www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Elvispen Àr nog bland de vanligaste köksredskapen, speciellt nÀr det kommer till bakning. De flesta har nog en elvisp hemma och gillar man att baka sÄ anvÀnder man den nog ganska regelbundet. Nu förtiden finns det dessutom vÀldigt snygga varianter i olika fÀrger och former. MÄnga nya har till och med en turbo-knapp som ökar tempot lite extra och fÄr grÀdden fluffig pÄ ett snabbt och enkelt sÀtt. Med andra ord har Àven ett sÄdant enkelt redskap som en elvisp blivit uppgraderad i och med att tiden gÄtt och tekniken gÄtt framÄt. Men hur kan man dÄ veta vilken elvisp som Àr bÀst i test?

Vanliga anvÀndningsomrÄden för en elvisp

Elvispen Ă€r nĂ„got av kocken och bagarns frĂ€msta redskap. Det Ă€r med den man blandar ihop ingnredienser samt vispar grĂ€dde eller vaniljsĂ„s. Den kan anvĂ€ndas för att göra potatismos, Ă€ggstanning eller för att blanda ihop olika smetar eller pajskal. Även om mĂ„nga professionella kockar kanske mĂ„nga gĂ„nger anvĂ€nder större maskiner som köksassistenter och matberedare sĂ„ anvĂ€nds fortfarande elvispar i vissa fall. Ska man bara göra en Ă€ggstanning sĂ„ orkar man mĂ„nga gĂ„nger inte sĂ€tta ihop och starta en köksassist för att sedan diska och torka av den. DĂ„ gĂ„r det istĂ€llet mycket fortare och smidigare att anvĂ€nda en elvisp. Med andra ord, den ena utesluter inte den andra.

Hur kan du vÀlja rÀtt elvisp?

Att vĂ€lja en elvisp behöver inte vara komplicerat. Är man nĂ„gon som bara anvĂ€nder elvispen en gĂ„ng per Ă„r för att vispa den köpta vaniljsĂ„sen till den uppvĂ€rmda fĂ€rdiga blĂ„berspajen sĂ„ kanske man med all rĂ€tt vĂ€ljer att ta den billigaste elvispen man hittar. AnvĂ€nder man istĂ€llet elvispen med jĂ€mna mellanrum sĂ„ kanske man vill satsa lite mer. DĂ„ kan man titta pĂ„ lite olika elvisp test för att hitta en bĂ€st i test elvisp. Vad bör man hĂ„lla utkik efter?

  • HastighetsinstĂ€llningar: De flesta elvispar har Ă„tminstone tre stycken olika hastighetsnivĂ„r. I dagslĂ€get sĂ„ Ă€r dĂ€remot det vanligaste fem alternativ. Vissa kan till och med ha 9 hastigheter vilket ge möjligheten till fler anvĂ€ndningsomrĂ„den. Olika smetar och degar krĂ€ver nĂ€mligen olika tempon. Ska man exempelvis mjuka upp smör för att göra en pajdeg eller iceing sĂ„ kan man inte köra pĂ„ högsta fart pĂ„ en gĂ„ng utan behöver ta det lite lugnar i början. Ska man dĂ€remot vispa grĂ€dde eller vaniljsĂ„s sĂ„ kanske man kör lite snabbare redan frĂ„n början, sĂ„ for man hittat rĂ€tta vinkeln pĂ„ skĂ„len sĂ„ att det inte sprĂ€tter överallt sĂ„klart.
  • Design: Elvispar kommer som sagt i olika fĂ€rger och former. Vissa Ă€r större och tyngre medans andra Ă€r mindre och lĂ€ttare. Vad man föredrar Ă€r upp till tycke och smak men den bör sitta bekvĂ€mt i handen och gĂ€rna inte vĂ€ga för mycket sĂ„ att det blir jobbigt att hĂ„lla i den.
  • Olika tillbehör: De flesta elvispar kommer med Ă„tminstone en par vispar och ett par degkrokar. Som namnen avslöjar sĂ„ anvĂ€nd den ena för att vispa smetar, grĂ€dde, vaniljsĂ„s och Ă€gg fluffigt och just sĂ„ som du vill ha det. Degkrokar kan anvĂ€ndas till pajdegar samt andra degar. Det kan Ă€ven göra smör mjukt och fluffigt. Vissa elvispar kommer till och med med andra bonustillbehör. Det kan vara exempelvis sĂ„dant som en mixerstav eller minihackare. Detta Ă€r dĂ€remot inte lika vanligt som vispar och degkrokar och kanske heller inte lika nödvĂ€ndigt. Har man dĂ€remot ingen mixerstav och har funderat pĂ„ att köpa en sĂ„ kan det vara en stor bonus. En minihackare och ocksĂ„ vara praktiskt dĂ„ den kan utföra enklare uppgifter som man kanske annars anvĂ€nder en matberedare till. Exempelvis kan det göra en god pico de gallo, eller varför inte lite guacamole? Det kan Ă€ven vara praktiskt för att snabbt hacka grönsakerna till woken. Ett mycket praktiskt tillbehör till en elvisp Ă€r dĂ€remot ett stĂ€nkskydd. Hur mĂ„nga av oss har inte vispat grĂ€dde och fĂ„tt det över hela köket?
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button