www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Det finns många foundations på marknaden, så att räkna ut vilken som är den bästa kan vara svårt om du inte vet var du ska börja. Lyckligtvis hittar du omfattande information om de fem bästa foundation 2021 samt deras för- och nackdelar. Läs vidare för att lära dig mer om alla bäst i test foundations vi presenterar!

BÄST I TEST
5.0 / 5
Max Factor foundation har en unik lättviktsformel som förvandlas från fast till flytande när den appliceras, så concealer, foundation och puder inte behöver kombineras.

Fördelar

 • Den är enkel att använda
 • Den har ett trevligt utseende på huden
 • Den håller hela dagen
 • Det finns ett stort utbud av färger att välja mellan

Nackdelar

 • Huden kan ibland bli fetare än normalt
Näst bäst
5.0 / 5
Medeltäckningen av L'OREAL Infallible Foundation döljer omedelbart brister och ger ett naturligt resultat. En bra foundation för både normala till torra hudtyper.

Fördelar

 • Den avger en hälsosam utstrålning som varar hela dagen
 • Att klämma ut produkten på baksidan av handen med kontroll är enkelt
 • Ger tillräckligt med täckning utan att bli kakig
 • Den är lätt att arbeta med och lämnar en härlig krämig finish

Nackdelar

 • Färgen är lite blek
Mest prisvärd
4.9 / 5
Denna Maybelline foundation är en medeltäckande foundation lämplig för normala till torra hudtyper. Denna produkt smälter in fint med huden och är mycket tunn.

Fördelar

 • Det finns inga allergiska reaktioner associerad till produkten
 • Täckningen är felfri likt porslin som varken rynkar eller verkar fet
 • Den täcker och integrerar bra, och ger ett riktigt naturligt slutresultat

Nackdelar

 • I vissa fall sprider den sig extremt tunt och ger nästan ingen täckning
BÄSTA PREMIUM
4.9 / 5
Denna Clinique Foundation har en slät konsistens som smälter in i huden utan ansträngning. Detta är en bra produkt eftersom det återfuktar och samtidigt som den absorberar överskott av olja.

Fördelar

 • Den är lätt och luftig samtidigt som den ändå ger täckning
 • Den har en härlig vattnig konsistens
 • Den håller hela dagen
 • Den ger dig ett strålande glow

Nackdelar

 • Den är svår att få ut ur flaskan
Bästa pulver foundation
4.8 / 5
BAREMINERALS foundation innehåller krossade och rena mineraler som enkelt blandas med huden för att förhindra skador orsakade av solen. Produkten erbjuder felfri täckning till din hud.

Fördelar

 • Det ger dig en perfekt finish med en naturlig lyster
 • Det finns inga konserveringsmedel i denna produkt
 • Huden blir inte irriterad, och leder inte till utbrott

Nackdelar

 • Den är dyr

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att få den bästa shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera våra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita på våra val.

Köpguide

Att välja en foundation som är också är hudvänlig kan vara svårt, därför har vi satt upp vår Foundation guide för att hjälpa dig att hitta det perfekta alternativet för dig, oavsett om du önskar en lätt täckning eller ett heltäckande resultat.

Nedan får du lära dig allt som finns att veta om foundations och hur man väljer dem. Så, låt oss se vad vi kan hitta!

foundation bäst i test

Förstå din hudtyp

Att förstå din unika hudtyp och hur din hud reagerar i olika situationer är viktigt för att ta hand om din hud. Även om allas hud är olika, kan några av de vanligaste hudtyperna hjälpa dig att ta reda på var din hör hemma.

Här är hudtyperna:

Fet hud

Fet hy upplevs yngre och smidigare, eftersom fet hud har mer naturlig fukt och är mindre benägen för rynkor. För att öka cellomsättningen och undvika ansamling av talg i porerna krävs daglig enzymatisk exfoliering. En mild exfoliering kan även bidra till att balansera hudens ton och textur.

Torr hud

Torr hud kan kännas stram under dagen och flagnar lätt. På grund av sin förmåga att transportera vatten direkt till hudcellerna, är fuktkrämer som innehåller hyaluronsyra, glycerin och marina aktiviteter (som alger) bäst för torr hud. Mjukgörare, såsom squalene och kameliaolja hjälper till att fukta och jämna ut huden.

Blandad hud

Torrhet på kinderna är vanligt hos personer med blandad hud. Blandhy är i regel fri från utbrott på kinderna och har en välfuktad t-zon. Daglig exfoliering är också nödvändigt för att upprätthålla t-zonen och kindregionerna jämna. 

