www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Britax Smile III
VĂ„rt betyg
Emmaljunga NXT90 Ergo
VĂ„rt betyg
Moweo Lite+ Sulky
VĂ„rt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi har nyligen granskat vÄra produkter och vi stÄr fast vid de produkter som vi har valt pÄ vÄr lista. Vi kontrollerar och uppdaterar stÀndigt vÄra listor sÄ att du garanterat fÄr de bÀsta resultaten att vÀlja mellan.

Barnvagnar, ja vi alla har sett mĂ„nga nyblivna familjer eller förĂ€ldrar gĂ„ runt med dem – och det Ă€r inte sĂ„ konstigt egentligen! Barnvagnar Ă€r vĂ€ldigt viktiga för att kunna navigera runt i livet med ditt nya barn. SĂ„ vad Ă€r en barnvagn? Om vi lyssnar pĂ„ ordet, sĂ„ fĂ„r vi en rĂ€tt bra överblick. Barn vagn – alltsĂ„ en vagn till ditt barn! Om du nĂ„gonsin planerar att lĂ€mna ditt hem med ditt barn (vilket du förmodligen vill göra, för vem vill sitta inne hela tiden), sĂ„ Ă€r det vĂ€rt att införskaffa sig en bra barnvagn för dig och ditt barns behov.

De flesta förĂ€ldrar anvĂ€nder barnvagnar hela tiden, inte bara för att ta med barnet pĂ„ en promenad, men ibland Ă€ven nĂ€r förĂ€ldrarna vill trĂ€na, eller nĂ€r de ska ivĂ€g pĂ„ underhĂ„llande festivaler, till köpcentrum och till mataffĂ€ren. Det finns mĂ„nga anledningar till varför man bör skaffa en barnvagn. En barnvagns resa kan ocksĂ„ hjĂ€lpa en bebis att somna, eftersom man fĂ„r bra luft och sĂ„ gungar det lite lĂ€tt nĂ€r man gĂ„r runt med barnvagnen. Det Ă€r sĂ„ledes ocksĂ„ ett vĂ€ldigt smart knep om bebisen eller barnet har svĂ„rt att sova. Idag finns det en rad olika barnvagnar att vĂ€lja mellan, sĂ„ det Ă€r bra att kika över vilken barnvagn som man faktiskt behöver och vilken som passar ens livssituation bĂ€st. Nedan kommer lite mer information om vilka slags barnvagnar det faktiskt finns idag, sĂ„ att du fĂ„r en god överblick över hur barnvagnar fungerar, vad barnvagnar faktiskt Ă€r och sĂ„ att du fĂ„r en god överblick innan du gĂ„r vidare och kikar pĂ„ de barnvagn bĂ€st i test listorna som finns pĂ„ nĂ€tet idag. Innan vi gĂ„r vidare pĂ„ hur man faktiskt vĂ€ljer rĂ€tt barnvagn för sin livssituation, sĂ„ Ă€r det först bĂ€st att se över vilka barnvagnar som faktiskt finns pĂ„ marknaden idag. Detta gör att du enklare kan fĂ„ en överblick, sĂ„ att du smidigare och lĂ€ttare sedan kan bestĂ€mma vilken barnvagn du faktiskt vill ha och köpa. En barnvagn kommer sĂ„ledes anvĂ€ndas i minst 3 Ă„r, sĂ„ se till att vĂ€lja rĂ€tt – eller sĂ„ skaffar du olika barnvagnar för olika situationer som dyker upp. Det Ă€r helt och hĂ„llet ditt val!

