www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Unna dig själv en skön fotmassage! Vi har listat de fem bästa fotmassageapparaterna för att hjälpa dig i valet. Du kommer att upptäcka att dessa typer av enheter fungerar olika för olika människor, så det är viktigt att du känner till dina behov innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa.

BÄST I TEST
4.4 / 5
En Shiatsu fotmassage med värme och 18 massagehuvuden. Trots att den inte är lika stilig som andra Shiatsu-apparater och bara har 2 hastigheter, är den en kraftfull apparat som är prisvärd, användarvänlig och hållbar.

Fördelar

 • Snygg
 • Prisvärd
 • Enkel att använda
 • Har en värmeinställning

Nackdelar

 • Har inte en timer
 • Har ingen fjärrkontroll
 • Stängs inte av automatiskt
ANDRA PLATS
4.3 / 5
Fotmassagen RENPHO förser dig med de 3 viktigaste funktionerna: kläm-, knådning- och värmefunktionen. Intensiteten kan justeras efter behov med fjärrkontrollen – en stor fördel över andra modeller utan fjärrkontroll.

Fördelar

 • Kläm- och knådfunktioner
 • Justerbara inställningar
 • Hygieniskt tvättbart tygfodral
 • Lindrar smärta i muskler och leder tack vare värmeinställningen

Nackdelar

 • Något högljudd
 • Värmen ej tillräcklig för vissa användare
 • Den tar tid att värma upp 
 • Fotmassageapparaten är ej justerbar
MEST PRISVÄRD
4.3 / 5
RENPHOs produkter är mycket mer mänskliga och mindre robotliknande än andra produkter. Vader och vrister stimuleras bättre eftersom massageapparaten omhöljer hela foten. Detta är mycket viktigt vid ömma leder.

Fördelar

 • Lindrar ömma fötter
 • Förbättrar blodcirkulationen och minskar fysisk trötthet
 • Tre nivåer av tryck och knådning
 • Tvättbart tyg

Nackdelar

 • Roterar bara åt ena hållet
 • Ej tillräckligt varm för vissa användare
BÄSTA PREMIUM
4.7 / 5
Denna fotmassageapparat förser dig med tre olika valfria behandlingar. Airbag-tekniken lindrar kalla, stressade fötter och boostar blodcirkulationen med luftkompression. Luftfiltret avlägsnar skadliga partiklar.

Fördelar

 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Tre olika behandlingar
 • Flowfeets luftfilter
 • Testad, certifierad och rekommenderad av fysioterapeuter

Nackdelar

 • Massageapparaten är för stor och bökig för att transporteras bekvämt
BÄSTA MANUELLA
4.5 / 5
Denna enhet är tillverkad i trä och passar bra för att lindra ömma, stela områden. Den masserar dina ömma punkter och djupa knutar. Om du letar efter en intensivare massage är denna massageapparat dock inte för dig.

Fördelar

 • Billig
 • Händig
 • Behöver ej batteri eller laddning

Nackdelar

 • Tränger inte så djupt in i musklerna

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi har nyligen granskat våra produkter och vi står fast vid de produkter som vi har valt på vår lista. Vi kontrollerar och uppdaterar ständigt våra listor så att du garanterat får de bästa resultaten att välja mellan.

Köpguide

Köpguide

Forskningen avslöjar att nästan 80 procent av amerikaner och 75 procent av kanadensare lider av ett tillstånd som kan orsaka fotsmärta minst en gång i livet. Många människor använder fotmassageapparater för att hålla fötterna i god form trots plantar fasciit, fotsmärtor eller cirkulationsproblem. Genom denna artikel kommer du att lära dig fördelarna med fotmassageapparater, vilka funktioner du bör leta efter i de bästa fotmassageapparaterna och hur du väljer den som bäst passar dina behov.

Vilka är fördelarna med fotmassage?

Ett förbättrat blodflöde till fötterna kan ha enorma fördelar för personer som vill ha en avslappnande massage för att avsluta en tröttsam och lång dag på ett skönt sätt, samt de som lider av plantar fasciit, neuropati och dålig cirkulation på grund av diabetes. Det är också ett utmärkt sätt att värma dina fötter en kall vinterkväll.

Här är några av de betydande hälsofördelar som vårt fotmassage-test avslöjat:

Ökad circulation

En avslappnande fotmassage kan ge dina muskler syre och hjälpa dem fungera optimalt. Den stimulerar blodcirkulationen och hjälper till med tillförseln av syre och andra näringsämnen som är viktiga för dina muskler.

Lindring av ömma fötter

Spända fotmuskler kan göra mycket ont. Fotmassageapparaten hjälper till att mjukna muskelknutar och förbättra cirkulationen till vävnader med dålig cirkulation på grund av täthet eller svullnad. Vissa av de fotmassageapparater vi testat fokuserar mindre på att knåda spända muskler och mer på elektronisk signalering, kompression eller andra typer av massageterapi. Orsaken till ömheten i dina fötter kan hjälpa dig avgöra vilken typ av fotmassageapparat som passar dig.

