www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Handkrämer kan hjälpa till att lindra torrhet i dina händer, men det finns så många alternativ att det kan vara utmanande att välja rätt. Så för att hjälpa dig att hitta den mest känsliga handkrämen för dina behov har vi utvärderat fem av de bästa handkrämerna, tillsammans med deras för- och nackdelar. Fortsätt att läsa för att få veta mer!

BÄST I TEST
4.9 / 5
Den naturliga kamomillen i Atrix Hand Cream bildar en skyddande barriär på huden och mjukar upp grova, sprickiga händer från första appliceringen. Känslig hud kan behandlas utan irritation med denna lösning.

Fördelar

 • Den skyddar händerna från att bli sprickiga och grova
 • Grov hud kan vara slätad med bara en behandling
 • Den fuktar dina händer för lång tid

Nackdelar

 • Det är dyrt
ANDRA PLATS
4.8 / 5
O'Keeffe's handkräm inkluderar en unik formula för återfuktning som garanterar förbättrad torr hud. Denna produkt skyddar huden från ytterligare vattenförlust och drar även in fukt i huden.

Fördelar

 • Det är den idealiska lösningen för torr och grov hud
 • Den har en koncentrerad sammansättning som är luktfri
 • Den har en icke-fet konsistens och lämnar din hud fräsch

Nackdelar

 • Det tar lite tid för det att absorberas
MEST PRISVÄRD
4.7 / 5
Neutrogena Norwegian Solution är en kladdfri, lättviktig formel som absorberas snabbt och erbjuder en omedelbar känsla av komfort och fukt. Denna handkräm är enkel att använda och återfuktar huden utan att smeta ut.

Fördelar

 • Den har ingen stark lukt
 • Den återfuktar huden utan att lämna några fläckar
 • Den absorberas snabbt och är inte för fet

Nackdelar

 • In some instances, it may be an irritant to sensitive skin
BÄSTA PREMIUM
4.8 / 5
Rituals Hand Balm är en rik kräm som absorberas snabbt av huden, vilket gör den idealisk att använda när som helst på dagen. Den innehåller närande sötmandelolja och lugnande indisk ros för att ge dina händer näring.

Fördelar

 • Den har en behaglig doft
 • Den absorberas snabbt in i handen och lämnar inga rester
 • Det är en utmärkt fuktighetskräm för torr och grov hud

Nackdelar

 • Det är lite dyrt
ECO CHOICE
4.5 / 5
Sasco Hand Cream är en lyxig kräm som effektivt återfuktar och mjukar torr hud, vilket gör att händerna känns bekväma och mjuka att röra vid. Denna lotion absorberas snabbt av huden och förhindrar att den blir fet.

Fördelar

 • Den lämnar inte en fet rest på huden
 • Den har en lätt och behaglig doft
 • Även efter att du tvättat händerna håller den händerna fuktade

Nackdelar

 • Ibland kan det öka hudens känslighet för solen

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar ständigt våra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bästa priserna, så du kan vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet att välja mellan.

Köpguide

Köpguide

Bra fuktgivande handkräm är viktigt för mjuk, smidig och smärtfri hud, särskilt om du tvättar händerna ofta. Vi har sammanställt en lista av handkrämens grundläggande egenskaper för att hjälpa dig att sålla genom de otaliga formuleringar som finns på marknaden, samt vad du ska leta efter när du köper en. Så låt oss ta en titt på dem!

Varför behöver du en handkräm?

Nyckeln till “unga händer” är att använda handkrämer. Tyvärr kan även de mest smidiga händerna verka torra och trista på grund av daglig exponering för arbete, föroreningar och solsken. Så när du letar efter den mest delikata handkrämen för dina händer ska du tänka på följande saker.

Hudkompatibilitet

Olika hudtyper behöver olika handkrämer. Din favorithandkräm ska vara lämplig för din hud. Prova alltid en kräm på ett litet område av din hud innan du använder den över hela huden. Det hjälper dig att se till att produkten inte skapar några hudproblem.

Om du använder kosmetika som inte passar din hudtyp kan du få klåda och rodnad. Hudyta testning krävs oavsett hur utmärkt eller dyr krämen är.

