Britax Multi Tech 3 är en ny och uppdaterad bilbarnstol från populära Britax Römer. Här följer en recension för den som vill lära sig mer om denna bilstol:

Som föräldrar gör vi många saker fel. En av de vanligaste sakerna som vi blir gör felaktigt, som vi kanske inte ens förstår, är att vi sätter våra barn i fel bilstol. För att undvika det är det viktigt att man tar sig tid och lär sig om olika typer av bilstolar, och gör sig förstådd med vilken typ av bilstol som passar ditt barn. Här följer en recension av den nya bilstolen från Britax Römer, Britax Multi Tech 3, som är en grupp 1/2 framåt- eller bakåtvänd bilstol för åldrarna 9 månader – 6 år (9kg -25kg).

Britax är en pålitlig och populär tillverkare av barnprodukter, framförallt bilbarnstolar och barnvagnar. En Britax bilbarnstol är välkänd för att hålla hög kvalitet och säkerhetsstandard, och Britax Multi Tech skiljer sig från andra bilstolar eftersom att de kan användas under en relativt lång period (upp till 6 år).

kolla priset

 

Specifikationer:

 • Tillverkare: Britax Römer
 • Produkttyp: Bilbarnstol
 • Produktvikt: 10.5 kg
 • Produktdimensioner: 62 – 72 x 45 x 48 cm
 • Säkerhetsfunktioner: fempunktsbälte, vadderade bröstkuddar, justerbart nackstöd
 • Max vikt: 25 kg
 • Övrigt: kan användas framåt- eller bakåtvänt, Godkänd enligt ECE R44-04

Britax Multi Tech 3 test

Design och säkerhet

Den har bra funktion eftersom att den kan användas framåt- eller bakåtvänd vilket betyder att stolen kan växa med ditt barn. Den har en lätt justerbart nackstöd med mjuk stoppning. I handboken visar de dig en bra röd och grön zon för att justera nackstödet så barnets huvud är korrekt placerat, vilket är till stor hjälp. Stolen har en funktion på botten för att kunna installeras i en lutad position för långa resor och tupplurar. Den är verkligen mångsidigt för varje scenario, och har allt man behöver för barn mellan 9 månader och 6 år. Selen är mjukt vadderad för extra skydd och man spänner enkelt fast bältet.

Sidovingarna är djupa och mjukt vadderade som en skyddande kokong som hjälper till att absorbera kraften från en sidokollision. Den har också bröstkuddar som minskar framåtriktade stötar, vilket ytterligare bidrar till att ditt barn sitter säkert i den här bilstolen. Och om du behöver lite extra säkerhet – så ger fotstöd och nedre tätare design extra stabilitet när du installerar den bakåtvänt.

Bilbarnstolen har ett justerbart ryggstöd vilket innebär att den växer med barnet även här. När barnet blir större kan man helt enkelt ge det mer plats, vilket gör att barnet sitter bekvämt längre.

Stolen har den patenterade SICT-teknologin som ger barnet ett överlägset sidokrockskydd. Det minskar krockkraften genom att minimera avståndet mellan bil och bilbarnstol, och vid en eventuell krock så deformeras den för att absorbera krockkraften innan barnet nås av den. För att aktivera krockskyddet måste man vrida ut SICT-knappen på den sidan av bilbarnstolen som är närmast dörren, och på så sätt aktiveras skyddet.

Installation

Bilstolen installeras med hjälp utav bilens säkerhetsbälte, och passar därför även i bilar som saknar iZo-fix. Stolen kan monteras antingen bakåt- eller framåtriktat och det har ett antal säkerhetsfunktioner för att hålla barnet säkert i bilen. För det första identifierar installationsindikatorerna tydligt om sätet är korrekt installerat. En indikator bekräftar installationen av fotstoppet och säkerhetsbältena säkerställer korrekt placering av 3-punkts säkerhetsbältet över axlarna och bäckenet.

Användarvänlighet

Inte bara är Britax Multi-Tech III mycket säkert, det är också mycket praktiskt. Den har en höjd-justerbart nackstöd, justerbara breddpositioner och en handhållen justeringshylsa för att hålla barnet säkert hela resan. Det har också ett avtagbart och tvättbart lock som hjälper till att minska spänningen vid ett hastigt stopp, som alltid är en viktig faktor om du planerar mycket tid i bilen.

Sammanfattningsvis så har Britax Multi-Tech III bilstol både säkerhet och praktisk täckning. Den har några bra funktioner som gör den här stolen perfekt för alla barn från 9 kg till 25 kg. Det finns i ett antal färger inklusive stormgrå och flamröd.

Stolen är enkel att hålla ren med en avtagbar klädsel, vilket gör att man inte behöver oroa sig för kladd och spill om barnet äter eller dricker i bilen.

Fördelar

 • Kan användas både framåt- och bakåtvänt vilket ökar stolens livslängd
 • Relativt prisvärd
 • Lätt att hålla ren
 • Bred sits och bekväm för barnet

Nackdelar

 • Otymplig och tar mycket plats i bilen
 • Går inte att installera i alla bilar
 • Ej kompatibel med iZo-fix

Tillbehör

 • Britax har en rad biltillbehör som passar snyggt ihop med Britax Multi-Tech III.
 • Med Britax Back Seat Mirror kan du se din baby medan de befinner sig i baksätet.
 • Britax Car Seat Protector hjälper till att förhindra spill från att förstöra dina bilstolar.
 • Britax Car Sun Shade hjälper till att skydda din baby från UV-strålar och håller dem bekväma när ni reser.
 • Alternativt har Britax Rear Facing Bundle alla dessa i ett och samma paket!

Sammanfattning

Britax Multi-Tech III är lämplig för barn ungefär 9 månader – 6 år (9kg -25kg). Detta ger tydligt en bra avkastning på din investering, och det är också ett överkomligt alternativ! Stolen är enkel att installera, om man har en bil som den passar i. Det är en bekväm och säker stol för ditt barn, eftersom att den har flera olika säkerhetsfunktioner som andra bilstolar kanske saknar — som till exempel sidokuddar, justerbart nackstöd, och extra stöd vid fötterna.

Det finns många andra bra bilbarnstolar på marknaden, och även om Britax hävdar att just deras funktioner är patenterade och unika, så har faktiskt andra tillverkare liknande funktioner. Det som skiljer Britax från mängden är istället deras stadiga kvalitet och överkomliga pris. Man kan helt enkelt lita på att bilstolarna håller i flera år, och det är en investering som inte svider så hårt i plånboken. Det är helt enkelt en bra och prisvärd stol, och man hittar förmodligen inte en stol av ett annat märke för samma pris och med samma höga kvalitet.

kolla priset

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 23 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 23 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button