Letar du efter ett trevligt ställe att äta på? Vi har skapat en enorm lista med mer än 60 bästa och mest populära restauranger i Stockholm. I den här listan hittar du de mest populära och intressanta platserna som serverar lunch eller middag. Vår restaurangguide kommer att vara användbar för både stockholmare och besökare.

Listan består av restauranger som har valts ut efter noggrann granskning, inklusive deras betyg och recensioner, popularitet på deras sociala medier, webbplatsbesökare och mycket mer.

Finns din restaurang på den här listan? Om du vill dela med dig till dina nära och kära och gäster att du är vårt val som en av de bästa restaurangerna i Stockholm 2021, är du välkommen att kopiera HTML-koden under märket och klistra in den på din webbplats:

 

Stockholms 60+ Mest Populära Restauranger att Besöka

L’Avventura

L’Avventura är en exklusiv och ståtlig italiensk restaurang som ligger i hjärtat av Stockholm. På Sveavägen 77 hittar du en av Stockholms absoluta bästa restauranger, och det finns få andra platser som bidrar med en lika elegant atmosfär som L’Avventura. Här hittas en uppsjö av olika italienska rätter, tillsammans med drinkar, efterrätter och mycket mer!

Adress: Sveavägen 77, 11143, Stockholm

Hemsida: https://lavventura.se/


 

Duvel Café

Duvel Café hittas i anrika lokaler i Stockholms innerstad. Här hittar du en meny som är baserad på svenska och europeiska inslag, samtidigt som de fokuserar på färska och kvalitativ råvaror. När vi sedan tar med den mysiga och avslappnade miljön i beräkning är Duvel Café ett ypperligt alternativ att besöka under vistelsen i Stockholm!

Adress: Vasagatan 50, Stockholm

Hemsida: https://duvelcafe.com/

 

Meno Male

Meno Male är en restaurangkedja som levererar otroliga pizzor. Deras napolitanska pizzor är några av de mest uppskattade i hela Sverige, vilket verkligen visar hur kvalitativa och goda de är. Här får du ta del av en riktigt mysig miljö, samtidigt som du njuter av några av de bästa pizzorna i hela Stockholm.

Adresser (samtliga adresser ligger i Stockholm):

 • Roslagsgatan 15
 • Hantverkargatan 14
 • Sibyllegatan 47
 • Renstiernas gata 19

Hemsida: http://www.menomale.se/

 

Restaurang Hantverket

Hantverket mat och bar är en prisvinnande restaurang som erbjuder fantastisk mat och atmosfär. Här serveras både lunch och middag, tillsammans med fantastiska drinkar. Priserna är bättre än hos många av deras konkurrenter, vilket lockar många människor som inte vill spendera stora belopp på att få kvalitativ restaurangmat. Helt klart en av de bästa restaurangerna i hela Stockholm.

Adress: Sturegatan 15, 114 36 Stockholm

Hemsida: https://restauranghantverket.se/om-hantverket/

 

Frantzén

Frantzén är en av Sveriges absoluta lyxigaste och mest exklusiva restauranger. Här serveras otroligt mat på ett fascinerande sätt, och bidrar med en upplevelse likt ingen annan. Det här är restaurangen som är perfekt att besöka under väldigt speciella tider, och kommer att bidra med en matupplevelse som hela sällskapet sent kommer att glömma. Var dock beredd på en rejäl prislapp!

Adress: Klara Norra Kyrkogatan 26, 111 22 Stockholm

Hemsida: https://www.restaurantfrantzen.com/

 

Miss Voon

Miss Voon är en fascinerande och modern restaurang som kombinerar asiatiska inslag med de skandinaviska grunderna. Resultatet är en otrolig smakupplevelse som verkligen måste upplevas för att förstå dess storhet och skönhet. Maten smakar inte bara väldigt bra, men är även tilltalande för ögat. Därmed blir detta en fulländad upplevelse, från början till slut.

Adress: Sturegatan 22, 114 36 Stockholm

Hemsida: https://missvoon.se/

 

Boulebar

Vad sägs om att blanda nytta med nöje? Visst, att äta är ett nöje i sig, men på den här restaurangen får du även ta del av ett ytterligare nöje, nämligen boule. Restaurangen har dragit stora influenser från Marseilles, och erbjuder självklart en meny med franska inslag. Det här är den perfekta restaurangen att besöka för ett avslappnat sällskap som nödvändigtvis inte söker något elegant och lyxigt.