Barnvagnar med ramar

Dessa barnvagnar har bara ramar, som alltsĂ„ blir som ett skelett av en barnvagn och den blir sedan komplett nĂ€r du sĂ€tter ihop ramen med ett kompatibelt barnvagns sĂ€te. Dessa Ă€r superlĂ€tta och kan enkelt vikas upp, sĂ„ att de Ă€r perfekt att anvĂ€nda under bebisen första sex till tolv mĂ„nader. Detta eftersom din bebis faktiskt vĂ€xer, sĂ„ dessa barnvagnar har oftast en maxvikt pĂ„ ungefĂ€r 25 kg. En resebarnvagn Ă€r ett bra exempel pĂ„ denna typ av barnvagn. Är det en barnvagn duo som man letar efter, sĂ„ kan man ta sig en titt pĂ„ dessa barnvagnar med ramar. I mĂ„nga fall finns det de ramar som faktiskt har möjlighet att fĂ„ plats med tvĂ„ barn i barnvagnen.

Barnvagnar med resesystem

billiga barnvagnarDessa barnvagnar har helt egna infĂ€llbara bilstolar, vilket gör det perfekt och enkelt för dig att flytta en sovande bebis frĂ„n bilen in till barnvagnen, utan att störa dem under sin dyrbara och söta sömn. Detta Ă€r perfekt om man köper ett helt set, och de brukar ocksĂ„ hjĂ€lpa en att spara lite pengar dĂ„ setet Ă€r billigare Ă€n att köpa respektive vara var för sig. Det Ă€r just dessa billiga barnvagnar 3 in 1 som mĂ„nga familjer gĂ€rna tar en nĂ€rmare titt pĂ„, eftersom man helt enkelt fĂ„r mer för pengarna nĂ€r man köper mĂ„nga delar i ett och samma set! Det Ă€r oftast ocksĂ„ hĂ€r man hittar en dubbel barnvagn, alltsĂ„ en barnvagn som fĂ„r plats med hela tvĂ„ stycken barn. Detta Ă€r perfekt om man har tvĂ„ barn som Ă€r i nĂ€stan samma Ă„lder – eller ja om man till och med har tvillingar! Det kan vara drygt att gĂ„ runt med tvĂ„ olika barnvagnar, iallafall om man Ă€r en ensam vuxen som ska gĂ„ och promenera med barnen.

Paraply barnvagnar

Detta Àr vÀldigt billiga barnvagnar och lÀtta modeller, som gÄr att vika upp. Dock gÄr dessa vagnar inte att anvÀnda för mindre bebisar, eftersom det inte finns nÄgon direkt stöd eller dÀmpning pÄ dessa. De skakar sÄldes vÀldigt mycket nÀr du Äker runt med dem, sÄ ett mindre barn kan göra illa sig eller tycka det Àr obekvÀmt att Äka i dessa barnvagnar. Oftast köper man dessa barnvagnar som en andra barnvagn, nÀr man Àr pÄ resa eller nÀr man snabbt ska anvÀnda dem. Detta eftersom de oftast Àr billiga barnvagnar, jÀmfört med de andra modellerna som man ser pÄ marknaden idag.

Har du svÄrt att vÀlja vilken barnvagn som kommer passa dig och ditt barn bÀst, nÀr du Àntligen ska köpa barnvagn, lÀs dÄ vidare nedan i artikeln dÀr vi tar upp vÄr steg-för-steg guide sÄ att du hittar den bÀsta barnvagnen för dig och din familj.

Vad för delar bestÄr en barnvagn av?

Vanligtvis sÄ bestÄr barnvagnar endast av tvÄ delar, iallafall om man kikar pÄ de större delarna. Dessa delar Àr en sittdel och en liggdel. Det Àr en liggvagn som man anvÀnder nÀr barnet Àr nyfött till och med barnet Àr omkring sex till Ätta mÄnader gammalt, dÄ barnet dÄ har lÀrt sig att sitta. Sittvagnen fÄr barnet anvÀnda tills den Àr omkring 3 Är gammal, dÀrefter Àr det dags för barnet att lÀra sig gÄ sjÀlv! NÀr du köper en barnvagn, sÄ Àr det bÀst att skaffa en sittvagn som har ett plant ligglÀge ocksÄ, sÄ att du enkelt kan dra ned stolen om barnet blir trött och behöver sova. Det Àr alltsÄ en kombivagn som det heter, nÀr man kan bÄde ligga och sitta i barnvagnen. Idag finns det en rad olika barnvagnstest pÄ nÀtet, sÄ man enkelt kan se vad för delar respektive barnvagn faktiskt bestÄr av.