Studera också noggrant krämens beståndsdelar innan du köper eller använder den. Leta efter eventuella allergener i ingredienserna. Tveka inte att uppsöka en hudläkare om du är osäker om din hudtyp eller vilken typ av kräm som skulle fungera bäst för dig. De kommer att hjälpa dig att bättre förstå din hud.

Ingredienser

Naturliga ämnen är skonsammare för huden, men de kan vara ineffektiva om huden är allvarligt skadad. Hyaluronsyra är till exempel känd för att förse huden med näring och återfuktning som naturliga ämnen kanske inte kan leverera.

I kombination med multivitaminer, Sheasmör kan göra underverk för din hud när det gäller naturliga komponenter. Du kan också utföra marknadsundersökningar för att upptäcka några säkra och effektiva ingredienser.

Dessutom kan hudvårdsprodukter innehålla kemikalier som kan vara potentiellt skadliga för huden. Leta efter produkter som i de flesta fall inte innehåller parabener eller alkohol. Det är viktigt att få en djupare förståelse för dina varor innan du placerar dem på din hud.

Det finns också en möjlighet att en produkt innehåller ämnen som du är allergisk mot. Om du har känslig hud föreslår vi att du använder hypoallergen handkräm för att minska risken för hudinfektioner.

Doft

Vissa personer gillar doftande varor, medan andra inte gör det. Konstgjorda dofter i hudvårdsprodukter kan skapa problem för specifika hudtyper. För att ge en produkt en syntetisk doft används extra kemikalier som kan irritera känslig hud.

Därför föreslår vi att man väljer produkter som antingen är doftfria eller har en naturlig doft. Den naturliga doften härrör från de komponenter som redan finns i produkten och utgör ingen risk.

Miljövänlig

Krämen du väljer ska vara miljövänlig. Kontrollera först om den inte har testats på djur och är grymtfri. Kosmetikbranschen är ökänd för att den förorenar miljön och misshandlar djur.

Därför måste du välja ditt hudvårdsmärke med försiktighet. Du kan dock lätt upptäcka en mängd etiska, veganska hudvårdsprodukter på marknaden.

Vilka är fördelarna av handkräm?

Handkräm är en unik sammansättning som är utformad för att ge näring och skydda huden på händerna. Dina händer kommer att kännas mjuka och smidiga efter att ha använt en bra handkräm. Dessutom kommer den att hjälpa till att läka och vrida n tillbaka den skada som har åsamkats dina händer till följd av försummelse.

Här är några av fördelarna med att använda handkräm.

Smidig, återfuktad hud 

Eftersom vi använder våra händer oftare tenderar de att bli torra. Så genom att applicera handkräm kan du göra dem slätare och återfuktade. 

Skydd mot solen

Handryggarna är de som är mest utsatta för solen. Därför är det utmanande att undvika solexponering när ni promenerar eller kör bil. Handkrämer skapar ett skyddande lager på huden som skyddar den från solen.

Reparera hudskador

fördelarna av handkräm

Handkrämer tillverkade med naturliga komponenter som örter och essentiella oljor kan hjälpa till att läka och vända hudskador.

Lindra stress

Om du sluter dina ögon och långsamt masserar in krämen tills den är helt absorberad, processen av att gnugga in den kan vara lugnande.

Underhålla hälsan av naglarna

Den masserande rörelsen stärker händernas hud och nagelband, vilket resulterar i mer hälsosamma och starkare naglar.

Vad är skillnaden mellan handkräm och handlotion?

Det är stor skillnad mellan en handkräm och en handlotion. För många är skillnaden primärt av marknadsföringsskäl. Andra däremot har en uppfattning som förändras från tid till tid. Majoriteten av handkrämer är tjocka. I vissa fall kan de få dina händer att verka matta. Men om du använder en handlotion kommer du att märka en förändring direkt. Eftersom de flesta lotioner innehåller en stor mängd vatten ger de en behaglig känsla. Dessutom är de icke-kladdiga och icke-feta. Andelen olja i handkrämer är mycket hög, medan andelen av vatten i lotioner är ganska hög. Som ett resultat är det möjligt att göra informerade gissningar om karaktärerna. I de flesta fall varierar sammansättningen och därmed också naturen.