Boulebar finns på följande platser i Stockholm:

 • Haga Stockholm
 • Rålambshov Stockholm
 • Tanto Stockholm
 • Liljeholmen Stockholm
 • Rådhuset Stockholm

Hemsida: https://www.boulebar.se/

 

Bio & Bistro Capitol

Vad kan vara bättre än en god middag och film? Ingenting! Hos Bio & Bistro Capitol kan du njuta av riktigt god mat, samtidigt som du ser en av dina favoritfilmer på storduk. Det bästa av allt är att de inte bara visar nya filmer, utan har även visningar för massvis med gamla klassiker, exempelvis Ombytta roller, Harry Potter och mycket mer.

Adress: Sankt Eriksgatan 82, Stockholm

Hemsida: https://www.capitolbio.se/

 

JACQUELINE’S

Hos Jacqueline’s kan du ta del av fantastiskt mat, oavsett om det gäller brunch, lunch eller middag. De erbjuder även en fantastisk bar där du kan ta del av goda drinkar, vin, öl och mer. Menyn består av en ganska stor blandning olika rätter, allt från pizza till kött och fisk. Därmed är sannolikheten stor för att det finns något som passar för varje man i sällskapet!

Adress: Malmskillnadsgatan 40, 111 57 Stockholm

Hemsida: https://www.jacquelines.se/

 

Flippin’ Burgers

Om du är sugen på burgare finns det få bättre platser än just Flippin’ Burgers. Här används bra kött, och det finns massvis med många andra anledningar till varför deras burgare och atmosfär är så uppskattade. Stämningen är avslappnad, vilket gör att restaurangen lämpar sig väl för en afterwork, eller när du och sällskapet vill ha en lite mer avslappnad upplevelse.

Finns på följande adresser i Stockholm:

 • Observatoriegatan 8, 113 29 Stockholm
 • Norrlandsgatan 16, 111 43 Stockholm

Hemsida: http://flippinburgers.se/

 

Restaurang AG

Restaurang AG är en av Stockholms och till och med Sveriges bästa och mest populära restauranger. Här bjuds det på en elegant men ändå avslappnad atmosfär, tillsammans med en meny som verkligen heter duga. Restaurangen fokuserar på bra råvaror, och tillagar dessa på ett sätt som få andra kan. Det här är absolut en restaurang som du inte får missa!

Adress: Kronobergsgatan 37, 112 33 Stockholm

Hemsida: https://restaurangag.se/

 

Restaurang Himlen

Restaurang Himlen bjuder på en upplevelse likt ingen annan. Här får du inte bara ta del av riktigt bra mat och dryck, men får även en utsikt som verkligen heter duga. Restaurangen är placerad 104 meter över marken, vilket ger dig en otrolig vy över Stockholm. Resultatet blir en fantastisk upplevelse som du och ditt sällskap sent kommer att glömma.

Adress: Götgatan 78, 118 30 Stockholm

Hemsida: https://www.restauranghimlen.se/

 

Lilla Ego

Lilla Ego är en av Stockholms mest populära restauranger, och är till och med så pass populär att det kan vara svårt att få bord. Här serveras en gedigen och ganska liten meny som bjuder på fantastisk mat, exempelvis tonfisk med krusbär, wasabi och dashi, men även rått fläsk med betor, isterband och senap. Om du söker en smakupplevelse utöver det vanliga är Lilla Ego den perfekta restaurangen att besöka!

Adress: Västmannagatan 69, 113 26 Stockholm

Hemsida: http://www.lillaego.com/

 

Operakällaren

Operakällaren är en av Stockholms finaste och mest exklusiva restauranger. Deras egna motto är tradition, kvalitet och nytänkande, och vi kan bara hålla med. Dess interiör är inget annat än fantastisk, och du kommer inte att hitta en liknande atmosfär någon annanstans i Stockholm eller till och med i hela Sverige. Maten är även otrolig och prisbelönt. Ett måste om du uppskattas exklusivitet och kvalitet!

Adress: Karl XII:s torg, Box 16090, 103 22 Stockholm

Hemsida: https://www.operakallaren.se/

 

Riche

Riche är en restaurang med en gedigen historia och ett otroligt bra rykte. Restaurangen har existerat i över 100 år och hedrar sina fantastiska traditioner, även om den ständigt uppdateras och förbättras. Det kommer säkerligen inte som någon överraskning att Riche är väldigt uppskattad, inte bara för dess atmosfär och elegans, men även för den goda mat som serveras innanför restaurangens väggar.