Vad för material anvÀnds pÄ en barnvagn?

De flesta material man ser pĂ„ en barnvagn Ă€r sĂ„ledes stĂ„l – i alla fall om man kikar pĂ„ ramen. Det viktigaste nĂ€r man kikar pĂ„ material Ă€r dock tyget pĂ„ barnvagnen, oftast behöver dessa vara avtagbart och tvĂ€ttbart eftersom barn (dessvĂ€rre) har en stor tendens att krĂ€kas, spilla eller kasta runt saker som smutsar ned och lĂ€mnar flĂ€ckar. Efter ett tag kan sĂ„ledes barnvagnen se rĂ€tt sliten och Ă€cklig ut, sĂ„ dĂ€rför Ă€r det ocksĂ„ viktigt att man ser till att tvĂ€tta den dĂ„ och dĂ„. Det underlĂ€ttar verkligen dĂ„ om materialet Ă€r avtagbart, sĂ„ man enkelt kan slĂ€nga in den i tvĂ€ttmaskinen eller tvĂ€tta den för hand. NĂ€r man kikar pĂ„ barnvagnar, sĂ„ Ă€r de allra vanligaste materialet som finns pĂ„ dessa Ă€r konstlĂ€der eller nylon. Det positiva med nylon Ă€r att de kan andas mycket enklare och bĂ€ttre nĂ€r det Ă€r varmt ute och nĂ€r barnvagnen stĂ„r ute i solen. Dock Ă€r konstlĂ€der mycket enklare att hĂ„lla rent eftersom man bara behöver anvĂ€nda en enkel trasa. Det Ă€r egentligen helt upp till dig att bestĂ€mma vad för material som du gillar mest. NĂ€r man kikar pĂ„ fĂ€rgerna pĂ„ barnvagnen, dĂ„ finns det tusentals olika fĂ€rger att vĂ€lja mellan. Allt Ă€r helt och hĂ„llet en för ens egen smak!

Vad Àr de vanligaste mÄtten pÄ en barnvagn?

Eftersom det finns en rad olika modeller pĂ„ just barnvagnar, sĂ„ skiljer sig sĂ„ledes ocksĂ„ mĂ„tten vĂ€ldigt mycket. Dock ska det ju alltid fĂ„ plats ett barn i barnvagnen, sĂ„ de kommer aldrig vara sĂ„ smĂ„ som de dock-barnvagnarna som man kan se pĂ„ leksaker (Vissa Ă€r dock tillrĂ€ckligt stora, men det Ă€r dock inte alls smart att anvĂ€nda en leksak som en riktig barnvagn, dĂ„ barnet kan göra sig illa). Det finns de barnvagnar som Ă€r vĂ€ldigt stora, speciellt om man tittar pĂ„ de barnvagnar som endast har ett liggande sĂ€te. Detta eftersom de Ă€r byggda sĂ„ bra som möjligt, sĂ„ att barnet inte ska kĂ€nna av stötarna nĂ€r man Ă„ker sĂ„ enkelt. MĂ„nga av dessa barnvagnar har ocksĂ„ inbyggda dĂ€mpare och liknande funktioner, vilket gör sĂ„ att barnvagnen ser vĂ€ldigt stor och opraktisk ut. Dock, sĂ„ brukar de flesta barnvagnar ha smarta sĂ€tt du kan vika ihop dem pĂ„ – sĂ„ att du enkelt kan vika ned barnvagnen sĂ„ att den fĂ„r plats i ditt garage, eller i din baklucka i din bil nĂ€r det Ă€r dags att fara pĂ„ semester.

Vad Àr det genomsnittliga priset pÄ en barnvagn?

