www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

När din kropp börjar gå igenom vissa förändringar som liknar vad du kan uppleva under en graviditet kanske du inte exakt kan säga om du är gravid eller inte. Ärligt talat kan din kropp spela dig ett spratt, om du förväntar dig att bli med barn, väntar på att dyka upp på din läkares kontor för att hålla ett möte kan kännas som för alltid. Men ett bra graviditetstest kan göra susen, varför vi kommer att granska de 5 bästa graviditetstesterna 2023 för dig. Fortsätt läsa för att upptäcka dem.

BÄST I TEST
5.0 / 5
Detta graviditetstest från Clearblue har en digital display som stavar ut din graviditetsstatus som "gravid" och "inte gravid. Det är ett mycket känsligt graviditetstest.

Fördelar

 • Du kan avgöra graviditetsstatus 6 dagar innan din förväntade mens
 • Den har en ergonomisk design och en absorberande spets som talar om för dig när du träffar målet genom att byta färg
 • Den digitala displayen är mycket tydlig och lättläst

Nackdelar

 • Det säger inte hur långt gången du är
MEST PRISVÄRT
4.9 / 5
Clearblue skapade detta graviditetskit för att ge lite mer detaljer utöver om du är gravid eller inte, och visar dig även hur långt gången du är.  Detta test kan visa din graviditetsstatus innan din mens börjar.

Fördelar

 • Bra för tidig upptäckt av graviditet
 • Det är enkelt använda
 • Det avläser ditt resultat och hur långt du har gått
 • Det har en kort väntetid

Nackdelar

 • Du kan behöva hjälp med att läsa resultatet
Bästa premien
4.9 / 5
Detta är ett innovativt graviditetstest som visar hur långt gången du är om du är gravid, tack vare den dubbla sensorn, och det är accurate. Digital display visar din graviditetsstatus och är enkelt att förstå.

Fördelar

 • Den digitala displayen är tydlig och lättläst
 • Har en dubbel sensor

Nackdelar

 • Tidig upptäckt av graviditet är något begränsad
Bästa paketet
4.8 / 5
Med en känslighetsnivå på 25 mIU/ml talar detta RSFU-kit om du är gravid med 99% tillförlitlighet då det fortfarande kan upptäcka HCG i ditt system oavsett hur låga nivåerna är. Levereras med 8 st tester.

Fördelar

 • Har en kort väntetid
 • Det är tillräckligt känsligt för att upptäcka graviditet oavsett låga HCG-nivåer

Nackdelar

 • Kan ge falska resultat i början av graviditeten
ÄR OCKSÅ BRA
5.0 / 5
Med 50 ägglossningstester och 20 graviditetstester kan kvinnor bekvämt övervaka och förutsäga sin fertilitetscykel och veta när de ska kontrollera om de är gravida.  Testerna är också mycket enkla att använda och läsa av.

Fördelar

 • Det följer med tillräckligt många graviditet- och ägglossningstester så att kvinnor kan använda dem så ofta som det behövs
 • De är mycket lätta att använda eftersom du kissar i en kopp, doppar stickan i koppen och väntar ett par minuter
 • Detta graviditetstestkit har en gratis app Premom Ovulation Predictor App, som stöder graviditetstestet och ägglossningsprocessen
 • Det är ett prisvärt kit

Nackdelar

 • Graviditetstestet fungerar inte på 10mul känslighetsnivån

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det är viktigt för oss att de produkter vi representerar är av högsta kvalitet och till de bästa priserna, så vi kontrollerar alltid våra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

KÖPGUIDE

Om du är en försiktig köpare som gillar att köpa produkter som ger dig ett större värde, har du hamnat på rätt ställe. Denna köpguide utforskar alla viktiga detaljer som gör det värt att köpa ett märke av graviditetstest. Du kommer ha koll på de saker du bör tänka på innan du bestämmer dig för att köpa ett graviditetstest från apoteket eller snabbköpet. Häng med vidare – Du kommer att tycka att det här är upplysande!

bästa graviditetstest

Hur fungerar graviditetstester?

Graviditetstester fungerar på ett mycket enkelt sätt. Det är lika enkelt som att kissa på toaletten eller ta ett vanligt blodprov. Även om det finns olika typer av graviditetstester är resultatet detsamma. Varje graviditetstest du utför hemma eller via vården kontrollerar ditt blod eller urin för ett hormon som kallas för humant korioniskt gonadotropin (HCG).

HCG-hormonet dyker bara upp i kroppen när du är gravid. Därför skannar graviditetstester för närvaron av HCG i blodet eller urinen för att avgöra om du är gravid eller inte. Din kropp ökar generellt sett mängden HCG hormon som finns i kroppen mer och mer för varje dag du är gravid. 

Ju mer HCG du har i kroppen, desto enklare kan ett graviditetstest avläsa om du är gravid. Graviditetstester du gör hemma är bekväma, eftersom det händer efter din egen tid och du behöver inte vänta länge på att få resultatet.