Adress: Birger Jarlsgatan 4, 114 34 Stockholm

Hemsida: https://riche.se/

 

Kasai

Kasai är en japansk restaurang utöver det vanliga. Här ligger fokus på exklusiva miljöer, samtidigt som stämningen är livfull. Detta skapar en helhetsbild som är svår att hitta på andra platser i Stockholm. Maten är japansk, och inkluderar massvis med spännande och utsökta rätter som du kan njuta av. Om du vill testa något nytt eller helt enkelt gillar japansk mat och tradition, är Kasai ett måste att besöka!

Adress: Linnégatan 18, Stockholm

Hemsida: https://kasai.se/

 

Farang

Vill du ta del av sydostasiatisk kultur, miljö och mat? Då är ett besök hos Farang ett måste! Här kan du ta del av mat från Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Rätterna är delade, vilket uppmuntrar till en avslappnad och social miljö, samt en upplevelse som skiljer sig från de strikta och ganska tråkiga traditioner som vi har i Sverige.

Adress: Tulegatan 7, 113 53 Stockholm

Hemsida: https://farang.se/

 

Matias Dahlgren Rutabaga

Rutabaga ligger i Grand Hotel, Stockholms mest exklusiva hotell. Därmed kommer det säkerligen inte som någon överraskning att även restaurangen är oerhört exklusiv och elegant. Maten som erbjuds är inget annat än fantastisk, vilket även stämmer för den miljö och atmosfär som erbjuds. Om du söker en exklusiv upplevelse är detta Stockholms bästa restaurang.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 6, 103 27 Stockholm

Hemsida: https://mdghs.se/

 

Etoile

Restaurant Etoile ligger på Norra Stationsgatan 51 i Stockholm, och är ett måste att besöka om du har vägarna förbi. Salen är ganska liten, men bidrar med en mysig och exklusiv känsla. Maten är otroligt fint upplagd på tallriken, och smakar precis lika gott. Får absolut inte missas om du gillar utsökta smakupplevelser!

Adress: Norra Stationsgatan 51, 113 44 Stockholm

Hemsida: https://restaurantetoile.se/

 

Supper

Supper är en restaurang som passar för både små och stora sällskap, och fokuserar på sydamerikanska smaker. Köket är öppet, vilket ger besökarna ett mer öppet möte med personalen som tillagar maten. Detta återspeglas även i den gemenskap som finns i hela salongen, där det sociala samspelet ligger i fokus.

Adress: Humlegårdsgatan 17, 114 46 Stockholm

Hemsida: https://www.supper.nu/

 

Ekstedt

Likt Supper ligger Ekstedt på Humlegårdsgatan 17 i Stockholm, vilket är en samlingsplats för några av Stockholms allra bästa restauranger. Hos Ekstedt får du ta del av fantastisk mat som tillagas av naturlig värme, istället för med hjälp av gas eller el. Detta skapar en mer naturlig smak och upplevelse generellt sett.

Adress: Humlegårdsgatan 17, 114 46 Stockholm

Hemsida: https://ekstedt.nu/

 

Pontus Frithiof La Tour

La Tour är en restaurang som erbjuder hela upplevelsen. Du kan till och med bli hämtad av deras alldeles egna Rolls-Royce och bli körd hela vägen fram till restaurangen. La Tour ligger dock 84 meter över marken, vilket gör att du får en otrolig utsikt över Stockholms fantastiska arkitektur och miljö. Maten är även otrolig god och exklusiv.

Adress: Rålambsvägen 17, 112 59 Stockholm

Hemsida: https://pontusfrithiof.com/pontus-frithiof-la-tour/

 

Adam/Albin

Hos Adam/Albin får du ta del av en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Här fokuserar köket på exceptionella råvaror, vilket resulterar i en fantastisk matupplevelse. Restaurangen är en av de allra mest exklusiva i hela Stockholm, vilket gör att den lämpar sig ypperligt för speciella tillfällen, exempelvis när du vill imponera på en viktig kund, eller vill fira en viktig milstolpe i privatlivet.

Adress: Rådmansgatan 16, 114 25 Stockholm

Hemsida: http://adamalbin.se/

 

Aloë restaurant

Aloë är en restaurang utöver det vanliga. Deras fantastiska rätter är svåra att mäta sig med, och den känsla och atmosfär som restaurangen bjuder på skapar en fantastisk upplevelse. De som driver restaurangen har stor erfarenhet inom branschen, och visar återigen varför de är några av Sveriges absolut bästa krögare.

Adress: Svartlösavägen 52, Älvsjö

Hemsida: https://www.aloerestaurant.se/

 

Brasserie Astoria

Brasserie Astoria har en gedigen historia som fortfarande lever kvar i allra högsta grad. Dess anor sträcker sig tillbaka nästan 100 år i tiden, och under tidens gång har de förfinat sin formula, samtidigt som de hedrar sina gamla traditioner. Resultatet blir en fantastisk upplevelse från början till slut.

