Om du gillar att ha grillfester under sommaren sÄ Àr gasolgrillen ett nödvÀndigt föremÄl för din trÀdgÄrd. Urvalen av, och prisintervallen för, gasolgrillar Àr enorma, vilket kan göra det svÄrt att vÀlja den bÀsta produkten för dina behov. NÀr du vÀljer denna apparat behöver du ta hÀnsyn till mÄnga aspekter, sÄsom typ av och antal brÀnnare, vÀrmefördelning, grillkroppens material etc. För att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta gasolgrillen har vi granskat 19 tester och valt ut de 5 bÀsta modellerna pÄ marknaden just nu.

Sommaren kan betyda mÄnga saker för mÄnga mÀnniskor. Ena dagen Àr det skogsvandring med familjen. Andra dagen en tur till stranden. Eller varför inte kalla drycker pÄ en uteplats. En av de vanligaste sommarstunder som mÄnga mÀnniskor ser fram emot under resten av Äret Àr att plocka fram grillen pÄ uteplatsen för att grilla kött och grönsaker med en kall öl i handen.

Den mest viktig del av att denna bild och som fÄr det att hÀnda Àr grillen, sÄ klart. Och inte bara det, gasolgrillen Àr det som verkligen fÄr det att hÀnda. Och en av de mest populÀra versionerna av en sommargrill Àr just en gasolgrill.

Fördelarna med en gasolgrill

Medan vissa mÀnniskor Àlskar smaken av en kolgrill trots det extra arbetet, och andra kommer alltid att vÀlja bekvÀmligheten av en elektrisk grill, de flesta som grillar föredrar att vÀlja nÄgot som hamnar nÄgonstans i mitten.

Gasolgrillar tar inte sÄ lÄng tid som kolgrillen att vÀrma upp, sÄ att du kan fÄ din mat och matlagning gjord snabbare. Gasolgrillen Àr ocksÄ mycket lÀttare att anvÀnda och rengöra Àn trÀkol.

Vidare, om du gillar tanken pÄ att kunna grilla mat Äret runt, dÄ blir kolgrillen ett opraktiskt alternativ, medans med en gasolgrill kan du fÄ igÄng grillen oavsett vÀdret utanför (Àven om det kommer att behövas nÄgot typ av skydd av nÄgot slag, om det Àr öser ner regn till exempel).

Gasolgrill

Vad innebÀr det dÄ dÀr man tittar pÄ gasolgrill test och för och nackdelar. LÄt oss kika pÄ det.

Medan du kommer att betala mer i förskott för en gasolgrill rea pris kanske, kostar det ocksÄ mindre att anvÀnda, eftersom gas Àr billigare att köpa Àn trÀkol. Och de lÀgger fortfarande till en trevlig rökig smak till det du lagar eller grillar.

Elektriska grillar Ä andra sidan Àr fortfarande mer praktiska och Àr lite sÀkrare Àn gasolgrillar, men de ger inte mycket extra smak, och i slutet av dagen, kommer inte mÄnga mÀnniskor att fÄ det resultat som skiljer sig frÄn mat lagad i köket.

BÀsta gasolgrillen ger dig riktigt bra bekvÀmlighet och smak.

Typer av Gasolgrillar

NÀr du ska ta och köpa en gasolgrill bÀst i test, har du nÄgra olika kategorier att besluta om.

Först sÄ behöver du rÀkna ut om du vill ha en fristÄende gasolgrill bÀst i test, eller om du vill bygga en i ett utekök.

FristÄende Gasolgrillar

Den stora majoriteten av kunder kommer att vilja vĂ€lja en fristĂ„ende gasolgrill. De Ă€r enkla – allt du behöver göra Ă€r att köpa den och sĂ€tta upp den. Du kan behöva stĂ€lla dig upp nĂ€ra en naturgasledning om du inte anvĂ€nder en gastank, men annars kan du placera den var som helst utomhus dĂ€r det Ă€r sĂ€kert. FristĂ„ende grillar Ă€r mer prisvĂ€rda och kan anses som en billig gasolgrill, och mer bekvĂ€m Ă€n en inbyggd bordsgrill gasol.

Inbyggda Gasolgrillar

Å andra sidan, om du bygger ett utekök och vill ha nĂ„got som Ă€r integrerat, kommer en inbyggd, gasolgrill liten att göra susen. Det kommer att smĂ€lta in bĂ€ttre med utrymmet och kanske se bĂ€ttre ut Ă€n en bĂ€rbar gasolgrill.

BrÀnsletyp

NÀr du vÀljer att köpa en bra gasolgrill, har du redan minskat ner till typen av brÀnsle, men du har fortfarande ett val att göra: naturgas eller vanlig gas.

Naturgas

En grill som anvÀnder naturgas kommer att vara lite mer komplicerad att koppla upp och du kommer att vara mer begrÀnsad med vart du kan placera den.

gasolgrill test

Om du redan har en naturlig gasledning i din trÀdgÄrd Àr det lugnt, men om inte, mÄste du anlita en certifierad entreprenör för att fixa det.

