www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Ett snickeri utan en effektiv bordssåg är inte komplett. Anledningen är att inget annat snickeriverktyg kan göra så exakta sågsnitt som en bordssåg gör. Visst du kan använda en handsåg, men saken är att din handsåg inte kan såga lika djupt och exakt som bordssågen gör. Tänk på att det inte är förhandlingsbart och ett måste i ett snickeri. Nu är det inte lika lätt att köpa en lämplig bordssåg och det är inte bara att köpa första bästa bordssåg du ser. Du måste gå genom en noggrann urvalsprocess för att få tag i en bra bordssåg som snabbt uppfyller dina snickeribehov. Här nedan har vi försett dig med de fem bästa bordssågarna 2022.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det är viktigt för oss att de produkter vi representerar är av högsta kvalitet och till de bästa priserna, så vi kontrollerar alltid våra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

DEWALT DWE7485RS-X

BÄST I TEST

Fördelar

 • Är en flyttbar såg
 • Har en effekt på 1 800 W
 • Sågen skyddar sig mot slag och stötar med stålburen
 • Den har hjul som gör det enkelt att förflytta den från ett ställe till ett annat

Nackdelar

 • Den är lite dyr
 • Även om den är flyttbar är den relativt skrymmande

Översikt

DEWALT DWE7485RS-X faller under kategorin bordssåg bäst i test. Den leverera exakt sågning med en effekt på 1 800 W och har en bur av stål som utgör sågens design, samtidigt som den skyddar från stötar.


BOSCH GTS 10 J

BÄSTA FLYTTBARA

Fördelar

 • Har en kompakt design
 • Tillverkaren har utrustat sågen med överbelastningsskydd
 • Enkel att transportera från ett ställe till ett annat
 • Sågen ger en exakt sågning

Nackdelar

 • Geringsmätaren är inte speciellt funktionell
 • Dammutsugningsport tillhör inte standarden

Översikt

BOSCH GTS 10 J faller under kategorin som den bästa flyttbara bordssågen. Den har en såghöjd på 79 mm och 635 sågkapacitet till höger. Dess kompakta design gör det enkelt att bära sågen vart du än behöver den.


BOSCH GTS 10 XC

MEST PRISVÄRT

Fördelar

 • Sågen har en motorbroms som förhindrar skador
 • Den ger valuta för pengarna
 • Den har en skjutvagn som du kan använda för att skapa större arbetsyta
 • Sågen har en låg vikt

Nackdelar

 • Den är dyr
 • Motorljudet är högt

Översikt

BOSCH GTS 10 XC faller under kategorin den mest prisvärda bordssåg på marknaden. Sågen har en såghöjd på 79 mm och en 2 100 W motor tillsammans med en motorbroms. Den justerar även själv sin parallella guide.


MILWAUKEE M18

BÄSTA BATTERIDRIVNA

Fördelar

 • REDLITHIUM-ION-batteri ger en optimal prestanda
 • Cirkelsågens effekt är på 2 000 w
 • Den är hållbar
 • Verktygsspårning med en nyckel

Nackdelar

 • Klingskyddet är lite slarvigt

Översikt

MILWAUKEE M18 faller under kategorin av den bästa batteridrivna bordssågen på marknaden. Den använder ett 12 Ah REDLITHIUM-ION-batteri och har en 210 mm sågklinga som klarar av 63 mm i en 93 graders djupsågning.


METABO TS 254

MEST POPULÄR

Fördelar

 • Det är en tyst cirkelsåg
 • Sågen har en kompakt design
 • Den är av en anständig byggkvalitet
 • Sågen har ett system för uppsamling av sågdamm

Nackdelar

 • Låset för att stänga är inte parallellt med sågklingan

Översikt

METABO TS 254 faller under kategorin av de mest populära bordssågar som är tillgängliga. Cirkelsågen är ultratyst och har en effekt på 2 000 W. Sågen har en motorbroms som kan stoppa sågbladet snabbt.


Köpguide

Att köpa en bordssåg är inte så svårt som du kanske tror. Du måste ta del av information gällande vilka de viktigaste funktionerna är för en dyr eller billig bordssåg. Dessa funktioner spelar roll när du tittar bland alla bordssågsdesignerna, för att hitta den bästa bordsågen för dig som passar dina behov i din verkstad. Här är de saker du bör veta om bordssågar innan du investerar dina pengar i en.

Vad är en bordssåg och varför behöver du en sådan?