Adress: Nybrogatan 15, 114 39 Stockholm

Hemsida: https://www.brasserieastoria.com/

 

Tranan

Ett besök hos restaurang Tranan är ett måste om du planerar att besöka Stockholm inom den närmaste framtiden. Restaurangen är en av Stockholms äldsta restauranger, och det faktum att den fortfarande finns kvar än idag är ett bevis på dess kvalité och goda rykte. Maten är inget annat än fantastisk, vilket även stämmer för den miljö och atmosfär som platsen erbjuder.

Adress: Karlbergsvägen 14, 113 27 Stockholm

Hemsida: http://www.tranan.se/

 

Oaxen Krog

Hos Oaxen 2-stjärniga restaurang kan du njuta av fantastisk mat och miljö. Här ligger fokus på kvalitativa råvaror, vilket tillsammans med deras otroliga skicklighet skapar en gastronomisk upplevelse som måste upplevas minst en gång i livet. De väljer unika råvaror från vårt närområde till Nordens yttersta gränser där kvalité, smak samt hållbart lantbruk och human djurhållning går hand i hand. Om du har vägarna förbi Djurgården är det bäst för dig att du besöker Oaxen, annars kommer du säkerligen att ångra dig!

Adress: Beckholmsvägen 26, 115 21 Stockholm

Hemsida: https://oaxen.com/

 

Strandvägen 1

Strandvägen är en av Stockholms allra finaste adresser, om inte den finaste av dem alla. Därmed kommer det säkerligen inte som någon överraskning att restaurang Strandvägen 1 är ett exklusivt och elegant etablissemang. Här bjuds det på fantastisk mat och dryck, och ett oslagbart läge som resterande restauranger på den här listan bara kan drömma om!

Adress: Strandvägen 1, 114 51 Stockholm

Hemsida: https://www.strandvagen1.se/

 

Agrikultur

Agrikultur är en förstklassig restaurang med massvis av svenska influenser. Dess upplägg och smaker går inte att hitta på andra platser i Stockholm, och det är till stor del därför restaurangen anses vara en av de allra bästa i hela Stockholm. Den miljö och atmosfär som Agrikultur erbjuder skiljer sig även ganska mycket från storstadens andra restauranger, och är en upplevelse du absolut inte får missa!

Adress: Roslagsgatan 43, 113 54 Stockholm

Hemsida: https://www.agrikultur.se/

 

Gastrologik

Gastrologik har ett häftigt namn som även väl beskriver vad du kan förvänta dig av restaurangen. Här erbjuds en upplevelse utöver det vanliga, och restaurangen har belönats med hela 2 stycken michelinstjärnor. Det är därmed en underdrift att säga att Gastrologik ligger i den absoluta toppen vad gäller Stockholms restauranger.

Adress: Artillerigatan 14, 114 51 Stockholm

Hemsida: https://gastrologik.se/

 

Restaurang TAKO

Restaurang TAKO är en modern asian fusion-restaurang som både erbjuder fantastisk mat och miljö. Här erbjuds en meny som är svår att hitta på andra platser, och den atmosfär som restaurangen bidrar med passar väl för både små och stora sällskap. Om du är nyfiken på lite mer exklusiv asiatisk mat är TAKO ett måste att besöka.

Adress: Birger Jarlsgatan 29, 111 45 Stockholm

Hemsida: https://www.restaurangtako.se/

 

Pom och Flora Cafe

Café Pom och Flora erbjuder mat för hela dagen, allt från frukost till middag. Maten skiljer sig ganska mycket från ovanstående alternativ på den här listan, men det betyder absolut inte att den är sämre! Den är förträfflig på sitt alldeles egna sätt, och bidrar med smakupplevelser som är svåra att hitta på andra platser.

Adresser:

 • Bondegatan 64, 116 29 Stockholm
 • Odengatan 39, 113 51 Stockholm

Hemsida: https://www.pomochflora.se/

 

Griffins Steakhouse

Griffins Steakhouse är en restaurang som levererar fantastisk mat. På menyn hittas självklart massvis med olika köttbitar, men även fisk och andra utsökta rätter. Griffins är ett av Stockholms mest uppskattade restauranger, vilket visar hur kvalitativ deras mat är, tillsammans med den fantastiska miljö och atmosfär som lokalen bjuder på.

