www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi har nyligen granskat vÄra produkter och vi stÄr fast vid de produkter som vi har valt pÄ vÄr lista. Vi kontrollerar och uppdaterar stÀndigt vÄra listor sÄ att du garanterat fÄr de bÀsta resultaten att vÀlja mellan.

Funderar du pÄ att införskaffa din lilla hund ett par snygga klÀder som de kan bÀra pÄ nÀsta utflykt du planerar? Eller sÄ kanske du vill att din hund blir nÀsta Instagram-stjÀrnan, och dÀrmed, Àr designerklÀder ett mÄste?

Även om du bara vill klĂ€ upp din hund, finns det rĂ€tt och fel, nĂ€r det gĂ€ller att köpa chica och trendiga klĂ€der för en hund.

Även om du Ă€r en modemedveten husse, kan du ocksĂ„ oroa dig för sĂ€kerhet och komfort för din hund. Du kan du sluta oroa dig, eftersom klĂ€der för hundar inte Ă€r en ny trend, och mĂ€nniskor har alltid funnit en lösning pĂ„ detta problem.

I tidigare dagar, tog mÀnniskor och klÀdda ut sina hundar av olika skÀl, sÄsom i fallet med krigshundar och slÀdhundar.

Antikens arméer prydde till och med sina hundar i rustning innan de gav sig ut i striden. Antikens folk tog Àven och skyddade sina slÀdhundar med ytterklÀder och tass-skydd frÄn isande kall, kylig vÀderlek.

Numera klÀr mÀnniskor upp hundar för styling, komfort och sÀkerhet. Vi vet mycket mer om att vÀlja rÀtt klÀder för hundar.

Varför klÀ upp sin hund?

hundtÀcke

Utöver söta klÀnningar, fÄniga kostymer, eller tungt vintertÀcke hund, finns det mÄnga anledningar till varför du kanske vill bÀttre pÄ din lilla hunds garderob.

Trots allt, du har sett dessa bilder av kÀndisar med sina hundar dekorerad i moderiktiga och trendiga klÀder. Hur svÄrt kan det vara att vÀlja klÀder för hundar?

De flesta hundar, speciellt de med mycket tjocka skikt, som verkligen inte behöver mycket extra klÀder. De har sina egna lager.

Till exempel, en hundras som en Shih Tzu har en tjock, mjuk, varm under pÀls och ett lÄngt silkeslent yttre skikt som kan skydda dem i kallare klimat.

Terrier, sÄsom en cairn terrier har ocksÄ en tjock och strÀv yttre pÀls som fÀller vatten och tillÄter dem att vara utomhus Àven om den Àr blött vÀder och de fortfarande kÀnner sig torra och bekvÀma.

Men vissa hundar behöver extra skydd, sĂ„ som hundtĂ€cke. MĂ„nga smĂ„hundar har ett lager av hĂ„r. Även om det kan vĂ€xa till golvlĂ€ngd som Ă€r fallet med en maltesisk hund, skyddar det mjuka finta hĂ„ret inte hunden under kalla temperaturer.

LÄt oss inte glömma de hÄrlösa raserna som Àr helt utlÀmnade nÀr kylan kommer. De skulle sÄ klart fungera fint i tropikerna, men i ett mer tempererat klimat, skulle de kÀnna kylan pÄ samma sÀtt som vi skulle göra.

HundklÀder rea kan vara avgörande för komforten hos hundar av mÄnga skÀl. HÀr Àr bara nÄgra av dem.

Klimat

Regn, snö eller extrema temperaturer kan vara skadliga och mycket obehagliga för vÄra husdjur. För att skydda dem, Àr nÄgon form av klÀder ett mÄste.

Billiga hundklÀder som fungerar som ett extra skyddande hölje, hjÀlper dem att kÀnna sig sÀkra, och att de kan roa sig utomhus Àven i snöstorm.

Allergier

Vissa mÀnniskor har allergier mot hundmjÀll, och börjar nysa nÀr hÄret börjar att flyga runt huset och landar pÄ dig, dina möbler och dina golv.

KlÀder kan minska mÀngden av löshÄr och hjÀlpa till att hÄlla borta mjÀllet. OCH, om du Àr allergiker, innebÀr det att du sannolikt kommer att andas lÀttare.

En lÀtt hund-t-shirt eller klÀnning kan dock inte eliminera utsöndring av mjÀll, men det kan göra ditt liv mycket enklare.

Insekter

Din hund kan bli biten av insekter, fÀstingar och loppor. I vissa fall Àven bli stuckna frÄn bin, getingar, som kan vara livshotande för en liten hund. TÀnk dÀrför pÄ hundklÀder liten hund.

Loppor Àr ett stort orosmoln för de flesta hundÀgare. FÀstingar bÀr pÄ sjukdomar. De flesta hundÀgare vill skydda sina smÄ hundar, och hund klÀder och hundskor kan hjÀlpa till.

KlÀder kommer inte att stoppa en svÀrm arga getingar, men det kommer att bli mycket svÄrare för dem att bita och sticka, om de först mÄste trÀnga igenom ett lager av klÀder.

