Specifikationer:

 • Tillverkare: Bosch
 • Produkttyp: Kaffemaskin
 • Volym: 10/15 koppar, vattenbehållare på 1,25L
 • Vikt: 2,6 kg (brutto 3,5kg)
 • Produktdimensioner (Cm): B26 – D25 – H35,5
 • Watt: 1160
 • Volt: 220 – 240 V / 50/60 Hz
 • Strömförsörjning: Sladd, 1m lång
 • Material: Plast, glas, värmeplatta
 • Färg: Svart
 • Speciella detaljer: Aroma VolumeAutomatic, borttagbar filterhållare, droppstoppsystem, vattennivåvisare
 • Andra egenskaper: Autoavstängning efter 40min, sladdförvaring, dubbelt uppvärmningssystem, av/påindikatorlampa
kolla priset

 

Recension:

Om Bosch

Grundaren till Bosch hette Robert Bosch. Bosch kom till Sverige redan 1904 då Robert Bosch skrev kontrakt med Fritz Egnell angående försäljning i Sverige. Sedan dess har har det hänt mycket och Bosch är ett välkänt och uppskattat märke i Sverige. Företaget har cirka 1500 medarbetar i Sverige inom de fyra affärsområdena som företaget sysslar med: Mobility Solutions, Consumer Goods, Industrial Technology och Energy and Building Technology.

Robert Bosch AB:s huvudkontor i Sverige ligger strax norr om Stockholm i Kista. Från huvudkontoret bedrivs utbildning och försäljning inom divisionerna Power Tools, Buildning Technologies samt Automotive Aftermarket. Försäljningskontoret ligget i Göteborg. De har ansvaret när det kommer till försäljning och utveckling av komponenter och system för fordonsindustrin. I Lund så utvecklar de mjukvaruapplikationer.

I övrigt så ingår också lokala bolag som Bosch Thermoteknik AB, BSH Home Appliances samt Bosch Rexroth AB i koncernen. De har också kontor och anläggningar med produktion, testverksamhet, försäljning samt utveckling och forskning ändå från Arjeplog i Lappland till Lund i Skåne.

Om Bosch TKA8013

Har du länge velat ha en sådan där snygg och lyxig kaffebryggare med många smarta funktioner men inte riktigt haft pengarna att köpa en? Då kan denna bryggare från Bosch vara ett bra alternativ. Här får du nämligen många smarta funktioner till en mindre kostnad. Denna kaffebryggaren har nämligen fått många utmärkelser då den alltid är uppe bland storspelarna. Läs vidare i detta bosch tka8013 test för att få veta mer om dess smarta funktioner.

Speciella produktdetaljer

Aroma VolumeAutomatic

Om du så önskar en eller tio koppar så kan du lita på att du får ut en maximal kaffearom. Bryggtiden påverkas av vattenmängden då kaffebryggaren är utrustad med en sensor i vattenbehållaren, och på så sätt får du också god arom oavsett hur många koppar du önskar.

DualHeating

Att ha varmt och gott kaffe under en längre tid är så mycket bättre. Därför är det så bra att bosch styline tka8013 är utrustat med ett tvådelat uppvärmnings – och varmhållningssystem. På så sätt håller sig kaffet varmt och gott under en längre tid. Nybryggt, fikadags och påtår.

AutoOff

Du kanske är en av de som är väldigt rädd att glömma bort att stänga av viktiga saker som spisen, ljusen och kaffebryggaren? Om du inte är det så håller du säkert ändå med om att det är alldeles för enkelt att glömma bort att stänga av kaffebryggaren en stressig morgon. Därför känns det både säkert och bekvämt att bosch 8013 stängs av automatiskt tack vare en AutoOff – funktion. Som en bonus så bidrar det också till en lägre energiförbrukning vilket både är bra för plånboken och miljön.

Drip stop

Ett vanligt problem med kaffebryggare är att det fortsätter att droppa kaffe på värmeplattan när man lossat kaffekannan. Dessa droppar har en tendens att bränna fast och på så sätt ge envisa fläckar. Med droppstopp så slipper du detta. På så sätt håller sig kaffebryggaren ren och fläckfri längre.

