Specifikationer:

 • Tillverkare: Foodsaver
 • Produkttyp: Vakuumförslutare
 • Watt: 105
 • Syfte: Bevara maten längre
 • Dimensioner: 10 cm (h) x 40 cm (b) x 29 cm (d)
 • Vikt: 3,4 kg
 • Färg: Rostfritt Stål
 • Garanti: 2 år
 • Medföljande tillbehör: 5 x vakuumförslutarpåse (0,94 l), Vakuumförseglingsrulle (28 cm x 3 m). 5 x vakuumförslutningspåse (3,8 l)
 • Andra egenskaper: 3 hastighetslägen

 

Recension:

Om Foodsaver

Foodsaver är ett amerikanskt företag som erbjuder dig verktygen för att bevara din mat fräsch upp till fem gånger längre vilket kan spara dig flera tusen kronor på mat varje år. Det är lätt att förstå fördelarna när man kommer igång. Principen är lätt, du vakuumförpackar mat med hjälp av zip – bags och lådor. Vakuumförpackaren suger ur luften från påsen vilket gör att påsen förseglas tätt runt maten. Då maten skyddas från luften så bevaras maten färsk längre.

Om foodsaver V2860

Om du vakuumförpackar dina matvaror så kan de hålla upp till 5 gånger längre. Med hjälpa av en vakuumförpackare så kan du enkelt vakuumförpacka i ditt eget kök på ett både smidigt, miljövänligt och snabbt sätt. Använder du Foodsavers vakuumpåsar så kan du både koka, frysa eller värma dem, till och med i mikron. Dessa kan du dessutom återanvända. Något av det bästa är att du på detta sättet kan köpa en större mängd kött när det är billigt för att sedan packa dem i portionsstorlekar och förvara dem i frysen. Där kommer de att hålla sig en lång tid och du kan enkelt ta fram dem när du önskar tillaga dem. Exempelvis så klarar sig vakuumförpackat fläsk, nöt, fisk och fågel upp till 2 – 3 år i frysen. De förslutna påsarna utesluter frysskador.

Huvudegenskaper som gör att foodsaver V2860 skiljer sig från andra vakuumförpackare

Foodsavers vakuumförpackare har många egenskaper som du kommer att gilla. Exempelvis så har den en handsfree-funktion, förloppsindikator så att du vet när all luft är borta ur förpackningen och en smart flippdesign. Den har också en enkel stängning och omslutning. Förutom att vakuumförpacka så har den en inbyggd plastfoliehållare samt skäranordning. Du kan också anpassa hur mycket du försluter maten beroende på om det är saftig eller torr mat då den har 2 förslutningsnivåer samt ett burkläge. Vill du spara exempelvis ett ägg så har den också ett specifikt läge för känsliga livsmedel. Önskar du bara förpacka något så finns det även ett sådant läge. Du kan vara säker på att det blir förslutet då remsan den försluter med är dubbelt så bred. Det finns också tre hastighetsinställningar samt en vakuumpuls så att du har full kontroll. Förutom dessa smarta lägen så har den en tillbehörsport och en löstagbar droppbricka.

Huvudsyfte för foodsaver V 2860

Som tidigare nämnt i detta foodsaver v2860 test så är syftet med vakuumförpackaren att bevara maten längre för att på så sätt kasta mindre mat vilket är bra både för miljön och plånboken.

Hur använder du foodsaver 2860 på bästa sätt

Det är alltid bra att läsa igenom instruktionerna innan man börjar använda en ny grej. På så sätt försäkrar man att man använder den på rätt sätt. Detta hjälper dig att få mer användning av grejen samt att den kommer att hålla längre då den används på rätt sätt. Detta gäller även vakuumförpackaren.

Foodsaver V2860 uppbyggnad och kvalitet

Uppbyggnaden ser ganska enkel ut men ger ändå ett intryck av smart design och kvalitet. Den är även stilrent gjord i rostfritt stål så om man har plats på köksbänken så kan man utan problem låta den stå framme och på så sätt öka chanserna att man faktiskt använder den i och med att man har den nära till hands.

Foodsaver V2860 design

Designen är som tidigare nämnt i detta foodsaver v2860 test så är den utrustad med ett flipplock av rostfritt stål. Detta ger dig full kontroll i och med att du också har två hastighetsinställningar plus en vakuumpuls. Detta ger dig enkelt maximal kontroll när du vakuumförpackar. Det är också enkelt eftersom du har en handsfree drift med hjälp av en knapp.

Foodsaver 2860 storlek och vikt

Storleken på vakuumförpackaren är 10 cm (h) x 40 cm (b) x 29 cm (d) vilket inte är jättestort utan många har plats för den på köksbänken. På så sätt så är det troligare att den kommer till användning och du på så sätt kan dra mer nytta av den även i vardagen. Om man inte har lust eller plats för den på banken så väger den bara 3,4 kg vilket inte gör den omöjlig att ta ut och sätta in i köksskåpen.

Foodsaver V2860 underhåll och rengöring

Det bästa man ändå kan göra är att följa instruktionerna som följer med så att du tar hand om den på rätt sätt. Vardagsskötseln är ändå så enkel att du torkar av den när du lika gärna torkar av köksbänken.

Är foodsaver V2860 värd pengarna?

Är du ute efter en vakuumförpackare? Kanske för att börja använda sous vide – metoden för matlagning? Då är detta ett bra alternativ. För foodsaver v2860 pris så får du dessutom mer i paketet än bara själva vakuumförpackaren. Du får också:

 • 1 st 0,28 m x 3,04 m plastfolierulle för vakuumförslutning
 • 5 st 0,94 l foodsaver v2860 värmepåsar
 • 5 st 3.78 l foodsaver värmepåsar
 • 1 st behållare
 • 1 st tillbehörsslang

På detta sätt får du också prova på de olika sätten att vakuumförpacka och du kan på så sätt köpa mer av just det som du använder mest. Den är generellt sätt en användarvänlig och prisvärd vakuumförpackare som blivit bäst i test i flera test som gjorts.

Fördelar:

 • Stilren design i rostfritt stål
 • Robust och stabil modell
 • Lämplig för både infrysning och sous vide, det vill säga koka maten i vakuumförpackningen.
 • Många funktioner
 • Säker modell

Nackdelar:

 • Överhettas om man packar många påsar i följd

Sammafattning

Dags att börja vakuumförpacka hemma? Då har du en prisvärd vakuumförpackare här med ytterst få nackdelar. Oavsett om du är en jägare, bärplockare eller någon som vill börja använda sous vide – metoden när du lagar mat så har du här ett bra stilrent alternativ som man inte skäms för att ha på köksbänken.

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button