www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Vare sig man anvÀnder datorn till jobbet, spelar spel eller gillar att spara ner foton sÄ kan en extern hÄrddisk komma vÀl till hands. SÄdana har anvÀnts under i princip hela datorns historia om Àn de har sÀtt lite annorlunda ut under Ärens lopp. Idag kanske vissa tÀnker pÄ SD-kort, eller USB-minnen. Men vill man verkligen ha en externa hÄrddisk sÄ ser den ut som en dosa som kopplas in i datorn via en liten USB-kabel. Detta Àr de verkliga externa hÄrddiskarna som erbjuder extra utrymme och som verkligen har plats för spel, filmer och tusentals bilder om man sÄ vill.

Vad Àr en extern hÄrddisk och nÀr har man mest anvÀndning av en sÄdan?

En extern hÄrddisk kan kort och gott förklaras som extra minne till din dator. Lite som ett minneskort i telefonen fast med mer kapacitet. En extern hÄrddisk Àr bra om du inte har en sÄ stor hÄrddisk i datorn frÄn början. Det kan Àven vara bra om du inte vill belasta din hÄrddisk eller helt enkelt vill spara ned nÄgot som du kan flytta frÄn dator till dator, exempelvis dokument, bilder, spel eller filmer. Idag sÄ finns det Àven andra minnen som du kan köpa till din dator. Dessa har dock oftast större begrÀnsningar och fungerar bÀttre för mindre filer Àn fimer och spel. Du kan ÀndÄ fÄ plats med mÄnga bilder och dokument pÄ ett USB-minne eller SD-kort men vill du spara ner större filer och kanske viktigare filer sÄ kan en extern hÄrddisk kÀnnas bÄde bÀttre, mer praktiskt och sÀkrare.

Hur kan man vÀlja den rÀtta externa hÄrddisken?

Att vĂ€lja den rĂ€tta hĂ„rddisken kan kĂ€nnas som en stor uppgift nĂ€r man inte vet vad man bör tĂ€nka pĂ„. Och trots att det kan kĂ€nnas som ett enkelt verktyg sĂ„ finns det vissa specifikationer som man bör titta lite nĂ€rmare pĂ„ nĂ€r man lĂ€ser ett extern hĂ„rddisk – test.

  • Lagringskapacitet: Hur mycket som fĂ„r plats kan vara den nĂ€stan viktigaste detaljen. FĂ„r man inte tillrĂ€ckligt med lagringskapacitet sĂ„ kan hĂ„rddisken inte fylla den uppgift som man köper den för. Lagringskapaciteten syns dĂ€remot ofta vĂ€ldigt tydligt sĂ„ det Ă€r bara att köpa den kapaciteten man behöver och kanske lite extra.
  • Överföringshastighet: Hastigheten har med minnets cache-kapacitet och grĂ€nssnitt att göra. Det finns allt frĂ„n 300 miljoner bitar per sekund till 800 miljoner bitar per sekund. Sedan om du verkligen fĂ„r ut den uppmĂ€tta hastigheten Ă€r en annan frĂ„ga dĂ„ det finns andra faktorer som pĂ„verkar detta. Men regeln Ă€r att ju snabbare den uppmĂ€tta hastigheten Ă€r ju snabbare kommer det faktiskt att gĂ„ Ă€ven hemma hos dig. Vill man ha den absolut snabbaste modellen sĂ„ Ă€r det bra att leta efter en extern hĂ„rddisk som fĂ„tt bĂ€st i test.
  • HĂ„llbarhet och flyttbarhet: En hĂ„llbar hĂ„rdisk Ă€r mycket viktig. Man vill nĂ€mligen inte förlora det man har laddat ner pĂ„ den. Med andra ord bör den vara gjord i ett hĂ„llbart material sĂ„ att insidan av hĂ„rddisken skyddas mot stötar, fukt och sĂ„ vidare. Att den Ă€r lĂ€tt att packa med sig Ă€r ocksĂ„ viktigt. Exempelvis fĂ„r den gĂ€rna vara bĂ„de liten och platt sĂ„ att den ryms pĂ„ de flesta stĂ€llen och kanske speciellt i datavĂ€skan eller portföljen.
  • SĂ€kerhet: En bra krypteringsmjukvara Ă€r mycket viktig. Det Ă€r nĂ€mligen det som skyddar den frĂ„n ej vĂ€lkomna ögon nĂ€r den Ă€r inkopplad i datorn. Har nĂ„gon hackat sig in pĂ„ nĂ€tverket och du har hĂ„rddisken inkopplad sĂ„ Ă€r den inte har kryptering sĂ„ kan dessa hackers klicka sig in och se allting utan större problem. VĂ€lj dĂ€rför en sĂ€ker kryptering som skyddar dina filer. MĂ„nga gĂ„nger kan en extern hĂ„rddisk vara sĂ€krare Ă€n datorns egna hĂ„rddisk. Det tryggaste Ă€r sĂ„klart om man lĂ€ser ett test av externa hĂ„rddiskar sĂ„ att man kan fĂ„ mer svart pĂ„ vitt om kryptering Ă€r bra eller endast medelmĂ„ttig.
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 39 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button