Innan du bestÀmmer dig och gÄr vidare, se till att du har valt rÀtt plats sÄ att du inte Àndrar dig nÀr vÀl grillen Àr pÄ plats.

Den stora nyttan av att anvÀnda naturgas Àr att det Àr lÀttare att anvÀnda nÀr din grill Àr instÀlld.

SÄ lÀnge du betalar din gas, kommer du aldrig att vara utan och behöva gÄ och köpa mer. Det kommer alltid att finnas dÀr för dig. Dessutom, Àr det ocksÄ billigare pÄ de flesta platser Àn att anvÀnda sig av propan.

Vanlig gas

Om du inte vill ta itu med att höra av dig till nÄgot för att fixa till naturgas till din grill, dÄ kan du hÄlla dig till en portabel gasolgrill eller annan sorts rostfri gasolgrill.

Du kommer att finna det mycket lÀttare att installera över tiden, dÄ du annars behöver köpa nya tankar att byta ut tomma varje gÄng du fÄr slut pÄ gas.

Och om du inte har en reservtank pÄ sidan, kan du riskera att ditt kött inte blir grillat i tid, och att du mÄste Äka till affÀren för att köpa ny gas innan du kan sÀtta igÄng igen.

Om du ska köpa gasolgrill kommer det att kosta dig mer, för att anvÀnda din grill, men du har nytta av att kunna flytta grillen till vilken plats som Àr mest praktisk, nÀr du vill.

Typ av vÀrme

Slutligen, har du tvÄ typer av brÀnnare nÀr du lagar ditt kött eller dina grönsaker, och som anvÀnder olika typer av teknik.

Konvektion

Om du kollar in en liten gasolgrill bÀst i test, anvÀnder den troligtvis konventionell varmluft som uppvÀrmning. VÀrmen frÄn lÄgan och röken stiger upp till mat för att vÀrma bÄde köttbiten pÄ grillen och luften runt den.

Detta fungerar alldeles utmÀrkt för de flesta mÀnniskor, men den kan torka ut maten och det tar lite tid. En konvektion gasolgrill camping Àr oftast prisvÀrd och helt praktiska alternativ för de flesta bakgÄrdsgrillar, men för dem som vill satsa pÄ nÄgot lite mer high-tech och effektivt, finns det ett annat alternativ.

Infraröd

Infraröda gasolgrillar anvÀnder en teknik som vÀrmer maten pÄ grillen direkt. Grillen vÀrmer upp sig sjÀlv snabbare, nÄr högre temperaturer, och ger jÀmnare vÀrme Àn med konvektions gasolgrillar.

Metoden ser till att behÄlla köttjuicer bÀttre ocksÄ, sÄ det slutar med godare, saftigare köttbitar. Som ett par av extra bonusar, Àr det lÀttare med infraröda grillar dÄ de ocksÄ Àr lÀtta att rengöra och anvÀnder mindre energi.

Infraröda gasolgrillar kostar mer vid köpet, jÀmfört med konvektion, sÄ de Àr oftast ett bra val för den riktiga finsmakaren som antingen grillar regelbundet eller Àr petiga med deras kött nÀr de vÀl grillar.

För dem som Àr villig att spendera pengar, Àr resultaten ofta imponerande. Trots det kan du sÄ klart hitta gasolgrill rea billigt.

Faktorer att tÀnka pÄ nÀr du köper en gasolgrill

Innan du vÀljer en gasolgrill, Àr det viktigt att fundera pÄ vad dina prioriteringar Àr för att hitta rÀtt grill och hur du planerar att anvÀnda den. Till slut, har du fÄtt nÄgra viktiga faktorer som du bör tÀnka pÄ under din sökning.

Storlek

Du har ett par olika frÄgor att övervÀga nÀr du ska bestÀmma rÀtt storlek att köpa. Den första Àr: vad har du utrymme för?

Om du har en stor, rymlig baksida, dÄ kan du nog vÀlja vilken storlek du vill ha. Om du behöver montera din gasolgrill pÄ balkong, dÄ Àr du sÄklart lite mer begrÀnsad.

Se till att du Àr medveten om hur mycket utrymme du har tillgÀngligt, sÄ att du kan vÀlja de bÀsta gasolgrill som bekvÀmt kommer att passa in.

Den andra frÄgan att stÀlla sig Àr hur mycket du siktar pÄ att grilla pÄ en gÄng. Kommer du frÀmst att laga kött för dig sjÀlv, eller kommer du att grilla för massor av vÀnner och familj pÄ en gÄng? En grillfest med vÀnner kommer alltid att fungera bÀttre nÀr du kan tjÀna laga med mat för alla dina gÀster inom en relativt kort tid. Om din grill Àr för liten, kommer du att ha svÄrt för det.

TÀnk hur mycket yta som finns att laga mat pÄ och antalet brÀnnare. Om du grillar för 20 personer, vill du inte vara fast med att endast grilla fem hamburgare pÄ grillen pÄ en gÄng.