Adress: Klarabergsviadukten 67, 111 64 Stockholm

Hemsida: https://griffinssteakhouse.se/

 

PAS D’ART

Det är få restauranger som lyckas erbjuda en lika exklusiv men ändå avslappnande upplevelse som PAS D’ART. Här erbjuds svenska råvaror enligt säsong, tillsammans med franska inspirationer. Resultatet blir en upplevelse utöver det vanliga och som du sent kommer att glömma. Det här är en färgstark restaurang som du absolut inte får missa!

Adress: Biblioteksgatan 6, Stockholm

Hemsida: https://pasdart.se/

 

Meat On A Stick

Meat On A Stick är Sveriges mest exklusiva och bästa kebabhak. Här lagar de en otrolig kebab från grunden, och levererar ett slutresultat som är omöjligt att hitta på andra platser i Sverige. Om du väl har ätit kebab från Meat On A Stick kommer du att ha svårt att gå tillbaka till den kebab som du hittar på den lokala pizzerian. Och vi har den exklusiva informationen att de snart öppnar en ny restaurang på Rörstrandsgatan.

Adresser:

 • Roslagsgatan 6, 113 55 Stockholm
 • Skånegatan 88, 116 37 Stockholm

Hemsida: https://www.meatonastick.se/

 

Nytorget 6

Hos Nytorget 6 hittar du en meny med inspiration från medelhavet, men tillsammans med inslag av de svenska klassikerna som vi älskar. Restaurangen lämpar sig för både avslappnade och mer festliga tillfällen, och erbjuder en mer livfull och färgrik atmosfär än vad du hittar hos lite mer exklusiva krogar runt i staden.

Adress: Nytorget 6, 116 40 Stockholm

Hemsida: https://www.nytorget6.se/

 

Ichi

Hos Ichi får du en upplevelse som inte går att hitta någon annanstans. Det är det som gör att den här restaurangen är så himla unik. De tillverkar traditionella nordiska maträtter, men med japanska tekniker. Häftigt, eller hur? Deras meny varierar mellan årets olika säsonger för att kunna erbjuda färska livsmedel.

Adress: Timmermansgatan 38b, 118 55 Stockholm

Hemsida: https://ichisthlm.se/

 

Hillenberg

Den här exklusiva men ändå avslappnade restaurangen fokuserar på sydeuropeisk mat av allra högsta kvalité, tillsammans med inslag av skandinaviska influenser. Resultatet blir lika häpnadsväckande och fantastiskt som du kan föreställa dig. Du kan även ta med dig take away om du inte vill sitta på restaurangen och äta, eller att maten är så god att du måste ha en godbit imorgon också.

Adress: Humlegårdsgatan 14, Stockholm

Hemsida: https://hillenberg.se/

 

Wood Stockholm

Hos Wood Stockholm väntar en exklusiv matupplevelse där temat varierar. Restaurangen ändrar tema på regelbunden basis, vilket gör att det inte är säkert att du får ta del av samma smakupplevelse om du besöker restaurangen på olika tidpunkter. En sak som dock är gemensam är den höga kvalité som maten håller.

Adress: Mosebacke Torg 9, Stockholm

Hemsida: https://woodstockholm.com/

 

Tennstopet Grill

Genom att läsa namnet Tennstopet Grill kan du säkerligen lista ut vad de serverar. Här väntar en meny med olika typer av grillade rätter som inkluderar, kött, fågel och fisk i olika former. Tack vare det breda utbud som väntar kommer du säkerligen att hitta något som passar för dig, inte minst när vi tar med den genomgående höga kvalitén i beräkning.

Adress: Odengatan 72, Stockholm

Hemsida: https://www.tennstopetgrill.se/

 

Balzac

Hos Balzac kan du äta lunch, middag och brunch. Menyn skiljer sig självklart åt mellan de olika måltiderna, och inkluderar massvis med smakrika upplevelser som du förmodligen kommer att älska. Här kan du exempelvis äta stekt kalvlever, men även blåmusslor, stekt rödtunga och mycket mer. Restaurangen har även en väldigt härlig atmosfär som verkligen förhöjer upplevelsen.

Adress: Odengatan 26, 113 51 Stockholm

Hemsida: https://www.balzac.se/

 

Allegrine

Här serveras både lunch och middag där fokus ligger på kött, fågel och fisk. De använder färska råvaror och serverar en otrolig uppsättning med olika livsmedel, vilket skapar en otrolig gastronomisk upplevelse. Om du gillar olika typer av kött-, fisk- och fågelrätter kommer Allegrine att vara ett av de bästa alternativen i hela Stockholm.