Vilka typer av graviditetstester finns det? 

Om du undrar om graviditetstester alltid använder urinen för att kontrollera om du är gravid, faktum är att dessa tester inte bara använder urinen för att bestämma din graviditetsstatus. Du kan också berätta din graviditetsstatus via blodanalys. Det finns två typer av graviditetstester. Denna klassificering baseras på de element de använder för att bestämma din graviditetsstatus. 

Urinbaserat

Urinbaserade tester testar urinen för att upptäcka om du är gravid eller inte. När du kissar på testet skannar det din urin efter humant korioniskt gonadotropin (HCG). Du kan utföra ett urinbaserat graviditetstest hemma, eller via sjukvården. Det finns två sätt att göra ett graviditetstest hemma. Du kan antingen lägga ner den beredda kemiska stickan från testet direkt i urinen eller sätta urindroppar på den stickan. Vänta sedan ett tag tills testet ger dig ett resultat.

Blodprover

Även om ett urinbaserat test ger all den noggrannhet du behöver, är blodbaserade tester mycket mer utarbetade när det kommer till resultat. Dessa tester upptäcker inte bara HCG-hormonet, det upptäcker dessutom också mängden hormon som finns i kroppen. Du får generellt sett samma resultat från ett blodprov som från ett urinprov. Vid denna typ tar din vårdgivare eller läkare prover av ditt blod för att kontrollera och analysera närvaron och mängden HCG i kroppen. Observera att blodtester är dyra, men du bör välja dem om du vill ha ett mer detaljerat resultat. 

billiga graviditetstest

Hur använder man graviditetstester korrekt? 

Även om varje graviditetstest har medföljande instruktioner, visar vi dig nedan kort hur du använder tester som du köper. Det är enkelt att använda ett graviditetstest, även för en nybörjare. När du har skaffatett pålitligt graviditetstest, se till att du utför testet med ditt första morgonkiss. Anledningen till det är att ditt tidiga morgonkiss är mest koncentrerat, och har en högre mängd HCG i sig. I huvudsak uppmuntrar det till ett mer exakt testresultat.

Börja med att tvätta dina händer med tvål och varmt vatten. Ta sedan av plastlocket för att få fram den absorberande delen. Vissa graviditetstester kräver att du kissar i en kopp och andra kräver att du kissar direkt på stickan. 

Det är viktigt att du läser instruktionerna för att avgöra hur du ska samla ditt morgonkiss för testet.  De tester som kräver att du kissar direkt på stickan, är det viktigt att du ser till att den absorberande spetsen med resultatfönstret är uppåt i urinströmmen. 

Instruktionerna anger hur länge du behöver kissa på stickan. Om du behöver kissa i en kopp, droppa urindroppar direkt på stickans test-del eller lägg ner den absorberande spetsen i koppen och låt den ligga kvar. Ta upp det igen efter 5 minuter och låt det ligga på en plan yta ett tag för att avgöra ditt graviditetsresultat.  

När är den bästa tiden på dagen att använda ett graviditetstest? 


För att få ut det bästa av ditt graviditetstest finns det en strategi du bör anta. Inget att oroa sig över, det är en enkel strategi som kräver att du förstår den bästa tiden på dagen samt din menscykel för att utföra testet, eftersom de är grundläggande saker du bör veta innan du gör ett graviditetstest. På så vis kommer du enkelt att kunna utföra testet utan något krångel.

Den bästa tiden att göra ett graviditetstest är på morgonen, särskilt när din mens inte är sen. Om din mens kommer några dagar senare än förväntat, kan du fortfarande göra ett graviditetstest. Gör ett graviditetstest när du märker en försening i din mens. Om du inte går efter din cykel, gör då ett graviditetstest när du har gått längre än den vanliga cykelperioden. Till exempel, om din cykel vanligtvis är 30 dagar, vänta då tills dag 31 dagen innan du gör ett graviditetstest.  

graviditetstest pris

Är graviditetstesterna korrekta? 


Enligt statistik från läkare och medicinska expertforskare är graviditetstester korrekta i de allra flesta fall. Statistiken placerar noggrannheten av graviditetstester på 99%. 

Kanske härrör de 1% som förnekar dess noggrannhet från det faktum att de genomfört ett graviditetstest lite för tidigt, vilket kan ge ett falskt negativt resultat. Anledningen är att ett graviditetstest (urin eller blod) detekterar HCG-hormonet 10-14 dagar efter att du blivit gravid.

Om du gör ett graviditetstest 10-14 dagar efter att du blir gravid, skulle det sannolikt ge dig ett falskt negativt resultat eftersom att testet då inte kommer att upptäcka närvaron av HCG i kroppen.

Är billiga graviditetstester korrekta?


Billiga och dyra graviditetstester har båda sina fördelar. Ett billigt graviditetstest ger 99% exakta resultat så länge du följer tillverkarens instruktioner. Men det olika graviditetstesterna som finns att köpa reagerar unikt på HCG. Därför förnekar förekomsten av dyra graviditetstester inte styrkan i ett billigt graviditetstest. 