Precis som alla saker som sĂ€ljs idag, sĂ„ varierar priset beroende pĂ„ vad för slags barnvagn du vill ha. Det finns dock en rad olika barnvagnar rea – som Ă€ndĂ„ har precis allt det du önskar ha pĂ„ din barnvagn. Är det alltsĂ„ sĂ„ att du letar efter barnvagnar billigt, men du vill Ă€ndĂ„ ha en med mĂ„nga olika funktioner, titta i sĂ„ fall pĂ„ dessa. I mĂ„nga fall Ă€r det bara sĂ„ att mĂ€rket Ă€r lite Ă€ldre. Dock Ă€r det viktigt att du ser över sĂ„ att barnvagnen faktiskt har god kvalitĂ© och sĂ„ att den följer de krav som finns. TyvĂ€rr kan priserna stiga rĂ€tt rejĂ€lt pĂ„ barnvagnar, speciellt om du gĂ„r till en butik som precis har sĂ„lt en helt ny modell med mĂ„nga olika och bra funktioner i den. Absolut sĂ„ kommer det alltid bli billigare att hitta en barnvagn som har mindre funktioner, men idag finns det ocksĂ„ andra sĂ€tt du kan göra för att hitta en billig och bra barnvagn för dig, utan att du vĂ€ljer en sĂ€mre barnvagn bara för att din budget inte tillĂ„ter det. Först och frĂ€mst, sĂ„ Ă€r det alltid bra att höra med vĂ€nner och familj om de har nĂ„gon gammal barnvagn liggandes hemma. I mĂ„nga fall sĂ„ har nĂ„gon detta, för nĂ€r barnet vĂ€l har vuxit upp behöver man ju faktiskt inte ha kvar barnvagnen lĂ€ngre! Dessa tillfĂ€llen Ă€r utmĂ€rkta att ge bort eller sĂ€lja sin barnvagn för ett mindre pris, och Ă€r det nĂ„gon i din familj eller i din slĂ€kt som gör detta, ja dĂ„ kommer du med stor sannolikhet fĂ„ barnvagnen gratis av denne. Ett annat knep du kan göra, Ă€r att titta pĂ„ begagnade barnvagnar pĂ„ blocket, tradera eller liknande hemsidor. Det Ă€r dock viktigt att du ser över att barnvagnen faktiskt fungerar som den ska, innan du genomför ditt köp. Det kan sĂ„ledes vara sĂ„ att personen i frĂ„ga sĂ€ljer barnvagnen för att den har gĂ„tt sönder eller liknande, vilket gör att du löper större risk att den gĂ„r sönder nĂ€r du promenerar – vilket kan göra sĂ„ att ditt barn skadar sig. Ditt barn Ă€r viktigare Ă€n att skaffa en billig barnvagn, sĂ„ Ă€r det bara.

Skulle det dock ÀndÄ vara sÄ att du vill ha en helt sprillans ny barnvagn, men du vill ÀndÄ inte behöva betala allt för mycket pengar för den, kika dÄ igenom de barnvagnsaffÀrer och butiker som faktiskt har REA. I mÄnga fall sÄ erbjuder de helt funktionella och kvalitativa barnvagnar, bara att de inte lÀngre Àr supernya eller precis tillverkade. Oavsett, sÄ fungerar barnvagnen ÀndÄ pÄ exakt samma sÀtt, bara att den nu Àr i ett nedsatt pris.

Hur vÀljer jag rÀtt barnvagn för mina behov?

VĂ€lkommen till vĂ„r steg-för-steg guide, eller vilken barnvagn passar mig bĂ€st test – sĂ„ att du kan hitta den bĂ€sta barnvagnen för just dig och din familj! En bra sak att kika pĂ„ innan du bestĂ€mmer dig, Ă€r att du ser över hur du faktiskt vill att barnvagnen ska se ut. Detta Ă€r sĂ„ledes Ă€ndĂ„ en sak du kommer gĂ„ runt med vĂ€ldigt ofta, sĂ„ att bara köpa en barnvagn för dess funktionaliteter Ă€r inte det enda – du behöver Ă€ven kika pĂ„ designen sĂ„ att den faktiskt ser snygg och din ut! Idag finns det en rad olika designer och fĂ€rger som du kan vĂ€lja mellan nĂ€r du kikar pĂ„ barnvagnar, sĂ„ du kommer absolut hitta en design som passar just dig och din stil. Ta inte bara en trĂ„kig barnvagn om du Ă€r en sĂ„dan mĂ€nniska som gĂ€rna ser fĂ€rgglad ut! Ta en barnvagn som faktiskt passar in pĂ„ din stil, trots att det Ă€r ett verktyg för att ta ditt barn överallt, sĂ„ kan man ocksĂ„ se en barnvagn som en slags accessoar. Det finns en rad olika fĂ€rger du kan vĂ€lja mellan dĂ€r ute – det finns ocksĂ„ de barnvagnar som har olika mönster och liknande, sĂ„ att man verkligen piffar till det med barnvagnen!

