Om du gör lite internetforskning om airfryers kommer du att se att folk är helt förtjusta i sina Cosoris, och efter att ha testat dem var det inte svårt att förstå varför. Vi valde Smart-versionen av denna populära airfryer så att vi kunde se hur väl de smarta funktionerna var integrerade. Vi blev inte besvikna.

Vad är en “smart” airfryer? Jo, i det här fallet är det en som är ansluten till din telefon via en app, så att du kan styra den på distans. Cosori använder appen VeSync som är en tredjepartsapp som används av en del företag för att styra hemutrustning. Jämfört med andra appar för apparater som vi har använt är den här mycket bra. Den är enkel att installera och den hittade Cosori i nätverket omedelbart. Så länge du är på samma nätverk är det lika enkelt att styra din Cosori airfryer som att trycka på några knappar.

En funktion som vi verkligen gillar är att den innehåller nästan 100 recept i fem kategorier att välja mellan. Du klickar bara på en maträtt, t.ex. grillkyckling, och sedan får du veta hur du ska göra den. Du har en “Cook This Dish”-knapp som startar airfryern och tillagar den under den valda tiden och temperaturen. Sedan kan du titta på nedräkningen på din telefon medan maten tillagas.

Du kan spara dina egna favoritrecept eller bara ställa in tid och temperatur manuellt. Överlag är appen väl implementerad och intuitiv. Vi ser att den kan vara användbar för någon som arbetar hemifrån och inte vill sitta i köket och titta på när maten tillagas i airfryern. Med appen kan du ladda airfryern och starta den när du vill äta, och sedan meddelar den dig när maten är klar. Lunchen är serverad! Men om du letar efter ett mer prisvärt alternativ och inte behöver de extra funktionerna kan du kolla in den här artikeln med airfryer bäst i test budget alternativ.

Fördelar

 • Stor kapacitet (4,35L)
 • Kan styras med hjälp av appen
 • Lätt att använda
 • Modern design
 • Levereras med en omfattande receptbok

Nackdelar

 • Inkonsekventa matlagningsresultat
 • Kontrollpanelen är inte intuitiv
 • Teflonbeläggningen är inte hållbar
 • För många knappar
3.8 / 5
 • Typ av airfryer: Korg
 • Kapacitet (till maxlinje): 4.35L
 • Ytkapacitet: 506 cm2
 • Mått (HxWxD): 32x30x36 cm
 • Vikt: 5.4 kg
 • Förinställningar/

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Cosori Premium Smart Testresultat

Cosori air fryer test

Kategori Kategorivikt % Kategoripoäng
Matlagningsprestanda 40 3.4
Storlek på korg 20 4.5
Rengöring 20 4.0
Användarvänlighet 10 3.9
Kvalitet och design 10 4.2
Slutresultat 100 3.8

Matlagningsprestanda

På det hela taget låg Cosori i mittfältet när det gällde tillagningsresultaten. Den klarade sig inte bra i de tester som fokuserade på tillagning av stora mängder utan att röra eller skaka om maten, som vårt test med frysta pommes frites. Den gjorde bra kycklingnuggets, men grönsakerna var inte så välkokta som vi hade velat. Med det sagt kommer du inte att bli besviken på det du lagar i Cosori.

Cosori pommes frites

Cosori friterad kyckling

Storlek på korg

Cosori har en av de största korgarna av alla airfryers som vi har testat. Även om den hävdar att den är en 5,5 liters airfryer, mätte vi korgen till 4,8 liter med en användbar kapacitet på 4,35 liter upp till MAX-linjen. Den har en stor yta och kan rymma upp till 17 kycklingnuggets eller 4 majskolvar samtidigt.

Cosori air fryer kapacitet

Rengöring

Korgen med non-stick och stekpannan går lätt att rengöra. Även om korgen är lite stor var den inte alltför besvärlig. Den enda negativa aspekten av Cosoris rengöring är att korgen har ränder som hotar att strimla sönder din svamp om du torkar åt fel håll. Den tål diskmaskin och utsidan ser renare ut än de blanka airfryers som samlar på sig damm och fingeravtryck.

Cosori air fryer rengöring

Användarvänlighet

Cosori är en ganska enkel airfryer att använda. Vi tyckte att lådan öppnas smidigare än vissa andra airfryers, men den är lite klumpig jämfört med de bästa. Den är också lite otymplig på grund av sin sida, och när man rör om maten är korgen lite grund, så man måste vara försiktig så att man inte spiller ut mat.

Kontrollknapparna är förståeliga och lätta att använda, även om 12 förinställningar känns som lite mycket. Den innehåller en SHAKE-påminnelse, om du använder förinställningen för något som pommes frites. På så sätt vet du att du ska skaka maten halvvägs genom tillagningscykeln, vilket är praktiskt. Och som vi nämnde tidigare gör den smarta appen det ännu enklare att ställa in airfryern.

Cosori Smart app

Den lagar mat ganska snabbt, men är lite på den högljudda sidan med 71 dB i vårt test, vilket är nästan lika högt som en dammsugare. Pipen är också irriterande och onödigt höga (81 dB), men du vet åtminstone att maten är klar från tre rum bort (även om du inte tittar på din app).

Cosori Smart air fryer högljuddhet

Cosori hade den bästa bruksanvisningen med flera böcker inklusive en färgglad kokbok med massor av recept.

Kvalitet och design

Den här airfryern var en av de säkraste vi testade utan några yttre värmepunkter. Hållbarheten hos den teflonbelagda korgen var dock en av de svagare vi testade. Den tenderade att repa sig ganska lätt.

Den övergripande passformen och finishen är bra. Alla bitar och delar passar bra ihop. Knapparna och kontrollpanelen är av hög kvalitet.

Cosori Smart air fryer

Det här är också en snygg airfryer som ser bra ut. Den har en fin texturerad svart matt yta och modern stil. Den är ganska lätt och har handtag som gör den lätt att flytta runt.

Apparaten använder cirka 1500 watt under tillagningen vilket är över genomsnittet, men inte lika högt som andra vi testade.

Det gillade vi inte

Vi tyckte att antalet knappar, hela 18 stycken, på Cosoris kontrollpanel var överdrivet många. Det finns helt enkelt för många knappar. Några av förinställningarna kan vara användbara, men det behövs inte så här många. Vi tror att en enklare kontrollpanel både skulle se bättre ut och vara mer funktionell. Den piper också för högt för att vi ska gilla det. Vi behöver inte att hela hushållet ska veta att vi värmer våra kycklingnuggets!

Korgen är belagd med vanligt teflon som repade sig lätt i våra hållbarhetstester, så vi är inte säkra på hur länge den kommer att hålla i verkligheten. Om du är försiktig och tvättar för hand bör du klara dig bra.

Slutsats

Cosori Premium Smart airfryer är ett bra köp, särskilt om du vill ha en app-styrd enhet i hemmet som ser bra ut och lagar mycket god mat.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button