Viktiga faktorer att betÀnka nÀr du vÀljer hundklÀder

Vem vill inte ha det bekvÀmt? Jo, alla vill ha det bekvÀmt. Om jag skulle gissa, vÀljer de flesta mÀnniskor inte bara sina egna klÀder efter stil, men ocksÄ för komfort.

Hundar Àr inget undantag.

Ett bekvÀmt plagg för din hund bör inte bara se bra ut, men Àven passa bra. Val av tyger Àr ocksÄ viktigt för att sÀkerstÀlla komfort för din hund.

Att vÀlja rÀtt klÀder som passar bra och Àr tillverkade med bekvÀma tyger kommer att gÄ en lÄng vÀg mot att sÀkerstÀlla att din hund kommer att hÄlla klÀderna pÄ, och kÀnna sig bekvÀm under tiden.

Du kan frestas att gÄ till en finare butik och vÀlja ett alternativ som tilltalar dig, förutsatt att din hund kommer att se bra ut i det.

Ja, din hund kan se bra ut och utseendet Àr viktigt, men det Àr Ànnu viktigare att du vÀljer nÄgot som ocksÄ kommer att kÀnnas bra.

HÀr Àr nÄgra faktorer som du behöver tÀnka pÄ nÀr du köper klÀder för din hund.

Dimension och storlek av klÀder

KlÀder bör inte begrÀnsa hundens fysiska rörelser. SÄ, korrekt storlek Àr nödvÀndigt. Olika raser har olika storlekar och vikter.

Deras mĂ€tningar Ă€r ocksĂ„ olika. Även inom raser, Ă€r det stor variation, sĂ„ du kan inte alltid gĂ„ med en lapp som lyder, “Perfekt för Chihuahuas och andra smĂ„ hundar.”

Till exempel, klÀder av smÄ raser som Chihuahua, eller Yorkshire Terrier som endast vÀger nÄgra kilo kommer ocksÄ att ha liten nacke och rygg.

En standard pudel kan ha en hals som Àr nÀst intill obefintlig och kroppen likasÄ. Men din hunds mÄtt kan vara olika, sÄ det Àr alltid bÀst att mÀta din hund innan du börjar din sökning efter hundklÀder stor hund och hundklÀder billigt som alternativ.

Enkel att urinera

Vem vill egentligen ha klÀder som Àr tillverkade pÄ ett sÄdant sÀtt att hunden antingen urinerar eller vÀrre, pÄ dessa klÀder? Inte bara Àr det obehagligt för hunden, illaluktande, men det ser till att göra tvÀtt-högen större dÀr hemma.

NÀr det gÀller manliga hundar, leta efter klÀder med högre beskÀrning runt magen och ljumskarna. Dessa typer av klÀder kommer att hindra hunden frÄn att kissa pÄ dem.

LÀmplig för vÀder och miljö

KlÀder för hundar ska vara rÀtt för miljön och vÀdret. Hundar har bara svettkörtlar pÄ undersidan sÄ att de kan överhettas i det varma vÀdret. SÀtt inte pÄ dem alla varma klÀder i det varma vÀdret, Àven om det ser sött ut.

Under de kallare vintermÄnaderna, Àr det ofta förvirring om huruvida hundar behöver en tröja, kappa eller inget alls.

I beslut om din hund behöver extra skydd pÄ vintern, lÄt hÄret vara den avgörande faktorn.

Om hunden har ett tunt lager av hÄr, bör du ge varma klÀder nÀr man gÄr ut.

De raser med tjock pÀls behöver inte tröjor lika mycket. Men om hunden Àr svag eller sjuk, borde hunden bÀra en jacka i kallt vÀder. Luvtröjor, jackor eller tröjor kan ocksÄ vara ett bra alternativ. Valpar och Àldre hundar kan behöva lite extra skydd.

Om hunden har tjock hÄr eller inte, om vÀdret Àr farligt kallt, hÄlla honom inne, vilket Àr en bra idé. Hundar, liksom mÀnniskor, Àr mycket kÀnsliga för hypotermi och förfrysning.

Är du och familjen ute med hunden pĂ„ havet Ă€r det viktigt att betĂ€nka en flytvĂ€st hund och vilken hundflytvĂ€st som hade passat bĂ€st vad gĂ€ller storlek. Det vore heller inte dumt att kolla in en regnjacka hund samtidigt!

Tyger

hundskorIklÀdd nÄgon form av klÀder, mÄste hunden ÀndÄ gÄ, springa eller leka.

Om materialet blir ett hinder för rörligheten pÄ din hund, dÄ Àr syftet av klÀderna inte uppfyllt. Stretchigt material gör rörelsen lÀttare. Exempel pÄ sÄdana material Àr bomull och spandex. SÄ, vÀlj material pÄ ett klokt sÀtt.

SÀrskild uppmÀrksamhet bör ges till ull.

Ibland kan garn med Àkta ull innebÀra klÄda, och du kommer troligen att behöva handtvÀtt i stÀllet för att kasta in dem med din vanliga tvÀtt.