Svängbar filterhållare

Denna bekväma funktion gör det otroligt enkelt att sätta i kaffefiltret i behållaren. Sväng bara ut filterhållaren, sätt i kaffefiltret med det malda kaffet och sväng tillbaka behållaren.

Huvudanvändningsområde för Bosch TKA8013

Denna kaffebryggaren är till för att göra riktgt gott kaffe helt enkelt. Oavsett om ni är en större grupp som ska fika eller det bara behövs en eller två koppar på morgonkvisten så kan du njuta av en god kaffearom.

Hur använder du Bosch TKA8013 på bästa sätt

För att se till att allt går så smidigt som möjligt och du får ut så mycket användning som bara går är det alltid bra att följa tillverkarens instruktioner.

Om Bosch TKA8013 uppbyggnad och kvalitet

Bosch kaffebryggare tka8013 har många bra egenskaper som vittnar om en planerad uppbyggnad och hög kvalitet. Exempelvis så är den utrustad med 1100 Watts DualHeating-system som ser till att du kan njuta av ett riktigt gott kaffe då det hjälper till att bevara aromerna i kaffet. Du kan också bjuda hela familjen eller kompisgänget på kaffe genom att bara brygga en gång. Kannan rymmer 1,25 liter vilket ger dig 10 något större koppar alternativt 15 mindre koppar. Oavsett om du bara vill brygga kaffe åt hela familjen eller bara din egen morgonkopp så hjälper funktionen VolumeAutomatic dig att få gott kaffe oavsett mängd då bryggtiden anpassas efter vattenmängden.

Är du less på att springa med vatten från vattenkranen till kaffebryggaren så är du säkert glad över att vattentanken är löstagbar. Det är inte bara vattenbehållaren som är löstagbar utan det är även filterhållaren. Den svänger du enkelt ut och det går till och med att ta av den helt som du så önskar. Som tidigare nämnt i detta bosch styline tka8013 test så behöver du heller inte oroa dig för att det ska fortsätta att droppa kaffe på värmeplattan när kaffet är klart då kaffebryggaren är utrustad med Droppstopp. Glömde du stänga av kaffebryggaren när du lämnade huset? Oroa dig inte, den stängs av automatiskt efter 40 minuter då den är utrustad med Auto-off.

Bosch TKA8013 Design

Bosch tka80 13 har en klassisk snygg och stilren design i svart som gör att du utan problem kan låta den stå framme på köksbänken.

Storleken på Bosch TKA8013

TKA8013 Bosch har måtten B26 – D25 – H35,5, vilket gör den varken är särskilt stor eller liten för att vara en kaffebryggare. De flesta har plats i köket för denna. Speciellt om man gillar att dagligen njuta av en god kaffekopp.

Skötsel av Bosch TKA8013

Torka gärna av den då och då och när du önskar går det även att diska kaffekannan. Det är såklart bra att läsa igenom instruktionerna innan man börjar använda kaffebryggaren.

Är Bosch TKA8013 värd pengarna?

Bosch styline kaffebryggare tka8013 är en väldigt prisvärd kaffebryggare. Som du har sett i detta tka8013 test så får du inte bara gott kaffe utan också många bekväma finesser. Bosch tka8013 pris ligger på mellan 600 – 1000 kronor.

Fördelar:

 • Gott kaffe
 • Löstagbar vattenbehållare
 • Utsvängbar filterhållare

Nackdelar:

 • Värmehållningen är bara under 40 min

Sammanfattning

Detta är helt enkelt en mycket prisvärd kaffebryggare med många smarta funktioner som ser till att du kan njuta av gott kaffe oavsett om du vill göra tio koppar eller bara två, då den känner av hur mycket vatten som den har att jobba med. En annan uppskattad detalj är att vattenbehållaren är löstagbar så att du kan fylla den direkt från kranen. Helt enkelt så är det en riktigt smart kaffebryggare som blir din för under tusenlappen.

kolla priset

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 40 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 40 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button