Medan vissa graviditetstester ger resultat snabbare än andra, känner andra av HCG bättre än sina motsvarigheter. Allt beror på tillverkaren och de funktioner de utlovar för att ge dig exakta testresultat.

Vilka är för- och nackdelarna med billiga och dyra graviditetstester?

Som tidigare nämnts har både billiga och dyra graviditetstester sina olika fördelar och nackdelar. Här är några. 

graviditetstest köpa

Billiga tester

 • Den första fördelen med ett billigt graviditetstest är att det är billigare jämfört med ett dyrt test. Billiga graviditetstester är dock lika effektiva som de som är dyrare. 
 • Billigare tester har effektiva funktioner som gör graviditetstestning hemmet både enkelt och bekvämt. Vissa billiga graviditetstester har praktiska funktioner, som exempelvis att leverera resultat snabbare än de dyrare testerna, vilket resulterar i en kortare väntetid. Vissa billiga graviditetstester har också plasthandtag som är praktiska.  
 • Till skillnad från dyra tester kanske billiga tester inte har digitala avläsningar som gör det lättare att förstå testresultatet utan hjälp från tredje part. De har ofta väldigt grundläggande, linjebaserade skärmar.  
 • I allmänhet kommer graviditetstester i förpackningar. Baserat på pris är graviditetstester med fler medföljande tester vanligtvis dyra i jämförelse med förpackningar med färre tester. Sanningen är att du kanske inte behöver använda mer än ett eller två tester. Därför kan det vara slöseri med pengar att köpa paket med många graviditetstester. Tack och lov har billiga gravidtetstester färre tester i sina förpackningar. 

Dyra tester

 • Dyra tester är vanligtvis känsligare för HCG-nivåer i kroppen. Som ett resultat levererar dessa tester mer exakta resultat. De kan ge exakta resultat på ditt graviditetstest så tidigt som 5 dagar efter att du har blivit gravid.
 • De har oftast en digital display som gör det lättare att förstå ditt resultat utan att du behöver be om hjälp från en tredje part. 
 • De flesta dyra tester kommer ofta med kreativa höljen som gör dem enkla och praktiska att använda. Till exempel har några dyra tester plasthöljen och handtag som hjälper dig att hantera dem bättre. De utlovar också en kortare väntetid på resultatet.
 • En av nackdelarna med dyra tester är att de oftast kommer i förpackningar med flera medföljande tester, vilket gör det dyrare.

Vad ska du göra om ditt test är negativt? 

När din mens varit sen flera gånger, och graviditetstest trots detta kommer tillbaka som negativt, behöver du inte få panik, eftersom det finns ett par skäl som det kan bero på. Det finns också ett par saker du själv kan göra. Ta först testet igen en vecka efter att du missat din mens. Om du inte vill vänta en vecka, kontakta då sjukvården för undersökning av möjliga orsaker och vad du ska göra härnäst.

Om du förväntat dig att bli gravid, bör du inte förlora hoppet ännu eftersom ditt test kan komma tillbaka som negativt i de fall du genomfört testet för tidigt för att upptäcka HCG i ditt system. Därför kan det vara bra om du väntar i 10–14 dagar för att ta ett nytt test eller boka en tid hos din vårdgivare. 

vart kan man köpa graviditetstest

Varumärken för bästa graviditetstester 


När det gäller graviditetstester kan du basera ditt köp på de märken som producerar dem. Anledningen är att några av de bästa varumärkena skapar välutvecklade graviditetstester som förväntas leverera exakta resultat. Nedan är några av de bästa graviditetstestmärkena. 

Clearblue 

Även om Clearblue har varit i branschen i 30 år, har de inte slutat utvecklas tillsammans med marknaden. De brinner för innovativa och bekväma sätt att genomföra graviditetstester. De investerar också i innovativa sätt som hjälper kvinnor att hantera sin reproduktiva hälsa. Via en hjälpsam blogg vägleder Clearblue kvinnor om hur de kan genomföra graviditetstester och hur de kan lösa andra problem som är relaterade till deras reproduktiva hälsa. 

RFSU

RFSU går under parollen “kämpar för kroppsrättigheter sedan 1933”. I huvudsak är varumärket passion att ge människor friheten att använda sina kroppar som de själva vill. De erbjuder en mängd olika produkter som sträcker sig från graviditetstester, till produkter som ökar sexuella nöjen, till hårborttagning. 

Slutsats

Med vår köpguide i handen är du nu ostoppbar och kan köpa högkvalitativa graviditetstester som ett riktigt proffs. Du kan också, om du utgår från de kriterier som vi listat i denna köpguide, lita på att det test du väljer av alla presenterade graviditetstester är det bästa. Om vår köpguide hjälpt dig att fatta ett informerat och värdefullt beslut så är vi mer än glada för din skull – Lycka till!

bäst graviditetstest

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button