Avslappning och njutning

Det finns många tryckpunkter i fotsulorna, och enligt österländsk medicinsk praxis bör dessa  stimuleras för att åstadkomma homeostas. Du kommer att märka att en effektiv fotmassageapparat kan få hela kroppen att slappna av efter användning. Den kan till och med hjälpa till att bekämpa sömnlöshet genom att lindra mentala och fysiska spänningar innan läggdags.

Vilka funktioner ska man leta efter för att hitta den mest lämpliga fotmassageapparaten?

Vilka funktioner ska man leta efter

Det beror på vilken typ av massagebehandling som erbjuds. Här är några av de viktigaste behandlingar som fotmassager brukar ingå i:

Shiatsu fotmassageapparater

Shiatsu är en slags massage som använder pressning och rullning för att knåda musklerna. Shiatsu fotmassageapparater kan initialt vara intensiva och smärtsamma på grund av den djupa knådningsrörelsen. De är också utmärkta för att lossa knutar i musklerna och läka plantar fasciit, ett tillstånd där spänningen i fotvalven kan orsaka smärta.

Cirkulationstränare: EMS & TENS

Fotcirkulationstränare är icke-invasiva enheter som effektivt behandlar fotsmärtor och cirkulationsproblem när ömheten i dina fötter inte beror på stramhet i musklerna. De överför elektroniska muskelstimuleringssignaler (EMS) som har visat sig minska inflammation och öka blodflödet genom att aktivera cellsvar, inklusive blockering av smärtsignaler i hjärnan. EMS-cirkulationstränare för fötterna har ej trampdynor, medan TENS kommer med dynor som du kan placera på din kropp för att få samma behandling på andra områden där du upplever stelhet eller smärta.

Massageapparater med lufttryck

Massageapparater för fötter och vader använder lufttrycksterapi som pressar dina muskler för att öka cirkulationen och motverka svullnad. De fungerar genom antingen manuell pumpning eller elektroniskt uppblåsning av airbags som pressas mot dina fötter och vader. Vissa  Shiatsu-massageapparater har lufttryck som en extra funktion.

 Hydroterapi

Fotmassageapparater som också fungerar som fotspa använder hydroterapi för att mjuka upp musklerna i dina fötter. Det varma vattnet ger upplevelsen en avkopplande karaktär, och genom att tillägga Epsomsalt till fotbadet kan trötta eller värkande fötter få verklig lindring.

Värme

Många typer av fotmassageapparater har uppvärmning som en extra funktion. Det finns vissa modeller med exakt temperaturkontroll, och andra som värmer med lägre intensitet. Värmen kan öka effekten av massagen, samt lindra smärta och stelhet. Om du vill ta del av hälsofördelarna som kommer med uppvärmning av dina fötter, se då till att köpa de högst rankande uppvärmande fotmassagerna i vårt test.

Manuell eller elektrisk fotmassageapparat?

Manuell eller elektrisk fotmassageapparat

Manuella enheter, som rullar och massagebollar, kan lindra spänningar i vävnaderna som omger musklerna. Myofascial smärta är en vanlig åkomma som orsakas på grund av repetitiva rörelser eller brist på motion. I allmänhet centreras smärtan runt en triggerpunkt, som en “knut” som du kan känna under hudytan. En massageboll eller rulle hjälper dig att knåda ut den.

Om du letar efter en mer intensiv behandling för att lindra spänningar är elektroniska enheter de bästa. Lufttrycksterapin de erbjuder kan hjälpa till att minska svullnader.

Om den främsta anledningen till att du behöver en fotmassageapparat är att du vill unna dig något speciellt, så är en elektronisk massageapparat förmodligen det bästa valet eftersom den gör allt arbete åt dig. De flesta av dem använder noder för att efterlikna känslan av mänskliga fingrar som knådar och trycker.

Hur ofta behöver jag använda fotmassageapparaten?

Du kan använda din fotmassageapparat varje dag utan problem. Var dock försiktig så att du inte använder den intensivaste inställningen alltför ofta. Spara denna för de tillfällen du känner ömhet eller smärta i dina senor eller muskler. Och om du märker något obehag i mjukvävnaden, låt kroppen vila och minska intensiteten på massagen.

Hur tar jag hand om min fotmassageapparat?

Majoriteten av fotmassageapparater kan torkas av; vissa modeller har till och med avtagbara och tvättbara fodral. Detta är fantastiskt för dem som planerar att använda maskinen ofta och vill att det ska vara lätt och behändigt att rengöra den. De enheter som inte har ett avtagbart foder kan också rengöras. De flesta trä- eller plastmaskiner rengörs med en antibakteriell trasa, medan massageapparater med tyg kan rengöras med en fuktig trasa.

 Slutsats

En fotmassageapparat behöver endast betalas en gång och efter det kan du njuta av en angenäm spaupplevelse i ditt hem närhelst du känner för det. Flera fantastiska val finns bland de fotmassageapparater vi testat. Varför inte ta steget och köpa en till dig själv? Efter en tröttsam och lång dag på jobbet kommer du att känna dig väldigt nöjd och tacksam över att ha unnat dig själv en fotmassageapparat.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button