Kan jag använda handkräm för mina fötter?

Vissa krämer är också lämpliga för fötter och händer. Om du till exempel köper en kräm som innehåller naturliga komponenter som mynta eller liknande ingredienser kan den vara bra för din hud. Om krämen däremot har en kemisk sammansättning är den kanske inte lämplig för huden. Dessutom är fötterna en av de känsligaste delarna av vår kropp. Därför kan alla ämnen vara farliga. Som ett resultat är det alltid en bra idé att läsa ingredienserna innan du köper en kräm, särskilt för fötterna. 

Hur motverkar man torra händer?

Medan handhygien är en viktig sak som vi kan göra just nu, är det väl känt att regelbunden tvätt torkar ut huden. Detta kan orsaka att din hud går sönder, blöder och är allmänt obekväm.

Så här kan du ta hand om dina torra händer:

Återfuktar

Efter varje gång du tvättar dina händer eller använder handdesinfektionsmedel, se till att du även återfuktar dem.

Undvik lotioner och använd handkrämer

Lotioner kan lukta som vårblommor, men de är inte särskilt effektiva för att reparera torr hud. Så istället rekommenderas vaselin och andra handlotioner och salvor.

Eftersom lotioner är vattenbaserade och avdunstar snabbt återställer de inte hudens barriärfunktion. Vaselin eller CeraVe Healing Ointment är två bra salvor att använda.

Var alltid redo, även om du är på rörlig fot!

Om du inte är hemma är det stor chans att du vill tvätta eller desinficera händerna innan du går in på ett offentligt område. Att skaffa en fickstor handkräm eller salva är en fantastisk idé eftersom utmärkt hudvård inte bör sluta när du kliver ut genom ytterdörren.

Se till att behandla sprickor i huden

Sprickor i huden är besvärliga och kan vara mycket obehagliga. Så vad är den mest effektiva metoden för att bota sprucken hud? För det första är det viktigt att applicera ett flytande bandage på dessa områden, till exempel New-Skin, upp till två gånger dagligen är viktigt. Detta kommer att försluta sprickorna och förhindra att de blir värre.

Föryngra din hud inifrån och ut

Efter att du har tvättat händerna kan du använda handkrämer och salvor för att hålla hudens yta smidig och hälsosam. Att applicera en generös mängd salva på den djupare huden och låta den sjunka in är den bästa metoden för att hålla den hälsosam.

Bästa handkräm märken

Bästa handkräm märken

De finaste handkrämmärkena är listade här:

Atrix

Atrix handkrämer innehåller kamomill för att ge näring till dina händer och ge ett långvarigt skydd mot de stränga effekterna av det dagliga livet. Även efter första appliceringen skapar den ett skyddande lager som hjälper till att släta och mjuka upp grova, spruckna händer.

O’Keeffe

O’Keeffe-märket erbjuder handkrämer som botar, lindrar och återställer torra och spruckna händer. Enligt företaget verkar deras handkräm utföra mirakel eftersom den skyddar och drar till sig fukt till huden.

Neutrogena

Med en traditionell, mild doft, Neutrogena handkräm tillhandahåller utmärkt behandling för torra, nariga händer. Torra händer läker snabbt med detta högkoncentrerade krämrecept. Dessutom förbättrar den utseendet och känslan av din hud avsevärt.

Rituals

Rituals-serien innehåller ett tjockt och ljuvligt handbalsam som uttryckligen skapats för att lugna och ge näring åt huden. Dina händer kommer att kännas närda och silkeslena, tack vare mjukgörande sötmandelolja och lugnande indisk ros.

Sasco

Sasco Hand Lotion är en mycket närande handkräm som innehåller aloe vera och återfuktande solrosolja. Sasco’s handkräm mjukgör och skyddar huden medan den mjukgör torra händer och nagelband.

Avslutning

Alla handkrämer som omnämndes ovan har den otroliga förmågan att föryngra händerna och göra dem mjuka och smidiga. Var och en av dem har granskats och fått en ärlig utvärdering. Dessa finaste handkrämer erbjuder de idealiska egenskaperna för en kräm att ha med användaren på lång sikt.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button