Adress: Kammakargatan 22, Stockholm

Hemsida: https://allegrine.se/

 

Spanjorskan

Hos Spanjorskan bjuds det på spansk mat av olika slag, och tanken är att du ska kunna ta del av den spanska upplevelsen, utan att behöva åka till Spanien. De har lyckats oerhört bra, och här bjuds det på den ena otroliga upplevelsen efter den andra! Här får du inte bara ta del av fantastisk mat. Den stämning som hittas innanför Spanjorskans väggar är livfull och bidrar med den stämning som man förväntar sig att få i Spanien.

Adress: Nybrogatan 42, 114 40 Stockholm

Hemsida: https://spanjorskan.se/

 

Ling Long

Ling Long är en asiatisk restaurang där fokus ligger på det öppna och sociala. Maten innehåller massvis med olika råvaror och livsmedel, även om fokus ligger på de veganska och vegetariska inslagen. Maten delas mellan gästerna i sällskapet, vilket skapar en otroligt social atmosfär som är svår att motstå. Och deras cocktails är så läckra, du måste prova dem så snart som möjligt!

Adress: Riddargatan 6, 114 35 Stockholm

Hemsida: https://ling-long.se/

 

Kagges

Kagges är en fantastisk restaurang som även ligger på en anrik adress. Lyckad kombination, eller hur? Här får du äta mat som är lagad på färska råvaror, samtidigt som du sitter i en avslappnad miljö. Denna kombination skapar en riktigt bra upplevelse, och förstärks av den lilla och mysiga lokalen. Menyn kan skilja sig lite från en dag till en annan, vilket även är en av restaurangens stora fördelar!

Adress: Lilla Nygatan 21, 111 28 Stockholm

Hemsida: https://www.kagges.com/

 

Sjöstaden Skybar

Om du vill uppleva Stockholm från ett högt perspektiv som ger dig en otrolig vy över staden, är Sjöstaden Skybar platsen att besöka. Här får du inte bara en grym vy, du får även ta del av goda drinkar och mat som håller en riktigt hög kvalité. Den miljö som hittas i restaurangen är även väldigt avslappnad, men med exklusiva inslag.

Adress: Hammarby Allé 12 B, 120 30 Stockholm

Hemsida: https://www.sjostadenskybar.se/

 

Restaurang Le Rouge

Restaurang Le Rouge har en av häftigaste och mest iögonfallande inredningarna på den här listan. Dess interiör har starka franska influenser, vilket även stämmer för den mat och dryck som de serverar. Den upplevelse som erbjuds här är grym från början till slut, och ger hela sällskapet roliga och fantastiska minnen att titta tillbaka på.

Adress: Brunnsgränd 2-4, 111 30 Stockholm

Hemsida: https://lerouge.se/

 

RICORDI

Ricordi är en ny italiensk restaurang som ligger på en av Stockholms mest centrala och exklusiva platser, nämligen Kungsträdgården. Den interiör som restaurangen har ger lokalen en exklusiv känsla, men även en öppenhet som gör upplevelsen avslappnad och genuin. Maten är självklart inspirerad av det italienska köket, och bidrar med en otrolig kulinarisk upplevelse.

Adress: Kungsträdgårdsgatan 18, 111 47 Stockholm

Hemsida: https://ricordi.se/

 

Austin Food Works

Hos Austin Food Works får du ta del av en matupplevelse från de sydliga staterna i USA. Här erbjuds burgare, brisket, tillsammans med massvis med andra maträtter som hela familjen eller sällskapet kommer att älska. Dess rustika interiör förhöjer upplevelsen, och gör att det verkligen känns som att man sitter på ett hak någonstans i Austin, USA.

Adress: Norrtullsgatan 24, 113 45 Stockholm

Hemsida: https://austinfoodworks.se/

 

La Olita

La Olita är en mexikansk restaurang som erbjuder både festmåltid och festlig stämning. Här serveras äkta mexikanska rätter som kommer att tilltala hela familjen, både små som stora. Mexikansk mat är kryddstark och bidrar med en upplevelse som inte är lik någon annan typ av mat, vilket gör ett besök hos La Olita blir en riktigt rolig upplevelse.

Adress: Skånegatan 87, Stockholm

Hemsida: https://www.laolita.se/

 

Restaurang ART

Hos ART kan du njuta av god mat och dryck, allt i en otrolig atmosfär som bokstavligen kokar. Inredning är fylld med olika typer av konst, vilket gör att du alltid har något att titta på under tidens gång, oavsett om du väntar på att maten ska komma, eller om du vill njuta av konstverk samtidigt som du äter.