En bordssåg är ett mångsidigt snickeriverktyg som snickare använder för att såga igenom stort virke. Snickare använder också bästa bordssågen för precisionssågning. Om ett projekt som du arbetar med som snickare kräver fyrkantigt trä i en specifik dimension kan du fixa det lätt men rätt bordssåg. Rent generellt klarar bordssågar av grundläggande uppgifter. De är mångsidiga eftersom de kan även utföra funktionerna som andra typer av sågar du har i din verkstad. Om du till exempel inte hittar din sticksåg eller handsåg kan du använda bordssågen istället.

Bordssågar är också idealiska för sågning av material såsom plywood, plast, metaller eller andra täta och gummiartade material. Tack vare ramen kan du mäta dina träbitar och såga dem efter ditt behov.

Kombinera en bordssåg bäst i test med en högkvalitativ sågklinga, så får du en motor som kan såga effektiv både längs och tvärs över träfibrerna. Det finns många fördelar med den bästa bordcirkelsågen. Till en början sparar det tid och energi. Nu kan du använda andra sågar för att bygga den typ av bil du vill ha, men dessa sågar är tidkrävande och energidränerande. Det är bäst att ha lämpliga verktyg som förenklar och påskyndar ditt arbete som snickare. Bordssågen tillhör lista av verktyg som sparar tid.

En annan sak gällande bordssågar är att de underlättar en exakt sågning. Du vill inte slösa bort plywood tack vare en felsågning, som kan hända med andra typer av sågar. Med en bra bordssåg slösas inget virke bort, eftersom du sågar ditt virke efter ditt behov.

Typer av bordssågar

Innan du ska köpa en bordssåg bör du veta att det finns olika typer av bordssågar. Dessa olika bordssågstyper har omfattande funktioner. Fundera på vilka resultat du vill få ut av sågen innan du bestämmer dig för vilken bordssågstyp som är bäst för dig. Låt oss dyka in!

Bärbar bordssåg

Tre typer av bordssågar faller in i denna kategori. Det är den kompakta bordssågen, arbetsbords bordssåg och bordssågen som tas med till arbetsplatsen. Gemensamt för alla dessa tre bordssågstyperna är bärbarheten, lätta och robusta. Arbetsbords bordssågen är bäst för enklare sågning, men även den kompakta bordssågen fungerar för sådan sågning. Skillnaden är att den kompakta bordssågen har fler delar och funktioner jämfört med arbetsbords bordssågen. Även om de bärbara arbetsplats bordsågar är perfekt för entreprenörer, så är det entreprenörens val vilken bärbar bordsåg som passar bäst för byggprojektet.

Bordssåg med hjul

Denna typ av bordssågar är vanligtvis bärbara. Den enda skillnaden är de även har hjul. Med hjulen kan du snabbt flytta dessa sågar från en plats till en annan, men se bara till att hjulen går att låsa. Bordssågar med låsmekanismen främjar säkerheten vid användning. Då rör sig inte den när du sågar virke. Numera har de flesta olika typer av bordssågar denna typ av hjulfunktion, som exempelvis kompakta eller arbetsbords sågar har också hjul. Hjulen gör det enklare att hantera bordsågarna.

Hur du väljer den bästa bordssågen?

Efter att du har bestämt vilken typ av bordsåg du behöver, finns det andra funktioner du bör veta om och vi har samlat ihop dessa funktioner nedanför efter att genomför bordssågs test.

Bordets planhet

Bordsskivan på din bordssåg måste vara mycket plant. Ju planare desto bättre och anledningar varför är: Du kan bara få exakta sågsnitt när bordet på bordssågen är plant. Nu ska du inte lita på planheten i en bordssåg genom att bara titta på siffrorna. Du bör kontrollera om det är plan innan du bestämmer dig för att köpa sågen. Det bästa sättet att köpa en pålitlig bordssåg med en exakt planhet är att köpa från ett känt eller ledande varumärke i branschen. Annars kan du också ta del av bordscirkelsåg tester för att få reda på vilken som är bäst. Populära varumärken är populära på grund av det förtroende de har byggt upp genom året, så det är säkert att köpa från dem.

Justerbar arbetsbredd

Din bordssåg ska ha en arbetsyta med justerbar bredd. Det gör att du kan justera arbetsytan varje gång du behöver såga virke i olika former och storlekar. Du kan få den funktionen på nästan alla bordssågsmodeller på marknaden. Du bör dock kontrollera att bordssågen för att vara säker på att tillverkaren inkluderar den funktionen.