För att undvika detta problem, vÀlj ett syntetiskt tyg eller en blandning av bomull och tvÀttbart ull.

Återigen, hĂ„ll i minnet att, tunnare innebĂ€r mer andningsförmĂ„ga sĂ„som ett nĂ€t som kan vara ett bra alternativ för ultimat komfort.

FĂ€rger, utseende och design

Nu Àr det dags att göra din hund en aning sötare. Olika tillfÀllen krÀver olika stilar.

Om det Àr Halloween, klÀ honom som en söt pumpa. Vid Thanksgiving, klÀ honom som en kalkon. Det finns mÄnga alternativ för julhelgen inklusive söta jultomte-klÀder eller en hÀrlig Àlv-kostym.

Du kan göra allt sÄ lÀnge du hÄller faktorer som komfort i Ätanke. Och för att ha sÀkerhet i Ätanke kan du kolla in en reflexvÀst hund.

Vad sÀgs om fÀrg? Kanske inte en stor oro för hundar, men det betyder vÀldigt mycket för mÀnniskor.

Eftersom hunden inte har förmÄgan att vÀlja vilka klÀder och fÀrger som bÀst passar behovet, Àr det upp till dig, vovvens förÀlder, att göra dessa val.

VÀlj den fÀrg som du tycker Àr bÀst. Om du Àr osÀker, gör som de flesta mÀnniskor gör och vÀlj svart dÀrför att det matchar allt. Du har andra fÀrger ocksÄ, sÄsom brun, vit eller blÄ. Gör ett val!

Band och blixtlÄs och andra faror för strypning

Det kanske inte göra en stor skillnad för hundarna, men de klÀder som Àr lÀtta att sÀtta pÄ och ta av Àr ett mÄste.

Ibland kan det vara ett tufft jobb att klÀ din hund, sÀrskilt om han Àr sjuk eller inte Àr samarbetsvillig. Justerbara klÀder för hundar gör jobbet lÀttare. Breda kardborreband och robusta blixtlÄs kan vara ett bra alternativ för dina hundklÀder.

Se till att det inte finns nÄgot bifogat med klÀderna som kan tuggas eller svÀljas.

Lösa knappar, tryckknappar, eller bÄgar kan se söta ut, men de kan lÀtt tas bort, och du vill verkligen inte att din hund ska Àta nÄgot som kan utgöra en kvÀvningsrisk eller fastna nÄgonstans i mag-tarmkanalen.

VÀlj klÀder för hundar som Àr justerbara

Hundar vÀxer fort. Det som fungerar en dag kan vara för tajt nÀsta. Om du har en snabbt vÀxande valp, kanske du vill övervÀga justerbara klÀder med funktioner som du kan justera nÀr valpen ökar i vikt och lÀngd.

Vissa hundar Àr atletiska av rasen. De spenderar tiden pÄ att springa, hoppa och leka.

SÄ det Àr viktigt att tyget Àr tÄligt sÄ att den inte slits isÀr efter att hunden har sprungit runt i trÀdgÄrden och lekt. Det Àr bÄde besvÀrligt och ett slöseri med pengar.

Tycker du om att köpa hundklÀder?

Det kan Àven vara viktigt att du utvÀrderar vad din hund tycker om och inte, efter att du har genomfört ett köp, för att ha mer kött pÄ bena nÀsta gÄng det Àr dags.

AnvÀnd dina anteckningar för att se vad din lilla hund har i garderoben, vad de vill ha, vad de brÄkar om, och nÄgra ytterligare rekommendationer för ditt nÀsta köp.

Funderar du pÄ att göra dina egna hundklÀder?

För mĂ€nniskor som Ă€lskar hundar och hantverk, Ă€r det vettigt att tĂ€nka tanken om att skapa smĂ„ söta outfit. Det Ă€r som en match “made in heaven”, sĂ„ att sĂ€ga. Sticka hundtröja, eller virkade tröjor Ă€r lĂ€tta att skapa, och hĂ„ller mycket lĂ€ngre Ă€n köpta.

Vissa klÀder kan ÄteranvÀndas frÄn slitna klÀder och förvandlas till smÄ söta klÀnningar eller tröjor. PÄ nÀtet sÄ kryllar det av idéer.

Om du Àr ett fan av personliga t-shirts och andra klÀdesplagg för dig sjÀlv, presenter till vÀnner, eller som en potentiell affÀrsmöjlighet, kan en vÀrmepress maskin öppna upp nya möjligheter för dig.

Sammanfattning

Att köpa ett nytt plagg till din hund Àr en liten investering, som visar din kÀrlek och omsorg för hunden.

Men, att köpa icke-hÄllbara klÀder med svaga tyger Àr nÄgot som alla djurÀgare bör undvika.

Att komma ihÄg dessa faktorer som nÀmns i denna guide kan hjÀlpa dig att fÄ det bÀsta erbjudandet pÄ klÀder för hundar inom din budget och som ett resultat har du en mer nöjd och lycklig vovve i ditt hem!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 7 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 7 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button