www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det Àr viktigt för oss att de produkter vi representerar Àr av högsta kvalitet och till de bÀsta priserna, sÄ vi kontrollerar alltid vÄra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

SĂ„gen Ă€r en av de Ă€ldsta verktygen. Den har anvĂ€nts av bygg – och skogsarbetare under flera Ă„rtusenden. GersĂ„gen Ă€r idag en av byggarbetarnas frĂ€msta verktyg. Precis som den klassiska sĂ„gen anvĂ€nds den för att kapa brĂ€dor med precision. GeringsĂ„gar gĂ„r att hitta bĂ„de batteridrivna och strömförsörjda. En batteridriven har sĂ„klart mĂ„nga fördelar dĂ„ du kan stĂ€lla den var du vill för att kapa brĂ€dor. Ofta Ă€r geringsĂ„gar dock mĂ„nga gĂ„nger för dyra för en vanlig hemmabyggare. Men sĂ„klart sĂ„ finns alltid undantag. Det Ă€r bara att titta pĂ„ vissa geringssĂ„g tester för att se att det kan finnas bra modeller till mer rimliga priser. Det Ă€r sĂ„dana geringssĂ„gar vi vill titta nĂ€rmare pĂ„ idag i ett gersĂ„gstest.

Vad Àr en gersÄg och vad anvÀnds den till?

En gersÄg Àr en maskin med ett runt blad som hjÀlper dig att kapa brÀdor med hög precision. Moderna gersÄgar kan till och med kapa till jack i brÀdorna om du sÄ skulle önska. Men framför allt sÄ Àr de skapade för att kapa brÀdor rakt och i rÀtt lÀngd. Detta underlÀttar för dig ifall du exempelvis behöver flera brÀdor i samma lÀngd. GersÄgar Àr byggda med hög sÀkerhet för att du ska kunna anvÀnda den utan att behöva vara rÀdd för att kapa av fingrar. SÄklart sÄ bör du anvÀnda skydd och följa instruktionerna noga för hur du ska anvÀnda maskinen.

Hur kan man vÀlja ut en bra gersÄg?

NÀr man vÀljer en maskin bör det alltid göras efter önskningar och preferenser. Vad ska du frÀmst anvÀnda den till? GersÄgar finns specificerade efter olika behov och de som Àr gjorda för att klara av lite vad som helst. Det bÀsta nÀr man köper en sÄ pass dyr maskin Àr sÄklart om den gÄr att anvÀnda till sÄ mycket som möjligt fast att den ÀndÄ gör ett bra jobb. För att ta reda pÄ om det Àr en sÄdan sÄg du tittar pÄ sÄ Àr det bra att först ta reda pÄ hur modellen placerar sig i ett kap-/gersÄgstest.

Olika typer av gersÄgar

Som sagt sÄ finns det olika sÄgar som Àr byggda för olika syften. Oftast har det att göra med storleken pÄ trÀbiten som ska kapas. Exempelvis om den ska kapa reglar och lister eller tjockare brÀdor. SÄgen kan anvÀnda olika tekniker för att kapa samt kommer med olika storlekar pÄ bladen.

Material som gersÄgen Àr gjorda

Olika delar av sÄgen Àr gjorda i olika material. Exempelvis stÄl, aluminum och hÄrdplast. Vilka material som Àr anvÀnda vart pÄverkar livslÀngden samt vikten pÄ din sÄg.

Storlekar

Ju större blad man anvÀnder ju större trÀklossar klarar sÄgen att sÄga av. Det Àr Àven viktigt hur taggarna sitter och hur mÄnga av dem om finns pÄ bladet samt deras storlekar. Det pÄverkar bland annat hur fin Ànden av brÀdan kommer att vara och hur lÀtt som den kommer att ta sig igenom brÀdan. MÄnga gÄnger har bladet en stor inverkan pÄ priset pÄ sÄgen. SÄklart gÄr bladet att byta ut till ett bÀttre om man inte Àr nöjd med det som ingÄr.

Bra funktioner som gerÄgar kan ha

Smarta funktioner kan vara till stor hjÀlp nÀr man anvÀnder gersÄg. Ett bra exempel pÄ en sÄdan funktion Àr en spÄnuppsamling. PÄsen kommer behöva tömmas frekvent vilket innebÀr att den bör sitta lÀttillgÀngligt sÄ att det gÄr enkelt och snabbt att lossa den. Vissa sÄgar kan till och med anslutas till en spÄnsug vilket sÄklart Àr det absolut bÀsta alternativet om man har tillgÄng till en sÄdan.

Andra praktiska funktioner Ă€r LED-ljus som lyser upp arbetsytan. Du bör Ă€ven helst kunna vinkla klingan. 45 grader Ă„t vĂ€nster Ă€r ett minimum men mĂ„nga modeller tillĂ„ter Ă€ven att du lutar Ă„t höger. Vill man dessutom kunna göra tapp- och bladfogningar sĂ„ bör man kunna stĂ€lla in klingan sĂ„ att den inte sĂ„gar igenom materialet helt. Har modellen ett sĂ„ kallat djupstopp sĂ„ bör det vara enkelt att justera samt lĂ„sa fast det. LĂ€ser man igenom kap – och gersĂ„gstester sĂ„ bör man snabbt kunna bilda sig en uppfattning om detta.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 24 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 24 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button