Känslig hud

Att hantera känslig hud kan vara svårt eftersom det krävs tid och ansträngning för att avgöra vilka komponenter som orsakar inflammation och irritation. Introducera bara ett nytt recept eller produkt i taget för att göra denna process enklare. Både hudvård och kosmetika omfattas av denna förordning. Provtestning av en ny foundation på din underarm är en bra metod för att utesluta negativa reaktioner i ansiktet. Leta efter etiketter som bär formuleringar likt “icke-irriterande” eller “icke-sensibiliserande”.

bästa täckande foundation

Hur hittar du din hudton? 

För att förhindra ett onaturligt resultat, bör din makeup smälta in smidigt med din naturliga hudton, särskilt runt käklinjen. Att veta vilken hudton du har är avgörande för att uppnå det mest naturliga resultatet. Så tar du reda på vilken hudton du har:

Titta på ditt ansikte i Naturligt Ljus

Ta en liten spegel och gå ut i solskenet eller i ett väl upplyst fönster för att hitta din naturliga hudton. Titta på din käklinje för att avgöra din hudfärg – kom ihåg att området kring käken är där du vill integrera och matcha nyans!

Silver/Guld-testet

Du har med största sannolikhet kalla undertoner om silver kompletterar din hud bättre än guld. Om din hudton är varm kommer guld att se bättre ut.

Titta på dina ådror

Undersök venerna under huden i naturligt ljus. Resultaten av de sannolika resultaten är följande.

 • Du har en kall hudton om dina ådror ser blå eller lila ut.
 • Du har en varm hudton om dina vener ser gröna eller grönblå ut.
 • Du har en neutral hudton om du inte kan avgöra om dina vener är gröna eller blå. De av er med olivfärgad hy hör mest troligt till denna grupp.

Ta reda på hur din hud reagerar på solexponering?

Hudtonen kan bestämmas genom att observera hur din hud reagerar på solens strålar. De som lätt blir bruna har medium till mörk hudton, medan de som bränner sig lätt har en relativt ljus hudton.

bästa foundation för torr hy

Hur identifierar du din huds underton?

En underton är den färg som kommer från under ytan av din hud och påverkar den totala färgen på din hudton. Kalla, varma och neutrala undertoner är de tre typerna av undertoner. En kall underton är vanligtvis kopplad till hud som har blå, rosa eller eldröda undertoner. Varma undertoner upplevs gyllene eller gula i utseende. Neutral är en kombination av de båda (eller ingen!). Du kan antingen använda några av dessa tester, eller alla, för att avgöra hudens underton.

Handledstestet

Ta en noggrann titt på färgen på dina vener på undersidan av dina handleder. Följande är de mest sannolika undertonerna till detta test.

 • Kall: Du har en kall underton om dina vener verkar lila eller blå.
 • Varm: Du har en varm underton om dina vener ser grönaktiga eller olivfärgade ut.
 • Om du inte kan se vilken färg som är mest framträdande i dina ådror har du en neutral underton.

Soltestet

Hur din hud reagerar på solen kan hjälpa dig att avgöra din huds underton.

 • Kall: Om huden blir bränd eller blir röd när den exponeras i solen har du en kall underton.
 • Varm: Du har en varm underton om din hud lätt blir solbränd i solen.

loreal infallible foundation

Hur matchar du foundationens tom med din hud?

Det kan vara svårt att veta var man ska börja med så många färger och täckningsalternativ tillgängliga. Så här matchar du din foundation med din hudton.

Välj din underton

Att undersöka venerna på handleden är den enklaste metoden för att avgöra din underton. Du har troligtvis kyliga undertoner om dina vener är blå. Du har varma undertoner om de är gröna. Du har neutrala undertoner om de är blågröna.

Välj färger som kompletterar din hudton

Om din hy har kalla undertoner skulle en röd eller rosatonad nyans fungera bäst. Varma undertoner passar bäst i en nyans med guld eller gul grund. Du behöver en neutral nyans om du har neutral underton.

Prova själv

Applicera en liten mängd foundation på käklinjen (från käken ner till halsen). Börja med att prova två eller tre färger som verkar vara närmast din hudton i färg. För att undvika att det ser ut som om du bär en mask, bör din foundation särskilt matcha sidan av ditt ansikte och din nacke.

Se till att din hud är redo

Se till att din hud är tillräckligt förberedd innan du applicerar den foundation du har valt. Ojämna fläckar orsakade av döda hudceller kan få även din perfekta matchning att verka som en besvikelse.

