Den nya uppgraderade Dyson V8 Absolute må ha ett högt pris men den är överlägsen andra sladdlösa dammsugare. Här kommer ett utförligt Dyson V8 Test:

Är man på jakt efter en ny dammsugare är en trådlös variant ett allt mer populärt alternativ. Dyson är en av de mest framstående tillverkarna på marknaden, och Dyson V8 Absolut Exklusiv sladdlös dammsugare är en ny och uppgraderad modell som både är effektiv i rengöring och bekväm att använda. För dammsugarfantaster är denna dammsugare extra fantastisk då den rengör extremt bra och tar sig fram i alla hörn och svåråtkomliga ställen så som under sängen, i trappor och runt i garderober och skåp. Den har också en relativt lång batteritid och laddas snabbare än föregående modell.

Detta var bara lite kortfattat om den nya dammsugaren, i det här testet finns allt ifrån pris, tillgänglighet, kvalitet, design och användarvänlighet. Här följer mer utförlig information.

Specifikationer

 • Allmänna egenskaper
 • Färg/Material: Silver
 • 2 i 1 dammsugare: Ja
 • Påslös: Ja
 • Kapacitet – behållare: 0,54 liter
 • Batterispänning: 21,6 V
 • Batterityp: Li-Ion
 • Max. gångtid: 40 minuter
 • Laddningstid: 300 minuter
 • Höjd: 122 mm
 • Djup: 220 mm
 • Bredd: 24 mm
 • Nettovikt: 4,24 kg

Fördelar

 • Bättre rengöring än många dammsugare med elmotorer
 • Förbättrad behållare
 • Utmärkt luftfiltrering
 • Bra batterilivslängd
 • Bra redskap för alla arbeten

Nackdelar

 • Endast priset

Nyckelfunktioner

 • Dyson V8 Pris: ca 4990 kronor
 • 0,54 liter behållarkapacitet
 • 2.61kg
 • Soft Roller Cleaner Head (hårda golv)
 • Direct Drive Cleaner Head (mattor)
 • Mini Motorized Tool (trappor och möbler)

Vad är Dyson V8 Absolute?

Sladdlösa Dammsugare Dyson V8 Plus

Det överraskande är att den nya V8 Absolute från Dysons omfattar hela sortiment och utbudet av sladdlösa dammsugare. Det betyder att den kommer med alla verktyg som kan tänkas, inklusive det fantastiska Soft Roller hårda golvhuvudet (aka “Fluffy”), ytterligare två borsthuvuden och andra rengöringsverktyg. Dyson har också förbättrat filtreringen, och medan V8 är lite tyngre än den tidigare modellen V6, och dyrare, är den också betydligt bättre än alla andra sladdlösa dammsugare på marknaden.

Dyson V8 Test – Design och Tillbehör 

V8 är en uppgradering av V6 och för det otränade ögat ser de nästad identiska ut. Men tittar man noga ser man att V8 och alla dess verktyg har genomgått subtila men betydande uppgraderingar.

Dammsugare Dyson V8 Absolute Pro design

Batteriet är lite tjockare och har en mycket högre kapacitet, dammsamlarens diameter är något större och det bakre twist-to-remove-filtret är lite större. V6 hade sin strömbrytare i mitten av filtersätet, men det har flyttats till toppen på V8.

Handtaget och utlösaren förblir positionerade mellan motorhuset och batteriet, vilket ger perfekt balans i handen. Den nya modellen väger nästan 300g mer än originalet – 1 566 g vs 1 296 g, men det märks inte vid användning.

Dyson V8 Absolute test — borsthuvuden

Dammsugare Dyson V8 Absolute Pro borsta

V8 Absolute kommer med tre kraftiga borsthuvuden, alla med motoriserade borststänger för olika ytor och situationer. Favoritverktyget förblir Soft Roller rengöringshuvud, som är speciellt utformat för hårda golv. Detta använder en kombination av mjuka fibrer och statiska kolborstar på den roterande stången, plus en bakre mjukvals för att säkerställa att den är mycket skonsam på alla hårda ytor.

Finns det något som kan rengöra på små ytor? För mindre områden som trappor, hundens sängar eller ömtåliga kläder finns mini-motorverktyget är mindre än 150 mm (6 tum) brett och har en kraftig roterande borststång med styva nylonborstar. Den främre golvplattan i detta huvud lutar ca 50 grader, så även om nacken inte är ledad, kan du fortfarande hålla verktyget i perfekt kontakt med golvet.

Dyson V8 Absolut – Rengöring Prestanda

Precis som V6 visar Dysons nya V8-rengörare åter igen hur mycket ren sugkraft en sladdlös dammsugare kan leverera. V8 får lätt plats under de flesta möbler. V8 låter lite tystare än den gamla V6 – runt 75 dB på standard effekt och 83 dB på max effekt med ett golvhuvud över mattan. På öppna golv och mattor med Direct Drive golvhuvud, är rengöringsresultat absolut toppklass. Och inte bara toppklass för en sladdlös dammsugare, men toppklass i allmänhet.

Dammfacket är naturligtvis ganska litet men det är ca 20% större än V6 modellen, dvs 0,54 liter.

Dyson V8 Absolute – Batterilivslängd

Medan den väggmonterade laddningsdockan har vuxit lite för att rymma V8: s större batteri, är den faktiska nätladdaren densamma. Detta föreslår att 21,6V / 400W-batteriet i V8 kommer att ta lite längre tid att ladda än 21,6V / 350W-batteriet i V6. Hela laddningen från helt tomt tar 5 timmar – cirka 30 minuter längre än V6.

Dammsugare Dyson V8 Absolute Pro laddnings station

Dyson lovar en 40 minuters körtid på standard strömläge utan de kraftfulla verktygen, och 25 minuter med. Vilket är betydligt längre än de allra flesta sladdlösa dammsugare på marknaden. Även stora ytor kan på så sätt rengöras utan att man måste stanna för att ladda batteriet.

De kraftiga verktygen drar alla energi från samma batteri, så körtiden reduceras vid användning av dessa verktyg. Över korthåriga mattor, så som heltäckningsmattor och hårda golv behöves inget verktyg.

Med maskiner som har en traditionell på / av-brytare så tenderar man att låta dem stå på medan de flyttas mellan områden som ska rengöras, eller pausar medan något på TV fångar ditt intresse. Det händer inte med Dyson-modellerna, eftersom du helt enkelt släpper av avtryckaren när du inte aktivt städar, vilket maximerar den realistiska rengöringstiden.

Sammanfattning — Dyson Dyson V8 absolute

Dyson V8 Absolute är guldstandarden för trådlösa dammsugare – det råder ingen tvekan om. Det utmärker sig på alla möjliga sätt och sätter en mycket hög ribba. Dyson V6-ägare behöver inte uppgradera, eftersom de fortfarande är utmärkta dammsugare, men V8 är en betydande förbättring. Det enda nackdelen är priset – det blir mycket pengar att spendera på städning, än mindre på en dammsugare. Men du får vad du betalar för med V8. Den rengör lika bra som en el-driven dammsugare men är flera gånger lättare att använda. Om du fortfarande håller fast vid en 5- eller 10-årig dammsugare, kommer skillnaden att bli enorm. Dyson V8 spelar i en annan liga än konkurrerande trådlösa dammsugare.

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 11 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 11 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button