Adress: Döbelnsgatan 45, 113 52 Stockholm

Hemsida: https://www.restaurangart.se/

 

Doma

Doma är en av de mest gemytliga och gedigna restaurangerna som finns i hela Stockholm. Projektet påbörjades redan hemma i ägarnas lägenhet, men har sedan dess flyttat in i riktiga restauranglokaler på Nybrogatan 48. Här kan du både äta lunch och middag, och menyn innehåller allt från spetskål, till anka och dovhjort. En fantastisk plats som måste upplevas!

Adress: Nybrogatan 48, 114 40 Stockholm

Hemsida: https://www.doma.se/

 

Scandwich

Scandwich är en rolig anspelning på sandwich, och det kommer säkerligen inte som någon överraskning att de serverar mackor av olika slag. Deras mackor har beskrivits som gudomligt goda, något vi inte tvivlar på. De är inte bara goda att äta, de är även väldigt estetisk tilltalande. Om du älskar mackor är ett besök hos Scandwich ett måste!

Adress: Vattenledningsvägen 44, Stockholm

Hemsida: https://www.scandwich.se/

 

Hommage

Den här franska bistron ligger i en gammal brandstation, vilket bjuder på cool och uppslukande miljö. Här kan man föreställa sig hur brandbilarna tidigare åkte ut på jobb, medan gäster numera sitter och äter otroligt god mat i deras gamla lokaler. Hommage har en ganska liten meny, men håller den allra högsta nivån.

Adress: Krukmakargatan 22, Stockholm

Hemsida: http://hommage.se/

 

Restaurant Nour

Nour är en restaurang som fokuserar på färska råvaror som ligger rätt i tiden. De drar inspiration från den skandinaviska matkonsten, tillsammans med den mat och kultur som finns i Japan. Denna blandning resulterar i fantastiska maträtter och miljö som måste upplevas på plats för att ta del av dess storhet.

Adress: Norrlandsgatan 24, 111 43 Stockholm

Hemsida: https://restaurantnour.se/

 

Styrelsen Bar & Bistro

Även om Styrelsen Bar & Bistro har ett namn som gör att restaurangen låter exklusiv och exkluderande, är den väldigt välkomnande, avslappnad och gemytlig. Här serveras fantastisk husmanskost som håller en otrolig hög kvalité, och menyn är varierad nog att det finns något som passar för de flesta.

Adress: Hantverkargatan 31, 112 21 Stockholm

Hemsida: https://www.styrelsen.nu/

 

Bar Agrikultur

Bar Agrikultur är lillasyster till den fullfjädrade restaurangen Agrikultur som vi har gått igenom tidigare i den här artikeln. Hos Bar Agrikultur hittas ett aningen mindre utbud, men håller samma höga kvalité som sin storasyster. Här tar de vara på färska svenska råvaror som ligger rätt i säsong, och tillagar förstklassiga rätter som verkligen heter duga.

Adress: Skånegatan 79, 116 35 Stockholm

Hemsida: https://baragrikultur.com/

 

Spesso

Restaurang Spesso är en modern restaurang som fokuserar goda drinkar och mat i en minimalistisk miljö. Här finns en takterrass som gör att Spesso lämpar sig väldigt bra för varma sommarkvällar. Om du letar efter en restaurang som erbjuder en fantastisk miljö, tillsammans med en varierad meny, är Spesso ett ypperligt alternativ.

Adress: Malmskillnadsgatan 38B, Stockholm

Hemsida: https://spesso.se/

 

at Kungsholmen

Kungsholmen är en restaurang som serverar både middag och helglunch, tillsammans med tillställningar vid några av årets högtider. Här hittar du en bred meny som tilltalar de flesta människor, vilket gör att detta är en ypperlig restaurang att besöka för hela familjen eller med kollegorna. I matsalen råder en avslappnad stämning, även om inredningen är ganska exklusiv. Ett riktigt bra alternativ om du befinner dig på Kungsholmen!

Adress: Hantverkargatan 71, Stockholm

Hemsida: http://atkungsholmen.se/

 

Hotell Diplomat Restaurang

På exklusiva Strandvägen hittar du Hotell Diplomat och tillhörande restaurang. Det här är det självklara valet om du söker elegans och exklusivitet. Dess interiör i marmor, mässing, glas och sammet skapar en otroligt lyxig känsla. När vi sedan tar med dess kvalitativa mat och dryck i beräkning får vi en upplevelse som är svår att matcha.

Adress: Strandvägen 7, 114 56 Stockholm

Hemsida: https://www.diplomathotel.com/sv/hotell-diplomat-stockholm/restaurang-bar/

 

Hilma

Hilma är en trendig restaurang som erbjuder frukost, lunch och middag, men erbjuder även möjligheten till take away. Därmed spelar det ingen roll vilken tid på dygnet du blir hungrig, sannolikheten är hög för att du kommer kunna ta del av Hilmas fantastiska mat. Här kan du ta del en god och saftig burgare, husmanskost och massvis med andra alternativ, beroende på när du besöker restaurangen.