Kostnad

Gasol’grillar kan kosta mindre Ă€n 1000 , enklare modeller, och över 10.000 kr för grillar som Ă€r stora och har en massa olika funktioner. Som du förvĂ€ntat dig, Ă€r storleken pĂ„ din grill en av de största faktorerna vid kostnad – och större grillar tenderar att kosta mer, medan enkla bĂ€rbara modeller oftast faller pĂ„ den lĂ€gre delen av prisspektrumet.

Att vÀlja en grill som ger infraröd vÀrme kommer ocksÄ att leda till mer kostnader, sÄ kommer Àven en grill som har specifika funktioner. Och varumÀrken med större rykte kommer erbjuda vÀrme och lÄngvarig, kvalitetskonstruktion och förstÄeligt ta mer betalt Àn de som anvÀnder billigare delar.

De initiala kostnaderna för grillen bör inte vara din enda frÄga. TÀnk pÄ hur mycket gas du kommer att anvÀnda och vad det kommer att kosta dig över tid.

Om du planerar att anvÀnda din grill ofta, lÀgg dÄ lite mer pengar i förskott för att stÀlla in en anslutning för en naturlig gasolgrill, vilket sannolikt kommer att betala sig pÄ lÄng sikt.

Infraröd vÀrme anses vara en av de mest effektiva metoder för uppvÀrmning, sÄ att du kan spara pÄ energi och kostnader över tid om du vÀljer en gasolgrill som ger infraröd teknik.

Och naturligtvis innebÀr det köpa en dyrare grill ofta att du fÄr en som kommer att hÄlla lÀngre. Spenderar du nÄgra hundra dollar idag, behöva du inte oroa dig för att köpa en ny grill igen efter tre eller fyra.

Effekt

Gasolgrillar pÄ marknaden idag kommer att omfatta ett mÄtt av BTU (eller effekt) i sina produktbeskrivningar. Detta ger dig en uppfattning om hur mycket effekt grillen kommer att producera.

Generellt sett, ju högre BTU, ju mer kraftfull grill kommer det att vara. Men tÀnk pÄ att större grillar med en större matlagningsyta kommer att behöva mer BTU för att korrekt vÀrma hela grillen. SÄ förutom tanken pÄ antalet BTU, fundera Àven över hur detta antal förhÄller sig till storleken av gasolgrill som du tittar pÄ.

VĂ€rmedistribution

En grill som ger jĂ€mn vĂ€rme kommer att göra matlagning mycket lĂ€ttare. Om din grill har ”hotspots”, kommer en del av din mat att tillagas snabbare Ă€n i övriga delar eller enskilda delar av kött som kan fĂ„ en ojĂ€mn grillyta.

NÀr vÀrmen Àr vÀl fördelad över hela grillen, kommer du inte att behöva kolla pÄ varje bit sÄ ofta, och kan istÀllet lita pÄ att alla köttbitar behöver ungefÀr lika mycket tillagningstid.

SĂ€kerhet

Matlagning i nĂ„gon form kommer med vissa risker – vĂ€rmen kan vara farligt, och gas kan orsaka bĂ„de koloxidförgiftning och explosioner om den inte anvĂ€nds med försiktighet.

gasolgrill rea

Detta kan sÄ klart lÄta skrÀmmande, men de flesta mÀnniskor klarar av att anvÀnda gasolgrillar pÄ ett sÀkert sÀtt, du mÄste bara se till att du vet vad du gör och köper en högkvalitativ grill som gör sÀkerheten lite lÀttare.

Först och frÀmst leta efter en grill som Àr robust. Du behöver inte ha en som verkar som den kan vÀlta eller falla nÀr som helst, du vill ha en du kan lita pÄ för att hÄlla sin vikt.

Innan du börjar anvÀnda en ny grill, ta alltid dig tid att lÀsa igenom tillverkarens instruktioner, det kommer att ge dig det mesta av den information du behöver för att anvÀnda grillen pÄ ett sÀkert sÀtt.

Du vill ocksÄ se till att du förvarar din grill nÄgonstans sÀkert. I hÀndelse av stora lÄgor, hÄll den nÄgra meter bort frÄn huset och helst pÄ en yta som inte Àr av trÀ. Och se till att nÀr du startar upp din grill att du lÀmnar huven öppen sÄ att gas inte bygger upp.

Slutligen, var mycket försiktiga sÄ att du ordentligt stÀnger av gasen efter varje anvÀndning. Och om du kan kÀnna lukten av gas, lÀmna omrÄdet förrÀn nÄgon expert kan kolla upp vad det kan vara.

Slutsats

Medan gasolgrillar Àr en delmÀngd av den större marknaden av olika grillar, kan du fortfarande hitta ett brett utbud av alternativ i kategorin.

NÀstan alla dina gasolgrill alternativ kommer att vara lÀtta att anvÀnda, lÀtta att rengöra, och kommer att förse dig med utsökt mat som har trevlig rökig smak som alla Àlskar med just grillning.

RÀtt gasolgrill kan ge dig lÀckert kött pÄ vackra sommardagar (och under resten av Äret, om du sÄ önskar) i mÄnga Är framöver. De direkta kostnaderna kan enkelt betala av sig i och med grillerfarenheter som du fÄr ut av köpet.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
[Totalt: 0 / Genomsnitt: 0]