Specifikationer:

 • Tillverkare: Electrolux
 • Produkttyp: Hushållsassistent
 • Vikt: 9,26 kg
 • Produktdimensioner: Höjd: 360 mm, Bredd: 210 mm
 • Kapacitet: 4,8 L
 • Watt: 1000
 • Strömförsörjning: Sladd, 1 meter lång
 • Material: Metall
 • Färg: Röd
 • Huvudfunktioner: Vispa, Blanda, Knåda
 • Andra funktioner: För att maximera användningen av köksassistenten går det även att utrusta den med fler tillbehör.

Recensioner:

Om Electrolux

Electrolux började sin resa redan 1910 i Stockholm som Elektromekaniska. Ett sammarbete mellan Svenska Elektron AB som var ägare till elektromekaniska och AB Lux ledde till den första dammsugaren. Det hela var en succé och Svenska Elektron AB i ledning av Axel Wenner-Gren köpte upp försäljningsrätten från AB Lux år 1919. De bytte också namn från Elektromekaniska AB till AB Electrolux som en kombination av Elektromekaniska och Lux. År 1930 byggdes det första lilla kylskåpet som var perfekt för de små lägenheterna som var så moderna på den tiden. 1940 kom den första hushållsassistenten från Electrolux vilket blev en storsäljare under många år framöver. Idag så är Electrolux ett internationellt, populärt företag i ledning av Keith McLoughlin som tog över företaget efter Hans Stråberg år 2011.

Om Electrolux EKM4000

Electrolux ekm 4000 är en kraftfull köksassitent med en 1000W motor. Den hjälper dig att knåda, vispa och bland. Köper du dessutom till ännu fler tillbehör så kan den hjälpa dig med så mycket mer i köket. Detta gör det enklare att laga mat för större sällskap då den blir som ett par extra händer. Den hjälper dig helt enkelt med allt det där jobbiga som behövs göras när man lagar mat eller bakar – som att knåda, vispa eller mosa. Den är dessutom väldigt mångsidig så du får med två bunkar, en på 4,8 L med handtag och den andra på 2,9 L när du inte behöver lika mycket smet. Den har också 10 hastighetsinställningar så att du kan anpassa hastigheten beroende på vad du jobbar med.

Electrolux ekm4000 är röd och levereras med en degkrok, visp och en blandare. Detta kommer göra det så mycket enklare för dig att knåda degen, mosa potatisen, vispa grädden eller röra ihop kaksmeten.

Electrolux EKM4000 huvudfunktioner

Som tidigare sagt i detta ekm4000 test så får du med en degkrok som hjälper dig att snabbt knåda ihop degen, även om den är klibbig, tills den släpper från kanterna. Vispen som du får med ser till att assistenten på ett lätt sätt vispar ihop en maräng eller grädde. Du får även en blandare som hjälper dig att blanda ihop en kaksmet, pannkakssmet eller vad helst du önskar. Köper du till lite andra tillbehör så kan du dra mer nytta av din köksassitents motor på 1000W. Du kan exempelvis köpa till en grönssaksskärare, köttkvarn och pastaset. Dessa verktyg monteras enkelt på köksassitenten och på så sätt ökar du användningsmöjligheterna. Tack vare en LED-lampa som lyser upp skålen ser du också allt som du gör.

Hur du använder Electrolux EKM4000 på rätt sätt

Electrolux assistent ekm4000 är mycket enkel att använda. Om du känner att du behöver instruktioner så följer det också med instruktioner på svenska som du kan läsa igenom och på så sätt få en tydlig bild av hur du kan använda din nya köksassistent på bästa sätt.

Om Electrolux EKM4000 kvalitet och uppbyggnad

Uppbyggnaden är enkel och tydlig. Den känns också väldigt rejäl i och med att den är gjord helt i metall. Man kan alltså känna sig trygg i att den kommer hålla i flera år framöver. Kvaliteten är hög och man kan i och med det få mycket användning utav den för pengarna som man lägger ut.

Electrolux EKM4000 design

Designen är stilren och snygg vilket gör att man gärna använder den som en användbar inredningsdetalj i köket som dessutom ger ett professionellt intryck. Den mörkröda färgen passar in som en blygsam färgklick i de flesta moderna kök.

Varför bör du välja just Electrolux EKM4000

Köksassitenter har blivit väldigt populära under de senste åren och det har därför tillverkats många fler. EKM4000 från Electrolux kan ändå kännas som ett säkrare alternativ av de som finns på marknaden då de har tillverkat köksassistenter ända sedan 1940. Förutom detta så är den väldigt snygg samtidigt som den är praktisk. Det är också en fördel att man kan köpa till fler tillbehör så att man verkligen kan få mycket användning utav den.

Electrolux EKM4000 dimensioner och vikt

Då den är gjord i metall så är den ganska tung. Vikten ligger på 9,26 kg. Så även om den inte är jättestor, 360 mm hög och 210 mm bred, så vill man inte vara tvungen lyfta ut och in den ur ett skåp. Men som tidigare nämnt i detta electrolux ekm4000 test, har man plats för att ha den framme så står den däremot väldigt snyggt och stadigt på köksbänken.

Hur du bäst tar hand om Electrolux EKM4000

Som vanlig så är det bästa att följa instruktionerna. Den kräver däremot inte så jättemycket skötsel. Det är bara att torka av den med en fuktig trasa då och då så att den håller sig ren och dammfri.

Är Electrolux EKM4000 verkligen värd pengarna?

Då det är en rejäl köksmaskin som kommer att hålla många år framöver så är den verkligen värd sina pengar. Om du köper en electrolux ekm4000 och dessutom några tillbehör så kommer du också få extra mycket användning ur den.

Fördelar:

 • Rejäl och snygg konstruktion
 • LED-belysning av skålen
 • Många möjliga tillbehör
 • Två storlekar på skålarna

Nackdelar:

 • Tung

Sammanfattning

Om du söker en köksmaskin av hög kvalitet som ger dig många möjligheter och kommer att hålla många år framöver så har du hittat rätt. Känn dig trygg med ditt köp då electrolux köksmaskin ekm4000 bara är en i en rad av populära köksmaskiner. Den är med andra ord gjord med erfarenhet som försäkrar hög kvalitet och användarvänlighet. Efter denna electrolux ekm4000 recension så hoppas vi att du har fått en tydlig och bra bild av köksassitenten. Köp dig därför ett par extra händer genom att köpa electrolux köksmaskin, assistenten ekm4000.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 30 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 30 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button