www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi vÀrdesÀtter dig som kund och dÀrför uppdaterar vi stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de bÀsta produkterna till de bÀsta priserna. Du kan lita pÄ att vi nyligen har verifierat vÄra bÀsta produkter.

Att hitta de bÀsta bilbarnstolar och babyskydd innebÀr att hitta en balans mellan en som Àr sÀker, lÀtt att anvÀnda, och rÀtt storlek för ditt barn.

Det Àr en knepig balans, men bilbarnstolar Àr enligt lag nödvÀndiga att anvÀnda, och du vet aldrig nÀr de dÀr extra sÀkerhetsfunktioner kommer att sÀttas pÄ prov.

Bilbarnstolar komma med en ny uppsÀttning av lingo till master och installationstekniker att lÀra sig, men moderna bilbarnstolar Àr inte sÄ svÄra att lÀra sig som sina föregÄngare.

Tillverkare Ă€r nu istĂ€llet fokuserade pĂ„ att göra det till en sĂ€kraste plats utan att lĂ„ta förĂ€ldrar kĂ€mpar för att kunna spĂ€nna fast stolen – eller deras barn – samtidigt som det öser ner regn.

Vill du undvika att testa och testa, precis som mÄnga förÀldrar gör idag med dessa produkter? AnvÀnd vÄr expert-köpguide för att hitta den bÀsta bilbarnstolen och babyskydd för ditt barn, bil och tÄlamod.

Innan du sÀtter igÄng, lÄt oss gÄ över nÄgra av de vanligaste frÄgorna om bilbarnstolar, babyskydd Älder och deras anvÀndning.

Kan ett babskydd i bilen ha ett utgÄngsdatum?

Ja De flesta bilbarnstolar upphör att gÀlla sex Är efter den dag dÄ de tillverkats. Tillverkare sÀtter en stÀmpel med utgÄngsdatumet pÄ tillverkarens etikett.

Vad gör jag med min bilbarnstol som gÄtt ut?

Du kan inte sÀlja en sÄdan bilbarnstol, men dem kan Ätervinnas. I vissa fall kan du skÀnka din anvÀnda bilbarnstol till en Ätervinningscentral för en liten avgift som ges till lokala vÀlgörenhetsorganisationer.

Är dessa babyskydd för bilen universala?

Vanligtvis inte, men vissa rymma flera olika seat-modeller. AnvÀnd inte ett babyskydd som inte passar till din bil och dess sÀten.

NÀr bör jag byta till ett större babyskydd som Àr mer öppet?

Det Àr dags att byta till ett öppet babyskydd nÀr ditt barn har vuxit ur sitt babyskydd, antingen i höjd eller vikt. AvstÄnd faststÀlls av bilbarnstolens tillverkare.

NÀr vÀxer barn ut sina babyskyddstolar?

Barn kan vÀxa ur sitt babyskydd efter mellan nio och 18 mÄnader.

Hur lÀnge Àr bilbarnstolar bra?

Bilbarnstolar kan anvÀndas i sex Är, men nÄgra nyare kan anvÀndas i upp till tio Är.

Hur lÄng tid behövet en baby sitta bakÄntvÀnt?

Det finns myndighetsorgan som rekommenderar att du anvÀnder en bakÄtvÀnd stol fram till minst tvÄ Ärs Älder.

NÀr kan en bilbarnstol vÀndas och anvÀndas framÄt?

Att byta till babyskydd framsÀte Àr möjligt efter tvÄ Ärs Älder, men du kan vÀlja att vÀnta.

MÄste jag köpa ett babyskydd för mitt spÀdbarn?

Nej, om ditt barn passar sÀkert i en öppen barnstol, dÄ behöver du inte köpa ett babyskydd i bil för spÀdbarn. Den viktigaste funktionen Àr hur de passar: din lilla baby mÄste sitta sÄ sÀkert som möjligt Àven om de sitter bakÄtvÀnt.

Typer av bilbarnstolar

Du kommer hitta tre olika typer av bilbarnstolar allmÀnt tillgÀngliga pÄ marknaden: bakÄtvÀnd, konvertibla baksida och bilbarnstolar för nyfödda.