barnvagnar reaMen, nÀr man ska titta pÄ funktionerna sÄ Àr det sÄklart inte bara designen och fÀrgerna som spelar nÄgon större roll, man vill ju hitta en barnvagn som faktiskt gör det den ska och som passar just ens livssituation. Först och frÀmst sÄ Àr det mÄnga som tror att alla barnvagnar i Sverige Àr bra, eller sÀkra. Detta Àr dessvÀrre inte fallet hela tiden. Det Àr alltsÄ ditt egna ansvar och tillverkarens ansvar att barnvagnen ska vara bra och sÄ att de uppfyller kraven, se dÀrför alltid till att titta ordentligt innan du bestÀmmer dig för att köpa din nya barnvagn. NÀr du har tittat pÄ de barnvagnar som intresserar dig, sÄ Àr det ocksÄ bra att se över vad för slags barnvagn du faktiskt behöver. Kommer du vara ute och promenera ofta, sÄ lÀr du titta pÄ en barnvagn som tÄl rÀtt mycket. Ska du ha en liggvagn eller en sittvagn, eller en kombivagn? BÀst Àr sÄledes kombivagn, sÄ att barnet faktiskt sjÀlv har möjlighet att sova eller sitta i vagnen. Ett tips Àr att titta igenom de barnvagn test som finns, sÄ man fÄr en god överblick över vad respektive barnvagn faktiskt erbjuder.

Skulle det vara sĂ„ att man vill ha lite mer information om vad för slags barnvagnar det finns dĂ€r ute pĂ„ marknaden idag, dĂ„ Ă€r det alltid bra om man kikar igenom de barnvagn bĂ€st i test listor som finns överallt pĂ„ nĂ€tet – sĂ„ att man fĂ„r en bĂ€ttre överblick över hur respektive barnvagn faktiskt fungerar och vad man fĂ„r med för material och delar till barnvagnen. Du har förmodligen en del frĂ„gor som du vill ha svar pĂ„, innan du ska kika vidare pĂ„ en barnvagn. Planerar du att ha en till bebis inom 1 till 3 Ă„r efter denna? Vill du ha en allroundvagn eller olika barnvagnar för olika situationer? Vilken spĂ€dbarnstol ska du köpa? Vill du ha möjlighet att sĂ€tta fast den i barnvagnen? Vilken terrĂ€ng kommer du att promenera pĂ„? Hur ofta kommer du anvĂ€nda din barnvagn? Med tanke pĂ„ ditt levnadssĂ€tt och din transports situation, hur ofta kommer du bĂ€ra din barnvagn? Hur mycket utrymme finns det för att lagra barnvagnar i ditt hem? Kommer du att anvĂ€nda din barnvagn för shopping eller Ă€renden? Är det viktigt att du har vatten, mellanmĂ„l, telefon, nycklar, etc. inom rĂ€ckhĂ„ll nĂ€r du promenerar?

Alla dessa frĂ„gor Ă€r det smart om du stĂ€ller dig sjĂ€lv innan du kikar pĂ„ en ny barnvagn. Se till att svara pĂ„ dem, dĂ€refter kan du kika igenom de barnvagnar som erbjuder de funktioner du önskar och nĂ€r du har en rad olika barnvagnar att vĂ€lja mellan – dĂ„ Ă€r det dags att skala ned dem beroende pĂ„ den budget som du har tĂ€nkt dig.

