För att undersöka den bästa hrm klockan kommer här ett Garmin Forerunner 230 test. Här finns generell information av den nya uppdaterade modellen, samt fördelar och nackdelar.

Garmin Forerunner 230 är en förbättrad och uppdaterad variant på sin föregångare, Forerunner 220. Det är också en näst intill identisk kopia av Forerunner 235, men utan pulsmätare. Frågan är hur mycket bättre den är, och om det är värt att uppgradera sig om man redan har en äldre modell? Läs vidare för en fullständig recension.

Specifikationer:

 • Tillverkare: Garmin
 • Produkttyp: Fitnessklocka
 • Displaystorlek: 31,1 mm
 • Produktstorlek: 45 x 45 x 11.7 mm
 • Vikt: 41 g
 • Drivs med: Uppladdningsbart batteri
 • Material: Silicon, kemiskt stärkt glas

Garmin Forerunner 230 premium HRM

Garmin Forerunner 230 armband är en ny variant av den populära sportklockan från Garmin. Tidigare modeller inkluderar 220 och 225. Garmin är en av marknadens ledande tillverkare av den här typen av produkter, och den nya modeller kommer definitivt med en hel del fördelar.

Löparklockan har bland annat GPS och en mängd andra smarta funktioner. Den har en inbygd aktivitetsräknare som räknar steg, även när du inte är ute och springer, och man kan ladda ner träningspass och träningsplanering till klockan för ultimat träningsupplevelse.

Dimensioner och utseende

För det första så är Forerunner 230 något mindre än dess föregångare, 220, både i diameter och i tjocklek, men trots det så är displayen mycket större. Upplösningen är uppdaterad och har extra pixlar. Det innebär att displayen är enkel att läsa och kan visa 4 fönster samtidigt.

Batterit håller i upp till 16 timmar i aktivitetsläge, jämför man åter igen med föregångaren 220 där batteritiden endast höll i 10 timmar, är det en absolut förbättring. Använder man klockan hela dagarna har en en automatisk aktivitetstracking, vilket innebär att den räknar steg, håller koll på aktivitetsmål, och påminner dig när du suttit stilla länge att det är dags att gå upp och röra på dig. Dessa funktioner har dock väldigt lite påverkan på batteriet.

Aktivitetskollen finns nu mera i många av Garmins nyare klockor.

Det råder ingen tvekan om att Garmin gör bra klockor som klarar alla väder. De flesta fel beror inte på konstruktion utan firmware och mjukvara-integration. Konstruktionen är nästan perfekt.

Denna klocka skulle inte betraktas som en snygg klocka som du skulle bära på en formell middag, den ser fortfarande ut som en konditionsklocka. Det har inte finessen och formen av VivoMove eller Withings Steel HR, men de klockorna är inte heller fitnessklockor. För sitt syfte ser den alltså väldigt bra ut. Klockans ansiktsstorlek är 42 mm, vilket betyder att det är bra för killar men kan vara lite stort för några av våra damer.

Funktioner — Garmin Forerunner 230 test

Garmin Forerunner 230 är kompatibel med smartphone, vilket betyder att precis som med till exempel Apple Watch så kan man få notiser skickade till sin klocka (som till exempel email, sms, etc), och man kan också kontrollera musiken via klockan. Dessa funktioner fungerar dock endast om telefonen och Forerunner är i närheten av varandra, så det är endast användbart om du har telefonen i fickan när du är ute och springer.

VO2 MAX — Detta är en funktion som Garmin tidigare använt i sin gamla modell Forerunner 620. Den tillåter dig att hålla koll på din helhetskondition, men för att använda den så krävs ett bälte som spänns kring bröstet och mäter hjärtats aktivitet. Men den här funktionen kan 230 alltså visa på effektiviteten av din träning. Displayen kommer att visa hur hårt du tar ut dig, och aktiverar en återhämtnings-rådgivning, det visar alltså hur många timmar du bör vila innan nästa joggingtur.

Forerunner 230 är också kompatibel med Connect IQ, vilket är Garmins “app store” med tredje partens appar som kan laddas ner till klockan. Det handlar om olika typer av klockor, nya sätt att visa pulsmätingen och annan data, och det finns till och med en app som visar vädret. Men Connect IQ är en relativt ny funktion, och det återstår att se om den är användbar eller ej.

En inbyggd accelerometer fångar avstånd och taktdata när du springer på ett inomhusspår eller löpband, utan att behöva ha ett separat tillbehör. När du är klar körs den dubbelt som en aktivitets-spårare, räknar dina steg och kalorier hela dagen. Den påminner dig också att röra på dig efter att du har suttit mer än en timme. Forerunner 230 är kompatibel med GPS och GLONASS-satelliter för att hitta din position snabbt och exakt om du springer djupt inne i skogen eller i närheten av höga byggnader.

Färgrikt grafiskt gränssnitt visar ditt hjärtfrekvens och slag per minut.

Om tillverkaren

Garmin Ltd. (Garmin), grundades den 9 februari 2010, och dess dotterbolag erbjuder globalt positionsbestämnings-system (GPS) navigering och trådlösa enheter och applikationer. Bolaget verkar genom fem segment: auto, luftfart, fitness, marin och utomhus. Företaget designar, utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar en familj av bärbara, bärbara och fastmonterade GPS-aktiverade produkter och annan navigations-, kommunikations-, sensor-baserad och informationsprodukter.

Fördelar:

 • Långt batteriliv
 • Mindre klocka + större display
 • Aktivitetsregistrering

Nackdelar:

 • Batteritiden är fortfarande långt efter andra modeller, som till exempel 920XT och Fenix 3 (vilka båda har en uthållighet på över 20 timmar)
 • Den här klockan lämpar sig endast för löpträning och inga andra idrottsaktiviteter

Sammanfattning av Garmin Forerunner 230 hrm test

Eftersom att inga två sportklockor är den andra lik, och ingen är optimal för alla, så är Garmin ett tänkvärt alternativ. Den är enkel i design och format, och innehåller inga onödiga eller överflödiga funktioner som är där i onödan.

Garmin har gjort flera bra uppdateringar med den nya Forefunner 230 test. De mest framstående funktionerna är den mindre storleken samtidigt som displayen blivit större, och det långa batterilivet.

Det är ett prisvärt och högkvalitativt träningsredskap med många andra användbara funktioner, och om du vill ha en klocka som kan synkroniseras med din smartphone kan det vara ett bra alternativ. Klockan registrerar också din vardagsmotion, vilket har visat sig vara en viktig aspekt när det kommer till det allmänna hälsotillståndet.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button