BakÄtvÀnd bilbarnstol baby

SpÀdbarnsstol med bakre sÀte Àr sÀrskilt avsedda för spÀdbarn och kommer endast att passa in i din bil i ett bakÄtvÀnt lÀge. De flesta bakÄtvÀnda sÀten fungera Àven som bÀrare.

Installationen varierar beroende pÄ modell. Vissa kan vara fastspÀnda direkt i bilen, men andra krÀver babyskydd med bas som Àven Àr fastspÀnd i bilen.

Konvertibla bakÄtvÀnda babyskydd för nyfödda

babyskydd Ă„lder

Konvertibla bakÄtvÀnda babyskydd Àr de som kan anvÀndas frÄn tidig barndom tills ditt barn Àr redo för att flytta till en bÀltesstol. AnvÀnda dem som bakÄtvÀnda babyskydd för de första tvÄ Ären och sedan, byt dem runt nÀr de Àr redo att sitta vÀnda framÄt. Att köpa en babyskydd som Àr öppen innebÀr att du inte behöver köpa en annan bilbarnstol nÀr ditt barn vÀxer ur sina bakÄtvÀnda.

Konvertibla babyskydd test rÄd och rön, varierar frÄn bakre sÀten i att de inte krÀver en bas och de Àr inte bÀrbara. Platserna Àr oftast större och man anvÀnder bÀltet direkt i bilen, vilket gör dem svÄrare att föra mellan olika fordon.

Ett konvertibelt babyskydd kommer Àven att vara större Àn en bakÄtvÀnd stol och kanske inte Àr lÀmplig för mindre barn.

3-i-1 babyskydd för nyfödda

En allt-i-ett-eller 3-i-1 plats lÀgger till en funktion för den konvertibla platser genom att omvandla den till en bÀltesstol.

Precis som konvertibla babyskydd, kan en allt-i-ett ofta sitta kvar, pÄ plats i en bil. Det kan anvÀndas som en bakÄtvÀnd stol och sedan en framÄtvÀnd stol.

FörÀldrar föredrar dessa, eftersom de passar, att de kan anvÀnda det frÄn barndomen fram till den tid deras barn Àr redo för ett bilbÀlte.

SÀkerhetsfunktioner för att hitta de bÀsta babyskydden

Att hitta det bÀsta babyskyddet innebÀr letar efter en som innehÄller alla nödvÀndiga sÀkerhetsfunktioner.

HÀr Àr nÄgra av sÀkerhetsfunktioner som ett babyskydd mÄste ha.

BenhÄllare för babyskydd

BenhĂ„llare i ett babyskydd bĂ€st i test har en sĂ€kerhetsfunktion som kallas “belastningsben”, som fungerar som ett ben mellan bilstolen och fordonets golv. Funktionen belastningsbenet ger extra stabilitet i hĂ€ndelse av en bilkrasch genom att minska energi-överföring frĂ„n bilbarnstol till barnet. Det ger ocksĂ„ ett extra mĂ„tt av sĂ€kerhet genom att hjĂ€lpa till att hĂ„lla bilbarnstol nyfödd i bilen efter en krasch.

Anti rebound bar (ARB)

En anti rebound bar (ARB) finns nÀra foten av bilbarnstolen och sitter mot ryggstödet. Baren förhindrar vÄldsamma rörelser vid en krasch. De finns endast pÄ bakÄtvÀnda bilbarnstolar.

LinjÀrt sidoskydd

LinjÀrt sidoskydd Àr en funktion som Àr monterad pÄ baksidan av babyskyddet. Det skyddar barnet frÄn sidan samtidigt absorbera inverkan av kraft i hÀndelse av en sidokollision. TÀnk Àven pÄ detta skydded som en extra investering vid en kollision.

Tittar man pÄ barnstolar idag Àr det extra mycket vikt lagd pÄ att förstÀrka sidorna och eftersom olika bilar och mÀrken varierar i sin sÀkerhet Àr det viktigt att tillverkarna av bilbarnstolar hÄller sig till en hög standard, oavsett om bilbarnstolen ska anvÀndas i en familjesÀker volvo.