Anledningen till att ingen barnvagn Àr perfekt

De tyngre barnvagnarna tenderar att vara mer slitstarka, de glider smidigare nÀr du promenerar med dem och de klarar sig bÀttre pÄ en ojÀmn terrÀng, men de Àr besvÀrliga i smala gÄngar och i trappsteg. LÀttare barnvagnar Àr lÀttare att bÀra, lyfta och lagra, men det kan vara svÄrt att gÄ offroad med dessa. Det finns tvÄ strategier för att hantera denna avvÀgning mellan vikt och lÀtt glidning: Köp en allroundvagn som Àr en bra kompromiss eller köp olika barnvagnar för olika situationer.

Hur tar man hand om en barnvagn pÄ bÀst sÀtt?

Oavsett om du köper en bra barnvagn i början, sĂ„ kommer alltid slitage och anvĂ€ndning göra den sĂ€mre och sĂ€mre med Ă„ren. DĂ€rför Ă€r det ocksĂ„ bĂ€st att se över hur man faktiskt tar hand om en barnvagn pĂ„ bĂ€st sĂ€tt, sĂ„ att den faktiskt överlever sĂ„ mĂ„nga Ă„r som möjligt. I mĂ„nga fall kan du dessutom ge din gamla barnvagn till en nybliven förĂ€lder eller liknande, förutsatt att du har tagit hand om den bra dĂ„! Skulle du dessutom fĂ„ en ny bebis – ja dĂ„ Ă€r det bara anvĂ€nda din gamla baby vagn till denne.

Det viktigaste man bör se över för att ta hand om sin barnvagn pĂ„ bĂ€st sĂ€tt, det Ă€r att tyget blir tvĂ€ttat ordentligt och tillrĂ€ckligt ofta. Som tidigare nĂ€mnt, sĂ„ Ă€r barn vĂ€ldigt smutsiga av sig. De har ocksĂ„ en tendens att krĂ€kas eller spilla vĂ€ldigt mycket – eftersom barnet befinner sig i barnvagnen sĂ„ Ă€r det sĂ„ledes just barnvagnen som fĂ„r ta stryk. Se dĂ€rför till att tvĂ€tta eller torka av din barnvagn frĂ„n stund till stund, sĂ„ att den hĂ„ller sig frĂ€sch och fin.

En annan sak som man behöver se över titt som tĂ€tt Ă€r ocksĂ„ de hjul som barnvagnen har. Det Ă€r oftast dessa som tar stryk mest, eftersom man kör runt med barnvagnen – ibland i flera timmar. Att olja skruvarna eller byta ut hjulen dĂ„ och dĂ„ kan ocksĂ„ verkligen underlĂ€tta barnvagnens kvalitet.

Oavsett vilken barnvagn du vÀljer, om det Àr en av de dyrare slagen eller om du vÀljer en billigare, sÄ kommer du absolut hitta en barnvagn som passar just dig! Det kan vara svÄrt att vÀlja, speciellt nu idag nÀr det finns sÄ mÄnga olika mÀrken och designer dÀr ute, med olika funktioner. Förhoppningsvis har du fÄtt lite mer information och överblick över vad det finns för barnvagnar och vad du faktiskt bör kika pÄ, och nu vet du ocksÄ hur viktigt det Àr att ta hand om barnvagnen sÄ att den hÄller en lÀgre tid. Ju bÀttre skick din barnvagn Àr, desto större chans kommer det dessutom vara att du kan sÀlja eller ge den vidare, nÀr ditt barn Àntligen har vuxit upp att den kan gÄ helt sjÀlv! Nu behöver du inte lÀngre leta efter vilken barnvagn du ska köpa, det Àr bara enkelt följa din magkÀnsla och vad du kÀnner kommer passa bÀst för dig och ditt barn. Glöm inte bort att det Àr nÄgot som bÄde du och barnet ditt kommer spendera mÄnga timmar med!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 13 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 13 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button