Ström

Efter att det har gjort bordscirkelsåg test upptäcktes det att bordsågens effekt är en annan viktig faktor som du bör tänka på. Bordssågarna effekt eller ampere varierar beroende vilken drift de utför. Bordssågar med en högre ampere sågar allt material från mjukt till ett kompakt trä. Du kan välja bordssågare med medelhöga ampere om snickeri är en hobby för dig, men då du kan bara såga i mjuka träslag.

Dessutom har bordssågar olika effektområden, då vissa sågar är batteridrivna, arbetar andra med direktel. De batteridrivna bordssågarna fungera med uppladdningsbara batterier, vilket gör att de kallas för sladdlösa sågar. Du behöver bara ladda batterierna när det är slut, för att sedan fortsätta såga när är uppladdade. Även om de inte begränsade av elektricitet så ha de sina begränsningar.

Klingdiameter, sågdjup och hastighet

Klingdiameter är en annan kritisk funktion du bör tänka på när du köper din bordssåg. När du vet diametern på sågklinga vet du vilka träslag du kan såga med bordssågen. Du vet även om sågen är kompatibel med andra klingor för att förbättra produktiviteten. Köp en bordssåg som är tillräckligt hög för din längd, om du är en kort person så se till att den inte är för hög för dig. Detsamma gäller självfallet för långa människor. Att köpa en bordssåg med optimal hastighet är nödvändigt. Lågbordssågar tenderar att fungera långsammare än högbordssågar. Oavsett val av bordssåg innebär en högre hastighet att du sågar ditt virke snabbare.

Vridskiva

Oavsett om du är professionell eller amatör, så behöver du en funktionell bordsågsvridskiva. Detta tillbehör gör det enkelt att såga de knepiga trävinklarna. Skivan kallas även geringsmätare och den hjälper dig att hålla ditt virke i de svåra vinklarna så att du kan få exakt sågning. Vridskivan levereras med en låsmekanism som håller fast virekt på plats medan du sågar det.

Dammuppsamling

Du bör också kolla upp hur dammuppsamlingssystemet fungerar. Ett bristfälligt system uppmuntrar till uppbyggnad av sågspån på arbetsytan. Även om det inte låter skadligt kan de påverka skärpan på klingan på din bordssåg. Var därför uppmärksam på dammuppsamlingssystemet på din såg om du vill förlänga dess livslängd.

Priset

När det gällerbordssågar finns i alla prisklasser. Sågarna finns i olika kategorier, kapacitet och funktioner, vilket gör att priset kan skilja sig mellan bordssågarna. Som det har nämnts tidigare, vill du få tag i en bra såg, måste du först bestämma vilka funktioner du behöver. Kontrollera sedan om du har en budget för ett köp. Du kan få högkvalitativa budgetbordssågar mellan 1 100–1 700 kronor. Högbordssågar sträcker sig mellan 4 300–35 000 kr. Oavsett pris är målet att välja den bordssågen som uppfyller ditt snickeribehov.

Säkerheten först

Hemska olyckor kommer säkert hända med bordssågar då och då. Därför skulle det hjälpa att sätta upp några säkerhetsåtgärder innan du börjar arbeta med din såg. Till en början med, så använd ett klingskydd, det skyddar dig från att du skulle råka ut för en olycka. Använd gärna en spaltklinga och kilar för att såga ditt material istället för en traditionell klinga. Dessa är de primära säkerhetsåtgärderna vid en användning av en bordssåg. Till skillnad från den konventionella klingan så förhindrar en spaltklinga kickbacks. Magnetbrytaren kommer även vara till nytta, då den skyddar din såg från överbelastning när det blir ett oväntat strömavbrott. Anti-kickback är ett måste, det minskar antalet kickbacks som uppkommer.

Slutsats

Nu när du vet vad du ska tänka på när du ska köpa en bordssåg, se till att ha någon nytta av denna kunskap. Om du aldrig har haft turen att köpa en hållbar och praktiskt bordssåg, kommer vår köpguide att lära dig de teknikerna du bör veta för att förändra ditt öde med bordssågar. Du lär dig också de väsentliga säkerhetsåtgärder du bör vidta innan du använder någon såg. Om du vill kan du också väljer din bordssåg från vår lista bland de fem bästa bordssågarna. Känns det överväldigande att köpa en bordssåg är den här köpguiden ett utmärkt ställe att börja på.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 8 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button