Adress: Torsgatan 10, 111 23 Stockholm

Hemsida: https://www.hilmastockholm.com/

 

Restaurang Kryp In

Kryp in har ett av de bästa namnen i branschen, och är väldigt beskrivande för den känsla du får på restaurangen. Deras lokaler är otroligt mysiga och hemtrevliga, och skapar en riktigt bra känsla från början till slut. Det faktum att deras mat är riktigt god och kvalitativ gör sedan saken ännu bättre. De har två restauranger att välja mellan, en i Gamla stan och en på Södermalm.

Adress: Prästgatan 17, 111 29 Stockholm (finns även på Södermalm)

Hemsida: https://restaurangkrypin.se/

 

di Sotto

di Sotto, gamla Brasseriet, är en av Stockholms allra mest exklusiva och populära restauranger. Deras lokaler ligger i Kungliga Operans lokaler, och har ett flertal olika terrasser som ger en fantastisk vy över Kungliga slottets fasad och ytterligare exteriör. Här finns även en fantastisk italienskinspirerad meny att ta del av.

Adress: Strömgatan 14, Kungliga Operan, Stockholm

Hemsida: https://www.disotto.se/

 

Brasserie Bobonne

Brasserier Bobonne är en fransk kvarterskrog med massvis av karaktär. Här serveras både lunch och middag, och det är till och med möjligt att ta med sig take away hem till TV-soffan. Menyn drar inspiration från det franska köket, och drar nytta av årets bästa råvaror för att framställa fantastiska rätter som de flesta kommer att älska.

Adress: Storgatan 12, 114 51 Stockholm

Hemsida: https://bobonne.se/

 

Paganini

Paganini är en italiensk restaurang belägen i Gamla Stan i Stockholm. Restaurangen har varit en av Gamla Stans mest populära restauranger ända sedan 1995, och erbjuder fantastiskt god italiensk mat och dryck. Här får du ta del av maten i en mysig och gemytlig miljö, samtidigt som du får ta del av ypperlig service!

Adress: Västerlånggatan 75, 111 29 Stockholm

Hemsida: https://paganini.nu/

 

Brasserie Makalös

Det kommer säkerligen inte som någon överraskning att Brasserie Makalös levererar en makalös upplevelse, eller hur? Här serveras frukost, lunch och middag av allra högsta kvalité, tillsammans med de bästa dryckerna som Stockholm har att erbjuda. Den franska kulturen och smakerna ligger i fokus, vilket skapar en fantastisk smakupplevelse för hela familjen.

Adress: Västra Trädgårdsgatan 11B, Entré Kocksgränd 1, Stockholm

Hemsida: https://www.brasseriemakalos.se/

 

Hötorget Kvarterskrog & Bar

Hötorget Kvarterskrog & Bar har ett av de bästa lägen som existerar i hela Stockholm. Här kan du käka lunch, brunch och middag, eller bara ta del av några drinkar i baren. Dess interiör bjuder in till en avslappnad stämning, och bidrar med trevliga avgränsningar som gör att sällskapen kan prata i fred.

Adress: Sergelgatan 22, 111 57 Stockholm

Hemsida: https://hotorgetkvarterskrog.com/

 

NOI

NOI är belägen inuti det otroligt populära Nobis Hotell. Här hittar vi en meny med säsongens populära råvaror tillagade på ett ypperligt sätt, tillsammans med massvis med goda drycker. Menyn har influenser från hela Europa, vilket skapar en otrolig smakupplevelse och variation att välja mellan. Om du blir trött kan du även boka in dig en natt på det prestigefulla Nobis Hotell.

Adress: Norrmalmstorg 2-4, 111 46 Stockholm

Hemsida: https://nobishotel.se/noi

 

NOOK

Sist men inte minst hittar vi NOOK, en trendig och Michelinbelönad restaurang av allra högsta klass. Här finns en välbalanserad meny att ta del av och som inkluderar svenska råvaror tillagade till perfektion. Den stämning och känsla som förmedlas i restaurangen bidrar även till att upplevelsen ligger i det absoluta toppskiktet i hela Stockholm.

Adress: Åsögatan 176, Stockholm

Hemsida: https://www.nookrestaurang.se/

 

Tycker du att vi har missat något eller vet du vem som borde vara med på den här listan? Vi är alltid öppna för nya förslag. Kontakta oss gärna via – livia@produktexperter.se.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 19 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 19 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button