare dess säkerhet på banknivå och enkla installation. Yale Linus Smart Lock och Glue Smart Lock Pro är också bra alternativ, med liknande funktioner och funktionalitet. 

Till skillnad från andra modeller på listan kan batterierna i Yale Doorman fungera mellan 9 till 12 månader vid vanlig användning. Det har alla funktioner hos andra lås på vår lista, med utmärkt prestanda och effektivitet. Det här låset har robust mekanik och digital kryptering för att låsa och hålla ditt hem säkert. 

Med Yale Doorman L3 Family kan du övervaka och säkra ditt hem med din mobiltelefon från alla platser med mobiltäckning. Den här modellen uppfyller alla säkerhetsbehov för din dörr, med smartphone-kompabilitet och inbyggd klocka som ringer när någon ringer på din dörr.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button