Bär den i ett par timmar

Tillbringa en dag med din foundation på i hemmet, innan du avslöjar den för resten av världen. Undersök den i olika ljus för att säkerställa att den tål både naturligt och artificiellt ljus.

bäst foundation

Hur väljer man den perfekta färgen? 

Det kan vara svårt att välja en lämplig finish på din foundation – ska du satsa på ett ljusare, glansigare resultat eller ett mer “sofistikerat matt” resultat? Det är värt att notera att båda utseendena kan uppnås med hjälp av hudvård. Här är allt du behöver veta om de två olika typerna:

Glansig foundation

Naturliga oljor och fuktighetsbevarande medel används ofta för att producera produkter med ett glansigare utseende. Slutresultatet är hud som är återfuktande, full av lyster och reflekterar ljus. Denna finish är idealisk för att ge huden ett ungt och livfullt utseende.

Matt foundation 

Oljor finns vanligtvis inte i matta produkter. Slutresultatet verkar “polerat” och “sofistikerat”. När du använder matta produkter ser din hud retuscherad och sammetslen ut, utan att reflektera ljus. 

Kan du använda samma foundation för olika årstider? 

“Nej”, är svaret. Det första och viktigaste skälet till att byta ut foundation är att din hudton har förändrats! Du kanske har haft en härligt solkysst hy under sommarmånaderna, men när solen försvinner, så gör vår solbränna också det! Det är svårt att upprätthålla en solkysst hy, och du kanske vill låta din hud vila från påverkan av vädret.

Hur ska du applicera foundation?

Foundation bör appliceras på följande sätt.

Fingrar

Värmen som produceras av fingrarna är utmärkt för applicering av flytande och krämiga foundations eftersom det hjälper till att värma upp pigmentet, vilket gör det lättare att blanda. Med fingrarna kan du reglera tryck och friktion när du applicerar på huden för mer naturliga resultat. 

Svamp

Applicera alltid smink med en våt makeupsvamp. Vrid ur den efter att ha hållit den under rinnande vatten. Detta kommer att fördubbla svampens volym och göra det möjligt för dig att använda mindre av produkten, eftersom svampen inte absorberar foundation. I stället för att låta produkten “flyta” på huden, dutta istället med din svamp för att trycka in produkten i dina porer.

Borste

Penslar finns i en mängd olika stilar. Oavsett om du gillar tjocka, långa eller platta borstar, kommer du att kunna hitta rätt borste för dig. De olika typerna av borst och tjocklekar påverkar sminkets finish och hjälper dig att applicera den. Ju tjockare och tätare borsten är, desto mer täckning får du till exempel. 

maybelline foundation

Bästa Foundationmärkena

Att ha koll på de bästa makeupmärkena kan hjälpa dig att välja foundation som uppfyller dina estetiska mål. Här är några av de mest populära:

Loreal 

Loreal är ett topp-märke som erbjuder foundations för alla hudtyper. Loreal foundation erbjuds i matt formula för fet hy, krämig formula för torr hud och allt däremellan. Oavsett om det är en långvarigare foundation eller en tonad fuktighetskräm du behöver, har Loreal med säkerhet en produkt som matchar din hudton.

BareMinerals 

När BareMinerals lanserade sin första foundation baserad på mineraler 1995 skakade det om hela kosmetikaindustrin. BareMinerals har under åren efteråt fortsatt att producera högkvalitativa produkter och formulas som är hudvänliga och fria från toxiner.

Maybelline

Maybellines foundations är idealisk för både fet och vanlig hud. Maybellines matta grund är perfekt för att jämna ut din hudton och återfukta den för en långvarig fräsch look.

Max Factor

Varumärket Max Factor är ett av de bästa varumärkena på marknaden. Deras foundations kännetecknas av lätta och jämna resultat. Du kan därför räkna med att du får ett bra resultat om du använder deras produkter. Dessutom har de både flytande foundations som är lätta att applicera, samt fulltäckande foundations som är lite tyngre.

Clinique

Clinique är ett av de mest avancerade kosmetikaföretagen. Deras foundations har en lättblandad, silkeslen konsistens som omedelbart korrigerar ojämn hud och döljer brister.

Slutsats

Det finns ett brett utbud av foundations tillgängliga, från lättare till full täckning, lyxigare till budget, matt till glansig finish. Så det är viktigt att förstå sig på dem och välja den som bäst passar din hudton.

bra foundation

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button