Justerings

En justeringsmekanism för selen Àr en funktion som tillÄter dig att justera barnets bilstol sele utan att manuellt göra nÄgot med selen.

StyvspÀrr

En styvspÀrr kan ibland vara svÄr att hitta i olika bilbarnstolar och babyskdd, men det Àr en bra sÀkerhetsfunktion. Med en styvspÀrren, Àr de lÀgre förankrade kontakterna pÄ bilbarnstolen inte pÄ en rem, men Àr istÀllet anslutna till en stÄlram pÄ bilstolen.

Tryckknapp

Tryckknapp kan verka som en bekvÀmlighet och funktion, men de Àr ocksÄ en frÄga om sÀkerhet. Med denna funktion kan du trycka pÄ en knapp för att slÀppa lös bilstolen, vilket innebÀr att det Àr lÀttare att ta bort hela stolen, bÄde vid överföring och i hÀndelse av en nödsituation.

BilbÀlte med lÄs

BilbÀlte med lÄs Àr klÀmmor eller klÀmmer som bilbÀltet lÄser din bilbarnstol med, för att hÄlla stolen pÄ plats Àven i ett nödstopp.

SpÀrr med bilbarnstol

SpÀrrsystem med bilbarnstol Àr standard pÄ alla bilbarnstolar som tillverkas efter 2002. De ansluter bilbarnstol till bilens sÀte i sig och ha ankare för toppen av sÀtet.

Tips för att köpa det bÀsta babyskyddet

HÀr Àr nÄgra av vÄra bÀsta tips för att plocka ut det bÀsta babyskyddet:

Köp en konvertibel babyskydd för att spara pengar och öka sÀkerheten. Konvertibla modeller vÀxer med ditt barn och Àr mer benÀgna att komma med utökad sÀkerhet funktioner Àn babyskydd bÀst i test.

Om du köper ett babyskydd test, vÀlja en som matchar en barnvagn för att spara lite pengar. Inte alla löstagbara babyskydd passar barnvagnar, och de Àr inte utformade för att anvÀndas pÄ kundvagnar heller

Alla bilbarnstolar uppfyller dagens sÀkerhetskrav Àven om dyrare modeller lÀgger till extra funktioner. Bilbarnstolar Àr dyra, men att acceptera billiga babyskydd, innebÀr ofta att man gÄr miste om det senaste sÀkerhetsinnovationerna.

Köpa en bilstol som vÀxer med ditt barn. Leta efter en utdragbar bilbarnstol för att undvika övergÄngen frÄn att sova hela natten till vredesutbrott mitt i natten.

Titta pÄ installation videor pÄ YouTube innan du köper barnskydd bil för att se hur enkelt det Àr att installera. Detta Àr ett nytt och enkelt sÀtt att ta till sig kunskap om nya produkter som du har köpt.

Genom att ha stenkoll pÄ hur du hanterar produkter via youtube klipp och lÀsa anvÀndarmanualen sÄ kan du vara sÀker pÄ att du anvÀnder och brukar ditt babyskydd pÄ bÀsta sÀtt.

Tillbehör för sÀkrare nyfödda bilbarnstolar

Hittat en bilbarnstol som alla Àlskar?

Göra det Ànnu bÀttre med nÄgot/nÄgra av dessa bilbarnstolstillbehör:

  • Parasoller hĂ„lla solen pĂ„ avstĂ„nd och skyddar barnet frĂ„n UV-B-strĂ„lar som fĂ€rdas genom bilens fönster
  • VĂ€der eller regnskydd gör bĂ€st i test babyskydd lĂ€ttare att transportera i dĂ„ligt vĂ€der, sĂ„ att du kan hĂ„lla dina filtar varma och torra
  • Anti-system hĂ„ller spĂ€dbarnsinlĂ€gg babyskydd och smĂ„barn frĂ„n att ta sig ut ur stolen sjĂ€lva
  • Bilbarnstolar skapar en mysig plats för mindre barn

