Bosch WAT28318sn test: recension av en ny och revolutionerande tvättmaskin ifrån Bosch. Allt om dess egenskaper, funktioner, samt för- och nackdelar.

När man ska göra ett test för att undersöka vilken tvättmaskin som är bäst bör man först börja med att granska de olika maskinerna individuellt. Det är viktigt att noggrant recensera nya maskiner när de kommer ut på marknaden, så att man som kund ska kunna göra informerade beslut och effektivt kunna skapa sig en bild av olika tvättmaskiner. Bosch är en välkänd tillverkare av vitvaror, bland annat tvättmaskiner, och namnet är associerat med hög kvalitét och pålitlighet. Så även vid denna nya tvättmaskin som är den del av Bosch serie 6. För den som är på jakt efter en ny tvättmaskin finns det mycket att tänka på, därför kan det underlätta att läsa recensioner och tester liknande den här artikeln.

 

Bosch WAT283L8SN är en av de tvättmaskinerna som fått högst betyg både hos Råd & Rön och Tänk. Båda är överens om att det här är en mycket miljövänlig tvättmaskin – särskilt i förhållande till vattenförbrukningen. Den har energimärkningen A +++ 30%. A +++ är den bästa märken på skalan och de 30% betyder att den är 30% mer effektiv än en maskin med A +++ behöver vara.

Tvättmaskinen har en kapacitet på upp till 8 kilo, samt en funktion som gör det möjligt att tvätta halvfulla maskiner där tvättmedel och vattenkonsumtion är reducerat och anpassat efter mängden tvätt. Detta sparar vatten och undviker att använda flera resurser än nödvändigt.

Bosch WAT283L8SN får pluspoäng för AllergiPlus / ECARF-kvalitetsstempel, som kan användas av personer som har problem med allergier eftersom det tvättar extra rent och skönt.

Bosch serie 6 tvättmaskin WAT283l8sn — Specifikationer:

 • Tillverkare: Bosch
 • Produkttyp: Tvättmaskin
 • Kapacitet: 8 kg
 • Produktdimensioner: 85 cm x 60 cm x 61,8 cm
 • Frekvens (Hz): 50 Hz
 • Färger: Vit, grå, rostfritt stål
 • Överskott: Ja
 • Ljudnivå: 49 dB
 • Garanti: 10 år
 • Övriga egenskaper: AllergiPlus/ Hygien, Centrifugeringsvarvtal, extra sköljning/stärkning, Färdig, skjortor, snabb/mix, sports, Start/Påfyllning, Super 15 min / Super 30 min, urpumpning / centrifugering

Inställningar och funktioner — Bosch wat283l8sn test

Bosch tvättmaskin WAT283l8sn har en stor LED-skärm där du enkelt kan ställa in önskat program. Både Danska Tänk och Svenska Råd & Rön har gett maskinen goda poäng för enkla kontroller och användarvänlighet.

Denna modell har självrensande tvättmedelsfack, en detalj Råd & Rön är särskilt imponerade över.

Teknik

Bosch WAT283L8SN har ett program där du kan välja att spara antingen 65% på tidsanvändning eller 50% på energiförbrukning. Detta låter dig välja den mest ekonomiska tvätten i förhållande till behoven.

Motorn drivs med EcoSilence Drive och är samtidigt konstruerad så att den inte vibrerar något särskilt. Kombinationen av dessa två element innebär att ljudnivåerna aldrig överstiger 49 dB under tiden som kläderna tvättas (vilket är lägre än vid en vanlig konversation)

WAT283l8sn test — Därför rekommenderas denna modell:

 • Allergivänlig
 • Möjlighet att tvätta “halv tvätt”
 • Miljövänlig särskilt i förhållande till vattenförbrukning
 • LED-display
 • Självrengörande tvättmedelsfack
 • Möjlighet att anpassa tvätten i förhållande till tids- eller energiförbrukning
 • Anti-vibrationsdesign och tyst motor
 • Ljudnivå på maximalt 49 dB

Beskrivning av Bosch WAT283L8SN

Bosch WAT283L8SN är en frammatat tvättmaskin, där nyckelfunktionerna är höga energiliv och mycket bra kvalitet. Tvättmaskinen är utrustad med en slitstark kolvmotor, som Bosch erbjuder upp till 10 års garanti på, och ligger i bästa energiklass —30%. Tvättmaskinen är alltså 30% mer effektiv jämfört med modeller i energiklass A +++. Dessutom har den en kapacitet på 8 kg, vilket gör den idealisk för hushållets genomsnittliga storlek och med hjälp av luckans öppning är det inga problem att få in stora textilier så som dukar och lakan. Tvättmaskinen erbjuder också enkel användarservice med en rad bra tvättprogram med olika alternativ, och det snabbaste programmet tar inte mer än 15 minuter. Ideellt om man är på resande fot.

Bosch WAT283L8SN är en relativt klassisk modell med tvättmedelsfickan på höger sida, roterande knopp med tvättprogram i mitten och LED-display med olika alternativ på höger sida. Tvålkoppen är utrustad med smarta rengöring-funktioner och tack vare skåror i tumlaren säkerställs det att dina textilier får bästa möjliga behandling, utan att textilierna glider mer än nödvändigt. När det kommer till program erbjuds de vanligaste, samt speciella programme när det gäller; Skjortor, sport, blandning, hygien, Super 15 min / Super 30 min, Fintvätt / Silke. Dessutom har du VarioPerfect tillval, där du kan spara energi eller optimera det valda programmet. Det finns också en timer, varigenom du har möjlighet att förbestämma programmets starttid.

Energiklass och centrifuger

En energieffektiv tvätt är något som Bosch WAT283L8S levererar, tack vare energiklass A +++ -30%. Det kommer att vara 30% mer energieffektivt jämfört med de tvättmaskiner som redan ligger i bästa energiklass. Många hushåll har i genomsnitt en årlig energiförbrukning på 137 kWh, medan den årliga vattenförbrukningen ligger på 9900 liter. Tvättmaskinen är också utrustad med ActiveWater ™ Plus, som är en teknik som automatiskt anpassar vattenmängden.

Tvättmaskinens centrifugeringar bestäms utifrån restfuktigheten – det håller på länge samtidigt som det tar tid för torken att torka vid lufttorkning, eller hur länge det ska vara i torktumlaren. Ju lägre restfuktighet som jag har desto bättre är centrifugern. Modellerna har fått B i detta område med en resthalt på 53%, vilket är en ganska acceptabel nivå.

Kulfri motor

Tvättmaskinen har en kulfri motor medföljande 10 års garanti. Förutom en lång hållbarhet, så erbjuder motorn en låg ljudnivå. Den har en ljudnivå på bara 49 dB vid tvätt och 74 dB när den centrifugeras.

Fördelar:

 • Stor rymlighet som är användbar för familjer
 • Stilren design
 • Låg ljudnivå på endast 49 dB
 • Miljövänlig och energieffektiv
 • 10 års garanti på motorn

Nackdelar:

 • Relativt dyr i jämförelse med andra tvättmaskiner med liknande funktioner
 • Onödiga funktioner som endast finns där för att öka priset.

Bosch WAT283l8sn recension — Sammanfattningsvis

Tvättmaskinen får mycket minuspoäng på grund av priset, Bosch WAT283l8sn pris är tyvärr något högt; samtidigt som många recensioner nämner att det är en stilren och snygg tvättmaskin. Den har också hög kapacitet och rymmer mycket tvätt, och har en hel del användbara funktioner, även om vissa av funktionerna känns onödiga eller ologiska.

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button