Funktioner

En del av processen av att vÀlja ett babyskydd kommer att vara att bestÀmma vilka funktioner som Àr viktiga för dig och ditt barn. De flesta babyskydd kan anvÀndas som bÀrare, vilket gör det lÀttare att transportera barnet i och ur bilen utan att störa barnet.

babyskydd Ă„lder

Olika babyskydd ger olika sÀtt att justera axlar och remmar. För att justera bÀltet hos de flesta sotlar, mÄste du gÄ igenom flera olika steg. Detta gör lossa eller dra Ät bÀltena till en ofta förekommande uppgift-sÀrskilt i kallt vÀder, nÀr mÀngden av ditt barns klÀder kan variera. Du kommer att vilja undersöka bÀlte-justering system hos olika sÀten för att hitta den mest praktiska.

En annan viktig funktion att tÀnka pÄ Àr om bilbarnstolen kan köpas som en del av ett resesystem, som bestÄr av en babystol (oftast med en bas) och en barnvagn.

Detta Àr det ultimata i bekvÀmlighet: du kan helt enkelt lyfta babyskyddet ur bilen och fÀsta det pÄ vagnen utan att störa barnet.

(PÄ samma sÀtt nÀr du kommer tillbaka i bilen, bara ta av stolen frÄn vagnen och sÀtt ner den i basen.) Och Àven nÀr ditt barn vÀxer ur babyskyddet, har du fortfarande en lyxig, fullutrustad barnvagn.

Andra funktioner att tÀnka pÄ nÀr man ska köpa babyskydd:

Hur tung Àr babyskyddet? Om du kommer att bÀra runt pÄ ditt babyskydd under lÄnga perioder, kommer ett par extra kilo att göra stor skillnad. I butiken, vill du lyfta sÄ mÄnga sÀten som möjligt för att se vilket som Àr enklast att bÀra runt pÄ.

Vilken typ av handtag har det? Vissa sÀten har ett ergonomiskt handtag som gör det mer bekvÀmt och mindre tröttsamt. Handtaget Àr lÀttare att anvÀnda och ger ökad bÀrbarhet.

Din Budget

För att exponera dig sjÀlv till alternativ och funktioner som du annars skulle missa, gör priset till din sista faktor nÀr du köper ett babyskydd rea. Trots allt, ett par hundralappar extra kan ge dig och ditt barn funktioner som sparar tid och ger mer komfort för ditt barn. (Och eftersom ditt barn kan tillbringa upp till ett Är i detta sÀte, Àr tid och bekvÀmlighet viktiga faktorer.)

SÄ, kom ihÄg fokus pÄ sÀkerhet, och frestas inte att spara nÄgra hundra koronor genom att köpa en begagnad stol (kom ihÄg lagen vi pratade om och babyskydd och deras utgÄngsdatum pÄ 6Är). Besluta om en auto-bas Àr nÄgot för dig, kolla sedan tidsbesparing och bekvÀmlighetsfunktioner som varje sÀte erbjuder. Som ditt sista steg, övervÀg din budget.

Slutsats vad gÀller babyskydd

Förhoppningsvis har denna köpguide hjÀlpt dig att hitta det bÀsta babyskydd för dig och din baby. Alla kommer att ha olika preferenser eller behov för sig sjÀlva, men vi alla vill se till att vÄra barn har den bÀsta bilbarnstolen för deras sÀkerhet.

Det Àr viktigt att poÀngtera att du inte bör hÄlla tillbaka med pengarna nÀr du letar efter ett babyskydd dÄ det i detta fall behöver vara riktigt bra kvalité pÄ produkten.

Var Àven försiktig med att köpa begagnade bilbarnstolar dÄ garantin kan ha gÄtt ut och tillverkaren av bilbarnstolen kan dÄ inte garantera sÀkerheten för barnet pÄ samma sÀtt.

Som vi var inne pÄ tidigare i artikeln sÄ finns det lag pÄ att en bilbarnstol inte fÄr vara Àldre Àn 6 Är och att de mÄste bytas ut efter denna tiden sÄ dÀrför Àr det extremt viktigt att du tÀnker pÄ detta.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 19 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 19 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button